ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπέρ της Κύπρου Για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ.

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπέρ της Κύπρου
Για τη διερεύνηση και εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ΑΟΖ.
Ψήφισμα που αναγνωρίζει το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να προχωρήσει στη διερεύνηση και εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, ενέκρινε ομόφωνα το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ύστερα από προσπάθειες του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος βρίσκεται στη Μασσαλία επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του κόμματος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος ''γιατί σήμερα, το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη παρουσία των πιο σημαντικών Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών, υιοθέτησε ομόφωνα και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ένα σημαντικότατο για την Κύπρο ψήφισμα''.
Το ΕΛΚ αναγνωρίζει πλήρως το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου, να προχωρήσει στη διερεύνηση και εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και επισημαίνει την τεράστια σημασία που έχουν τα κοιτάσματα αυτά για την Ενεργειακή Ασφάλεια της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιπλέον, στο ψήφισμά του το ΕΛΚ καταδικάζει ρητά και απερίφραστα την Τουρκία για την πολιτική των απειλών και των προκλήσεων κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρώντας πως αυτές οι ενέργειες υπονομεύουν τις όποιες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, και τονίζει ότι η ύπαρξη κοιτασμάτων αποτελεί κίνητρο και ευκαιρία όχι μόνο για την επίλυση του Κυπριακού αλλά και για την περιφερειακή συνεργασία και ανάπτυξη.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι στις εργασίες του Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στη Μασσαλία και ολοκληρώνονται στις 9 Δεκεμβρίου, συμμετέχουν 17 πρωθυπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόεδροι κομμάτων, οι ευρωβουλευτές της Ομάδας του ΕΛΚ, ανώτατοι αξιωματούχοι της Ένωσης και περίπου 1.000 σύνεδροι. Μεταξύ άλλων παρευρίσκονται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.
Στο Συνέδριο θα παρουσιαστεί το Πολιτικό Κείμενο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τίτλο: «Προχωρώντας την Ευρώπη μπροστά. Μια ισχυρότερη Ευρώπη, που υποστηρίζει τις αξίες μας και υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας».
Το συνέδριο, το οποίο φιλοξενείται από τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι και το κύριο αντικείμενο των εργασιών του με στόχο την εξεύρεση τρόπων εξόδου από την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη.
''Το ψήφισμα για την Κύπρο εγκρίθηκε ομόφωνα από τους σύνεδρους, επιβεβαιώνοντας τη συνεπή στάση αλληλεγγύης που το ΕΛΚ τηρεί έναντι του Δημοκρατικού Συναγερμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και της στενής σχέσης που οι ηγέτες των κομμάτων της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς διατηρούν με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη'', καταλήγει η ανακοίνωση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ




ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"