ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Απαραίτητη η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού μνημονίου, λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος

Απαραίτητη η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού μνημονίου, λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος

«Ψευδαίσθηση» για όποιον πιστεύει το αντίθετο, τονίζει ο ίδιος.




Το μνημόνιο ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου στη διάρκεια του καλοκαιριού και αυτοί που πιστεύουν ότι δεν πρέπει ή δεν μπορεί να ξανασυζητηθεί «έχουν ψευδαισθήσεις», δήλωσε σήμερα ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.Η τρόικα, που αντιπροσωπεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα επιστρέψει στην Αθήνα μόλις σχηματισθεί μια νέα κυβέρνηση «για να δει πού βρίσκεται το δεύτερο πρόγραμμα» στήριξης της Ελλάδας, όμως είναι προφανές ότι υπάρχουν «καθυστερήσεις» στην εφαρμογή του, υπογράμμισε αυτός ο αξιωματούχος.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πει, «με βάση τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το σημερινό πρόγραμμα, αν επιθυμεί μια αναπροσαρμογή» και, αν αυτό συμβαίνει, «η τρόικα θα προχωρήσει σε μια εκτίμηση και το Eurogroup θα εξαγάγει τα συμπεράσματα», εξήγησε ο αξιωματούχος. Αυτό θα πρέπει να γίνει «στη διάρκεια του καλοκαιριού».
Οι υπεύθυνοι της τρόικας «θα διαπραγματευθούν με τις ελληνικές αρχές και, όταν θα έχει βρεθεί μια ικανοποιητική λύση, θα υπογραφεί ένα νέο μνημόνιο, με νέα όρια και ένα νέο πρόγραμμα εκταμίευσης» των δόσεων της βοήθειας, δήλωσε.
«Το μνημόνιο είναι τροποποιήσιμο, αλλιώς θα ήταν ανόητο», επέμεινε και πρόσθεσε: «Υπάρχει πάντα ανάγκη να το προσαρμόζουμε».
«Οποιοσδήποτε υποστηρίζει ότι το μνημόνιο δεν μπορεί ή δεν πρέπει να τεθεί υπό επαναδιαπραγμάτευση έχει ψευδαισθήσεις», επειδή «η οικονομική κατάσταση έχει αλλάξει», επιβαρύνοντας το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τα φορολογικά έσοδα και το ρυθμό των δημοσιονομικών προσαρμογών στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, «αν δεν αλλάξουμε το μνημόνιο, θα αποτύχει», εξήγησε αυτός ο αξιωματούχος.
Ο ίδιος δεν μίλησε ωστόσο για τη δυνατότητα να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις της ή να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα συνδυασμένο με μια χρηματοπιστωτική επιμήκυνση.
Ερωτηθείς για τη δυνατότητα να υπάρξει διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος με την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, απέρριψε ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Ουδείς, σε κάθε περίπτωση στην Επιτροπή, δεν υπολογίζει σε ένα νέο μνημόνιο», δήλωσε προσθέτοντας ότι με τις ελληνικές αρχές θα υπάρξουν «συζητήσεις για τον καλύτερο τρόπο εφαρμογής του προγράμματος που έχουν αποφασίσει με τους εταίρους τους».
Το μνημόνιο μπορεί να τροποποιηθεί αν όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης συμφωνούν, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, υπογράμμισε ένας άλλος ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε, επίσης, να μην κατονομαστεί, προσθέτοντας πως «τεχνικά όλα είναι δυνατά, πρόκειται για μια πολιτική συμφωνία, όμως χρειάζεται η ομόφωνη άποψη των 17».

www.kathimerini.gr Πηγή: ΑΜΠΕ

Reuters: Δάνειο από την Ρωσία ζήτησε η Κύπρος

Reuters: Δάνειο από την Ρωσία ζήτησε η Κύπρος
Η Κύπρος κατέθεσε «πολιτικό» αίτημα για διμερή σύναψη δανείου με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα μια υψηλόβαθμη κυπριακή πηγή που δεν κατονομάζεται στο πρακτορείο ειδήσεωνΡόιτερς, ωστόσο Ρώσος αξιωματούχος είπε πως η κυβέρνησή του δεν έχει λάβει τέτοιου είδους αίτημα.
   
Η Κύπρος χρειάζεται κονδύλια ισοδύναμα με το 10% του ΑΕΠ της για τη διάσωση της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας ως τις 30 Ιουνίου, με τις πιθανές χρηματοοικονομικές λύσεις που εξετάζονται να αφορούν είτε την προσφυγή στους μηχανισμούς δανεισμού της ΕΕ, είτε τη σύναψη δανείου από τη Ρωσία, είτε τον συνδυασμό τους.
   
«Μία πολιτική προσέγγιση έχει γίνει με τη Ρωσία και αναμένουμε την απάντηση», τόνισε στο Ρόιτερς το μη κατονομαζόμενο στέλεχος της κυπριακής κυβέρνησης.
   
Ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ είχε δηλώσει νωρίτερα προς δημοσιογράφους πως δεν έχει λάβει κανενός είδους αίτημα για διμερές δάνειο στην Κύπρο, η οποία φιλοξενεί πολυάριθμές ρωσικές εταιρείες και τράπεζες.
   
«Καταθέσαμε αίτημα σε πολιτικό επίπεδο, μία αίτηση έχει γίνει, δεν χωρεί αμφιβολία περί τούτου», δήλωσε ο Κύπριος αξιωματούχος, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.
   
Δεν υπήρξε απάντηση σε κλήσεις του ΑΜΠΕ για να επιβεβαιωθεί η είδηση από τον εκπρόσωπο της κυπριακής κυβέρνησης μέχρι στιγμής.
 
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΥΧΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.

Guardian: Αγορά κρατικού χρέους από ESM


H Γερμανία αντιτίθεται εδώ και καιρό στην ιδέα να επιτραπεί στον EFSF να δανείσει απευθείας σε προβληματικές χώρες της ευρωζώνης.
Αλλά σύμφωνα με τη Guardian, η κα. Merkel βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση, καθώς οι αγορές κεφαλαίων έχουν οδηγήσει τις αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων σε μη βιώσιμα επίπεδα. 
Η πρόταση συζητήθηκε στα περιθώρια της συνόδου του G20 στο Los Cabos του Μεξικό.
Αξιωματούχοι του G20 ανέφεραν ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης ενδέχεται να προβούν σε σχετική ανακοίνωση τις επόμενες μέρες, αλλά τόνισαν ότι δεν είναι βέβαιο πότε ακριβώς θα γίνει και ποιο θα είναι το ακριβές περιεχόμενο.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους τα χρήματα για την απευθείας αγοράς κρατικού χρέους, θα προέλθουν και από τον ESM και από τον EFSF.
Γερμανία: Δεν συζητήσαμε αγορά ομολόγων από ESM στη σύνοδο του G20
Κυβερνητικός αξιωματούχος της Γερμανίας διέψευσε το δημοσίευμα της Guardian, λέγοντας ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση στη σύνοδο του G20 για την αγορά ομολόγων από τους μηχανισμούς στήριξης.

πηγη:http://www.euro2day.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:Ειναι μια λυση που προτεινω εδω και δυο χρονια στα κειμενα μου

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΟΥΓΑ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ; ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ Ε; ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ; ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΤΑΝ ΣΩΡΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΒΔΕΛΛΕΣ ΡΟΥΦΟΥΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ KAI TON ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ. ΓΙΑΤΙ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΧΙ ΝΕΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΟΥΧΛΑ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ. ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΠΑ ΨΑΧΝΟΥΝ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"