ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Σκεφτειτε ως πολιτες

Καταψηφιστε τα 2 πρωην μεγαλα κομματα.Μαυριστε αλυπητα ειδικα το Πασοκ. Στειλτε σπιτι τους ανεπαγγελτους και τα κομματοσκυλα που μονο προσον εχουν την προυπηρεσια στο κομμα η την φιλια του αρχηγου. Συντριψτε την κομματικη επετηριδα και τους βολεμενους τιτλουχους της. Σκεφτειτε για μια φορα ως πολιτες.Παραλληλα τιμωρειστε και τον ανεξοδο λαικισμο της αριστερας, που θυμιζει το απαισιο  λεφτα υπαρχουν.

Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν να φάνε


Εν έτει 2012 έρευνα του Ευρωβαρόμετρου δείχνει πως το 50% των Ελλήνων αδυνατεί να αγοράσει τρόφιμα. Η Ελλάδα κατακτά άλλη μία αρνητική πρωτιά, ξεπερνώντας ακόμη και τη Βουλγαρία στην αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών.

Ένας στους δύο Έλληνες δυσκολεύτηκε να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει τους λογαριασμούς του, τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια του πληθυσμού που ζει πλέον στα όρια της φτώχειας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στον "Ελεύθερο Τύπο" το 45% των Ελλήνων παραδέχεται ότι μερικές φορές δεν είχε χρήματα ούτε για το φαγητό του. Μόλις ένας στους δέκα Έλληνες δεν αντιμετωπίζει αδυναμίες πληρωμής, αν και το 97% έχει διαπιστώσει ότι η φτώχεια έχει αυξηθεί στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.

 Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε ένα έκτακτο έξοδο 1000 ευρώ. Αντιθέτως, οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα ήταν μάλλον σε θέση να καλύψουν το ποσό.

Το 73% παραδέχεται ότι καθυστερεί την αποπληρωμή των λογαριασμών του, ενώ το 63% παραδέχεται ότι δυσκολεύεται να καλύψει τις δαπάνες περίθαλψης των ίδιων και των συγγενών του.

Η λέξη αβεβαιότητα έχει εισχωρήσει πια στο λεξιλόγιο των περισσοτέρων, με το 45% να αποκαλύπτει πως το μόνιμο άγχος του είναι οι συνεχείς λογαριασμοί.

Οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι το επόμενο διάστημα θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν στα τρέχοντα έξοδα των παιδιών τους.

Οι δόσεις των στεγαστικών δανείων, των ενοικίων και η ιδέα της απόλυσης τρομοκρατούν, με την πλειονότητα των ερωτηθέντων να μη βλέπει έξοδο στο οικονομικό τούνελ, θεωρώντας ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα χειροτερέψει μέσα στο 2012.

ΠΗΓΗ:


Η «άγνωστη» Μ των εκλογών Aρθρο Του Κωνσταντινου Ζουλα


Η «άγνωστη» Μ των εκλογών
Του Κωνσταντινου Ζουλα
Καθώς οι κ. Ευ. Βενιζέλος και Αντ. Σαμαράς απορούν γιατί εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες δηλώνουν αναποφάσιστοι και δεν έχουν ακόμη πεισθεί ότι μόνον η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. μπορεί να σώσει τους ίδιους και τη χώρα, σκέφτηκα να τους παρουσιάσω ένα «δείγμα» των «περίεργων» αυτών ανθρώπων.
Η καλή μου φίλη Μ. με πτυχίο φιλολογίας στην Αθήνα και μάστερ στο Λονδίνο πέρασε πριν από 4 χρόνια τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ και έκτοτε διορίστηκε και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Κέρκυρα. Μου εξηγούσε, λοιπόν, ότι οι καθαρές αποδοχές της από 1.210 ευρώ που ήταν μέχρι τον Σεπτέμβριο, τον επόμενο μήνα θα υποχωρήσουν στα 840 ευρώ. Το ενοίκιο που πληρώνει είναι 400 ευρώ και με διαβεβαίωσε ότι είναι το μίνιμουμ που αποτιμάται αυτή τη στιγμή ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. στην πρωτεύουσα του νησιού.
Καταβάλλοντας επίσης κάθε δυνατή προσπάθεια να μειώσει τα άλλα πάγια έξοδά της (ρεύμα, θέρμανση, νερό, τηλέφωνο) τα έχει περιορίσει στα 150 ευρώ. Επομένως από τον επόμενο μήνα, όπως μου είπε, θα της μένουν ακριβώς 290 ευρώ για όλες τις «λοιπές» ανάγκες της. Ητοι 9,6 ευρώ την ημέρα με τα οποία θα πρέπει να φάει, να ντυθεί και να μετακινηθεί στο σχολείο που εργάζεται. Εξυπακούεται ότι για τη Μ μια μεγαλύτερη μετακίνηση -π.χ. στην Αθήνα όπου ζει η οικογένειά της- είναι πλέον απαγορευτική. Η διαδρομή με το Ι.Χ. λόγω βενζίνης και διοδίων κοστίζει 200 ευρώ, όσο δηλαδή οι πτήσεις με το αεροπλάνο(!), ενώ και με το λεωφορείο που το αποτόλμησε μια φορά έδωσε 88 ευρώ - τόσο έχει το εισιτήριο. Μην τα πολυλογώ -σχεδόν ντράπηκε που μου το ’πε- ήδη συζητάει το ενδεχόμενο της συγκατοίκησης με μια φίλη της εκπαιδευτικό για να μοιραστεί κάποια έξοδα, ωσάν να ήταν φοιτήτριες.
Ε, λοιπόν κ. Βενιζέλε και κ. Σαμαρά ξέρετε τι θα περίμενε και δεν το ακούει από σας η Μ, όπως και χιλιάδες Ελληνες που βρίσκονται στη θέση της; Οχι πόσο ακόμη χειρότερη θα γίνει η ζωή τους αν δεν επανεκλεγείτε, αλλά πώς ακριβώς πιστεύετε ότι θα επιβιώσουν τα επόμενα χρόνια με τη ζωή που ήδη τους επιβάλατε. Και επειδή δεν κατορθώνετε να τους πείσετε ότι υπάρχει, έστω, λόγος να ελπίζουν σε κάποια βελτίωση, μάλλον δεν θα δείτε την ψήφο τους. Ξέρετε γιατί; Διότι οι «περίεργοι» αυτοί πολίτες τείνουν με τις επιλογές σας να πιστέψουν ότι δεν έχουν καν λόγο να εργάζονται και επομένως οι κινδυνολογίες σας ουδόλως τους φοβίζουν...

πηγη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΣ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"