ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Εφιαλτικές οι προβλέψεις για την ύφεση στην Ελλάδα

Εφιαλτικές οι προβλέψεις για την ύφεση στην Ελλάδα



Εφιαλτικές οι προβλέψεις για την ύφεση το 2012 στην Ελλάδα, με το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής να εκτιμά ότι θα ξεπεράσει το 5,1% με 5,2% και την Τράπεζα της Ελλάδας να εκτιμά ότι θα υπερβεί το 4,5%.
Στην ετήσια έκθεση της για την ελληνική οικονομία που θα παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση των μετόχων, η Τράπεζα της Ελλάδας αναθεωρεί την εκτίμησή της για μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5%, εκτιμώντας πλέον ότι η ύφεση μπορεί να υπερβεί αυτό το ποσοστό και ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από τα τέλη του 2013.
Ενώ οι εκτιμήσεις είναι αρνητικές, ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, εμφανίζεται σχετικά αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπό την προϋποθεση να προωθηθούν πολιτικές για την ανάπτυξη.
Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Προβόπουλος αναμένεται να υπογραμμίσει ότι είναι αναγκαίο ένα σταθερό και λιτό φορολογικό περιβάλλον, η επιτάχυνση στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και η υλοποίηση του προγράμματος Ήλιος για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία και άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.
Όσον αφορά στις τράπεζες, ο Γιώργος Προβόπουλος αναμένεται να τονίσει ότι καθοριστικό ρόλο για την έξοδο της χώρας από την κρίση θα διαδραματίσουν οι τράπεζες, καθώς μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους θα παρέχουν ρευστότητα στην αγορά.
Από την άλλη πλευρά η τρόικα στις εκθέσεις για την ελληνική οικονομία που εξέδωσαν πρόσφατα Ε.Ε. και ΔΝΤ κάνουν λόγο για ύφεση 4,7% το 2012 με σημαντικό όμως τον κίνδυνο επιδείνωσης.
Εκτιμά μάλιστα ότι στο τέλος του χρόνου θα παρουσιαστεί υστέρηση εσόδων τουλάχιστον δύο δισεκατομμυρίων ευρώ στις εισπράξεις, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για πρόσθετα μέτρα για πρόσθετα μέτρα στους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών.

 ΠΗΓΗ: http://news247.gr/

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΦΩΝΑΖΩ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ. ΜΙΛΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΘΗΡΙΩΔΗ ΥΦΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΝ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Η ΤΟΣΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ;

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑ:

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012


Η ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.


ΠΑΛΙ ΕΞΩ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΤΟ 2012 ΤΡΟΙΚΑ ΕΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟY. ME TΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Η ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.H YΦEΣH KATA THN EKTIMHΣH MOY TO ΜΕΝ 2012 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5,5% ΤΟ 2013 ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΥΨΗΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ 2014 ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ  2015 ΒΛΕΠΩ ΑΣΘΕΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ. ΤΟ ΑΕΠ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗΣ  ΩΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΝΕΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"