ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΛΑΚΩΣΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό
Στο εξωτερικό εξακολουθεί να  βρίσκεται για ταξίδι αναψυχής ο  αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και  πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ταξίδεψε στο Λονδίνο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες και στην Αυστρία.

Κι όλα αυτά ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε νευρική κρίση, καθώς την πρόταση διαρχίας, που δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους «δελφίνους»,  ακολούθησε «χρησμός» του εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Μπεγλίτη με τον οποίο άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιεκδίκησης της ηγεσίας εκ μέρους του. Την ίδια ώρα επίσης συνεχίζουν να αυξάνονται οι υποψήφιοι για την ηγεσία, με τον Χάρη Καστανίδη να αποτελεί new entry στον σχετικό κατάλογο.  Αλλά και τον συνωστισμό υποψηφίων  δεν το θεωρούν «αθώο» οι φερόμενοι μέχρι σήμερα σαν φαβορί στη διεκδίκηση (Βενιζέλος, Λοβέρδος και λιγότερο ο  Χρυσοχοΐδης), υποστηρικτές των οποίων κάνουν λόγο για κίνδυνο εκφυλισμού της διαδικασίας.

Η επίσημη δικαιολογία πάντως για την παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου στο Λονδίνο ήταν  -ως είθισται λόγω των απειράριθμων επισκέψεών του  στη βρετανική πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια – να βρεθεί μαζί με την  κόρη του Μαργαρίτα, η οποία σπουδάζει εκεί. Τα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας πάντως ήταν κλειστά  τις συγκεκριμένες ημέρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η εφημερίδα  «Το Βήμα» αναφέρθηκε σε αγορά ακινήτου από «πρίγκηπες»  στην υπερπολυτελή περιοχή Knightsbridge.
«Το Knightsbridge είναι μια γνωστή αριστοκρατική περιοχή του Λονδίνου. Κατάλληλη για πρίγκιπες και συγγενείς. Ένα διαμέρισμα στον 8ο όροφο μπορεί να κοστίζει και δέκα εκατομμύρια λίρες!» ανέφερε η εφημερίδα (λίγες ημέρες μετά την κόντρα Παπανδρέου-Ψυχάρη)  και δικαίως ή αδίκως το μυαλό όλων πήγε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιευθεί  τεκμήρια για κάτι τέτοιο.

Όλα τα «ωραία» στη ζωή όμως κάποτε τελειώνουν και έτσι ο πρώην ο πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να επιστρέψει για τη νέα συνεδρίαση  του Πολιτικού Συμβουλίου (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν μετά την προηγούμενη συνεδρίαση),  όπου είναι αναγκασμένος να ακούει  από  Σαλαγιάννη, Μίχα και άλλες «δημοκρατικές δυνάμεις» τις παρατηρήσεις για τον ίδιο και για τα μέλη της οικογένειάς του. Θα ακολουθήσει το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ το Σάββατο θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Δύσκολοι καιροί, για «πρίγκηπες»  και μη…

ΠΗΓΗ STAR.GR
TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΦΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΔΙΑ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΛΑΚΩΣΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕ  ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΝΕΤΟΣ ΠΙΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Η ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ. ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΑΒΟΥΝ ΚΟΥΠΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ  ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΥΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΑΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ
 

Μ. Ανδρουλάκης: Να λογοδοτήσει η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Μ. Ανδρουλάκης: Να λογοδοτήσει η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Την άμεση επίλυση του προβλήματος ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο βουλευτής του κόμματος, Μίμης Ανδρουλάκης, που υποστήριξε ότι η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να λογοδοτήσει.


«Αυτή τη στιγμή διαλύεται το ΠΑΣΟΚ από κάτω. Διαλύεται, ουσιαστικά, και η κυβέρνηση. Η εκκρεμότητα διαλύει την κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5».
Βέβαια, ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι το πρόβλημα ηγεσίας δεν θα επιλυθεί οριστικά, «γιατί μετεκλογικά θα έχουμε άλλες εξελίξεις, αλλά εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει να λυθεί».
Μάλιστα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι παρά τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ από κάτω και τη διαμόρφωση ενός κλίματος εκτονωτικής ψήφου διαμαρτυρίας, δεν υπάρχει υποκατάστατη δύναμη να κρατήσει τα πράγματα στην κοινωνία «να μην χρεοκοπήσουμε, να μην πάμε στη δραχμή».
Επίσης, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι τα ηγετικά στελέχη του κόμματος θα πρέπει να λογοδοτήσουν, σημειώνοντας ότι το πολιτικό προσωπικό δεν έχει καταλάβει τι γίνεται, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει χρόνος, ενώ άφησε αιχμές για όσους κάνουν «προσωπικούς σχεδιασμούς» και τραβούν «την κουβέρτα προς την πλευρά τους». «Πρέπει να λυθεί το ζήτημα. Είναι υπόλογοι», προσέθεσε.
«Οι ευθύνες είναι και άλλου είδους στο πολιτικό σύστημα γιατί η Ελλάδα χρεοκοπεί. Πρέπει να είμαστε καθαροί από δω και πέρα. Όποιος κάνει τον υποψήφιο πρέπει να έρθει να μας λογοδοτήσει», ανέφερε.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ newsbomb.gr

Γ.Λιάνης: Τα κόμματα απεδείχθη και ήμουν και σε αυτά, ότι ήμασταν οι λάκκοι με τους σκορπιούς

Γ.Λιάνης: Θλιβερό να ετοιμάζονται 6 για πρωθυπουργοί!

«Τώρα για το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα από ότι φαίνονται, γιατί ο Γ. Παπανδρέου δεν έκανε μια γενναία κίνηση αποχώρησης αλλά έκανε μια κίνηση ήπιας οπισθοχώρησης, κατά τη γνώμη μου που δεν την πιστεύει ίσως κιόλας. Φέρνει ένα χώρο που αργά ή γρήγορα ο ένας μετά τον άλλο θα πέσουμε όπως οι Σουλιώτισσες στο Ζάλογγο, θα καταστραφεί το σύμπαν», είπε μιλώντας στον «ΑΝΤ1 97,2», ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Λιάνης, σημειώνοντας πως το θέμα για το κόμμα είναι να ξαναβρεί την ψυχή του.. 

Κληθείς να απαντήσει αν ο κ. Παπανδρέου έχει ή όχι δικαίωμα να κατέβει εκ νέου υποψήφιος, απήντησε, «Δεν υπάρχει θέμα να το συζητήσουμε εάν έχει το δικαίωμα. Ακόμα και αν έχει το δικαίωμα, τα γεγονότα, η δραματική κατάσταση, το γεγονός ότι αν δεν το κάνει, εκτονώνει ένα συναίσθημα στην Ελλάδα, απελευθερώνει ένα πλάκωμα στην ψυχή των Ελλήνων, πρέπει να τον οδηγήσει να το κάνει, προσφέροντας έστω και με αυτόν τον τρόπο εθνική υπηρεσία. Δεν είναι θέμα πλέον της προσωπικής του επιβίωσης. Δεν είναι ότι του λείπουν τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι θλιβερό να βλέπεις ότι σήμερα αν φύγει ο κ. Παπανδρέου 5-6 άνθρωποι ετοιμάζονται για πρωθυπουργοί. Στο όνομα του θεού, είναι δυνατόν να ετοιμάζονται 6 άνθρωποι για πρωθυπουργοί; Αυτό ήταν αιωνίως το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ μετά τον Α. Παπανδρέου. Δεν έχουν διαβάσει ποτέ έναν ποιητή, ένα στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη που λέει «τόσες ήτανε» δεν έχουν μια αυτογνωσία να δουν πόσο είναι το μέγεθός τους, ότι η χώρα είναι τεράστια, ότι έχει προβλήματα μεγάλα, και να είναι ένα βήμα πίσω όλοι για να βρουν μια λύση συναινετική και σωστή; Όλοι έτοιμοι να γίνουν πρωθυπουργοί;».

Απαντώντας στα σενάρια διάλυσης του ΠΑΣΟΚ σχολίασε καυστικά «Αν εννοείτε της πλήρους διάλυσης γιατί ένα μέρος της διάλυσης έχει συντελεστεί, γιατί δεν πιστεύω πως πιστεύει κανείς σας πως το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το 11% ή το 14% ή το 18 που ονειρεύεται κάποιος ή κάποιος πιο τολμηρός το 20% να πάει σε εκλογές, δηλαδή μισό από το παλιό. Δεν είναι μια διάλυση; Μπροστά στη χώρα δεν με ενδιαφέρει καμία διάλυση κανενός κόμματος. Αν είναι για το καλό της χώρας να πρέπει να διαλυθούν κάποια κόμματα να διαλυθούν. Τα κόμματα απεδείχθη και ήμουν και σε αυτά, ότι ήμασταν οι λάκκοι με τους σκορπιούς. Εμείς ήμασταν τα κόμματα, τα προβλήματα. Μικροκομματισμοί, πολυκομματισμοί, κατακερματισμοί, αυτό ήταν τα πράγματα στην Ελλάδα και τα κόμματα , και πρέπει να τελειώνουν και με την ιστορία την οικονομική και όλα τα άλλα.»

ΠΗΓΗ newsbomb.gr και florinapost

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ


 Ντόρα: «Παραμυθιάζουν» τον κόσμο όσοι επιθυμούν επιστροφή στη δραχμή
Επίθεση σε συμφέροντα, που κατήγγειλε ότι επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχει και υπόγειος πολιτικός λόγος στην ίδια κατεύθυνση που ακούγεται στα καφενεία.

«Υπάρχουν πολλοί που υπογείως διαδίδουν και προσπαθούν να παραμυθιάσουν τον κόσμο ότι αν επανέλθει η δραχμή δεν θα χρωστάμε, θα είμαστε άρχοντες της χώρας μας και θα μπορέσουμε να τυπώνουμε όσα λεφτά θέλουμε. Αυτό που ξεχνούν είναι ότι τότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί να ανοίξει καμία πίστωση προς καμία χώρα του κόσμου», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Ρ/Σ ΣΚΑΙ η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ.

Ταυτόχρονα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει τις δύσκολης διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI τόσο στον Λουκά Παπαδήμο, όσο και στα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Συγκεκριμένα κάλεσε τον πρωθυπουργό, αν νιώθει ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα να βγει ευθέως και κατηγορηματικά να πει στον ελληνικό λαό ποιος είναι ο λόγος, ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Παπαδήμος θα πρέπει να θέσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κοινωνικούς εταίρους μπροστά στις ευθύνες τους καθώς «φτάσαμε τον κόμπο στο χτένι, δεν έχουμε χρόνο και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις».

«Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια»

Μιλώντας όμως για το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ ανέβασε τους τόνους της κριτικής της ενώ εκτίμησε πως κανένας τελικά δεν θα φύγει από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Απλώς προσπαθούν τα κόμματα να είναι και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα. Έτσι ο κ. Καρατζαφέρης απειλεί κάθε μέρα ότι θα αποχωρήσουν οι υπουργοί του, έτσι ο κ. Σαμαράς λέει ότι ‘δεν συμμετέχω στην κυβέρνηση αλλά είμαι αντιπολιτευόμενος’. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια», είπε συγκεκριμένα και με αντίστοιχη γλώσσα αποδοκίμασε όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για διαγωνισμό κριτικής στον οποίο, όποιος είναι πιο επικριτικός απέναντι στην προηγούμενη και την παρούσα κυβέρνηση «έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει αρχηγός».

«Χθες είδα στην τηλεόραση υπουργούς της κυβέρνησης, φιλόδοξους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ, που μιλούσαν με λιγότερο αίσθημα ευθύνης απ’ ότι έχουμε εμείς στη ΔΗ.ΣΥ που είμαστε έξω από την κυβέρνηση σαν να είναι τρίτοι, σαν να είναι παρατηρητές και να μη συμμετέχουν», συνέχισε «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένο υπουργό χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.
Παράλληλα η Ντόρα Μπακογιάννη εμμέσως πλην σαφώς διαφώνησε με την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα είναι το μη μισθολογικό κόστος που καθιστά τις προσλήψεις απαγορευτικές.

Επιπρόσθετα όμως η κα. Μπακογιάννη κάλεσε και τους κοινωνικούς εταίρους να δουν το θέμα των ωριμάνσεων ενώ παραμένει πάγια η θέση της υπέρ των πολιτικών που αυξάνουν την ανάπτυξη και ταυτόχρονα ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ http://briefingnews.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"