ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;

Το καλύτερο εφόσον φτάσαμε στην έσχατη λύση είναι να οριστεί υπηρεσιακός  πρωθυπουργός ο προεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διότι λόγω της φύσης των αρμοδιοτήτων του έχει επαφή και γνώση των οικονομικών, που είναι εντελώς απαραίτητη σε αυτήν την φάση.

Περι παραγραφης των αδικημάτων υπουργών και δυνατότητας διάλυσης της βουλής

Δεν στεκει η ερμηνεια ορισμένων οτι δεν παραγράφονται τα αδικηματα σε περίπτωση διάλυσης της νέας βουλής. Η Βουλή μπορεί να ασκήσει δίωξη κατά όσων είναι ή ήταν μέλη της κυβέρνησης για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως ορίζει ο νόμος, μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει με την τέλεση του αδικήματος. Το σύνταγμα αναφέρεται σε δευτερή σύνοδο της αμέσως επόμενης βουλής και όχι όποιας μας καπνίσει. Επίσης δεν στέκει η ερμηνεία οτι η βουλή μπορεί να διαλυθεί χωρις να συγκροτηθεί σε σώμα. Αυτο δεν θα ήταν διάλυση αλλα ακύρωση του αποτελέσματος των εκλογών. Η Βουλή για να συγκροτηθεί σε σώμα πρέπει να ορκιστεί και να εκλέξει επίσης προεδρείο.Ολα τα άλλα είναι επιπόλαια.

Μποφινγκερ: Αποτυχημένη η «συνταγή Μέρκελ»

Μποφινγκερ: Αποτυχημένη η «συνταγή Μέρκελ»

Την αποτυχία της «συνταγής Μέρκελ» για την ελληνική κρίση, με μονόπλευρη λιτότητα χωρίς στήριξη της ανάπτυξης, διαπίστωσε ο Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από τους Γερμανούς οικονολομολόγους της λεγομένης «Ομάδας των Σοφών», σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στο ελληνικό πακέτο λιτότητας.

Μποφινγκερ: Αποτυχημένη η «συνταγή Μέρκελ»
«Η καγκελάριος δεν ξέρει προφανώς ότι το άλφα και το ωμέγα στην καταπολέμηση μίας κρίσης είναι η ανάπτυξη» επισημαίνει ο οικονομολόγος, συμπληρώνοντας πως η «πολιτική της για την Ελλάδα ήταν εξίσου μονόπλευρα προσανατολισμένη στη λιτότητα, και δεν προέβλεπε επαρκή χρόνο για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις όπως η αποκρατικοποίηση», δήλωσε ο Μπόφινγκερ.
Σχετικά με το δεύτερο πρόγραμμα, ο Μπόφινκγκερ αναφέρει πως η ελληνική οικονομία ήταν από καιρό σε καθοδική πορεία κατά το πρώτο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι και το νέο μνημόνιο αντί να σταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία, θα την αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο.
Ο ίδιος επανέλαβε την θέση του ότι οι μεγάλες περικοπές έπνιξαν την αγορά και, καθώς τα μειωμένα δημόσια έσοδα αντιμετωπίζονταν με πρόσθετες περικοπές, βύθισαν σε φαύλο κύκλο τόσο τα ίδια δημοσιονομικά όσο και το σύνολο της οικονομίας.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη, ο Μπόφινγκερ βλέπει μεν αυξημένες πιθανότητες εν όψει των πρόσφατων αναταράξεων, αλλά δεν θεωρεί πως οι Βρυξέλλες ή το Βερολίνο αυξάνουν την πίεση στην Αθήνα για να την εξωθήσουν να εγκαταλείψει το ευρώ.
Τέλος, δηλώνει ότι δεν βλέπει ενδείξεις ούτε πως το εξαγγελθέν «σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα υλοποιείται, σημειώνοντας πως εάν μπει σε εφαρμογή θα πρέπει να ξεκινήσει από τομείς που μπορούν να γίνουν γρήγορα ανταγωνιστικοί, όπως ο τουρισμός και η ενέργεια.

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"