ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ξανανοίγουν οι στρόφιγγες για αγρότες απο ΑΤΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΤΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ξανανοίγουν οι στρόφιγγες για αγρότες

Ξανανοίγουν οι στρόφιγγες για αγρότες
Ανοίγουν από σήμερα οι στρόφιγγες των χρηματοδοτήσεων από τη νέα τράπεζα ΑΤΕ Πειραιώς για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα. Αυτό ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Γεωργίας Αθ. Τσαυταρής διευκρινίζοντας ότι οι δανειοδοτήσεις δεν θα αφορούν μόνο τους γεωργούς, οι οποίοι θα λάβουν τις κοινοτικές ενισχύσεις, αλλά και δάνεια για κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, καθώς και τις μεταποιητικές βιομηχανίες του κρασιού και του κρέατος που αυτήν την περίοδο χρειάζονται ρευστότητα, προκειμένου να αγοράσουν την πρώτη ύλη.
Ο κ. Τσαυταρής ανακοίνωσε ότι επίσης από σήμερα η νέα τράπεζα θα επανεξετάζει τις δανειακές συμβάσεις που έχουν συναφθεί με υποθήκες γης πολλαπλάσιας αξίας, ώστε να απομειωθούν στο προβλεπόμενο ύψος που προσδιορίστηκε στο 120% του αρχικού δανείου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σε ό,τι αφορά στην υπόλοιπη γη και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τράπεζες και τον υπουργό Οικονομικών και πρόκειται σύντομα να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις του, με στόχο, όπως υπογράμμισε, «να μη χαθεί ούτε ένα στρέμμα γης από τους αγρότες».
Παράλληλα τόνισε με έμφαση την ανάγκη, ενόψει της νέας ΚΑΠ, να διαχειριστεί αποτελεσματικά η χώρα τον πόρο των βοσκοτόπων, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα χαθούν κεφάλαια ύψους 5 δισ. Δήλωσε δε αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχει αξιολογηθεί το σύνολο των 7.700 σχεδίων βελτίωσης συνολικού ύψους 850 εκατ. που είχαν υποβληθεί από τους αγρότες και παρέμεναν καθ΄ ομολογία του απελπιστικά στάσιμα.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr

Δαπανηρή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

«Για όλους, Ελλάδα, Ευρώπη, Γερμανία»

Δαπανηρή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, επαναλαμβάνει ο Άσμουσεν της ΕΚΤ

«Δεν θα έπρεπε να συζητείται απερισκέπτα» το θέμα, λέει ο Άσμουσεν
Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν «δαπανηρό μονοπάτι», τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και την Ευρώπη και τη Γερμανία, επανέλαβε ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σημειώνοντας πως το θέμα «δεν πρέπει να συζητείται απερίσκεπτα».

Η συζήτηση στη Γερμανία περί πιθανού «grexit» έχει κοπάσει αλλά δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς. Οι περισσότεροι θεωρούν πως πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ενέχει υπερβολικό ρίσκο για την σταθερότητα στην Ευρωζώνη, δεν λείπουν όμως φωνές που υποστηρίζουν ότι το ευρώ είναι αρκετά δυνατό ώστε να αντέξει τις επιπτώσεις.

«Μια πιθανή έξοδος θα μπορούσε να αποβεί ένα ιδιαίτερα ακριβό οικονομικό μονοπάτι τόσο για την Ελλάδα όσο για την Ευρώπη και τη Γερμανία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Άσμουσεν. Συνέχισε λέγοντας, «προσωπικά θα προτιμούσα η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Το κλειδί είναι η ίδια η Ελλάδα».

ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΞΟΔΟΣ ΜΑΣ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΟΥΝ;

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



Στο 30% η ανεργία το Β’ τρίμηνο του 2012



Στο 30% η ανεργία το Β’ τρίμηνο του 2012
Σε ποσοστά ρεκόρ σκαρφάλωσε η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία το δεύτερο τρίμηνο του 20012, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) το επίπεδο της ανεργίας ανήλθε στην περιφέρειά μας στο 30% από 23,1% που ήταν το Β΄ τρίμηνο του 2011 και είναι το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας της χώρας, αφού στο σύνολο της χώρας ανέρχεται στο 23,6%.
Η δεύτερη περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας είναι η Στερεά Ελλάδα με ποσοστό 28,4% και έπεται η Κεντρική Μακεδονία με ποσοστό 25,1%, ενώ το μικρότερο ποσοστό παρατηρείται στο Ιόνιο με 14,3% και στο Νότιο Αιγαίο με 15,3%.
Ειδικότερα ο αριθμός των ανέργων στη χώρα ανήλθε το δεύτερο τρίμηνο του 2012 σε 1.668.761, ποσοστό 23,6%, έναντι 22,6% του προηγούμενου τριμήνου και 16,3% του αντίστοιχου τριμήνου του 2011.
Η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 8,7% σε σχέση με το Β´ τρίμηνο του 2011. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 4,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 44,2% σε σχέση με το Β΄ τρίμηνο του 2011.
Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών ανέρχεται σε 27,3% και είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (20,8%). Το υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (53,9%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 62,1%.
Η ανεργία εξακολουθεί να πλήττει ιδιαίτερα όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο, καθώς το ποσοστό ανέρχεται σε 35,8%. Ακολουθούν τα άτομα που έχουν απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης και τα άτομα με πτυχία Ανώτερης Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (26,0%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (12,9%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (16,2%).
Από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει επίσης ότι από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 45,7% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 47,6% αναζητά πλήρη, αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση. Τέλος, το 6,6% αναζητά μερική απασχόληση ή δεν ενδιαφέρεται αν θα βρει μερική ή πλήρη απασχόληση.
Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 23,3% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν το 59%.
Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (32,5% έναντι 22,7%).
Χαρακτηριστικά απασχόλησης
Κατά το Β΄ τρίμηνο του 2012 βρήκαν απασχόληση 76.837 άτομα, τα οποία ήταν άνεργα πριν από ένα έτος. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, 36.869 άτομα μετακινήθηκαν από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό σε θέσεις απασχόλησης.
Αντίθετα, 224.691 άτομα, τα οποία ένα χρόνο πριν ήταν απασχολούμενα σήμερα είναι άνεργα και άλλα 97.939 άτομα που ήταν απασχολούμενα, είναι πλέον οικονομικά μη ενεργά. Επιπλέον, 118.153 άτομα, που πριν ένα έτος ανήκαν στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, αλλά είναι άνεργα.
Εξετάζοντας την εξέλιξη του αριθμού των απασχολουμένων, ανά τομέα της οικονομίας, παρατηρείται ότι σε όλους τους τομείς υπάρχει μείωση στον αριθμό των απασχολούμενων σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Στον πρωτογενή τομέα η μείωση ανέρχεται σε 3,1%, στο δευτερογενή 15% και στον τριτογενή 8,1%.
Το ποσοστό της μερικής απασχόλησης ανέρχεται στο 7,3% του συνόλου των απασχολουμένων. Από το υποσύνολο αυτό των εργαζομένων το 60,3% έκανε αυτή την επιλογή διότι δεν μπόρεσε να βρει πλήρη απασχόληση, το 9,3% για άλλους προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους, το 5,6% διότι φροντίζει μικρά παιδιά ή εξαρτώμενους ενήλικες και το 24,7% για διάφορους άλλους λόγους.
Το ποσοστό των μισθωτών, το οποίο εκτιμάται σε 63,2%, εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία ανέρχεται στο 80% του συνόλου των απασχολούμενων.

Ρ.Β.
 
ΠΗΓΗ ΕΦ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:   
ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ 1.60 ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΑΛΛΑΞΤΕ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ

ΠΕΡΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ

ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΔΙΝΑΝ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΠΛΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Β ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ. ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΥΡΙΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"