ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

H OMIΛΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ


Κ Πρόεδρε, Σύμμαχοι, Φίλες και Φίλοι
Έφτασε τελικά η ώρα και του ιδρυτικού μας συνεδρίου. Εδώ από την Αθήνα σήμερα στέλνουμε μήνυμα ελπίδας, ευθύνης και προοπτικής για την χώρα. Χιλιάδες μέλη από όλη την Ελλάδα έδωσαν την εντολή στους συνέδρους, να οικοδομήσουν μια νέα κινηματικού τύπου παράταξη, που θα πει τα πράγματα επιτέλους με το όνομα τους χωρίς, να υποπίπτει στο πάγιο ελάττωμα του πολιτικού συστήματος, να χαϊδεύει δηλαδή αυτιά.

Φίλες και φίλοι σε δύσκολες εποχές για την πατρίδα και το έθνος ξεκινήσαμε την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα. Οι πολίτες δικαίως είναι θυμωμένοι, εξαγριωμένοι και θα τολμούσα, να πω αηδιασμένοι με το πολιτικό σκηνικό. Χρόνια άκουγαν για την ισχυρή Ελλάδα, που είναι παράγοντας ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής  και διαπιστώνουν, ότι τα παραμύθια, που τους έλεγαν δεν ισχύουν και έχουν πολύ κακό τέλος. Η επίπλαστη εικόνα μιας Ελλάδας ευημερούσας, που στηριζόταν στα δανεικά και στην κατασπατάληση πόρων καταρρέει πλέον μπροστά στα μάτια τους. Το ερώτημα φίλοι μου είναι, που οδηγούμαστε τώρα και αν υπάρχει διέξοδος. Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία, αφού υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού με ψεύδη, εξαπατώντας τον, ότι λεφτά υπάρχουν, σήμερα αποδεικνύεται, ότι είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων, αδυνατώντας, να πείσει τους ίδιους τους βουλευτές της, να στηρίξουν τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο τόπος. Οι μεγάλες αλλαγές μένουν μόνο στα χαρτιά, γιατί ο πρωθυπουργός  είναι ανίκανος, να αντιμετωπίσει το βαθύ κράτος, που το ίδιο το κόμμα του δημιούργησε. Επιλέγει λοιπόν εγκληματικά, να συνεχίσει την ίδια παταγωδώς αποτυχημένη συνταγή, που στηρίζεται στην υπερφορολόγηση και στην ύφεση, προσμένοντας, να βρει χρήματα, για να συνεχίσει, να χρηματοδοτεί τους ευνοημένους των δημοσίων δαπανών. Οι δαπάνες εξακολουθούν , να αυξάνονται έτσι ανεξέλεγκτες, ενώ τα έσοδα καταρρέουν και δημιουργούνται νέα ελλείμματα, καθιστώντας μας αναξιόπιστους περαιτέρω στις αγορές και τους εταίρους μας.  Το δε χρέος αυξάνεται συνεχώς με γεωμετρική πρόοδο και όπως εδώ και ένα χρόνο τονίζω, είναι μη βιώσιμο. Σε αυτήν την κυβέρνηση ταιριάζει απόλυτα ο στίχος του ποιητή,<<  δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!>>

Λύση κατά την γνώμη είναι η πρόταση, που έκανα και για το προσυνέδριο του Πειραιά και αισθάνομαι την ανάγκη, να την επαναλάβω. Χρειάζεται η άμεση και χωρίς χρονοτριβές συνολική επιμήκυνση του δημοσίου χρέους σε συμφωνία με τους δανειστές της χώρας σε εθελοντική βάση, αφήνοντας  εν ανάγκη από έξω τα ομόλογα, που έχουν τα εγχώρια ασφαλιστικά ταμεία για ευνόητους λόγους, οι οποίοι σχετίζονται με την ίδια τους την ύπαρξη. Προτείνω δηλαδή  την αναστολή της εξοφλήσεως του χρέους κατά 15 χρόνια σε συμφωνία με τους δανειστές και χωρίς κούρεμα του ποσού, που οφείλουμε.  Στο διάστημα αυτό θα μπορούσαμε, να συμφωνήσουμε, ότι θα καταβάλλονται μόνο οι τόκοι ή αν πετύχουμε και συμφωνία μη καταβολής μεγάλου μέρους των τόκων και μείωσης τους. Τα κεφάλαια, που θα εξοικονομούνται, θα επενδύονται, στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο θα εκπονηθεί από κοινού με την τρόικα, σε παραγωγικά έργα.
Φίλες και φίλοι ο κλήρος πέφτει στο φιλελεύθερο πατριωτικό δημοκρατικό κεντροδεξιό κίνημα μας, να πει την απόλυτη αλήθεια στους πολίτες και να οδηγήσει τις εξελίξεις στην δημιουργία μιας Ελλάδας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Στόχος μας είναι, να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, να τολμήσουμε, να προστατέψουμε με θάρρος τα εθνικά μας συμφέροντα απέναντι σε επιθετικούς γείτονες, που όσο μας βλέπουν υποχωρητικούς, τόσο αποθρασύνονται, να  τολμήσουμε , να αντιμετωπίσουμε  επιτέλους χωρίς ιδεοληψίες το πρόβλημα της παράνομης εσόδου μεταναστών στην χώρα μας και να ξαναδώσουμε  την χαμένη ασφάλεια στους πολίτες της.
 Χρειάζεται, να δεσμευθούμε, ότι θα οικοδομήσουμε το πρόπλασμα μιας παράταξης, που δεν θα σχετίζεται με ανθρώπους του παρασκηνίου, με ευνοούμενους, με πρακτικές διαδρόμων, με προώθηση ανάξιων και ελεγχόμενων σε θέσεις κομματικής ευθύνης. Απαιτείται να δεσμευθεί το συνέδριο, ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ, να γίνει το κίνημα μια καρικατούρα παλαιών καταστάσεων και ότι πιστεύει στην δημοκρατική οργάνωση και όχι στο καθεστώς των βαρόνων και των γραμμών. Αν είναι σύμμαχοι και στο κίνημα μας, να κάνουμε τα ίδια, τότε μάταιος είναι ο αγώνας μας και καλύτερα, να καθόμασταν στα σπίτια μας. Ειδικά σήμερα φίλοι μου, που οι νέοι αποστρέφονται την πολιτική και ελάχιστοι ασχολούνται με τα κοινά φροντίστε, να μην τους  απογοητεύσετε και τους κόψετε τα φτερά, γιατί στο τέλος θα σας δικάσει η ίδια η συνείδηση σας και ο λαός. Δεν ιδρύουμε ένα καινούργιο κόμμα  με στόχο, να γίνουμε χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη. Όσοι πράγματι αγαπούν την Ντόρα Μπακογιάννη και θέλουν να πετύχουμε στην νέα αυτή προσπάθεια αυτήν την στρατηγική οφείλουν, να ακολουθήσουν.
Αυτή  πρέπει, να είναι η πολιτική μας σύμμαχοι. Και να ξέρετε, αν πράγματι την ακολουθήσουμε, τότε θα πετύχουμε. Θα δώσουμε πάλι πίσω στους πολίτες την χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Μόνον τότε  όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε! Μόνον τότε θα δικαιούμαστε, να λέμε, ότι ανατρέψαμε το σάπιο πολιτικό σκηνικό και θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στην πολιτική.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΑΜΥΝΤΑΙΟ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ι.ΚΑΡΑΒΙΤΗ 4
ΤΗΛ 2386022228
ΚΙΝ 6972698452

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"