ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 37 ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Λείπει το άρθρο 37 από την επιστολή Βενιζέλου προς Λαγκάρντ

|
Με αρκετές ημέρες καθυστέρηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών...
 
Λείπει το άρθρο 37 από την επιστολή Βενιζέλου προς Λαγκάρντ!
κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε στη Βουλή την επιστολή του προς την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κα Κριστίν Λαγκάρντ, έπειτα από ένα οξύτατης έντασης φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι πρόκειται να κατατεθεί -όπως και έγινε- και η επιστολή του κ. Γ. Παπανδρέου προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία, άλλωστε, όπως σημείωσε έχει το χαρακτήρα επίσημης δέσμευσης σε πράγματα που αναλυτικά αναφέρονται στη επιστολή του υπουργού Οικονομικών, η οποία επισυνάπτεται σε εκείνη του πρωθυπουργού.


Η επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Βενιζέλος κάνει αναφορά στα μέτρα που προωθούνται έως το τέλος Οκτωβρίου και αφορούν: στη μείωση του αφορολόγητου, στη μείωση των δαπανών για μισθούς στο Δημόσιο κατά 20% κατά μέσο όρο, στην εργασιακή εφεδρεία 30.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, καθώς και στα έσοδα από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Επίσης, υπάρχει δέσμευση για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

Ωστόσο δε γίνεται καμία άμεση αναφορά στο περίφημο άρθρο 37 για το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων έως το 2014, για το οποίο έφερε αντιρρήσεις η Λ. Κατσέλη και εν συνεχεία διεγράφη.


Συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, ο υπουργός εκφράζει τη δέσμευση της κυβέρνησης για τήρηση του Μεσοπρόθεσμου και των δημοσιονομικών στόχων του, αναφέροντας ως σταθερή επιλογή της «την ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων».


Με την τήρηση των στόχων, συνεχίζει ο Ευ.Βενιζέλος, «η Ελλάδα θα αποδείξει στην πράξη πως είναι συνεπής όχι μόνο στις υποχρεώσεις της στους θεσμικούς της εταίρους αλλά, κυρίως, στις υποχρεώσεις απέναντι στην ίδια».

Και συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρει τις αποφάσεις που αφορούν:

- Τη μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ

- Τη μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα, μεσοσταθμικά κατά 20%

- Την υπαγωγή 30.000 υπαλλήλων της γενικής κυβέρνησης στο καθεστώς εφεδρείας μέχρι το τέλος του χρόνου. Το μέτρο, σημειώνεται, θα οργανωθεί έτσι ώστε να έχει σημαντική επίδραση στα δημόσια έξοδα.

- Την τοποθέτηση «πλαφόν» στις δαπάνες των εσόδων που θα προκύψουν από τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και την τακτοποίηση παραβάσεων για τη χρήση γης

Όλα τα παραπάνω, σημειώνει ο υπουργός στην επιστολή, «θα έχουν νομοθετηθεί μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου».


Τονίζοντας πως η αποφάσεις αυτές «απαιτούν τεράστιες θυσίες από τον ελληνικό λαό, αλλά είναι απαραίτητες για την επανόρθωση παραλείψεων τόσων χρόνων», ο υπουργός αναφέρει πως η κυβέρνηση σκοπεύσει να έχει θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα πριν την αξιολόγηση εν όψει της 6ης δόσης.


Η κυβέρνηση, προστίθεται στην επιστολή, σκοπεύει επίσης να «επικαιροποιήσει και άλλες πλευρές του προγράμματος εφαρμογής και να καλύψει τυχόν εναπομείναντα κενά της περιόδου 2013/14». Οι δράσεις αυτές, καταλήγει, «αποτελούν το πρώτο βήμα για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου και είναι καίριας σημασίας για την προστασία και το μέλλον της Ευρωζώνης, της οποίας η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος».

ΠΗΓΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"