ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ

Πυρά και τη νύχτα στους δρόμους της πόλης

Mε τον Καντάφι επικηρυγμένο, οι εξεγερμένοι «χτενίζουν» την Τρίπολη για καθεστωτικούς


Οι αντικαθεστωτικοί έχουν στήσει σημεία ελέγχου σε περιοχές της Τρίπολης, ψάχνοντας οπλισμένους υποστηρικτές του Καντάφι, τον ίδιο και συνεργάτες του   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Τρίπολη
Σποραδικά πυρά ακούγονταν μέχρι και τα ξημερώματα στην Τρίπολη, με τους εξεγερμένους να συγκρούονται με ομάδες υποστηρικτών του Μουαμάρ Καντάφι στην πρωτεύουσα ενώ έχουν ήδη διώξει τον Λίβυο συνταγματάρχη από την έδρα του.

Έχοντας ήδη επικηρύξει τον Καντάφι με άνω του ενός εκατ. δολάρια, οι εξεγερμένοι προσπαθούν να εντοπίσουν και να απομονώσουν τους τελευταίους συνεργάτες και συγγενείς του ηγέτη στην Τρίπολη. Οι αντικαθεστωτικοί έχουν υποσχεθεί, πέραν της μεγάλης αμοιβής, αμνηστία σε όποιον από τον στενό κύκλο του Καντάφι τον παραδώσει ή τον σκοτώσει.

Στο κυνήγι για τον Καντάφι, οι αντικαθεστωτικοί λαμβάνουν επίσης πληροφορίες και από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, όπως επιβεβαιώσε επίσημα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών. Στην ίδια την Τρίπολη, οι αντικαθεστωτικοί έχουν στήσει σημεία ελέγχου σε κομβικές διασταυρώσεις

Μέχρι τα ξημερώματα, οι κάτοικοι της Τρίπολης ξυπνούσαν από τους ήχους πυροβολισμών, ακόμη και από εκρήξεις, ενώ εντείνονται οι ελλείψεις τροφίμων, νερού και φαρμάκων για τους τραυματίες. Οι περισσότεροι πιστεύουν όμως πως το τέλος της περιπέτειας είναι κοντά και η κατάσταση θα αρχίσει σύντομα να ομαλοποιείται.

Παράλληλα, η Σίρτη και η Σάμπχα φαίνεται πως είναι δύο από τα τελευταία σημεία στη λιβυκή επικράτεια που οι δυνάμεις του Καντάφι διατηρούν κάποια ισχύ. Εκπρόσωποι των αντικαθεστωτικών αναφέρουν στους ανταποκριτές των ξένων ΜΜΕ πως βρίσκονται σε συνομιλίες με τους τοπικούς ηγέτες ώστε να επιτευχθεί ειρηνικό τέλος στις εκεί συγκρούσεις.

Ο ίδιος ο Καντάφι -που διαμήνυε σε ηχογραφημένο μήνυμά του την Τετάρτη πως θα βγει «νικητής ή μάρτυρας- παραμένει άφαντος. Δεν υπάρχει ακόμη καμία σαφής ένδειξη για το πού βρίσκεται ο Λίβυος συνταγματάρχης, με τους αντικαθεστωτικούς να θεωρούν πιθανό να είναι ακόμη μέσα στην πρωτεύουσα ή στην ευρύτερη περιοχή της.

Ορισμένοι φοβούνται επίσης πως ο Καντάφι μπορεί να αποσυρθεί στην έρημο, στοχεύοντας να αξιοποιήσει όποια υποστήριξη έχει στις ομάδες των φυλών για να διευθύνει κάποιου είδους αντάρτικη αντεπίθεση.

Ο Καντάφι βρίσκεται ακόμη σε τέτοια πλάνη που νομίζει ότι μπορεί να επιστρέψει στην εξουσία αν αντεπιτεθεί
Ο Αμπντέλ Σαλάμ Τζαλούντ, ένας από τους συνεργάτες του που αυτομόλησε μόλις την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στο Reuters: «Είναι εθισμένος στην εξουσία» είπε, «πιστεύει πως μπορεί να συγκεντρώσει υποστηρικτές και να επιτεθεί».

O Τζαλούντ είπε επίσης ότι, ακόμη και τις τελευταίες ημέρες με τους αντικαθεστωτικούς να πλησιάζουν, ο Καντάφι «βρίσκεται σε τέτοια πλάνη που πιστεύει ακόμα πως μπορεί να επιστρέψει στην εξουσία». Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι αντικαθεστωτικοί επιμένουν πως τόσο ο Λίβυος συνταγματάρχης όσο και οι γιοι του πρέπει να συλληφθούν ώστε η Λιβύη να μπορέσει να γυρίσει οριστικά σελίδα.

Παράλληλα όμως, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έχει ήδη ξεκινήσει να μεταφέρει τη βάση του από τη Βεγγάζη στην Τρίπολη ενώ ο συνεχίζεται διπλωματικός πυρετός για την επόμενη ημέρα -με τους αντικαθεστωτικούς να θεωρούνται πια στην πράξη οι μόνοι αντιπρόσωποι της Λιβύης.

Ενδεικτικό είναι ότι οι εξεγερμένοι συνεχίζουν το μπαράζ των επίσημων επαφών τους με τις ξένες ηγεσίες: Ο πρωθυπουργός των εξεγερμένων θα συναντηθεί την Πέμπτη στην Ιταλία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μία ημέρα αφού τον υποδέχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος στο Παρίσι.
Newsroom ΔΟΛ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Αυξάνονται τα θύματα

Στους 2.200 ο αριθμός των νεκρών από την καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία


Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περίπου 2.000 πολίτες και 500 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες είναι οι συλληφθέντες από τον Μάρτιο
Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περίπου 2.000 πολίτες και 500 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες είναι οι συλληφθέντες από τον Μάρτιο   (Φωτογραφία:  Associated Press
Δαμασκός, Συρία
Σε 2.200 ανέρχονται οι νεκροί από την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία, σύμφωνα με την επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας, Νάβι Πιλάι. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 2.000 νεκρούς.

Η Ν.Πιλάι προέβη σε δηλώσεις στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη. Το Συμβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει απόφαση που θα καταδικάζει τη συριακή κυβέρνηση για την καταστολή των διαδηλώσεων.

«Περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των μαζικών διαδηλώσεων στα μέσα Μαρτίου, ενώ πάνω από 350 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη της περιόδου του Ραμαζανίου» είπε η Ν.Πιλάι.

«Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να κάνουν χρήση εκτεταμένης βίας, να χρησιμοποιούν βαρύ πυροβολικό, προκειμένου να συντρίψουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις και να επανακαταλάβουν τον έλεγχο σε πολλές περιοχές» τόνισε.

Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περίπου 2.000 πολίτες και 500 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες είναι οι συλληφθέντες από τον Μάρτιο που ξεκίνησαν οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις.

Τη Δευτέρα το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν μέλη των πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο καθεστώς, άνοιξαν πυρ στην πόλη Χάμα της κεντρικής Συρίας.

Σε τηλεοπτική του ομιλία ο Μπασάρ Αλ Άσαντ είχε απορρίψει την έκκληση των δυτικών χωρών να εγκαταλείψει την εξουσία και προειδοποίησε ενάντια σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση.

Επίσης, επανέλαβε τις υποσχέσεις του για μεταρρυθμίσεις και υποστήριξε ότι η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα έχει βελτιωθεί.
Newsroom ΔΟΛ

Το σχολιο μου:
ΜΙΑ ΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ. ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"