ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΛΕΥΚΑΔΑ: Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ

Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας συμπληρώνει φέτος 46 χρόνια ζωής. Πρόκειται για ένα θεσμό που προωθεί, από την ίδρυσή του το 1962 από τον Αντώνη Τζεβελέκη, μέχρι σήμερα, την ιδέα της ειρήνης, της φιλίας, της συναδέλφωσης αλλά και της αλληλεγγύης των λαών του κόσμου μέσα από τις λαϊκές μορφές τέχνης του χορού και της μουσικής. Μέσα από τις πλούσιες παραδόσεις και τους καταξιωμένους λαϊκούς κώδικες έκφρασης και επικοινωνίας.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας είναι ο αρχαιότερος πολιτιστικός θεσμός στη χώρα μας στους τομείς του χορού και της μουσικής, της παγκόσμιας παραδοσιακής κληρονομιάς, με πανελλήνια και διεθνή καταξίωση.
Μέσα από τη γλώσσα της φαντασίας και της δημιουργικότητας οι λαοί του κόσμου συναντώνται επί 45 συναπτά έτη κάθε Αύγουστο στη Λευκάδα ανταλλάσσοντας ότι πολυτιμότερο διαθέτουν: τα δημιουργήματα της πνευματικής και καλλιτεχνικής τους έκφρασης έτσι όπως αυτά σμιλεύτηκαν δια μέσου των αιωνόβιων παραδόσεών τους. Για να συνεχίσουν μέσα από τη μέθεξη αυτή και μέσα από τη γλώσσα της δημιουργίας, τη δρομολόγηση νέων μορφών επικοινωνίας και συνεργασίας σε μια βάση που, εξ΄αντικειμένου, τους δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν από κοινού την πρόσβαση στο δικαίωμα της διαφοράς. Γιατί είναι σε όλους μας γνωστό ότι η γλώσσα της τέχνης αμβλύνει τις λοιπές καταβολές: πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές κ.α. αφήνοντας ελεύθερο το επίπεδο της επικοινωνίας.
Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα την τελευταία εβδομάδα κάθε Αυγούστου, (από Κυριακή σε Κυριακή), ξεκινώντας με την μεγάλη παρέλαση της ειρήνης και της φιλίας, την βραδινή τελετή έναρξης (1η Κυριακή) με την ολιγόλεπτη εμφάνιση όλων των συγκροτημάτων, τις σταδιακές εμφανίσεις τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και φτάνει στο αποκορύφωμά του με την μεγαλειώδη τελετή λήξης, τις ανταλλαγές δώρων και τον τελικό χορό της ειρήνης από όλα μαζί τα συγκροτήματα την 2η Κυριακή.
Συμμετοχές:
Στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας κατά τις 4 αυτές δεκαετίες έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες συγκροτήματα από ανάλογες χώρες του εξωτερικού καθώς και από τη χώρα μας. Μπορούμε λοιπόν να αναφερόμαστε σε χιλιάδες ξένων και ντόπιων καλλιτεχνών: χορευτών, τραγουδιστών, μουσικών κ.λπ. αν λάβουμε υπόψη μας ότι κάθε χρόνο οι ανωτέρω συμμετέχοντες πλησιάζουν το νούμερο των 800 ξένων χορευτών, μουσικών και περίπου 300 Λευκαδιτών.

 

Εθελοντισμός: Στην εκτέλεση της διοργάνωσης συμμετέχουν δεκάδες νέες και νέοι της πόλης της Λευκάδας, ηλικίας 15-18 ετών ως διερμηνείς, συνοδοί και ξεναγοί.

Χώροι Φεστιβάλ 1962-1982 Κεντρική Πλατεία
1983-1989 Στην Πλατεία Μαρκά
1989-1998 Στο Κάστρο Αγία Μαύρα Λευκάδας
1999-2002 Στη Δυτική Παραλία-Πολιτιστικό Κέντρο
2002-σήμερα Στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας.

Οργανωτές Φεστιβάλ (1962-σήμερα)
1962-1965 Επιτροπή : Σύλλογος Λευκαδίων, Ορφεύς Λευκάδας, Δήμος Λευκάδας, Επιφανείς Λευκαδίτες.
Υπεύθυνος: Αντώνης Τζεβελέκης.
1966-1967 Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.
1968-1973 Δήμος Λευκάδας.
Υπεύθυνος Προγράμματος: Γιάννης Αθηνιώτης
1974 Δεν έγινε λόγω των γεγονότων της Κύπρου.
1975-1978 Δήμος Λευκάδας.
Υπεύθυνος : Αντώνης Τζεβελέκης.
1979-σήμερα Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας.

Πληροφορίες: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας
Αγγελου Σικελιανού 1 & Νίκου Σβορώνου, 31 100 Λευκάδα
Τηλ. 2645026635, 26711 Fax 2645026715
E-mail: lefkasf@otenet.gr, info@lefkasculturalcenter.gr
WebSite: www.lefkasculturalcenter.gr

ΠΗΓΗ:  http://www.lefkada.gr

ΟΗΕ: Φρικτά τα εγκλήματα του Ασαντ!

ΟΗΕ: Φρικτά τα εγκλήματα του Ασαντ!

«Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως φόνους και βασανιστήρια, εγκλήματα πολέμου και σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, στις οποίες περιλαμβάνονται φόνοι, βασανιστήρια, αυθαίρετες συλλήψεις και κρατήσεις, σεξουαλική βία, επιθέσεις χωρίς διακρίσεις, λεηλασίες και καταστροφή ιδιοκτησίας» αποδίδει στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και σε παραστρατιωτικούς φιλοκυβερνητικούς η ερευνητική επιτροπή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως υποστηρίζει η σχετική της έκθεση που παρουσιάστηκε την Τετάρτη. Ο επικεφαλής Πάουλο Πινέιρο και οι συνεργάτες του ερευνητές σχολιάζουν ότι οι Σύριοι αντάρτες έχουν και εκείνοι διαπράξει εγκλήματα πολέμου, τα οποία όμως «δεν φτάνουν τη σοβαρότητα, τη συχνότητα και την κλίμακα» των εγκλημάτων που αποδίδει στην κυβέρνηση της χώρας.

Το πρωί της Τετάρτης, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη στη Δαμασκό, σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο όπου διαμένουν παρατηρητές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Την ευθύνη για την έκρηξη ανέλαβαν οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και, όπως σχολίασε ο επικεφαλής του γραφείου Συντονισμού του Στρατού Μαχέρ αλ-Νουαΐμο, στόχος τους ήταν συνάντηση στρατιωτικών σε γραφείο του γενικού επιτελείου. Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχολίασε ότι την Τετάρτη παρατηρήθηκαν, επιπλέον, επιθέσεις συριακών μαχητικών αεροσκαφών εναντίον νοσοκομείου στο Χαλέπι, καθώς και ανταλλαγές πυρών «ανάμεσα σε στρατιωτικούς και αντάρτες στη συνοικία Μαζέ, γύρω από τα γραφεία του πρωθυπουργού και ενός υπό κατασκευή καινούργιου κτιρίου της πρεσβείας του Ιράν».

Συγχρόνως, όπως υποστηρίζει το Παρατηρητήριο, ενώ δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό της περιοχής Αζάζ από τη συριακή πολεμική αεροπορία, ο Σύριος πρώην πρωθυπουργός Ριάντ Χιτζάμπ, ο οποίος αυτομόλησε την προηγούμενη εβδομάδα, σχολίασε ότι «το συριακό καθεστώς δεν ελέγχει πλέον περισσότερο από το 30% του εδάφους της Συρίας» και ότι «καταρρέει στρατιωτικώς, οικονομικώς και ηθικώς». Στο πλαίσιο συνέντευξής του, την οποία παραχώρησε από το Αμάν, ο Χιτζάμπ ζήτησε από «τις συριακές δυνάμεις να μη στρέφουν τα όπλα τους κατά του συριακού λαού» και από «τους έντιμους αξιωματούχους και διοικητές να αυτομολήσουν και να ενταχθούν στην αντιπολίτευση».


Μήνυμα αλληλεγγύης από το Φανάρι

«Από την Αμερικήν έως την Αφρική, διά μέσου της Ευρώπης και της Ασίας, αι ήπειροι ευρίσκονται αντιμέτωποι με φαινόμενα μισαλλοδοξίας, τα οποία όχι μόνο αποδυναμώνουν την παγκόσμιο ειρήνη, αλλά και αποτελούν ισαρίθμους αρνήσεις της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» αναφέρει ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία εξεδόθη την Τρίτη στο Φανάρι και σχολιάζει ότι «το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανησυχεί επίσης πολύ διά το μέλλον του λαού της Συρίας και το μέλλον του Χριστιανισμού εις την χώραν αυτήν». Η ανακοίνωση παρατηρεί ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και το Οικουμενικόν Πατριαρχείον εκφράζουν την αλληλεγγύη και την συμπάθειά των προς όλας τας κοινότητας, αι οποίοι πλήττονται από τας βιαιότητας» και ότι «οι θρησκευτικοί ηγέται του κόσμου έχουν την ηθική υποχρέωσιν να αντισταθούν εις τον πόλεμον και να προαγάγουν την ειρήνη ως ουσιαστική αναγκαιότητα».


Αλέξανδρος Μόρντουντακ

ΠΗΓΗ: http://www.dimokratianews.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΝΡΩΠΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ; ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΩΣ  ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ.  ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΣ.

Γκιουλέκας: Δύσκολα θα περάσουν οι μειώσεις σε συντάξεις των 700 €

Γκιουλέκας: Δύσκολα θα περάσουν οι μειώσεις σε συντάξεις των 700 €

Αντιδράσεις στην κοινωνία, αλλά και μέσα στη Βουλή, εφόσον έρθει ρύθμιση που θα μειώνει τις συντάξεις των 700 ευρώ, προέβλεψε χθες ένας ακόμη βουλευτής της Ν.Δ., ο Κώστας Γκιουλέκας. «Δεν είναι δυνατόν τέτοιου είδους μέτρα να μπορούν να έρθουν και να περάσουν από τη Βουλή» είπε, τονίζοντας ότι «θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία».

Ερωτηθείς για την εφεδρεία πάντως, ξεκαθάρισε (σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5) ότι η πρόταση της Ν.Δ. ήταν και παραμένει το μέτρο αυτό να μην οδηγήσει σε απολύσεις, αλλά «σε ένα προστάδιο, στο οποίο, από τη μία, θα εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι για το δημόσιο ταμείο, για τον δημόσιο κορβανά δηλαδή, και, από την άλλη, άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν 20 και 30 χρόνια, ανάλογα με το πού δουλεύει ο καθένας, δεν θα βρεθούν ξαφνικά στον δρόμο, τινάζοντας την οικογένειά τους οικονομικά στον αέρα. Αυτό σημαίνει εφεδρεία» είπε.

Εν όψει και της εκλογής νέου γραμματέα της Ν.Δ., ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε «στρατιώτης του κόμματος», που ήταν πάντα και θα παραμείνει παρών οπουδήποτε μπορεί να προσφέρει και να φανεί χρήσιμος, βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον. «Ποτέ δεν έλειψα από τις μάχες (...) Συνεχίζω και τώρα να είμαι στην πρώτη γραμμή» δήλωσε, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδιαφέρον του για τη θέση αυτή και δηλώνοντας ότι «ένα κομματικό στέλεχος πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμο, αν του ζητηθεί, να προσφέρει οπουδήποτε».

Στο μεταξύ, ο διαγραφείς βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με νέο μήνυμά του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυρίστηκε ότι «οι ξένοι δανειστές θα κερδίσουν εξαγοράζοντας στην Ελλάδα ό,τι βγαίνει στο σφυρί σε τιμή εκποίησης», κάνοντας λόγο για «ανθρωπιστική καταστροφή» στη χώρα και «άλωση» που έχουν «βαπτίσει διάσωση». Προχώρησε μάλιστα σε απαράδεκτες προσωπικές βολές κατά του κ. .Σαμαρά, υπαινισσόμενος ότι «απαρνήθηκε όσα προεκλογικά πίστευε και υποσχέθηκε» προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ:http://www.dimokratianews.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ

Η χλιδή του Γιώργου στο Κολυμπάρι

Η χλιδή του Γιώργου στο Κολυμπάρι

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται καθημερινά εξαιτίας των καταστροφικών επιλογών του, ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει -αμετανόητος- να προκαλεί. Αφού στη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων πήγε σε όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου τρώγοντας, καλοπερνώντας και κάνοντας το (αγαπημένο του) κανό, συνεχίζει τις τελευταίες ημέρες τις (ατελείωτες) διακοπές του στα Χανιά.

Οπως φαίνεται μάλιστα, επέλεξε να συνδυάσει την παραμονή του στην Κρήτη με τη χλιδή. Σύμφωνα με τοπικά ενημερωτικά μέσα, ο κ. Παπανδρέου διαμένει με τη σύζυγό του στο Κολυμπάρι σε υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, που είναι απλησίαστο για τους απλούς πολίτες, αφού η σουίτα του για δύο άτομα στοιχίζει 1.020 ευρώ τη βραδιά και το απλό δωμάτιο έως και 350 ευρώ τη βραδιά.

Το Κολυμπάρι, μία από τις πιο τουριστικές περιοχές, βρίσκεται 23 χλμ. δυτικά των Χανίων. Και το πεντάστερο ξενοδοχείο (Avra Imperial Beach Resort & Spa) που επέλεξε ο κ. Παπανδρέου προσφέρει μαγικές ανέσεις, είναι χτισμένο μέσα σε τεράστιους κήπους, διαθέτει πισίνα μεγέθους 1.500 μ² με pool bar στο κέντρο και βρίσκεται δίπλα στην παραλία. Προσφέρει υπερσύγχρονα δωμάτια, με ιδιωτική ή κοινόχρηστη πισίνα, καθώς και ευρύχωρη βεράντα με υδρομασάζ. Από το ξενοδοχείο που θα επέλεγε ο κ. Παπανδρέου, δεν θα μπορούσαν να λείπουν το υπερσύγχρονο γυμναστήριο και το Wi-Fi παντού, ενώ διατίθενται ακόμα χαμάμ, εσωτερική πισίνα κτλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο κ. Παπανδρέου έφτασε στο θέρετρο (με τη συνοδεία της φρουράς του) το μεσημέρι της Δευτέρας, προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ενώ μέχρι και χθες το απόγευμα επιβεβαιωνόταν -σε όποιον τηλεφωνούσε- η παραμονή του εκεί. Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα φέρεται -πάλι από τοπικά ΜΜΕ- να βρίσκεται στο νησί ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά να διέμεινε τις πρώτες ημέρες σε παραθαλάσσιο σπίτι στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την παραλία Μπάλος, σε απομονωμένο σημείο.

Ο κ. Παπανδρέου απολαμβάνει τις διακοπές του λίγο πριν ο δημόσιος βίος επανέλθει στον κανονικό ρυθμό του. Και ήδη προ ημερών ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης διέταξε έρευνα για τις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ Παν. Ρουμελιώτη ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε από την αρχή ότι το οικονομικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα δεν είχε κανένα περιθώριο επιτυχίας. Τώρα εκκρεμεί η κλήση του κ. Ρουμελιώτη από τον εισαγγελέα και εν συνεχεία του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού...

πηγη:  http://www.dimokratianews.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Ντροπη! Και υπαρχουν ακομη Ελληνες που τον υποστηριζουν μετα απο οσες εγκληματικες ανοησιες εκανε με την οικονομικη πολιτικη; Θρασος το λενε αυτο που κάνει.

Σενάρια για «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που διακρατεί η ΕΚΤ

Μήνυμα στις αγορές

Σενάρια για «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που διακρατεί η ΕΚΤ

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι βρίσκεται στο στόχαστρο των Γερμανών
Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποδεχόταν μια απομείωση της αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων που διακρατεί, θα βοηθούσε την Αθήνα και θα καθησύχαζε τους επενδυτές που φοβούνται ότι θα υποστούν νέες ζημίες, αλλά μια τέτοια κίνηση συναντά σφοδρή αντίσταση στο εσωτερικό της, υποστηρίζει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Ελλάδα απέχει πολύ από το να εκπληρώσει τους όρους της δεύτερης δανειακής σύμβασης και παρ' ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κρατών-μελών της ευρωζώνης εκδηλώνουν όλο και περισσότερη ανυπομονησία, ταυτόχρονα ανησυχούν για τον κίνδυνο μια έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη να πυροδοτήσει κλιμάκωση των πιέσεων των αγορών στην Ισπανία και την Ιταλία και να κλιμακώσει την κρίση χρέους.

Εάν η ΕΚΤ αποφάσιζε να προχωρήσει εθελοντικά σε απομείωση (το λεγόμενο Official Sector Involvement, ή OSI), θα μείωνε το συνολικό ποσό του ελληνικού χρέους, ενώ θα άμβλυνε τις ανησυχίες των αγορών.

Όταν οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας είχαν δεχθεί την απομείωση της αξίας των ομολόγων που διακρατούσαν (PSI) στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους νωρίτερα φέτος, η ΕΚΤ δεν είχε συμμετάσχει. Επενδυτές εκφράζουν ανησυχία πως το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε ενδεχόμενη νέα αναδιάρθρωση.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε στις 2 Αυγούστου ότι η τράπεζα ίσως προχωρήσει σε νέες αγορές κρατικών ομολόγων και ότι «θα απαντήσει στις ανησυχίες των ιδιωτών επενδυτών».

Αυτό θα είναι «καλό για την Ελλάδα και για τις παρεμβάσεις στις άλλες χώρες», ομόλογα των οποίων αγοράζει η τράπεζα, υποστήριξε οικονομολόγος της Deutsche Bank, ο Ζιλ Μεκ. «Εάν θέλεις να δείξεις στην αγορά ότι δεν θεωρείς εαυτόν ανώτερο και ταυτόχρονα δεν θέλεις να θέσεις σε κίνδυνο την δυνατότητα του ΕFSF, δέχεσαι την απομείωση (του χρέους) της Ελλάδας σε ένδειξη καλής θέλησης» πρόσθεσε ο οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας.

Στελέχη της ΕΚΤ απoρρίπτουν την ιδέα να υποστεί η τράπεζα ζημιές και να κατηγορηθεί για πολιτικό ρόλο και άμεσο επηρεασμό της νομισματικής πολιτικής. Αυτό ίσως οδηγήσει στην αναζήτηση πιο 'δημιουργικών' λύσεων, εκτιμά το Reuters.

Ένα σενάριο προβλέπει τα ευρωπαϊκά ταμεία να δώσουν εγγυήσεις στην ΕΚΤ για τις περαιτέρω αγορές κρατικών ομολόγων, να προσφέρουν δηλαδή ασφάλιστρα κινδύνου για το ενδεχόμενο ζημιών. Αυτό όμως θα έστρεφε την προσοχή στην πεπερασμένη 'δύναμη πυρός' των ταμείων και θα έθετε για άλλη μια φορά το ερώτημα εάν η Ευρώπη θα διαθέσει τεράστια ποσά για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Σύμφωνα με το Reuters, αντιμέτωποι με τα «φρικτά», όπως τα αποκάλεσε Eυρωπαίος αξιωματούχος, δεδομένα όσον αφορά την ελληνική οικονομία, οι διαμορφωτές πολιτικής στην ΕΕ εργάζονται για μια λύση «της ύστατης ευκαιρίας», προκειμένου να μειώσουν το χρέος και να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ. Ένα ακόμα σενάριο προβλέπει την απομείωση, ή «κούρεμα», άλλων 100 δισ. ευρώ.

Όμως η ΕΚΤ δεν έχει δεχθεί ποτέ απομείωση της αξίας ομολόγων που αποκτά παρεμβαίνοντας στην δευτερογενή αγορά.

Η ΕΚΤ έχει δαπανήσει περίπου 38 δισ. ευρώ για να αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 50 δισ. ευρώ. Ελληνικά ομόλογα διακρατούν και κεντρικές τράπεζες κρατών-μελών της Ένωσης. Δεν είναι ακριβώς γνωστό το ποσό, αλλά εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 12 δισ. ευρώ.

Πηγή της ΕΚΤ ανέφερε ότι το να αποδεχθεί το «κούρεμα», θα σήμαινε πως η τράπεζα θα υφίστατο «απώλεια αξιοπιστίας», ενώ πρώην οικονομολόγος της που έχει μεταπηδήσει σε ιδιωτική τράπεζα επισήμανε ότι θα δεχόταν επικρίσεις ότι δρα «για λογαριασμό κυβερνήσεων».

Πάντως ήδη η ΕΚΤ έχει διανύσει κάποια απόσταση, αφού το Φεβρουάριο συμφώνησε να μην εισπράξει τα κέρδη της από τους τόκους των ελληνικών ομολόγων, 5 δισ. ευρώ. Αυτό που ανησυχεί ωστόσο τα στελέχη της και Ευρωπαίους πολιτικούς είναι ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα «προηγούμενο», ειδικά καθώς η ΕΚΤ εικάζεται πως θα προβεί σε μεγάλες αγορές ισπανικών και ιταλικών ομολόγων.

Εάν συμβεί ένα «κούρεμα», αυτό θα επιχειρηθεί να «κρυφτεί» με διάφορα λογιστικά τεχνάσματα, εκτίμησε Αμερικανίδα οικονομολόγος, η Άννα Γκίλπερν, σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών.

πηγη:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σχολιο μου: Φωναζω εδω και καιρο για την αναγκαιοτητα κουρεματος τοσο των ομολογων της Εκτ οσο και του επισημου χρεους της χώρας κατα 50% γιατι αλλιως το δημόσιο χρέος δεν προκειται να καταστει βιωσιμο.
Αντε να δουμε ποτε θα το καταλαβουν.

Σρέντερ: Να σταματήσει η αρνητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας

Σρέντερ: Να σταματήσει η αρνητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας

Να σταματήσει η αρνητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας ζητεί ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, με συνέντευξή του στο 2ο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης.
Ο κ. Σρέντερ, προκάτοχος της Ανγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία της Γερμανίας, απέδωσε στον Γερμανό Υπουργό Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ότι εκμεταλλεύεται τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας για την εξυπηρέτηση ιδίων πολιτικών στόχων.
Κάλεσε μάλιστα ο κ. Σρέντερ τη Γερμανίδα Καγκελάριο να επαναφέρει σε τάξη τον κ. Ρέσλερ, ο οποίος έχει κάνει το τελευταίο διάστημα αυστηρές δηλώσεις για την Ελλάδα:
«Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας προσπαθεί, με τη ρητορική του εναντίον της Ελλάδας, να σώσει τη θέση του ως επικεφαλής των Φιλελευθέρων και αυτό είναι βέβαια εντελώς λανθασμένο. Εύχομαι η Καγκελάριος Μέρκελ να πει ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Αυτή η στάση διακυβεύει το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης και επιπλέον οι Ελληνες δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση», δήλωσε ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος.
Ο κ. Ρέσλερ απέρριψε πάντως κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του πρώην Γερμανού καγκελαρίου και, απαντώντας στις δηλώσεις Σρέντερ, υπογράμμισε ότι ο ίδιος και η Γερμανίδα Καγκελάριος επιθυμούν μία δυνατή, κοινή Ευρώπη, με ισχυρό νόμισμα.
Για να επιτευχθούν αυτά, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέσλερ, έχουν θεσπισθεί κοινοί κανόνες, οι οποίοι «πρέπει να τηρούνται από όλους», όπως τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμμία έκπτωση στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.
Από την πλευρά του, ο κ. Σρέντερ άσκησε κριτική αναφορικά με τους χειρισμούς της Γερμανίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και κάλεσε τους Γερμανούς πολιτικούς να σταματήσουν να διασύρουν με δηλώσεις τους τη χώρα.
«Εύχομαι και περιμένω η Ελλάδα να παραμείνει (στην ευρωζώνη). Δεν θα είναι απλό, αλλά είναι εφικτό. Θεωρώ ότι ορθώς επισημάνθηκε ότι στην αρχή έγιναν λάθη, ότι δεν δράσαμε όσο γρήγορα χρειαζόταν. Η Γερμανία επιδεικνύει αλληλεγγύη, θα περίμενα όμως περισσότερα. Πάνω από όλα εύχομαι να σταματήσει ο διασυρμός της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Σρέντερ.

πηγη: http://www.sigmalive.com

«Δραστική μείωση» στον ειδικό φόρο στα καύσιμα ζητούν οι βενζινοπώλες

Μετά τη νέα άνοδο των τιμών

«Δραστική μείωση» στον ειδικό φόρο στα καύσιμα ζητούν οι βενζινοπώλες

 
Το αίτημα για άμεση και δραστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα επαναφέρουν οι βενζινοπώλες, μετά την άνοδο στην τιμή της βενζίνης. «Η νέα εκτόξευση των τιμών καυσίμων, λόγω της διεθνούς κερδοσκοπίας και της ισοτιμίας ευρώ- δολαρίου επιβάλει την άμεση και δραστική μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα για την ανακούφιση των καταναλωτών, της χώρας και την επιβίωση των πρατηρίων» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών την Πέμπτη.

Από αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα οι τιμές διυλιστηρίου στην αμόλυβδη έχουν αυξηθεί πάνω από 16 λεπτά το λίτρο. Την ίδια περίοδο οι τιμές λιανικής, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, έχουν αυξηθεί 10 λεπτά το λίτρο, τονίζει χαρακτηριστικά. «Για μια ακόμη φορά το ράλι ανόδου των τιμών προσπαθεί να φρενάρει τη λιανική εμπορία, με συρρίκνωση του περιθωρίου κέρδους της, όπως αναφέρεται και στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου» επισημαίνεται.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, συνεχίζουν οι βενζινοπώλες, «για πολλοστή προτείνει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων, ειδικά σε περιόδους έντονων ανατιμήσεων».

Όσον αφορά μάλιστα, τις διαφορές που παρουσιάζονται από περιοχή σε περιοχή και ειδικότερα σε απομακρυσμένες περιοχές και στη νησιωτική Ελλάδα, αυτές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά τώρα είναι περισσότερο ορατές λόγω του ότι η βενζίνη σε πολλά μέρη της Ελλάδος έχει αγγίξει τα 2 ευρώ.

«Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόροι σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας μας απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Ποσο καιρο μιλώ για την αναγκη αμεσης μειωσης του ειδικου φορου καταναλωσης στα καυσιμα και για το οτι οι φοροι σκοτωνουν τους φορους; Εχουν απολυτο δικαιο οι βενζινοπωλες. Θα το καταλαβουν αυτο επιτελους οι φωστηρες της τροικας με τις εγκληματικα αποτυχημενες συνταγες τους.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Οταν ακομη και η πολυπολιτισμικη Αυστραλια αυστηροποιει τα μετρα για την παρανομη μεταναστευση εδω η ψευτοκουλτουρα συνεχιζει τα φληναφηματα τις αερολογιες και τους κομπλεξισμους αδαφορωντας για την κοινωνικη συνοχη που απειλεται μιλωντας συνεχως με τα γνωστα κομπλεξικα διεθνιστικα κλισε.

ΤΗΡΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ


Υποσχεθηκατε πριν τις εκλογες οχι νεες περικοπες σε συνταξεις και μισθους οχι νεους φορους και χαρατσια. Λεγατε μαλιστα οτι θα φερετε τις χαμηλες συνταξεις στα επιπεδα του 2009 αναπληρωνοντας τις απωλειες. Τωρα λεγεται οτι συζητατε περικοπες στις συνταξεις ανω των 700 ευρω. Ουτε να το σκεφτεστε. Ο κοσμος δεν θα αντεξει και θα επαναστατησει. Κοιταξτε να εκπληρωσετε τις υποσχεσεις σας και αφηστε τις κολοτουμπες και τα περι παραμονης στην ευρωζωνη. Για το καλο και της χωρας και της κεντροδεξιας  μιλω και χωρις καμία διαθεση αντιπολιτευσης.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ ΥΦΕΣΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ

Αν εφαρμοστουν τα μετρα και οι εκβιασμοι της τροικας για οριζοντιες περικοπες και φορους χωρις ελεος τοτε η υφεση θα κανει νεο ρεκορ θα διατηρηθει ως το 2016 τουλαχιστον και η ανεργια θα φτασει το 2013 στο 30% με το ενδεχομενο κοινωνικης εξεγερσης δεδομενο.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"