ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΕΓΚΑΙΡΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2011

ΕΓΡΑΦΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 9% ΓΙΑ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 9,8. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ.

8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ  ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ  ΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

Σύμβουλος του Παπανδρέου στη ΔΕΗ με 9.000 ευρώ το μήνα! Απαράδεκτο

Σύμβουλος του Παπανδρέου τοποθετήθηκε αναπληρωτής διευθυντής στη ΔΕΗ με… 9.000 ευρώ το μήνα!

 


Σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου ανέλαβε διευθυντική θέση στην ΔΕΗ με μισθό 9000 ευρώ την ώρα που η επιχείρηση αποφάσισε αυξήσεις στους λογαριασμούς.
«Τελικά κανείς δεν χάνεται… Αρκεί να έχει τους σωστούς φίλους…» Με τη φράση αυτή οικονομικός παράγοντας σχολίασε την τοποθέτησε του Κώστα Θέου στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ.
Μια εβδομάδα μετά την τοποθέτησή του ως μέλους του οικονομικού επιτελείου της ΔΕΗ, ο Θέος έγινε το Νο2 και δεξί χέρι του Αρθούρου Ζερβού στη διοικητική πυραμίδα της επιχείρησης με μισθό που ξεπερνά τις 9.000 ευρώ. Και όλα αυτά την ώρα που δε διστάζουν να επιβάλουν αυξήσεις-φωτιά στα τιμολόγια της Επιχείρησης.
Επιλογή της «πράσινης Τίνας» ο Αρθούρος Ζερβός, επιλογή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο Κώστας Θέος, με τις εντολές βέβαια του Γιώργου Παπανδρέου.
Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την μέχρι τώρα διαδρομή του 50χρονου πολιτικού μηχανικού, ο οποίος ανελίχθηκε σε πολιτικές θέσεις ξεκινώντας από τις κυβερνήσεις Σημίτη στη δεκαετία του ’90, αλλά σε αντίθεση με άλλους σημιτικούς διασώθηκε στο σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τα 5,5 χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή οι δύο φίλοι, Παπακωνσταντίνου και Θέος, είχαν παράλληλη πορεία στο ΠΑΣΟΚ, μια πορεία που τους άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στην κυβέρνηση του Γιώργου.
Εκπρόσωπος του κόμματος ο Παπακωνσταντίνου, γραμματείας του ΙΣΤΑΜΕ ο Θέος, που όμως την ίδια περίοδο κατείχε και μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Νηρεύς του επιχειρηματία Αριστείδη Μπελλέ, ο οποίος δραστηριοποιείται στις ιχθυοκαλλιέργειες.
Μετά τις εκλογές του 2009, «τσάρος» της οικονομίας αναλαμβάνει ο Παπακωνσταντίνου και δεξί χέρι αρχικά του Χάρη Παμπούκη στο Μαξίμου ο αμετακίνητος εντέλει Κώστας Θέος, ο οποίος και μετά την αποχώρηση Παμπούκη έλυνε και έδενε στο πλευρό της «βασίλισσας Ρεγγίνας» (Βάρτζελη) από τη θέση του προϊσταμένου στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του γραφείου του πρωθυπουργού από το 2009 μέχρι την παραίτηση Παπανδρέου και τον σχηματισμό κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ο Κώστας Θέος, από τις θέσεις εξουσίας που κατείχε μέχρι τώρα, είναι αλήθεια πως δεν έχει προκαλέσει με πράξεις και ενέργειές του, με την έννοια που το συνηθίζουν πολλοί επαγγελματίες πολιτικοί είτε με τη συμπεριφορά είτε με τις αποφάσεις τους.
Συνεχίζεται το μεγάλο φαγοπότι στην ΔΕΗ
Με την ανοχή του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συνεχίζεται το μεγάλο «φαγοπότι» στη ΔΕΗ, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «φουσκωμένες» αμοιβές διευθυντικών στελεχών έως και 3.000 ευρώ σε σχέση με το πλαφόν που θέτει η σχετική νομοθεσία.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλη Μπεντενιώτη, καθώς το υπουργείο αντί να υποσχεθεί πως θα βάλει τέλος στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος επιλέγει να υιοθετήσει ανερυθρίαστα τις δικαιολογίες των υπαλλήλων της ΔΕΗ.
Την ίδια ώρα όμως, ο υπουργός κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δε διστάζει να αυξήσει επιπλέον τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, μετατρέποντας με τον τρόπο αυτό τις συνέπειες της κακοδιαχείρησης της Επιχείρησης στις ήδη επιβαρημένες πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.
Για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, ο κ. Μπεντενιώτης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζήτησε εξηγήσεις από το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο όμως προτίμησε να κινηθεί στα όρια της συγκάλυψης παραθέτοντας αυτούσιες τις δικαιολογίες των στελεχών της ΔΕΗ που επιχειρούν να δείξουν ότι τα «εξτραδάκια» ύψους 3.000 ευρώ οφείλονται σε οικογενειακά επιδόματα και αποζημιώσεις λόγω συμμετοχών σε συμβούλια.
Ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα, εστιάζοντας τόσο στους «φουσκωμένους» μισθούς όσο και στις καταγγελίες για την παροχή επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας σε υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας στην οδό Χαλκοκονδύλη!
ΠΗΓΗ : Πρώτο Θέμα

ΣΧΟΛΙΟ :  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΓΙΑΤΙ Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΝΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ;. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ. ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ 90 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ - ΝΤΡΟΠΗ

Οι 90 σύμβουλοι του Λ. Παπαδήμου!

Ούτε δέκα ούτε είκοσι αλλά 90 θέσεις συμβούλων, συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων αποφάσισε να θεσμοθετήσει για το Πολιτικό Γραφείο του ως πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος!
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη πρόκληση που χρεώνεται προσωπικά ο κ. Παπαδήμος μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης-μαμούθ, όταν αποχώρησε ο Γ. Παπανδρέου. Κι αν για τα 50 μέλη του υπουργικού συμβουλίου (την ώρα που στην Ιταλία υπό λιγότερο
δυσμενείς συνθήκες ο κ. Μόντι σχημάτισε ένα πολύ πιο ολιγομελές σχήμα) προβλήθηκε η δικαιολογία των «έκτακτων συνθηκών» και των ισορροπιών με τα κόμματα της «συγκυβέρνησης» και πιο συγκεκριμένα με το ΠΑΣΟΚ, για τη νέα αυτή απόφαση δεν υπάρχουν ελαφρυντικά.
Ετσι την ώρα που οι πολίτες στενάζουν καθημερινά όλο και περισσότερο από τα συνεχή οικονομικά μέτρα, την ανεργία και την εξαθλίωση, το κυβερνητικό σύστημα παραμένει πολυπρόσωπο, πολυδάπανο και ως εκ τούτου προκλητικό. Αντί μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου και οι μηχανισμοί εξουσίας να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα της μείωσης των δαπανών και των αιματηρών οικονομιών, πράττουν προκλητικά και ξεδιάντροπα το εντελώς αντίθετο αυξάνοντας την κοινωνική οργή.
Ο κ. Παπαδήμος είναι έκθετος για έναν ακόμη λόγο…

Η κυβέρνησή του είναι μεταβατική και, όπως τουλάχιστον συμφωνήθηκε, έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, δοθέντος ότι οι εκλογές προβλέπεται ότι θα γίνουν ως τον Απρίλιο. Επομένως δεν είχε κανέναν ιδιαίτερο λόγο να «φορτώσει» με δεκάδες πρόσωπα και στελέχη τις υπηρεσίες του Μεγάρου Μαξίμου, εξαιρώντας εαυτόν και «ημετέρους» από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Η εξασέλιδη απόφαση-πρόκληση για τις 90 θέσεις φέρει την υπογραφή του ίδιου του κ. Παπαδήμου και το ενδιαφέρον είναι ότι αναρτήθηκε (τυχαία άραγε;) στη Διαύγεια την Κυριακή, που ήταν κατ’ ουσίαν (λόγω του τριημέρου των Θεοφανίων) μια «νεκρή» ημέρα. Ο τίτλος της επιγράφεται «αναδιάρθρωση και σύνθεση σε προσωπικό» της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, όπως έχει μετονομαστεί το Πολιτικό Γραφείο που πλαισιώνει τον εκάστοτε πρόεδρο της κυβέρνησης, και έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.
Οι θέσεις είναι κατά τι λιγότερες από εκείνες που διατηρούσε για το προσωπικό του γραφείο ο προκάτοχος του κ. Παπαδήμου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γ. Παπανδρέου, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία του θέματος, αφού ο σημερινός πρωθυπουργός κρίνεται με πολύ διαφορετικά -λόγω και της συγκυρίας- κριτήρια.
Οι θέσεις αυτές κατανέμονται σε εννέα ειδικά γραφεία, ορισμένα εκ των οποίων μάλιστα είναι απορίας άξιον αν χρειάζονται σε μια προσωρινή κυβέρνηση λίγων μηνών με συγκεκριμένο έργο. Από την απόφαση μάλιστα προκύπτει ότι αναλυτικά η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού θα έχει 9 θέσεις προϊσταμένων, 4 θέσεις ειδικών γραμματέων, 39 θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών και 38 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων.
Κατά σειράν το Ιδιαίτερο Γραφείο του κ. Παπαδήμου έχει επτά άτομα εκ των οποίων μάλιστα τέσσερα είναι οι ειδικοί γραμματείς που «αναβαθμίστηκαν» σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς των «ειδικών συμβούλων και συνεργατών», το Οικονομικό Γραφείο του 14 άτομα, το Διπλωματικό Γραφείο επίσης 14 άτομα, το Νομικό Γραφείο επτά άτομα, το Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού 10 άτομα, το Γραφείο Ειδικών Πολιτικών πέντε άτομα, το Γραφείο Τύπου έξι άτομα, το Γραφείο Διεθνούς Επικοινωνίας τρία άτομα και το Γραφείο Διοίκησης και οργάνωσης 24 άτομα.
ΠΗΓΗ  UDemand

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:   ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟΥ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"