ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Oι διακοπές της πρέσβειρας Τίνας στο Παρίσι

Oι διακοπές της πρέσβειρας Τίνας στο Παρίσι


 



Ως η πιο ευτυχισμένη Ελληνίδα πρέπει να αισθάνεται η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και νυν εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Την εποχή της οικονομικής κρίσης, που η ανεργία στις γυναίκες αγγίζει το 27,3% σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και 6 στις 10 νεαρές γυναίκες μένουν χωρίς δουλειά, η κυρία Μπιρμπίλη έχει βρει τον επίγειο παράδεισό της στο ρομαντικό Παρίσι απολαμβάνοντας ζωή χαρισάμενη, 2.872 χλμ. μακριά από τη μίζερη καθημερινότητα της Αθήνας.

Η άλλοτε στενή συνεργάτις του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος μετά την αποχώρησή της από την υπουργική καρέκλα την τοποθέτησε με fast track διαδικασίες στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, που έχει έδρα στη γαλλική πρωτεύουσα, μπορεί πλέον να ατενίζει με περίσσια αισιοδοξία και ασφάλεια το μέλλον της ωσότου τουλάχιστον λήξει η θητεία της.

Φυσικά, αυτό που προκαλεί δεν είναι απλώς ο παχυλός μισθός που εισπράττει και ο οποίος υπολογίζεται σε 7.500 ευρώ τον μήνα καθαρά συν 1.000 ευρώ που λαμβάνει για το επίδομα τέκνου, καθότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, τη στιγμή που το Ελληνικό Δημόσιο έχει την ευθύνη να καλύπτει τα δίδακτρά του, αλλά και ο τρόπος ζωής που έχει επιλέξει, ο οποίος παραπέμπει περισσότερο σε αιώνια φοιτήτρια που δεν πατάει στα μαθήματά της-παρά σε στέλεχος που εκπροσωπεί τη χώρα της στο εξωτερικό. Στην όμορφη ζωή της κυρίας Μπιρμπίλη η μέρα ξεκινάει στις 9 το πρωί. Είναι η ώρα που ετοιμάζεται για να πάει όχι στο γραφείο της, αλλά στο γυμναστήριο.

Λεωφόρος Victor Hugo, Παρασκευή 09.40. Αντί για ταγέρ, φούστα ή παντελόνι, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ εμφανίζεται με στενό αθλητικό κολάν, αθλητικά παπούτσια, φούτερ μπλούζα, τζάκετ και μια δερμάτινη σπορ τσάντα ανά χείρας. Εχει μόλις φύγει από το σπίτι της με προορισμό το ελιτίστικο γυμναστήριο «Vit’halles» (η συνδρομή κοστίζει 1.190 ευρώ τον χρόνο), το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια και πάνω στη διαδρομή που ακολουθεί όποτε χρειάζεται για να φτάσει στο γραφείο της επί της οδού 15 Villa Said. Μιλάει ακατάπαυστα στο κινητό της τηλέφωνο - συνήθεια που δεν έχει αποχωριστεί από την εποχή όπου βρισκόταν στην καρέκλα του υπουργείου Περιβάλλοντος και επί καθημερινής βάσης και αρκετά νωρίς το πρωί, γύρω στις 6.30, επισκεπτόταν με την ίδια αμφίεση το γυμναστήριο «Holmes» στο κέντρο της Αθήνας.

Ωρα 11.00. Η κυρία Μπιρμπίλη έχοντας τρέξει περισσότερα από 40 λεπτά και σε υψηλές ταχύτητες πάνω στους ηλεκτρικούς διαδρόμους του «Vit’halles» βγαίνει από το γυμναστήριο και κατευθύνεται όχι στο γραφείο της, αλλά στο σπίτι της.

Ωρα 12.30. Η γραμματέας της κυρίας Μπιρμπίλη ενημερώνει τηλεφωνικά όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί της ότι δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο γραφείο της και θα είναι σίγουρα εκεί στις 14.45 και για τουλάχιστον δύο ώρες, εξαιτίας μιας συνάντησης που έχει προγραμματιστεί.

Η διαμονή της Ελληνίδας μόνιμης αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ στην πρεσβευτική κατοικία και σε διαμέρισμα 300 τ.μ. σε μια από τις καλύτερες συνοικίες στο Παρίσι, δίπλα στη Champs Elysses, στοιχίζει στον Ελληνα φορολογούμενο 8.000 ευρώ τον μήνα ή αλλιώς 100.000 ευρώ τον χρόνο. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό διαμέρισμα στο 4ο όροφο ενός εντυπωσιακού εξαόροφου νεοκλασικού κτιρίου, το οποίο χτίστηκε το 1891. Κύριο χαρακτηριστικό του διαμερίσματος, που παραπέμπει στην τεχνοτροπία και στην αρχιτεκτονική του τέλους του 19ου αιώνα, είναι η παρουσία τζακιών σε όλα τα δωμάτια. Η διακόσμηση όμως δεν έκανε στην κυρία Μπιρμπίλη, με αποτέλεσμα να ζητήσει να της αποσταλεί στο Παρίσι ολόκληρη η οικοσκευή της από το διαμέρισμά της στην Αθήνα, κάτι που κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 4.428 ευρώ.
 
ΠΗΓΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Νταλάρα: Υπέρ της επιμήκυνσης της περιόδου προσαρμογής της Ελλάδα

Νταλάρα: Υπέρ της επιμήκυνσης της περιόδου προσαρμογής της Ελλάδα
   



Πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα χαμηλότερα επιτόκια για την βοήθεια ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από την ΕΕ και τουλάχιστον δύο χρόνια περισσότερο χρόνο για να εξοφλήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε την Τρίτη ο κύριος διαπραγματευτής των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα της χώρας.
Αλλά οι καλύτεροι όροι θα μπορούσαν να προέλθουν μόνο μετά που η Αθήνα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για δημοσιονομική μεταρρύθμιση, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Διεθνών Χρηματοοικονομικών (IIF), Τσάρλς Νταλάρα, σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Πεκίνο.
"Μόλις γίνουν, και είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν, η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να παρατείνουν την περίοδο προσαρμογής για τουλάχιστον δύο χρόνια και να παράσχουν μικρή πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη για αυτή την χρονική επέκταση ώστε να είναι αποτελεσματική", είπε ο κ. Νταλάρα .
"Μόνο 15-20 δισ. ευρώ είναι αναγκαία. Αυτό μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί εν μέρει από τη μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που η Ευρώπη και το ΔΝΤ παραχώρησαν προς την Ελλάδα με πιο ευνοϊκούς όρους", πρόσθεσε.
Ο κ. Νταλάρα είπε ακόμη ότι για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους δόθηκε πολύ μεγάλη έμφαση σε βραχυπρόθεσμα μέτρα λιτότητας και αυτό δεν είναι αρκετό για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της χώρας.

ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.com.cy

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΕΙ. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΘΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ;




Στουρνάρας: Σωρρευτική ύφεση 25% ως το τέλος του 2014

Στουρνάρας: Σωρρευτική ύφεση 25% ως το τέλος του 2014

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε ύφεση και τα δύο επόμενα χρόνια, με περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ κατά 5% στη διετία. Ετσι η συνολική συρρίκνωση από τότε που ξεκίνησε η κρίση, θα είναι 25%, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στο  Ελληνοκινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας.

                       
Στουρνάρας: Σωρρευτική ύφεση 25% ως το τέλος του 2014
Μιλώντας στο Ελληνοκινεζικό Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας που έχει ως θέμα «Επιχειρηματικές Ευκαιρίες: Ιδιωτικοποιήσεις και Επενδύσεις στην Ελλάδα»  χαρακτήρισε δύσκολες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Ακόμα, τόνισε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή έχει επιτευχθεί κατά τα 2/3 και διατύπωσε την εκτίμηση ότι εάν υλοποιηθεί επιτυχώς  το πακέτο περικοπών 11,5 δισ.  η Ελλάδα θα καταστεί διεθνώς μια εκ των χωρών με το μικρότερο ποσοστό δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Τέλος, αναφέρθηκε στην συνέχεια των προσπαθειών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και στην απελευθέρωση αγορών και υπηρεσιών.
ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΥΦΕΣΗ 25% ΤΟ 2014 ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΛΟΥΝ; ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ.

Μείωση έως 83% στα εφάπαξ

Αθήνα
«Κούρεμα» έως 83% στο εφάπαξ, καθώς και αναδρομική επιστροφή μέρους των χρημάτων, μέσω καθιέρωσης μηνιαίας εισφοράς απο 1% έως 3%, που πήραν οι συνταξιούχοι 22 ταμείων πρόνοιας, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας. Στη διάταξη ορίζεται ότι στους ασφαλισμένους έως τις 31/12/92, για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ, θα υπάρξει μείωση ανάλογα με το Ταμείο.

Συγκεκριμένα, στο σχέδιο άρθρου που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα Τα Νέα, αναφέρεται ότι καθιερώνεται «ειδική μόνιμη εισφορά 1% - 3% στις συντάξεις» όσων αποχώρησαν από την υπηρεσία τους από 1/1/1995 έως 31/10/2010 και πήραν αυξηµένο εφάπαξ.

Ο συντελεστής παρακράτησης εξαρτάται από την ψαλίδα μεταξύ του εφάπαξ και των εισφορών που έχει καταβάλει ο συνταξιούχος.

Ακόμη, για τους ασφαλισμένους 22 φορέων πρόνοιας έως τις 31/12/92 που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν από την υπηρεσία του από το 2010 και έπειτα και στους οποίους δεν έχει εκδοθεί απόφαση για εφάπαξ,το ποσό του εφάπαξ θα μειωθεί από 1,94% έως 83%, ανάλογα με το Ταμείο.

Περισσότερα διαβάστε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας Τα Νέα.

Newsroom ΔΟΛ

Αποζημίωση 90.000 ευρώ για ιατρικό λάθος

Θεσσαλονίκη: Αποζημίωση 90.000 ευρώ για ιατρικό λάθος

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ
Αποζημίωση ύψους 90.000 ευρώ υποχρεώνεται να καταβάλει το νοσοκομείο «Παπανικολάου» για λάθη και παραλείψεις γιατρών κατά τη διάρκεια επέμβασης θυρεοειδεκτομής σε 57χρονη γυναίκα, η οποία υπέστη μόνιμη βλάβη στις φωνητικές χορδές.
Η ίδια στην αγωγή που υπέβαλε υποστηρίζει ότι το 1993 διαγνώστηκε για πρώτη φορά ότι πάσχει από θυρεοειδή και το 1997 υποβλήθηκε σε επέμβαση σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Τιφλίδας. Τότε της αφαιρέθηκε ο θυρεοειδής αδένας εκτός έξι γραμμαρίων αυτού, με σκοπό ο αδένας να λειτουργήσει φυσιολογικά στο μέλλον. Το 2006 και ενώ η γυναίκα βρισκόταν στην Ελλάδα, ο υπολειμματικός αδένας άρχισε να διογκώνεται και έπειτα από ιατρική διάγνωση της συστήθηκε η χειρουργική αφαίρεσή του. Οπως αναφέρει η 57χρονη, από τις ενέργειες των γιατρών που ακολούθησαν υπέστη μόνιμες βλάβες στην υγεία της, καθώς φέρει μόνιμη τραχειοστομία και δεν μπορεί να μιλήσει και να αναπνεύσει φυσιολογικά εξαιτίας της κάκωσης των φωνητικών της χορδών.
Το νοσοκομείο
Από την πλευρά του το νοσοκομείο υποστήριξε ότι πριν από τη χειρουργική επέμβαση η ασθενής ενημερώθηκε ως προς τις πιθανές επιπλοκές της θυρεοειδεκτομής, μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν και το ενδεχόμενο επηρεασμού του λαρυγγικού νεύρου. Ακόμη αναφέρει ότι υπήρχαν σοβαρές υπόνοιες για την ανάπτυξη καρκίνου και γι' αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη η χειρουργική επέμβαση για την οποία έδωσε τη συγκατάθεσή της η ασθενής. Οι υπεύθυνοι του νοσκομείου αρνήθηκαν οποιαδήποτε παράλειψη ή λάθος των χειρουργών τόσο κατά την προετομασία όσο και κατά την πραγματοποίηση της επέμβασης. Επίσης αναφέρει ότι και η μετεγχειρητική αντιμετώπιση της γυναίκας ήταν η ενδεδειγμένη, καθώς οι προσπάθειες για τη βελτίωση της υγείας της είναι σύμφωνες με τη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία.
Το σκεπτικό
Ωστόσο το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, έκρινε ότι η 57χρονη υπέστη προσβολή της υγείας της από την «παράνομη συμπεριφορά των γιατρών του νοσοκομείου». Το δικαστήριο για τον καθορισμό της αποζημίωσης συνεκτίμησε την υπέρμετρη ταλαιπωρία που υπέστη η γυναίκα με συνεχείς νοσηλείες και επεμβάσεις, τα συναισθήματα που της δημιούργησε η μόνιμη βλάβη της υγείας (ανασφάλεια - μειονεξία), τον αρνητικό αντίκτυπο της κατάστασης της υγείας της στις κοινωνικές επαφές λόγω της δυσχέρειας προφορικής επικοινωνίας, την ηλικία της (51 ετών) κατά την οποία υπέστη τη βλάβη.
Οπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου, είναι έκδηλη η ηθική βλάβη της 57χρονης, η οποία δικαιούται να λάβει αποζημίωση, εν όψει της βαρύτητας της σωματικής της αναπηρίας και των μηδενικών πιθανοτήτων βελτίωσης της υγείας της στο μέλλον.

ΠΗΓΗ:
http://www.agelioforos.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ

ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΙΚΙΟ

Πρόθυμοι να διαθέσουν το σπίτι ή το κατάστημά τους σχεδόν δωρεάν εμφανίζονται πολλοί ιδιοκτήτες ακίνητων εάν βρουν ενοικιαστές που είναι διατεθειμένοι να επιφορτιστούν με τα χαράτσια και τους φόρους που επιβαρύνουν το ακίνητο.
Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται όλο και περισσότερο στα μεσιτικά γραφεία με τους ιδιοκτήτες να λένε στους μεσίτες ότι το παραχωρούν το ακίνητο τους, ακόμα και χωρίς ενοίκιο, εάν ο ενοικιαστής αναλάβει να πληρώσει τους φόρους και τα χαράτσια.

ΠΗΓΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
 ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ. ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.

ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;



ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΩΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΝΙΟΤΕ ΑΝΟΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ. ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ....

ΜΕΤΡΑ- ΣΟΚ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Περιορισμένα περιθώρια ελιγμών αφήνει στο οικονομικό επιτελείο η τρόικα που επιμένει ότι περίπου 8 δισ. ευρώ του νέου πακέτου μέτρων θα πρέπει να προέλθουν από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Μέχρι στιγμής από τα 7,5 δισ. ευρώ μέτρων, που έχουν οριστικοποιηθεί στις διαπραγματεύσεις, τα 7 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το «μαχαίρι» σε μισθούς συντάξεις και επιδόματα, ενώ αναζητούνται ακόμη 4 δισ. ευρώ προκειμένου να κλείσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας εμμένουν στο σκληρό σενάριο των περικοπών και ζητούν το μισό του ποσού που δεν έχει κλείσει, δηλαδή περίπου τα 2 δισ. ευρώ, να προέλθουν από περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, καθώς εμφανίζονται να αμφιβάλλουν για την αποδοτικότητα των μέτρων περικοπής δαπανών.

Έτσι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη που θα αποφέρει 1 δισ. ευρώ θεωρείται δεδομένο ότι θα βρίσκεται τελικά στη λίστα με τα νέα μέτρα και δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν νέες μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου και μεγαλύτερο «ψαλίδι» στις μηνιαίες απολαβές των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ.

Η τρόικα πιέζει και για νέες αλλαγές στα εργασιακά όπως εξαήμερη εργασία και μικρότερες αποζημιώσεις σε περίπτωση απολύσεων, ενώ παραμένει στο τραπέζι και η περικοπή των συντάξεων που εξετάζεται να ξεκινάει από τα 700 ευρώ. Επιπλέον, το οικονομικό επιτελείο αναζητά ακόμη 1,5 δισ. ευρώ χωρίς να έχει αποφασιστεί από που θα προέλθει.

Ωστόσο, τα χρονικά περιθώρια πιέζουν την κυβέρνηση που έχει προθεσμία μέχρι την Κυριακή προκειμένου να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις της. Ενδεικτική είναι η δήλωση που έκανε χθες αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών όταν ρωτήθηκε πότε θα κλείσει το πακέτο.«Ελπίζω μέχρι την Κυριακή. Δεν έχουμε και πάρα πολύ χρόνο πια στη διάθεση μας» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Το οικονομικό επιτελείο δίνει αγώνα δρόμου προκειμένου το πακέτο να είναι έτοιμο για τις εργασίες του επόμενου Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να αποφασιστούν μέτρα στήριξης της χώρας μας.


ΠΗΓΗ: REAL.GR


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ Η ΚΑΚΗ ΔΗΘΕΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ Η ΥΦΕΣΗ 10% ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΥΣ κ ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"