ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΕΓΩ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ

Β. Σόιμπλε - Ζ. Κλ Γιούνκερ: "Τεχνική προσαρμογή", θα βαπτιστεί η ελληνική χρεοκοπία
Η Γερμανία βεβαίωσε επίσημα, σήμερα, ότι στην ευρωζώνη συζητείται η προοπτική μιας σημαντικότερης της αρχικά αναμενόμενης απώλειας για τις εμπορικές τράπεζες, όσον αφορά τις πιστώσεις τους έναντι της Ελλάδας, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης συμμετοχής τους στον δεύτερο κατά σειράν δανεισμό της Ελλάδας.

    "Βέβαια, το συζητούμε", δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο τέλος του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που ολοκληρώθηκε στο Λουξεμβούργο.

    Την 21η Ιουλίου, οι ηγέτες των κρατών των ευρωζώνης υποσχέθηκαν έναν δεύτερο κατά σειράν δανεισμό της Ελλάδας, συνολικού ύψους 109 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, στον οποίο πάντως πρώτη φορά θα προστεθεί μια σύμπραξη των εμπορικών τραπεζών και επενδυτικών κεφαλαίων τα οποία διαθέτουν ελληνικά κρατικά ομόλογα.

    Ήδη, οι εμπορικές τράπεζες αποδέχονταν απομείωση της ονομαστικής αξίας σε ποσοστό 21% για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, που διέθεταν.

    Τώρα, "θέλουμε να δούμε κατά πόσον οι όροι, που ετέθησαν τον Ιούλιο φέτος, παραμένουν κατάλληλοι", δήλωσε σήμερα ο κ. Σόιμπλε, μη αποκλείοντας περαιτέρω τα αρχικά δεδομένα "να υποστούν προσαρμογή".

    Απ’ την πλευρά του, ο προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (Λουξεμβούργο) έκανε δηλώσεις στην ίδια κατεύθυνση στο Λουξεμβούργο, κάνοντας λόγο για "τεχνικές προσαρμογές".

    Ο κ. Σόιμπλε παραδέχτηκε ωστόσο ότι στην ευρωζώνη υπάρχουν "υπέρ και κατά", αναφορικά με μια σημαντικότερη της αρχικώς προβλεφθείσας συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στον δανεισμό της Ελλάδας.

    Το Γαλλικό πρακτορείο σχολιάζει στη σχετική ανταπόκρισή του απ το Λουξεμβούργο ότι, εφόσον η συμμετοχή αυτή υλοποιηθεί ως ανωτέρω περιγράφεται, τότε όσον αφορά τις διεθνείς χρηματαγορές προστίθεται αβεβαιότητα, την ώρα που αυτές είναι ήδη ταραγμένες, στην προοπτική ότι η Αθήνα μπορεί τελικά να οδηγηθεί σε μια στάση πληρωμών.



ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ
ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ:
<<ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΞΣ ΕΕ. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΜΕΙΩΙΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΤΑ 55 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΑ 300 ΔΙΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΒΙΩΣΙΜΟ. Η ΕΕ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΤΟΛΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΡΙΖΙΚΟΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ...>> 24/7/2011 ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ FB

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009


ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Hellas Orthodox

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ


Τα νέα μέτρα θα αποτύχουν και πάλι να οδηγήσουν στους προγραμματισμένους στόχους της κυβέρνησης. Άποψη μου είναι, οτι το έλλειμμα στο τέλος του χρόνου θα τρέχει με ρυθμό πάνω απο  9%, ενω η υφεση για το 2012 δεν θα είναι 2,5% οπως λένε, αλλά περι το 4% του ΑΕΠ. Οσο για πρωτογενή πλεονάσματα τον Απρίλιο αυτά είναι παραμύθια και δεν πρόκειται, να τα δουν ούτε στον ύπνο τους.

Σοβαρές ευθύνες στον Χριστόφια δείχνει το πόρισμα για το Μαρί

Σοβαρές ευθύνες στον Χριστόφια δείχνει το πόρισμα για το Μαρί



Σοβαρές ευθύνες στον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια, αλλά και στους παραιτηθέντες ήδη υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, επιρρίπτει το πόρισμα-καταπέλτης της ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Λεμεσού.
Το πόρισμα το οποίο συνέταξε ο κ. Πόλυς Πολυβίου παραδόθηκε ήδη στον Πρόεδρο της Κύπρου, αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής.
Από τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές επιρρίπτονται σοβαρότατες ευθύνες στον κ. Χριστόφια, συγκεκριμένα:
«Ο Πρόεδρος γνώριζε επαρκώς για την επικινδυνότητα του φορτίου από τον Φεβρουάριο του 2009. Από τον Φεβρουάριο του 2011 έπρεπε να ήταν κατανοητό σε όλους ότι τα πράγματα οδηγούνταν σε επικίνδυνο σημείο. Επρεπε να ληφθούν μέτρα με εισηγήσεις ξένων εμπειρογνωμόνων. Ο υπουργός Εξωτερικών δεν άφησε τους εμπειρογνώμονες να έρθουν στην Κύπρο», ανάφερε ο κ. Πολυβίου.
Η έκρηξη στη ναυτική βάση σημειώθηκε στις 11 Ιουλίου και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άτομα, να καταστραφούν οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί της Κύπρου και να προκληθεί ανυπολόγιστη ζημιά στην κυπριακή οικονομία, η οποία αυτή την περίοδο δοκιμάζεται.
Η επίρριψη ευθυνών στον Πρόεδρο Χριστόφια έρχεται σε μία δύσκολη περίοδο για την Κύπρο, με την οικονομία να έχει φθάσει στο κόκκινο και να αυξάνονται τα σενάρια για πιθανή ένταξη της Κύπρου στον μηχανισμό στήριξης.
Οι ευθύνες του προέδρου, όπως αναφέρεται στο πόρισμα είναι σημαντικές.
Σε άλλο σημείο του πορίσματος αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος Xριστόφιας έδωσε διαβεβαιώσεις στον Πρόεδρο της Συρίας ότι το φορτίο θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι να μεταφερθεί στη Συρία ή το Ιράν».
Υπενθυμίζεται ότι το φορτίο είχε κατασχεθεί με υπόδειξη των Αμερικανών διότι μετέφερε το εκρηκτικό υλικό στη Συρία και στο Ιράν.
«Η απόφαση για την κατακράτηση του φορτίου είχε ληφθεί από τον Πρόεδρο Χριστόφια και οι αποφάσεις μετέπειτα, όπως η τοποθέτησή του στη ναυτική βάση, ελήφθη ή εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο έπειτα από εισήγηση του υπουργού Αμυνας. Η τελική απόφαση για τοποθέτηση του φορτίου στη ναυτική βάση ανήκει και αποδίδεται στον Πρόεδρο Χριστόφια», προστίθεται στο πόρισμα.
Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «το φορτίο ήταν σαν ωρολογιακή βόμβα. Αυτό ήταν γνωστό στους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών και στον Πρόεδρο Χριστόφια. Η επικινδυνότητα ήταν γνωστή σε όλους τους υπουργούς και στον Πρόεδρο».
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει την παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια, ενώ σχεδόν κάθε βράδυ συγκεντρώνονται έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στους Αγίους Ομολογητές αγανακτισμένοι απαιτώντας την «έξωση από το Προεδρικό, του Χριστόφια».
ΠΗΓΗ NEWSBOMB

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ
Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ. ΕΧΕΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"