ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Plan D επικαλείται η Die Welt

Σενάρια και εκτιμήσεις για νέα αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους

Ολοένα και περισσότεροι εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα κινηθεί και στην περίπτωση της Ελλάδας
Μετά το τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, έχει ανοίξει η συζήτηση για περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Η Die Welt επικαλείται πληροφορίες για Plan D, σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ και οι ιδώτες ομολογιούχοι που δεν συμμετείχαν στο PSI θα δεχθούν «κούρεμα».

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς εάν μπορεί να χρειαστεί νέα αναδιάρθρωση του χρέους ή περαιτέρω οικονομική βοήθεια η Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόουλεϊ δεν διέψευσε ότι μπορεί να γίνονται τέτοιου είδους συζητήσεις στο παρασκήνιο, λέγοντας: «Υπάρχουν θέματα που δεν τα συζητάμε δημόσια».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε ενημέρωση Τύπου στην Ουάσιγκτον δέχθηκε βροχή ερωτημάτων για το αν υπάρχουν σχέδια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με εμπλοκή της ΕΚΤ. Ερωτηθείς ειδικά για το αν ισχύει η θέση που διατύπωσε τον προηγούμενο Μάρτιο το ΔΝΤ, ότι αν το ελληνικό πρόγραμμα αποκλίνει η χώρα θα χρειαστεί περισσότερη χρηματοδοτική βοήθεια από την Ευρώπη ή περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους της, ο Χόουλεϊ ξεκαθάρισε πως η άποψη του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την εκτίμηση του Μαρτίου.

Ο ίδιος αρνήθηκε στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων να σχολιάσει αν έχει τεθεί προς συζήτηση η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι δεν σχολιάζει συζητήσεις που  γίνονται ιδιωτικά.
«Υπάρχουν θέματα που δεν τα συζητάμε δημόσια», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αποσαφήνισε ότι κατά την αποστολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει σε αυτή τη φάση αναλυτική διαπραγμάτευση, καθώς η βασική συζήτηση θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Των δηλώσεων του εκπροσώπου του ΔΝΤ είχε προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, το οποίο ανέφερε πως οι δανειστές της Ελλάδας επεξεργάζονται Plan D για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, το οποίο προβλέπει την παραίτηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και των ιδιωτών ομολογιούχων κατόχων ελληνικών ομολόγων ξένου δικαίου που δεν μετείχαν στο PSI από μέρος των κερδών που καταγράφουν από τις επενδύσεις τους σε ελληνικά ομόλογα.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το Plan D μελετάται ως εναλλακτική επιλογή στα τρία άλλα σενάρια, δηλαδή τη χρεοκοπία, τρίτο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης και κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Αλλά και ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για δημοσιονομικά θέματα της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), του κυβερνώντος κόμματος της Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε  στο Bloomberg ότι η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας είναι μια «πιθανή λύση», αποσαφηνίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Τραπεζικά στελέχη μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα προσδιόρισαν τα οφέλη από το Plan D κοντά στα 23 δισ. ευρώ, αν η ΕΚΤ δεν διεκδικήσει τα 17 δισ. ευρώ που έχει κερδίσει από το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων και δεν πληρωθούν τα 6 δισ. ευρώ των ομολόγων ξένου δικαίου που εξαιρέθηκαν από το PSI.
Όπως τόνισαν, αν η ΕΚΤ δεχθεί κούρεμα, θα απολέσει την προτεραιότητα έναντι των άλλων επενδυτών στην αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που θα ευεργετήσει την αγορά κρατικού χρέους στην ευρωζώνη.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ  ΟΤΙ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
 ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΛΕΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΟΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ 2011 ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΕΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΚΤ;
 
 ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Kρίση χρέους. Υπάρχει λύση.
Εφημερίδα Πτολεμαίος
Kρίση χρέους. Υπάρχει λύση.

Δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων στιγμών, που περνά η Ελλάδα αλλά και λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η Ευρώπη στο σύνολο της και ενώ βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι πολύ σημαντικών αποφάσεων, τόσο για την δύσμοιρη χώρα μας, όσο και για την πορεία της ευρωζώνης και του κοινού μας νομίσματος, κρίνω σκόπιμο, να κοινοποιήσω στο ευρύ κοινό για άλλη μια φορά τις απόψεις μου, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και δανεισμού, η οποία μας εξουθενώνει τα τελευταία δύο χρόνια και έχει οδηγήσει σε σοβαρή απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας.
Έχω τονίσει σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις μου, ποια είναι η λύση, που θεωρώ εφικτή και βιώσιμη ενώ και μετά την απόφαση της 21 Ιουλίου είχα ξεκαθαρίσει αμέσως, ότι δεν είναι επαρκής αυτή , δεν δίνει βιώσιμη λύση αν και άρχιζε η Ευρώπη, να κινείται στην σωστή κατεύθυνση επιτέλους και ότι δεν εξασφάλιζε, ούτε την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους μας, ούτε την σταθεροποίηση της ευρωζώνης απέναντι στις κατά κύματα επιθέσεις των αγορών.
Υποστήριξα από το 1ο προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας με σχετική εισήγηση μου τον Μάρτιο, επισημοποιώντας ήδη πολύ παλαιότερη θέση μου, ότι η λύση πρέπει, να στηρίζεται στην επιμήκυνση του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας, σε εθελοντική βάση πάντα , για να μην δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός χρεοκοπίας. Στην επιμήκυνση αυτή απαιτείται, να επιδιωχθεί η ένταξη του συνόλου των ομολόγων, που έχουν στα χέρια τους οι ιδιώτες και οι θεσμικοί επενδυτές με εξαίρεση τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης αν συμμετάσχουν, αλλά και καταβολής των συντάξεων και όχι μόνο τα ομόλογα τα οποία λήγουν μέχρι το 2020, όπως λανθασμένα προβλέφθηκε στην απόφαση της 21 Ιουλίου 2011. Είναι μάταιο να ενταχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας στην ρύθμιση και μετά να πρέπει, να δανειστούμε πάλι, για να τα στηρίξουμε. Στην μακρόχρονη αυτή επιμήκυνση θα έπρεπε, να συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας, ότι είτε θα συρρικνωνόταν το επιτόκιο, ειτε κατά την γνώμη μου πια δεν θα έπρεπε, να υπάρχει επιτόκιο δεδομένου, ότι απειλείται η μη πληρωμή μεγάλου μέρους του κεφαλαίου και συζητούν ήδη αναγκαστικό κούρεμα του, με δυσμενέστατες επιπτώσεις και για εμάς και για την Ευρώπη. Ακόμη είναι απαραίτητο για μια οριστική και σταθερή λύση, να αναθεωρηθούν οι ειδικές συμφωνίες και στην επιμήκυνση με μηδενισμό του επιτοκίου, να συμμετάσχει η ΕΚΤ οπωσδήποτε με τα ελληνικά ομόλογα, που βρίσκονται στα χέρια της ύψους 60 δις ευρώ και αν είναι δυνατόν να περιληφθεί και το ποσό 65 δις, που μας δάνεισε μέχρι σήμερα ο μηχανισμός της ΕΕ-ΔΝΤ. Ένα μέρος των κεφαλαίων, τα οποία θα εξοικονομούνται από τόκους και χρεολυσία με αυτόν τον τρόπο, θα επενδύονται, στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού προγράμματος, που θα εκπονηθεί από κοινού με την τρόϊκα, σε παραγωγικά έργα.
Τόνιζα δε από τον Ιούλιο, ότι η λύση, που επελέγη στις 21/7, ενώ άρχιζε πια να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση η ευρωζώνη , ήταν άτολμη και δεν καθιστούσε το ελληνικό χρέος βιώσιμο, ενώ ήταν προϊόν ανύπαρκτης και πάλι διαπραγμάτευσης από την μοιραία και άβουλη ελληνική κυβέρνηση. Η λύση αυτή ξεκαθάρισα από τότε, ότι μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο θα αναθεωρηθεί, γιατί δεν λύνει το πρόβλημα όπως και αποδεικνύεται περίτρανα πια σήμερα. Αυτό συνέβη, διότι άφηνε μεγάλο μέρος των ομολόγων αλλά και του χρέους εκτός ρύθμισης , δηλαδή όλα τα ομόλογα που έληγαν μετά το 2020 ύψους 40 δις ευρώ περίπου όπως και το υπόλοιπο χρέος που ήταν στα χέρια της ΕΚΤ και διατηρούνταν παράλογα ένα υψηλότατο επιτόκιο την στιγμή μάλιστα, κατά την οποία ήταν απολύτως φανερό, πως υπάρχει αδυναμία κάλυψης από την Ελλάδα ακόμη και του κεφαλαίου. Το επιτόκιο αυτό είναι υψηλό, διότι μπορεί μεν να μειώθηκε στο 3,5 – 4% σε σχεση με το 5% της πρώτης δανειακής σύμβασης, αλλά ήταν πολύ υψηλότερο σε σχέση με το επιτόκιο των ομολόγων κατά την χρονική στιγμή έκδοσης τους, πράγμα που είναι παντελώς παράλογο υπο τις σημερινές μάλιστα ακραίες συνθήκες.
Η άποψη μου ήταν και παραμένει αμετακίνητη, πως θα χρειαστεί πιο τολμηρή αντιμετώπιση με διεύρυνση του PSI ( μηχανισμός εθελοντίκης συμμετοχής ιδιωτών) και βεβαίως χωρίς αναγκαστικό κούρεμα του χρέους, το οποίο θα δημιουργήσει εφιαλτικά νέα προβλήματα και θα αποτελέσει πιστωτικό γεγονός. Χρειάζεται λοιπόν, να επιδιωχθεί η βαθύτερη συμμέτοχη σε εθελοντική βάση του συνόλου των ομολογιούχων, όπως και η άμεση ενίσχυση με πολύ μεγαλύτερα ποσά τόσο του προσωρινού μηχανισμού EFSF (European Financial Stability Facility) oσο και του μόνιμου ESM (European Stability Mechanism) με περιπου 2 τρις ευρώ, ώστε να μπορούν, να παρεμβαίνουν πολύ περισσότερο στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, για να επιτευχθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό εθελοντικό κούρεμα του χρέους από το ανεπαρκές 21% στο 50% χωρίς αυτό, να χαρακτηριστεί ποτέ πιστωτικό γεγονός, που θα μας βγάλει για πολλά χρόνια εκτός αγορών. Ηρθε η ώρα η Ευρώπη, να πάψει, να αργοπορεί και να αντιμετωπίζει μίζερα το ζήτημα, γιατί αν δεν το έχουν καταλάβει τα ισχυρά αλαζονικά μέλη της, τα θεμέλια του κοινού νομίσματος έχουν πάρει φωτιά, από την οποία δεν θα γλιτώσει κανείς.
Επίσης επιβάλλεται, να διευρυνθεί η δυνατότητα παρέμβασης των ταμείων EFSF και ΕSM με την πιθανή μάλιστα συγχώνευση των προβλεπόμενων πόρων τους. Είναι κατάλληλη πλέον η στιγμή, να δημιουργηθεί άμεσα και ευρωομόλογο έκδοσης της ΕΚΤ, για να ηρεμήσουν οι αγορές και να αποκατασταθεί η ροή δανεισμού στην περιφέρεια της ευρωζώνης. Εξάλλου θα χρειαστεί, να γίνει με την στήριξη της Ευρώπης η ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα υποστούν ζημίες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από το ελληνικό κράτος, γιατί θα σήμαινε, ότι θα έπρεπε πάλι, να δανειστεί, για να το επιτύχει.
Εκείνο όμως, που απαιτείται, είναι να σταματήσει άμεσα κάθε κίνηση για επιστροφή στην δραχμή και έξοδο από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα όπως και κάθε πρόθεση για αναγκαστικό κούρεμα του χρέους και χρεοκοπία κατά συνέπεια της χώρας. Το μέλλον της Ελλάδας μας βρίσκεται μέσα στην ευρωζώνη και μία αντίθετη εξέλιξη θα οδηγήσει σε εξαθλίωση τον λαό και σε αδυναμία εισαγωγής ακόμη και ειδών πρώτης ανάγκης, αφού έχουμε καταφέρει, να εισάγουμε ακόμη και σιτάρι ή κρέας από το εξωτερικό. Το υποτιμημένο και ανυπόληπτο νόμισμα μας τότε δεν θα μπορεί, να μας εξασφαλίσει ούτε την στοιχειώδη εισαγωγή πρώτων υλών όπως πχ πετρέλαιο, δεδομένου και του μεγάλου ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.
Όσον αφορά το παταγωδώς αποτυχημένο μείγμα οικονομικής πολιτικής, που επιβάλλει υπερφορολογήσεις και κεφαλικούς φόρους επι δικαίων και αδίκων όπως και άδικες οριζόντιες περικοπές, χωρίς να καταργεί την πραγματική και συνεχιζόμενη σπατάλη του δημόσιου τομέα και χωρίς να δίνει κίνητρα επενδύσεων και αναπτυξιακή προοπτική στην χώρα, αυτό είναι απαραίτητο τάχιστα, να εγκαταλειφθεί, γιατί ούτε την χώρα βοηθά ούτε και τους δανειστές μας, να εξασφαλίσουν τα κεφάλαια, που μας δάνεισαν. Όσο συνεχίζεται αυτός ο παραλογισμός, τόσο η ύφεση όπως έχω ξαναγράψει, θα βαθαίνει και τόσο η ανεργία θα γίνεται ανεξέλεγκτη. Η πρόβλεψη της ημιθανούς κυβέρνησης και της τρόικας για αναθεωρημένο έλλειμμα 8,5% επι του ΑΕΠ θα έχει την τύχη όλων των αποτυχημένων προβλέψεων τους και προσωπικά πιστεύω, ότι το έλλειμμα το 2011 θα κλείσει πάνω από 9% ως ποσοστο του ΑΕΠ, ενώ τα περι πρωτογενούς πλεονάσματος στις αρχές Απριλίου του 2012 είναι όνειρα θερινής νυκτός μαθητευόμενων μάγων.
Χρειάζεται πλέον αξιοπιστία και σοβαρότητα τόσο από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, που δεν την έχει, γιατί φέρεται με απίθανη ανωριμότητα και ανικανότητα όσο και κάλυψη του δραματικού ελλείμματος ευρωπαϊκής ηγεσίας, που είναι πλέον πασιφανές, διότι ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες επιστρέφουν σε έναν μυωπικό οικονομικό εθνικισμό, καταστρέφοντας δυστυχώς την ιδέα της ΕΕ και της ευρωζώνης, όπως την ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές -προπάτορες της και οδηγώντας σε μία αδιέξοδη γερμανική Ευρώπη.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΑΜΥΝΤΑΙΟ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ε ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 84

Bundesbank:«Κανείς δεν μπορεί να φύγει από το ευρώ»

«Κανείς δεν μπορεί να φύγει από το ευρώ»

Bundesbank: Έξοδος της Ελλάδας ισούται με το τέλος της ευρωζώνης

Το εγχείρημα της ευρωζώνης είναι αμετάκλητο και καμία χώρα δεν μπορεί να αποχωρήσει αναφέρει σε μελέτη της η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank).


Σύμφωνα με την μελέτη, την οποία δημοσιεύουν οι Financial Times της Γερμανίας, το συμπέρασμα της Bundesbank είναι πως κανείς δεν μπορεί να φύγει από το ευρώ και ότι η διατήρηση του ευρώ προϋποθέτει ότι θα πρέπει να παραμείνουν στην ευρωζώνη όλες οι χώρες - μέλη της.

Ωστόσο, στη μελέτη αποσαφηνίζεται ότι για τη διαρκή συμμετοχή κάθε χώρας - μέλους σε μία νομισματική ένωση είναι απαραίτητες δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές  οι οποίες θα λαμβάνουν επαρκώς υπόψη τις προϋποθέσεις του κοινού νομίσματος και της ενιαίας νομισματικής πολιτικής στην ευρωζώνη.
Βάσει οικονομετρικού μοντέλου που λαμβάνει υπόψη πληθώρα παραγόντων -από το μέγεθος του ΑΕΠ μίας χώρας μέχρι ακόμη και τη γεωγραφική απόσταση από το νομισματικό κέντρο- οι οικονομολόγοι της Bundesbank εξέτασαν το ερώτημα εάν θα ήταν προτιμότερη η υιοθέτηση άλλου νομίσματος για τις χώρες του ευρώ: «Προκύπτει πως αυτό δεν ισχύει για κανένα από τα υφιστάμενα μέλη της ευρωζώνης» αναφέρει η μελέτη.
Ωστόσο, σημειώνει η μελέτη, η δομική καταλληλότητα από μόνη της δεν εξασφαλίζει την ομαλή συμμετοχή σε μία νομισματική ένωση. «Πολύ περισσότερο πρέπει να συμπληρώνονται από υπεύθυνη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, που λαμβάνει επαρκώς υπόψη τα προαπαιτούμενα μίας νομισματικής ένωσης» τον'ίζεται, λέγοντας πως μόνο έτσι μπορούν «να αποφευχθούν οι πιέσεις» σε μία οικονομία.

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.
 

«Ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα αν φύγει από το ευρώ»

 
  

Αναπόφευκτη θεωρεί την «ανθρωπιστική καταστροφή» στην Ελλάδα, στην περίπτωση κατά την οποία η χώρα τεθεί έκτος Ευρωζώνης, ο αρχηγός της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ, καθώς, όπως εξηγεί σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της «Neue Osnabruecker Zeitung», δε θα είναι δυνατές οι εισαγωγές από την Ευρωζώνη.

«Αν η Ελλάδα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ, η Γερμανία μαζί με τους εταίρους θα πρέπει να προετοιμαστούν προκειμένου να προμηθεύσουν τρόφιμα και φάρμακα στον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Ρίξινγκερ.


ΠΗΓΗ:  http://www.protothema.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ  ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ. ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (Die Linke)

Πρόντι: ''Αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα καταρρεύσουν και άλλοι''

Πρόντι: ''Αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα καταρρεύσουν και άλλοι''

Διαβάστε τι δήλωσε ο Ρομάνο Πρόντι για το μέλλον των χωρών σε περίπτωση που αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ.
Επιφυλακτικός για το μέλλον της Ευρωζώνης, σε περίπτωση που αποχωρήσει η Ελλάδα από το κοινό νόμισμα, παρουσιάστηκε σε συνέδριο στη Φλωρεντία ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος της ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι.
Πιο συγκεκριμένα προέβλεψε ότι: ''Αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, κι άλλες χώρες θα αρχίσουν να καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος από τα χτυπήματα της κερδοσκοπίας''.
''Η Ευρώπη γεννήθηκε με βάση την αλληλεγγύη, για να λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα όλων. Το να εγκαταλειφθεί η ενότητα είναι μια τεράστια οπισθοχώρηση'', συμπλήρωσε.
Υπογράμμισε δε, ότι ''Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ, αν όμως εξέλθει του κοινού νομίσματος, η κερδοσκοπία, αφού καταβροχθίσει την Αθήνα, θα συνεχίσει να χτυπάει φτάνοντας έως την Πορτογαλία, την Ισπανία και στη συνέχεια την Ιταλία και τη Γαλλία''.
''Η Ελλάδα πρέπει να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της. Όντως η χώρα αυτή παραποίησε τα στοιχεία της δημόσιας οικονομίας της, αλλά και οι Γάλλοι με τους Γερμανούς το επέτρεψαν''.
Σε ότι αφορά τη δική του θητεία ως επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Ρομάνο Πρόντι, είπε: ''Όταν ήμουν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους έλεγα ότι πρέπει να χτίσουμε ένα σύστημα ελέγχου. Και εκείνοι απαντούσαν αρνητικά''.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΥΚΟΛΗ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

ΑΠΟΨΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Ξεκινούν οι 30οί Αγώνες

Αναμονή τέλος για τους Λονδρέζους, έτοιμοι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών

Τελευταίο σκούπισμα ανάμεσα στα καθίσματα του Ολυμπιακού Σταδίου πριν την τελετή
Λονδίνο
Μετά από επτά χρόνια προετοιμασιών, η ώρα για το Λονδίνο έφτασε: Η βρετανική πρωτεύουσα παίρνει θέση για την τρίωρη τελετή έναρξης στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο οποίο επί 17 ημέρες οι καλύτεροι από όλο τον κόσμο θα συναγωνίζονται για το «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά».

Η τελετή, υπερθέαμα ολυμπιακού μεγέθους (με ανάλογο κόστος), θα ξεκινήσει στις 21:00 τοπική ώρα, αφού φτάσει η φλόγα περνώντας από τον Τάμεση. Την σκηνοθεσία της τελετής, που θα έχει βρετανικό χρώμα και αποκορύφωμα της οποίας θα είναι η αφή του Ολυμπιακού Βωμού, έχει αναλάβει ο Ντάνι Μπόιλ.  

Στην τελετή θα παρίστανται φυσικά υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο, με κορυφαία τη βασίλισσα Ελισάβετ Β', η οποία και θα κηρύξει την έναρξη. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης πάντως, είχαν μείνει ακόμη απούλητα ακριβότερα εισιτήρια, που ξεκινούν από τα 2.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής πάντως έχουν ήδη αποκλειστεί 11 αθλητές, κυρίως για χρήση απαγορευμένων ουσιών -ανάμεσα στους οποίους και ο Δ.Χονδροκούκης, το πρώτο δείγμα του οποίου βρέθηκε θετικό σε στανοζολόλη- αλλά και το πρώτο «ολυμπιακό θύμα» του twitter, η Βούλα Παπαχρήστου.

Τη διοργάνωση της 30ής σύγχρονης Ολυμπιάδας πλαισιώνει η μεγαλύτερη κινητοποίηση αστυνομίας και του βρετανικού στρατού σε καιρό ειρήνης, με το προσωπικό ασφαλείας να είναι πολλαπλάσιο των αθλητών και των τεχνικών από 204 χώρες.

Για το Λονδίνο, που έχει ζήσει την τραυματική εμπειρία της τρομοκρατικής επίθεσης του 2005, ύψιστη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των Αγώνων: Παρά το «προβληματάκι» με την ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, που θα συνέδραμε τη φύλαξη με μερικές χιλιάδες φύλακες που τελικά δεν εμφανίστηκαν ποτέ, στρατός και αστυνομία επαγρυπνούν για κάθε πιθανό ενδεχόμενο.

Μετά τις αμφιβολίες που εξέφρασε o Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ για την ασφάλεια των Αγώνων, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον τόνισε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη:  «Φυσικά, η μεγαλύτερη ανησυχία είναι να διεξαχθούν ασφαλείς Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτό μετράει περισσότερο από όλα».

Την τελετή έναρξης αναμένεται να παρακολουθήσουν ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές ανά την υφήλιο, ενώ ο συνολικός αριθμός των θεατών για όλα τα αθλήματα υπολογίζεται στα 4 δισεκατομμύρια. Το συνολικό κόστος της διοργάνωσης φτάνει τα περίπου 11,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 34 εκατ. ευρώ πηγαίνουν μόνο στην τελετή έναρξης.

ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ

ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Προς συζήτηση η κατάργηση του ήδη ψαλιδισμένου 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο


Η κατάργηση του ήδη περικομμένου 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο συμπεριλήφθηκε στις προτάσεις που κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης στους πολιτικούς αρχηγούς και θα εξετασθεί εκ νέου την προσεχή Δευτέρα.
Εάν υιοθετηθεί η πρόταση αυτή οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα χάσουν κατ’ ελάχιστο 1.000 ευρώ, ήτοι τα 500 ευρώ του Δώρου Χριστουγέννων, 250 ευρώ του Δώρου Πάσχα και 250 ευρώ του επιδόματος αδείας. Την ίδια στιγμή θα προέκυπτε ετήσιο όφελος 700 εκατ. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ που υπέβαλε το οικονομικό επιτελείο και συζήτησαν χθες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, περιλαμβάνεται η κατάργηση του ήδη περικομμένου 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο (έχει αντικατασταθεί με επίδομα ύψους 1.000 ευρώ ετησίως),  η κατάργηση της 13ης και της 14ης επικουρικής σύνταξης και πρόταση κλιμακωτών περικοπών 5% για όλες τις συντάξεις από 1.000 έως 1.400 ευρώ και 10% για τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ, μέτρο που οδηγεί σε εξοικονόμηση δαπανών 880 εκατ. ευρώ. Αν αφαιρεθούν οι περικοπές στο τμήμα των κύριων συντάξεων από 1.000 έως 1.400 ευρώ, τότε το δημοσιονομικό όφελος μειώνεται κατά 214 εκατ. ευρώ.
Αντίστοιχα, αν το πλαφόν στις συντάξεις από τα 2.200 ευρώ αυξηθεί στα 2.500 ευρώ, τότε η αποδοτικότητα του μέτρου περιορίζεται από τα 1,484 δισ. ευρώ στα 815 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ο συνδυασμός των προτεινόμενων αλλαγών από τους τρεις αρχηγούς οδηγεί στην ανάγκη εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων ύψους 883 εκατ. ευρώ.
Ακόμη, στον κατάλογο των μέτρων που εξετάζεται να εφαρμοστούν από τους επόμενους μήνες και σαφώς πριν από την έναρξη του 2013 περιλαμβάνονται οι περικοπές στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων (22,67%) εξοικονομώντας 400 εκατ. ευρώ.
Στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα της επιβολής πλαφόν 1.500 ευρω σε ετήσια βάση στις δαπάνες φάρμακων και ιατρικής περίθαλψης, αν και αρχικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου δεν υιοθετούσαν τη σχετική πρόταση του ΚΕΠΕ. Ακόμη, εξετάσθηκε η επιβολή διδάκτρων στους «αιώνιους» φοιτητές και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές.
Τα ειδικά μισθολόγια

Αν και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να πείσει την τρόικα ότι τα ισοδύναμα μέτρα για τον Προϋπολογισμό 2012 είναι ικανά να αντισταθμίσουν ή να περιορίσουν τις περικοπές ύψους 200 εκατ. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο για τα ειδικά μισθολόγια, η μείωση των μισθολογίων αυτών κατά 12% θα βρίσκεται διαρκώς στη επικαιρότητα.

Κατά την κατάρτιση του προσχεδίου Προϋπολογισμού 2013 που θα γίνει παράλληλα με στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013 -2016 θα πρέπει να προβλεφθούν ξανά τρόποι κάλυψης με ισοδύναμα μέτρα του κονδυλίου των 400 εκατ. ευρώ, στο οποίο ανέρχονται σε ετήσια βάση τα ειδικά μισθολόγια.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΑYTA EINAI OΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ  ΣΥΝΤΑΓΗ. ΟΡΘΩΣΤΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ. ΘΑ ΒΑΘΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

ΕΚΘΕΣΗ ΡΑΚΙΝΤΖΗ: ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2011

Συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι», κακοδιοίκηση, ανευθυνότητα και… άφεση αμαρτιών στους επίορκους δημόσιους λειτουργούς, αποτυπώνει η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για το 2011, που θα κοινοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Την «πρωτοκαθεδρία» στις περιπτώσεις διαφθοράς διατηρούν οι εφοριακοί, λόγω της φύσης της εργασίας τους, και υπάλληλοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και συχνά υψηλό βαθμό στη διοίκηση.
 
Τα περισσότερα περιστατικά διαφθοράς σχετίζονται με παραβάσεις καθήκοντος, συναλλαγές δημόσιων λειτουργών «κάτω από το τραπέζι» και ελλιπή ή αδικαιολόγητα «πόθεν έσχες». Κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων πειθαρχικών αποφάσεων είναι η απαλλαγή ή μη επιβολή της προσήκουσας σε σχέση με τη βαρύτητα των παραπτωμάτων ποινής, γεγονός που οδήγησε το γενικό επιθεωρητή στην άσκηση ένστασης ενώπιον των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, δυνατότητα που όμως περιορίζεται από το νέο πειθαρχικό δίκαιο (νόμος 4057/12 ).
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποθέσεις που εξετάστηκαν σε δεύτερο βαθμό, ύστερα από παρέμβαση του κ. Ρακιντζή, είναι αυξημένες περίπου κατά 10% συγκριτικά με πέρσι, στοιχείο που καταδεικνύει την εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και τη διατήρηση των προβλημάτων κακοδιοίκησης. Ο γενικός επιθεωρητής άσκησε ένσταση κατά 185 πρωτόδικων πειθαρχικών αποφάσεων (εν συνόλω 1.250) που ήταν υπερβολικά επιεικείς ή η αιτιολόγησή τους ανεπαρκής.
 
Ενδεικτική η περίπτωση εφοριακού στη ΔΟΥ Τρικάλων, ο οποίος από το 1995 ώς το 2006 εξέδιδε χρηματικά εντάλματα πληρωμής για την εξόφληση δανείων ή λογαριασμών στους δήμους Φαρκαδόνας και Πιαλείων, τα οποία όμως ουδέποτε απέδωσε. Έτσι, ιδιοποιήθηκε περίπου 175.000 ευρώ. Το πειθαρχικό παρελθόν του ήταν πλούσιο, αφού σε βάρος του εκκρεμούσε και άλλη πειθαρχική δίωξη για υπεξαίρεση σε παράβολα Δημοσίου (ΚΤΕΟ) αξίας 22.000.000 δρχ. Στον υπάλληλο είχε αρχικώς επιβληθεί η ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών.
 
Σε άλλη περίπτωση, εφοριακός στην Αθήνα απαίτησε 100.000 ευρώ για να μην καταχωρηθεί φορολογική παράβαση σε επιχείρηση. Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό του επέβαλε προσωρινή παύση έξι μηνών. Απολύθηκε από το δευτεροβάθμιο.
 
Προϊστάμενος του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πελοπόννησο παρέδωσε σε εταιρεία επιταγές 230.000 ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει την επιχορήγηση της επένδυσης, χωρίς να ελέγξει το σχετικό φάκελο. Σε άλλη υπόθεση, ο ίδιος εξέδωσε επιταγή ποσού 467.300 ευρώ ως προκαταβολή της προβλεπόμενης επιχορήγησης (50%), παρά το γεγονός ότι ήταν ελλιπή τα δικαιολογητικά. Αρχικά του είχε επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών.
 
Υπάλληλος του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Θήρας απαλλάχθηκε από πειθαρχικό παράπτωμα, αν και χορηγούσε βεβαιώσεις μη οφειλής σε επιχειρήσεις που δεν είχαν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές.
 
Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικ. Υπηρεσιών του ΕΟΤ απαλλάχθηκε από το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, αν και με πράξεις ή παραλείψεις του από το 2006 έως το 2010 συνέβαλε στην πρόκληση οικονομικής ζημίας σε βάρος του ΕΟΤ (από την υπογραφή δελτίων τουρισμού) και στη δημιουργία υποχρεώσεων σε βάρος του. Στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι υπάλληλοι και ο Γενικός Επιθεωρητής άσκησε ένσταση.
 
Σχεδόν το 70% των σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων έχει τελεσθεί από «παλιούς» υπαλλήλους με α' βαθμό και αρκετά χρόνια υπηρεσίας (τουλάχιστον 20-25). Πολλοί κατέχουν θέσεις ευθύνης (προϊστάμενοι τμημάτων κ.ά.).
Συγχρόνως, σε εξέλιξη βρίσκεται αναδρομικός έλεγχος όλων των «πόθεν έσχες» των περίπου 60 υπαλλήλων της Δ/νσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι «ξηλώθηκαν» πριν από μήνες μετά τις καταγγελίες επιχειρήσεων. Οι υπάλληλοι ενέκριναν επιδοτήσεις τουριστικών μονάδων, αν και οι επιχειρηματίες προσκόμιζαν πλαστές εγγυητικές επιστολές. Μάλιστα, φέρεται να έχουν αποδεχθεί τρεις πλαστές εγγυητικές επιστολές, ύψους 8 εκατ. ευρώ από υποψήφιους επενδυτές. Ο Γενικός Επιθεωρητής σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών διερεύνησαν με ποιο τρόπο παραβιάζονταν οι διαδικασίες προτεραιότητας για την εξέταση των φακέλων, ώστε να επισπευσθούν οι επιδοτήσεις στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.
 
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΚΩΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ. ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΙΝΗ ΠΑΥΣΗΣ 6 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΟΤΣΙΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΩΞΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ Η ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"