ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 4/2011


ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΗΣ 26/10 ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ




Ανησυχία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται σημαντική μείωση, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει ανάσα». Ο κ. Μπλανσάρ τόνισε ότι το «κούρεμα» που προβλέπεται στην συμφωνία της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου, ίσως χρειαστεί να ξεπεράσει το 50%.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel εξάλλου, επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με το οποίο κρίνεται ανεπαρκές το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας. Το περιοδικό εκτιμά ότι το Ταμείο αμφιβάλλει για την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους και σημειώνει ότι θα έπρεπε να ληφθούν νέα μέτρα προκειμένου η χώρα μας να αποφύγει τη χρεοκοπία και να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει με τους πιστωτές της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Κλέμενς Φούεστ. Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ δηλώνει ότι το «κούρεμα» κατά 50% του ελληνικού χρέους δεν είναι αρκετό προκειμένου να μπει η χώρα σε μια βιώσιμη πορεία και εκφράζει την εκτίμηση ότι η συμμετοχή των επενδυτών στην αναδιάρθρωση του χρέους θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική, ακόμα κι αν προέκυπτε ο κίνδυνος ανοιχτής χρεοκοπίας.

Πηγή:www.capital.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 26/10 ΤΗΣ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΑΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΙΩΣΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΕΜΜΟΝΙΚΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΝΤ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ  ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΕΠΙΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΥΦΕΣΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΧΡΕΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑ.

Economist: Ελλάδα ύφεση 7% το 2012

Economist: Στην Ελλάδα ύφεση 7% το 2012



down array big e1295958128795 Economist: Στην Ελλάδα ύφεση 7% το 2012Τη δεύτερη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως σε όρους ανάπτυξης θα εμφανίσει η Ελλάδα το 2012, καταγράφοντας «βουτιά» περί το 7% σύμφωνα με τον Economist Intelligence Unit.

Σημειώνεται ότι η πρόβλεψη στον προϋπολογισμό κάνει λόγο για ύφεση 2,8% εφέτος ενώ και οι σκληρότερες παραδοχές του ΔΝΤ οδηγούν σε εκτίμηση για ύφεση της τάξεως του 3%.
Η μεγαλύτερη ύφεση παγκοσμίως αναμένεται να καταγραφεί στο Σουδάν, (-9%), που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα πετρελαϊκά αποθέματα μετά την απόσχιση από το Νότιο Σουδάν τον Ιούλιο του 2011.
Πολλές χώρες της ευρωζώνης συγκαταλέγονται σε αυτές με τις χειρότερες εκτιμήσεις ανάπτυξης, με την Πορτογαλία να εκτιμάται ότι θα εμφανίσει ύφεση 4%, ενώ αρνητικά πρόσημα ανάπτυξης αναμένονται επίσης σε Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Γερμανία και Ιρλανδία.
Στον αντίποδα, την ισχυρότερη ανάπτυξη, που θα ξεπεράσει το 20%, εκτιμάται ότι θα εμφανίσει η Λιβύη, εν μέσω ανοικοδόμησης της χώρας μετά το καθεστώς Καντάφι.
Ανάπτυξη σχεδόν 15% εκτιμάται ότι θα εμφανίσει η Μογγολία, ενώ ανάπτυξη άνω του 5% εκτιμάται ότι θα καταγραφεί στην Αγκόλα, το Ιράκ, το Κατάρ, το Ουζμπεκιστάν και την Κίνα.

πηγη onlycy.com
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ : ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΤΟ 2012 ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ -2.8% ΚΑΙ -3% ΥΦΕΣΗΣ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΙΣ 26/10/2011: << Όσο συνεχίζεται αυτός ο παραλογισμός, τόσο η ύφεση όπως έχω ξαναγράψει, θα βαθαίνει και τόσο η ανεργία θα γίνεται ανεξέλεγκτη. Η πρόβλεψη της ημιθανούς κυβέρνησης και της τρόικας για αναθεωρημένο έλλειμμα 8,5% επι του ΑΕΠ θα έχει την τύχη όλων των αποτυχημένων προβλέψεων τους και προσωπικά πιστεύω, ότι το έλλειμμα το 2011 θα κλείσει πάνω από 9% ως ποσοστο του ΑΕΠ, ενώ τα περι πρωτογενούς πλεονάσματος στις αρχές Απριλίου του 2012 είναι όνειρα θερινής νυκτός μαθητευόμενων μάγων>>.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"