ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

OXI ΣΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ  ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΥΨΗΛΟ ΚΑΙ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΥΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ EΣTEIΛΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 26/10 ΑΠΟ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΜΠΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΔΙΕΞΟΔΗ. ΗΔΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ 120% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ 2020 ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΥΣΙΩΝ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΤΕ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ 26/10.  H EΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΜΗΡΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ  ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. ΠΡΟΣΟΧΗ.

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΥΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ


Η χλιδή πριν από τον εφιάλτη του ΔΝΤ

Αίσθηση προκαλεί το ότι ενώ οδεύαμε προς το ΔΝΤ, ταξίδια χλιδής στο εξωτερικό για τον πρωθυπουργό και αντιπροσωπείας κυβερνητικών και υπηρεσιακών στελεχών καλύπτονταν από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών

Ζήτημα παράβασης σωρείας διαδικασιών του υπουργείου Εξωτερικών ως προς τους σκοπούς και τα παραστατικά πιστοποίησης των απόρρητων πιστώσεων φέρνει στο φως η εφημερίδα "Δημοκρατία".
Λίγες μόνο ημέρες μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ενώ ετοιμαζόταν να υποβάλει σε αδιέξοδες θυσίες την ελληνική κοινωνία, περνούσε τριήμερα χλιδής στο εξωτερικό με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και υπό άκρα μυστικότητα.
Εντυπωσιακό το γεγονός ότι ακόμα και οι οδηγοί που μετέφεραν αυτόν και τη συνοδεία του απαγορευόταν να γνωρίζουν ελληνικά, οπότε τα ερωτήματα για το αντικείμενο αυτών των ταξιδιών μεγαλώνουν.
Οι άνθρωποι που άνοιξαν τα... χαρτιά τους εστιάζουν σε πρώτη φάση στο ταξίδι του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του τότε υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, και πολυμελούς αντιπροσωπείας κυβερνητικών και υπηρεσιακών στελεχών στην Ουάσιγκτον από τη Δευτέρα 8 έως και την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010.
Δεύτερο ζήτημα ανοίγει από τα ταξίδια του άτυπου συμβούλου του τέως πρωθυπουργού σε χώρες της ΝΑ Μεσογείου.
Ανοιχτό παραμένει άλλωστε και το γενικότερο θέμα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων κατά την προηγούμενη διετία, για το οποίο, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις στη Βουλή, τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και οι δύο διατελέσαντες υπουργοί Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας και Σταύρος Λαμπρινίδης, δεν έχουν δώσει ακόμα ικανοποιητικές και εξηγήσεις.
Το πρώτο ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον πραγματοποιείται περίπου ένα μήνα μετά το Συνέδριο του Νταβός, όπου δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες προσφυγής στο ΔΝΤ και περίπου 15 μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που οριστικοποίησε το τριμερές σχήμα δανεισμού της Ελλάδας, την τρόικα.
Πριν από την Ουάσιγκτον, την Παρασκευή 5 Μαρτίου, ο τότε πρωθυπουργός και οι βασικοί υπουργοί του επισκέπτονται στο Βερολίνο την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, και την Κυριακή 7 Μαρτίου στο Παρίσι τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί. Η ελληνική αντιπροσωπεία μεταβαίνει απευθείας από τη γαλλική πρωτεύουσα στην Ουάσιγκτον.
Οι επίσημες συναντήσεις στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ διαρκούν από τη Δευτέρα έως το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ορισμένοι στενοί συνεργάτες του “χάνονται” από τους δημοσιογράφους έως το απόγευμα της Πέμπτης 11 Μαρτίου.
Ο τότε πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής 12 Μαρτίου, οπότε και έσπευσε τελευταία στιγμή στη Βουλή για την ορκωμοσία της δεύτερης θητείας του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Δημοκρατία, δεν έλαβαν ποτέ τα ΧΕΠ (Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής) ούτε και την έκθεση λογιστικής τακτοποίησης για την απόδοση δαπανών του συγκεκριμένου ταξιδιού του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι τα εισιτήρια και όλα τα άλλα έξοδα της αποστολής εξοφλήθηκαν από τα μυστικά κονδύλια, ενώ οι σχετικοί νόμοι και οι εσωτερικές διαδικασίες του υπουργείου Εξωτερικών απαγορεύουν την κάλυψη τέτοιων δαπανών από τις απόρρητες πιστώσεις.
Από τη στιγμή που δεν υφίστανται ΧΕΠ και λογιστική τακτοποίηση, ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια ποσά πληρώθηκαν και σε ποιους από τα μυστικά κονδύλια.
Η χλιδή, κατά το συγκεκριμένο ταξίδι στην Ουάσιγκτον, ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ενοικιάστηκαν λιμουζίνες από εξειδικευμένη εταιρία, με την πρόσθετη υπόμνηση ότι οι οδηγοί τους δεν θα πρέπει να μιλούν ελληνικά.

ΠΗΓΗ   NEWS 247

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ 
ΑΥΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ..... ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ  ΣΤΑ ΦΛΑΣ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΝΙΓΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΡΕΛΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΤΥΠΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ. ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ Ο ΠΡΙΓΚΗΨ  ΠΑΠ Ο 3...

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"