ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΨΕΜΑ ΤΟ ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ ΤΗΣ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑΣ

Επιστήμονες διαψεύδουν το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας

Όσον αφορά όμως το λιώσιμο του 15% της παγοκάλυψης της...

Βρετανοί επιστήμονες διέψευσαν τον ισχυρισμό για ανάγκη δημιουργίας νέου χάρτη της Γροιλανδίας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, αναφέρει άρθρο του tvsx.gr. Ο έγκυρος «Τimes Atlas» φαίνεται να δημοσίευσε λανθασμένα πως έχει λιώσει το 15% της έκτασης των πάγων της Γροιλανδίας και έχει μετατραπεί σε πράσινο χώρο.
Στη 13η «ολοκληρωμένη» έκδοση του Άτλαντα περιλαμβάνονται μια σειρά από αναθεωρήσεις λόγω της περιβαλλοντικής αλλαγής, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση που είχε δημοσιευτεί το 2007. Οι αναθεωρήσεις αφορούν τη διάλυση ορισμένων πάγων της Ανταρκτικής, τη συρρίκνωση των εσωτερικών υδάτων σε Αράλη και Νεκρά θάλασσα καθώς και την αποξήρανση των ποταμών, όπως ο ποταμός Κολοράντο.
Όσον αφορά όμως το λιώσιμο του 15% της παγοκάλυψης της Γροιλανδίας, επιστήμονες από το Scott Polar Research Institute υποστηρίζουν πως πρόκειται για λάθος εκτίμηση, του κατά τ’άλλα εγκυρότερου Άτλαντα, καθώς ο πάγος στη Γροιλανδία δεν μειώθηκε σε τόσο μεγάλο ποσοστό.
Ο «Times atlas» εκδίδεται από την Times Books της HarperCollins, η οποία με τη σειρά της ανήκει στη News Corporation του Rupert Murdoch. Εκπρόσωπος της HarperCollins, δήλωσε πως ο νέος χάρτης βασίζεται σε πληροφορίες που παρέχονται από την Αμερικανική Εθνική βάση πληροφοριών χιονιού και πάγου (NSIDC).
Η μείωση 15% της έκτασης των πάγων της Γροιλανδίας, περιοχή στο μέγεθος του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, σε μόλις 12 χρόνια αποτελεί ενδεχομένως  λάθος θεώρηση. Σύμφωνα με επιστήμονες από το Scott Polar Research Institute «οι πρόσφατες δορυφορικές εικόνες της Γροιλανδίας, καθιστούν σαφές ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί παγετώνες και μόνιμη παγοκάλυψη, σε περιοχές που ο νέος Άτλαντας δείχνει να εμφανίζονται νέα εδάφη».
Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η αύξηση της θερμοκρασίας θα οδηγήσει σε κοπή των πάγων της Γροιλανδίας, όχι όμως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ otyposnews.gr

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

08-10-11-66Οι Ισπανοί κάνουν αυτό που απέκλεισε ο Παπανδρέου λόγω εμπάθειας

Μετά την Κύπρο και η Ισπανία στρέφεται στη Ρωσία για την αγορά ομολόγων. Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση μεταξύ της υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας, Έλενα Σαλγάδο, του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Αλεξέι Κουρντίν.

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το ενδεχόμενο «πιθανών εξαγορών ομολόγων της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης».

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ο σύμβουλος για θέματα οικονομίας του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αρκάντι Ντβορκόβιτς, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για παροχή οικονομικής βοήθειας από τη Μόσχα και προς άλλα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης.

«Περιμένουμε μια ευρωπαϊκή διακήρυξη για σαφή, αποφασιστική στρατηγική ώστε να επιλυθεί η κρίση…

Αν αυτή η στρατηγική απαιτεί την βοήθεια της Ρωσίας και άλλων κρατών της ομάδας BRICS, είμαστε έτοιμοι να διευρύνουμε την στήριξή μας» προσθέτει. Εξάλλου ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Αλεξέι Κουρντίν, έχει δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αγοράσει χρεόγραφα μεμονωμένων χωρών της ευρωζώνης και εξετάζει τη δυνατότητα αγοράς των ενιαίων ευρωομολόγων, εφόσον ληφθεί απόφαση για την έκδοσή τους.

www.greeknews.biz

Καταγγελίες Βάσως Παπανδρέου για ίδρυση 77 νέων οργανισμών την τελευταία διετία απο το ΠΑΣΟΚ


Καταγγελίες Βάσως Παπανδρέου για ίδρυση 77 οργανισμών την τελευταία διετία

Η Βάσω Παπανδρέου, ασκώντας σκληρή κριτική, ζήτησε να καταργηθούν 77 οργανισμοί που η ίδια η κυβέρνηση ίδρυσε την τελευταία διετία.
Παράλληλα ζήτησε τον έλεγχο του πόθεν έσχες των βουλευτών την τελευταία 10ετια, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως πρέπει να πάει ένας πολιτικός φυλακή.
Εξάλλου, αναφερόμενη στα νέα μέτρα τόνισε πως δεν μπορούν τα συνήθη υποζύγια να πληρώνουν συνεχώς τους φόρους.
Πηγή: ΣΚΑΪ.gr

EΡΧΟΝΤΑΙ ΨΥΧΡΟΤΕΡΟΙ ΧΕΙΜΩΝΕΣ. Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Η μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας φέρνει ψυχρότερους χειμώνες

 Εφημερίδα Καθημερινή

Ψυχρότερους χειμώνες σε τμήματα της βορείου Αμερικής και της Ευρώπης προκαλεί η περιοδική μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας, σύμφωνα με νέες μελέτες.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η μείωση της ακτινοβολίας από τον ήλιο έχει την δυνατότητα να διαταράξει τους ανέμους σε πολύ μεγάλα υψόμετρα στο βόρειο ημισφαίριο, προκαλώντας έντονα καιρικά φαινόμενα τον χειμώνα.

Οι μελέτες μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της ακρίβειας μακροπρόθεσμων προβλέψεων ενισχύοντας την ικανότητα των κρατών να προετοιμάζονται για μεγάλες χιονοθύελλες.
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ SKAI.GR
TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΟΣΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΛΙΒΥΗ

Λιβύη: Ημέρα απελευθέρωσης το Σάββατο



Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο θα κηρύξει επισήμως την απελευθέρωση της Λιβύης το Σαββατοκύριακο μετά το θάνατο του πρώην δικτάτορα Μουάμαρ Καντάφι.

Το συμβούλιο θα κάνει την οριστική ανακοίνωσή του για την απελευθέρωση της Λιβύης το Σάββατο μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα.

Το αλ Τζαζίρα μετέδωσε πως το ΕΜΣ θα μεταφέρει την έδρα του από την Βεγγάζη στην Τρίπολη και θα σχηματίσει προσωρινή κυβέρνηση μέσα σε 30 ημέρες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης ο έκπτωτος ηγέτης υπέκυψε στα τραύματα, που υπέστη κατά τη σύλληψή του. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο Καντάφι συνελήφθη κοντά στη γενέτειρά του, Σύρτη, μετά από νατοϊκή αεροπορική επιδρομή εναντίον αυτοκινητοπομπής στην οποία επέβαινε, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει. Μαζί του σκοτώθηκε και ο επικεφαλής των δυνάμεων του Λίβυου πρώην ηγέτη, Αμπού Μπακρ Γιούνους Τζαμπρ.
ΠΗΓΗ SKAI.GR

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"