ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πρωταθλήτρια φόρων η Ελλάδα!

Πρωταθλήτρια… φόρων η Ελλάδα!






Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα για τις Τάσεις της φορολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρεται στη δέσμευση της Ελλάδας να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση έως το τέλος Ιουνίου 2012, με στόχο την απλούστευση του φορολογικού συστήματος και την ενίσχυση της ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την Eurostat η δέσμη των μεταρρυθμίσεων που θα υλοποιήσει η Ελλάδα στο σκέλος της φορολογίας θα περιλαμβάνουν την απλοποίηση των βασικών φορολογικών κωδίκων, αλλαγές στο ΦΠΑ και στη δομή της φορολογίας επί της ιδιοκτησίας, την κατάργηση πολλών φορολογικών απαλλαγών, την κατάργηση των ειδικών καθεστώτων στο σκέλος της εταιρικής φορολογίας και την εισαγωγή ενός πιο ομοιόμορφου τρόπου μεταχείρισης των ατομικών εισοδημάτων από ακίνητα.
Τα στοιχεία της Eurostat καταδεικνύουν πως το 2012 ο μέσος ανώτατος συντελεστής φορολόγησης για τα φυσικά πρόσωπα είναι 43,2% στην Ευρωζώνη και 38,1% στην ΕΕ, στα νομικά πρόσωπα είναι 26,1% και 23,5% αντίστοιχα, ενώ ο μέσος ανώτατος συντελεστής του ΦΠΑ στην ζώνη του ευρώ είναι 20%, ενώ στην ΕΕ ανέρχεται στο 21%.
Στην Ελλάδα ο ανώτατος συντελεστής φορολόγησης για τα φυσικά πρόσωπα είναι 49%, στα νομικά πρόσωπα είναι 30% και ο ανώτατος συντελεστής του ΦΠΑ είναι 23%.

ΠΗΓΗ: http://now24.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Και σε αυτην την Ελλαδα που το κρατος κατεστρεψε τον ιδιωτικο τομεα με την υπερφορολογηση ερχεται ο Συριζα και προτεινει νεα αγρια φορολογηση για να μπορει το κρατος να σπαταλα και οι παρασιτικοι μηχανισμοι του να επιβιωνουν.

OOΣΑ: Σε βαθιά ύφεση η ελληνική οικονομία, έως και τα μέσα του 2013



Έως τα μέσα του 2013 αναμένεται να συνεχιστεί η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για το Μάιο. Εκτιμάται ακόμη ότι τα μέτρα λιτότητας μπορεί να περιορίσουν το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων.
Συγκεκριμένα ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί έως τα μέσα του 2013 κυρίως λόγω της απαιτούμενης δημοσιονομικής εξυγίανσης, ενώ η ανάπτυξη μπορεί να γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο το 2013.
Προβλέπει επίσης συρρίκνωση 5,3% της οικονομίας φέτος μετά από ύφεση 6,9% το 2011. Η Τράπεζα της Ελλάδος και η Κομισιόν προβλέπουν συρρίκνωση 5,0% και 4,7% αντίστοιχα για το 2012.
Αν και εκτιμάται ότι θα υπάρξει οικονομική ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του 2013, ο ΟΟΣΑ προέβλεψε για το σύνολο του έτους συρρίκνωση 1,3%.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να αρχίσουν να αποφέρουν καρπούς έως τα μέσα του 2013, ενώ η καλύτερη χρήση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της οικονομίας.
Η χαμηλή ζήτηση εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη συγκράτηση του πληθωρισμού που αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 0,8% σε ετήσια βάση το 2012. Για το επόμενο έτος προβλέπεται αποπληθωρισμός.
Η ανεργία αναμένεται να διαμορφωθεί στο 21,2% φέτος και να εκτοξευθεί στο 21,6% το 2013. Η Κομισιόν προβλέπει 19,7% και 19,6% αντίστοιχα. Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί στο 6,5% του ΑΕΠ το επόμενο έτος από 7,6% που αναμένεται το 2012.
Αναφορικά με τους κινδύνους, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η αυξανόμενη δυσαρέσκεια των Ελλήνων για τα μέτρα λιτότητας μπορεί να αποτελέσει πλήγμα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. «Πιθανόν περαιτέρω αποδυνάμωση των ήδη περιορισμένων δυνατοτήτων των τραπεζών να στηρίξουν την ανάπτυξη αποτελεί επίσης μεγάλο κίνδυνο για τις προοπτικές», σημειώνει ο Οργανισμός
Εκκληση για τήρηση των συμφωνηθέντων
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού, Pier Carlo Padoan, απηύθυνε έκκληση προς την Ελλάδα να τηρήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που συμφώνησε με τους δανειστές της.
«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ . Αυτό απαιτεί από την κυβέρνηση να εφαρμόσει - και τονίζω να εφαρμόσει - το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και τις άλλες χώρες», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters.
Τόνισε ότι «η παραμονή στο ευρώ θα κοστίσει, αλλά η έξοδος από το ευρώ θα κοστίσει περισσότερο για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες».


Αναφορικά με την οικονομία της ευρωζώνης, ο 34μελής Οργανισμός εκτίμησε με τη σημερινή έκθεσή του ότι, "διαφαίνεται ο κίνδυνος αυτή να εισέλθει σε έναν φαύλο κύκλο υψηλών, αυξανόμενων υποχρεώσεων από υποχρεώσεις που προκύπτουν από το κρατικό χρέος, τον εξασθενημένο τραπεζικό τομέα, την υπερβολική εφαρμογή δημοσιονομικής λιτότητας, τη χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη".

Επίσης ο ΟΟΣΑ περιέγραψε με την έκθεση του ότι "υπάρχει μια μεγάλη αντίθεση από την οικονομική σκοπιά μεταξύ Βορρά και Νότου της ευρωζώνης", για την οποία ανέφερε ότι "η κρίση κρατικού χρέους (της ευρωζώνης) αντιπροσωπεύει, πια, τη μείζονα καθοδική τάση που απειλεί την παγκόσμια οικονομία".

Όσον αφορά την αντίθεση Βορρά-Νότου: παραδείγματος χάρη φέτος η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ κατά 1,2% φέτος, και 2% του χρόνου. Στα ίδια χρονικά διαστήματα, όμως η ισπανική οικονομία θα συρρικνωθεί, αντίστοιχα, με ποσοστά 1,6%, 0,8% .

Από τη σκοπιά της ανεργίας, τώρα, η μεν γερμανική οικονομία είχε 5,7% ανέργους στο σύνολο του εργατικού δυναμικού πέρυσι και προβλεπόμενο ποσοστό ανέργων 5,2% του χρόνου. Το ερχόμενο έτος, όμως, στην Ισπανία θα είναι άνεργο το 25% του εργατικού δυναμικού.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ, που δημοσιοποιείται την παραμονή του άτυπου Ευρωπαϊκού συμβουλίου, τονίζει ότι "πρέπει να εξευρεθεί προσεκτική ισορροπία μεταξύ των αυξήσεων των δημοσιονομικών προσόδων και των περικοπών των κρατικών δαπανών. Προτείνονται : οικονομικές μεταρρυθμίσεις δομικού χαρακτήρα, αλλά και αυξήσεις μισθών σε κράτη με προϋπολογισμούς με πρωτογενή πλεονάσματα.

Πρότεινε ακόμα ο διεθνής οικονομικός Οργανισμός που εδρεύει στο Παρίσι, το τωρινό και και το επόμενο χρηματοπιστωτικό σύστημα στην ευρωζώνη (Ευρωπαϊκό Ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) να χρησιμεύουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, να εντείνει η ΕΚΤ την αγορά κρατικών ομολόγων από τα μέλη της ευρωζώνης στην περίπτωση, όμως αναστατώσεων στις αγορές ομολόγων.

Τέλος, εισηγήθηκε η ΕΚΤ να διατηρεί χαμηλό προς το παρόν το βασικό δανειστικό επιτόκιό της, "ώστε να υποστηρίζεται η οικονομική δραστηριότητα".
"Πρέπει την κρίση να την πλήξουν οι Ευρωπαίοι με πολύ, πολύ δυνατό τρόπο. Ζητούν οι αγορές 50 δισ.ευρώ; Δώστε τους λοιπόν 100 δισ.ευρώ, χρησιμοποιείστε μια δυσανάλογη 'δύναμη πυρός", τόνισε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο γγ του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γουρία από το Μεξικό.

"Αλλη μια φορά η παγκόσμια οικονομία επιχειρεί να ξαναβρεί τον δρόμο της ανάπτυξης, επωφελούμενη από τη βελτίωση του αισθήματος εμπιστοσύνης και από την μέτρια ανάκαμψη της εμπορικής δραστηριότητας. Τούτο, όμως, συντελείται με ρυθμούς διαφορετικούς: ΗΠΑ και Ιαπωνία γνωρίζουν ρωμαλέα οικονομική ανάπτυξη συγκριτικά με την ευρωζώνη, την ώρα που με μέτριο ρυθμό αναπτύσσονται οι μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες", φρονεί ο επικεφαλής των οικονομολόγων του ΟΟΣΑ, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Σε ό,τι αφορά την ιταλική οικονομία, "οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις δομικού χαρακτήρα είναι σημαντικές από τα τέλη του 2011. 'Όμως φέτος μεν το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 1,7%, και άλλο ένα 0,4% του χρόνου, την ώρα που φέτος το ποσοστό των ανέργων στο σύνολο του εργατικού δυναμικού θα φθάσει το 9,4%, αυξανόμενο στο 9,9% του χρόνου.

Ο Πάντοαν επισήμανε ότι : "Πρόσφατα πολιτικά γεγονότα προκάλεσαν αύξηση των οικονομικών κινδύνων", αναφερόμενος εμμέσως στις εκλογές σε μέλη της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμά τους φανέρωσε "την κόπωση των εκλογέων απέναντι στις μεταρρυθμίσεις". "Οι επιχειρούμενες δημοσιονομικές προσαρμογές έχουν φθάσει στο όριο τους", συμπεραίνει ο ίδιος.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΣΑΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΤΗΝ:

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012


Η ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.


ΠΑΛΙ ΕΞΩ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΤΟ 2012 ΤΡΟΙΚΑ ΕΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟY. ME TΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Η ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.H YΦEΣH KATA THN EKTIMHΣH MOY TO ΜΕΝ 2012 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5,5% ΤΟ 2013 ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΥΨΗΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ 2014 ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ  2015 ΒΛΕΠΩ ΑΣΘΕΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ. ΤΟ ΑΕΠ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗΣ  ΩΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΝΕΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.


 ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Kρίση χρέους. Υπάρχει λύση.
Εφημερίδα Πτολεμαίος
Kρίση χρέους. Υπάρχει λύση.

Δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων στιγμών, που περνά η Ελλάδα αλλά και λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η Ευρώπη στο σύνολο της και ενώ βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι πολύ σημαντικών αποφάσεων, τόσο για την δύσμοιρη χώρα μας, όσο και για την πορεία της ευρωζώνης και του κοινού μας νομίσματος, κρίνω σκόπιμο, να κοινοποιήσω στο ευρύ κοινό για άλλη μια φορά τις απόψεις μου, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και δανεισμού, η οποία μας εξουθενώνει τα τελευταία δύο χρόνια και έχει οδηγήσει σε σοβαρή απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας.
Έχω τονίσει σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις μου, ποια είναι η λύση, που θεωρώ εφικτή και βιώσιμη ενώ και μετά την απόφαση της 21 Ιουλίου είχα ξεκαθαρίσει αμέσως, ότι δεν είναι επαρκής αυτή , δεν δίνει βιώσιμη λύση αν και άρχιζε η Ευρώπη, να κινείται στην σωστή κατεύθυνση επιτέλους και ότι δεν εξασφάλιζε, ούτε την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους μας, ούτε την σταθεροποίηση της ευρωζώνης απέναντι στις κατά κύματα επιθέσεις των αγορών.
Υποστήριξα από το 1ο προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας με σχετική εισήγηση μου τον Μάρτιο, επισημοποιώντας ήδη πολύ παλαιότερη θέση μου, ότι η λύση πρέπει, να στηρίζεται στην επιμήκυνση του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας, σε εθελοντική βάση πάντα , για να μην δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός χρεοκοπίας. Στην επιμήκυνση αυτή απαιτείται, να επιδιωχθεί η ένταξη του συνόλου των ομολόγων, που έχουν στα χέρια τους οι ιδιώτες και οι θεσμικοί επενδυτές με εξαίρεση τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης αν συμμετάσχουν, αλλά και καταβολής των συντάξεων και όχι μόνο τα ομόλογα τα οποία λήγουν μέχρι το 2020, όπως λανθασμένα προβλέφθηκε στην απόφαση της 21 Ιουλίου 2011. Είναι μάταιο να ενταχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας στην ρύθμιση και μετά να πρέπει, να δανειστούμε πάλι, για να τα στηρίξουμε. Στην μακρόχρονη αυτή επιμήκυνση θα έπρεπε, να συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας, ότι είτε θα συρρικνωνόταν το επιτόκιο, ειτε κατά την γνώμη μου πια δεν θα έπρεπε, να υπάρχει επιτόκιο δεδομένου, ότι απειλείται η μη πληρωμή μεγάλου μέρους του κεφαλαίου και συζητούν ήδη αναγκαστικό κούρεμα του, με δυσμενέστατες επιπτώσεις και για εμάς και για την Ευρώπη. Ακόμη είναι απαραίτητο για μια οριστική και σταθερή λύση, να αναθεωρηθούν οι ειδικές συμφωνίες και στην επιμήκυνση με μηδενισμό του επιτοκίου, να συμμετάσχει η ΕΚΤ οπωσδήποτε με τα ελληνικά ομόλογα, που βρίσκονται στα χέρια της ύψους 60 δις ευρώ και αν είναι δυνατόν να περιληφθεί και το ποσό 65 δις, που μας δάνεισε μέχρι σήμερα ο μηχανισμός της ΕΕ-ΔΝΤ. Ένα μέρος των κεφαλαίων, τα οποία θα εξοικονομούνται από τόκους και χρεολυσία με αυτόν τον τρόπο, θα επενδύονται, στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού προγράμματος, που θα εκπονηθεί από κοινού με την τρόϊκα, σε παραγωγικά έργα.
Τόνιζα δε από τον Ιούλιο, ότι η λύση, που επελέγη στις 21/7, ενώ άρχιζε πια να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση η ευρωζώνη , ήταν άτολμη και δεν καθιστούσε το ελληνικό χρέος βιώσιμο, ενώ ήταν προϊόν ανύπαρκτης και πάλι διαπραγμάτευσης από την μοιραία και άβουλη ελληνική κυβέρνηση. Η λύση αυτή ξεκαθάρισα από τότε, ότι μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο θα αναθεωρηθεί, γιατί δεν λύνει το πρόβλημα όπως και αποδεικνύεται περίτρανα πια σήμερα. Αυτό συνέβη, διότι άφηνε μεγάλο μέρος των ομολόγων αλλά και του χρέους εκτός ρύθμισης , δηλαδή όλα τα ομόλογα που έληγαν μετά το 2020 ύψους 40 δις ευρώ περίπου όπως και το υπόλοιπο χρέος που ήταν στα χέρια της ΕΚΤ και διατηρούνταν παράλογα ένα υψηλότατο επιτόκιο την στιγμή μάλιστα, κατά την οποία ήταν απολύτως φανερό, πως υπάρχει αδυναμία κάλυψης από την Ελλάδα ακόμη και του κεφαλαίου. Το επιτόκιο αυτό είναι υψηλό, διότι μπορεί μεν να μειώθηκε στο 3,5 – 4% σε σχεση με το 5% της πρώτης δανειακής σύμβασης, αλλά ήταν πολύ υψηλότερο σε σχέση με το επιτόκιο των ομολόγων κατά την χρονική στιγμή έκδοσης τους, πράγμα που είναι παντελώς παράλογο υπο τις σημερινές μάλιστα ακραίες συνθήκες.
Η άποψη μου ήταν και παραμένει αμετακίνητη, πως θα χρειαστεί πιο τολμηρή αντιμετώπιση με διεύρυνση του PSI ( μηχανισμός εθελοντίκης συμμετοχής ιδιωτών) και βεβαίως χωρίς αναγκαστικό κούρεμα του χρέους, το οποίο θα δημιουργήσει εφιαλτικά νέα προβλήματα και θα αποτελέσει πιστωτικό γεγονός. Χρειάζεται λοιπόν, να επιδιωχθεί η βαθύτερη συμμέτοχη σε εθελοντική βάση του συνόλου των ομολογιούχων, όπως και η άμεση ενίσχυση με πολύ μεγαλύτερα ποσά τόσο του προσωρινού μηχανισμού EFSF (European Financial Stability Facility) oσο και του μόνιμου ESM (European Stability Mechanism) με περιπου 2 τρις ευρώ, ώστε να μπορούν, να παρεμβαίνουν πολύ περισσότερο στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, για να επιτευχθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό εθελοντικό κούρεμα του χρέους από το ανεπαρκές 21% στο 50% χωρίς αυτό, να χαρακτηριστεί ποτέ πιστωτικό γεγονός, που θα μας βγάλει για πολλά χρόνια εκτός αγορών. Ηρθε η ώρα η Ευρώπη, να πάψει, να αργοπορεί και να αντιμετωπίζει μίζερα το ζήτημα, γιατί αν δεν το έχουν καταλάβει τα ισχυρά αλαζονικά μέλη της, τα θεμέλια του κοινού νομίσματος έχουν πάρει φωτιά, από την οποία δεν θα γλιτώσει κανείς.
Επίσης επιβάλλεται, να διευρυνθεί η δυνατότητα παρέμβασης των ταμείων EFSF και ΕSM με την πιθανή μάλιστα συγχώνευση των προβλεπόμενων πόρων τους. Είναι κατάλληλη πλέον η στιγμή, να δημιουργηθεί άμεσα και ευρωομόλογο έκδοσης της ΕΚΤ, για να ηρεμήσουν οι αγορές και να αποκατασταθεί η ροή δανεισμού στην περιφέρεια της ευρωζώνης. Εξάλλου θα χρειαστεί, να γίνει με την στήριξη της Ευρώπης η ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα υποστούν ζημίες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από το ελληνικό κράτος, γιατί θα σήμαινε, ότι θα έπρεπε πάλι, να δανειστεί, για να το επιτύχει.
Εκείνο όμως, που απαιτείται, είναι να σταματήσει άμεσα κάθε κίνηση για επιστροφή στην δραχμή και έξοδο από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα όπως και κάθε πρόθεση για αναγκαστικό κούρεμα του χρέους και χρεοκοπία κατά συνέπεια της χώρας. Το μέλλον της Ελλάδας μας βρίσκεται μέσα στην ευρωζώνη και μία αντίθετη εξέλιξη θα οδηγήσει σε εξαθλίωση τον λαό και σε αδυναμία εισαγωγής ακόμη και ειδών πρώτης ανάγκης, αφού έχουμε καταφέρει, να εισάγουμε ακόμη και σιτάρι ή κρέας από το εξωτερικό. Το υποτιμημένο και ανυπόληπτο νόμισμα μας τότε δεν θα μπορεί, να μας εξασφαλίσει ούτε την στοιχειώδη εισαγωγή πρώτων υλών όπως πχ πετρέλαιο, δεδομένου και του μεγάλου ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.
Όσον αφορά το παταγωδώς αποτυχημένο μείγμα οικονομικής πολιτικής, που επιβάλλει υπερφορολογήσεις και κεφαλικούς φόρους επι δικαίων και αδίκων όπως και άδικες οριζόντιες περικοπές, χωρίς να καταργεί την πραγματική και συνεχιζόμενη σπατάλη του δημόσιου τομέα και χωρίς να δίνει κίνητρα επενδύσεων και αναπτυξιακή προοπτική στην χώρα, αυτό είναι απαραίτητο τάχιστα, να εγκαταλειφθεί, γιατί ούτε την χώρα βοηθά ούτε και τους δανειστές μας, να εξασφαλίσουν τα κεφάλαια, που μας δάνεισαν. Όσο συνεχίζεται αυτός ο παραλογισμός, τόσο η ύφεση όπως έχω ξαναγράψει, θα βαθαίνει και τόσο η ανεργία θα γίνεται ανεξέλεγκτη. Η πρόβλεψη της ημιθανούς κυβέρνησης και της τρόικας για αναθεωρημένο έλλειμμα 8,5% επι του ΑΕΠ θα έχει την τύχη όλων των αποτυχημένων προβλέψεων τους και προσωπικά πιστεύω, ότι το έλλειμμα το 2011 θα κλείσει πάνω από 9% ως ποσοστο του ΑΕΠ, ενώ τα περι πρωτογενούς πλεονάσματος στις αρχές Απριλίου του 2012 είναι όνειρα θερινής νυκτός μαθητευόμενων μάγων.
Χρειάζεται πλέον αξιοπιστία και σοβαρότητα τόσο από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, που δεν την έχει, γιατί φέρεται με απίθανη ανωριμότητα και ανικανότητα όσο και κάλυψη του δραματικού ελλείμματος ευρωπαϊκής ηγεσίας, που είναι πλέον πασιφανές, διότι ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες επιστρέφουν σε έναν μυωπικό οικονομικό εθνικισμό, καταστρέφοντας δυστυχώς την ιδέα της ΕΕ και της ευρωζώνης, όπως την ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές -προπάτορες της και οδηγώντας σε μία αδιέξοδη γερμανική Ευρώπη.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"