ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

”Φωτιά και λάβρα” η έκθεση του ΟΟΣΑ για το ελληνικό Δημόσιο
Μία έκθεση-κόλαφο για την ελληνική Δημόσια Διοίκηση συνέταξε ο ΟΟΣΑ, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Die Welt και αναπαράγουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Το πόρισμα της έκθεσης σκιαγραφεί με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό Δημόσιο, το οποίο -όπως αναφέρει- αποτελεί βασικό εμπόδιο για την πρόοδο της Ελλάδας.

"Τα ελληνικά υπουργεία στερούνται βασικών υποδομών, όπως η βάση δεδομένων", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση. Και συνεχίζει: "Ο υπουργός συναντά τα στελέχη του δύο φορές το χρόνο, την ώρα που σε άλλες χώρες -όπως η Βρετανία και η Γαλλία- οι συσκέψεις αυτές είναι εβδομαδιαίες.

Το ένα υπουργείο δεν ξέρει τι κάνει το άλλο. Ο ένας υπουργός δεν ξέρει τι κάνει ο άλλος. Υπάρχουν υπεράριθμες υπηρεσίες που ξοδεύουν ανεξέλεγκτα τεράστια ποσά".

Σκληρή είναι η κριτική και για τους συνδικαλιστές: "Υπάρχει ένα συνδικαλιστικό κίνημα που υπερασπίζεται το πελατειακό κράτος", αναφέρει το πόρισμα της έκθεσης, σημειώνοντας ότι "η ελληνική διοίκηση είναι αδύναμη να μεταρρυθμιστεί".

Η επικεφαλής του Τομέα Αποτίμησης Κυβερνήσεων του ΟΟΣΑ, Κάρολιν Βάρλεϊ υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική διοίκηση δεν παράγει έργο και εξαιτίας της αδυναμίας της αυτής, δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές».

Αναφέρει τέλος ότι «η Κεντρική Διοίκηση δεν διαθέτει τα πρακτικά εργαλεία, την κουλτούρα και την ικανότητα να σχεδιάσει, να εκτελέσει και να ελέγξει την εφαρμογή παραγωγικών πολιτικών».

 ΠΗΓΗ star.gr

TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:   ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ  ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ Ο ΝΤΕΛΟΡ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ DE TIJD

Ζακ Ντελόρ: Δύο είναι οι τρόποι για να σωθεί το ευρώ

Απαισιόδοξος για το μέλλον των δυτικών αξιών και επιφυλακτικός για την δυνατότητα του ευρώ να εξέλθει αλώβητο από την κρίση εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ.

Ζακ Ντελόρ: Δύο είναι οι τρόποι για να σωθεί το ευρώ
Σε συνέντευξη του προς την ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου De Tijd υπεραμύνεται ενός νέου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού για την Ευρώπη προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις που απειλούν την συνοχή της ευρωζώνης.
Ο αρχιτέκτονας του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος εκφράζει την ενόχλησή του για την «κακοφωνία» που εκπέμπει η Ευρώπη σε ό,τι αφορά στον χειρισμό της κρίσης και θεωρεί ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να δώσουν ένα σαφές μήνυμα προκειμένου να καταλαγιάσουν τις ανησυχίες των αγορών.
Κατά την εκτίμησή του, το ευρώ μπορεί να εξέλθει ενισχυμένο από την κρίση μόνον εάν συντρέχουν, σωρευτικά, δύο προϋποθέσεις: καταρχήν να σβήσει το συντομότερο η πυρκαγιά που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και κατά δεύτερο λόγο να σχεδιαστεί μια νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική.
«Οι δύο αυτές προϋποθέσεις αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ για την υπέρβαση της κρίσης και εάν δεν εκπληρωθούν, θα παραμείνει το κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στις αγορές», εξηγεί ο Ντελόρ. «Στο πλαίσιο αυτό», προσθέτει «οι ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονται ενώπιον δυο επιλογών: είτε να αποδεχθούν την εκχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είτε να υπαχθούν σε ένα κοινό καθεστώς δημοσιονομικής πειθαρχίας».
ΠΗΓΗ ethnos.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"