ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Απαγωγές μαθητριών για χάρη του πρώην Λίβυου ηγέτη. Μαρτυρίες σοκ

Τι αποκαλύπτει Γαλλίδα δημοσιογράφος για τον Μουαμάρ Καντάφι. Απαγωγές μαθητριών για χάρη του πρώην Λίβυου ηγέτη. Μαρτυρίες σοκ
Ο συνταγματάρχης  Καντάφι χτυπούσε, βίαζε και απήγαγε μαθήτριες τις οποίες χρησιμοποιούσε ως σκλάβες του σεξ.
Λεπτομέρειες από τα βίτσια μέσα στο  χαρέμι του πρώην Λίβυου ηγέτη έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από βιβλίο Γαλλίδας δημοσιογράφου Annick Cojean.
Στο βιβλίο έχει τίτλο  Les Proies: Dans le harem de Kadhafi (Θήραμα: Στο χαρέμι του Καντάφι) και συγκεντρώνει όλες αυτές τις ιστορίες.
Συγκλονιστική μαρτυρία
Μια από τις πρωταγωνίστριες η 15χρονη Soraya  η οποία απήχθη το 2004 και μιλά για το τι έζησε δίπλα στον "μπαμπούλη Καντάφι".
"Ήμουν 15 ετών όταν ο Καντάφι ήρθε στο σχολείο μου. Μου είχαν αναθέσει να του δώσω ένα μπουκέτο λουλούδια. Όταν το έκανα, εκείνος ακούμπησε το χέρι του στο κεφάλι μου. Κάτι που κατάλαβα αργότερα ότι ήταν σημάδι ότι με ήθελε δικιά του. Την επόμενη μέρα γυναίκες ντυμένες με στολή ήρθαν σπίτι μου και εξήγησαν στην μητέρα μου ότι με ήθελε για άλλη μια τελετή παράδοσης μπουκέτου. Και έτσι με πήραν μακριά.
Στην διαδρομή με έγδυσαν, με ξύρισαν, μέτρησαν το στήθος μου και μου φόρεσαν ένα στρινγκ και ένα λευκό φόρεμα από σατέν. Στην συνέχεια με συνόδευσαν στην κρεβατοκάμαρα του, εκεί όπου ο Μουαμάρ με περίμενε γυμνός. Σοκαρίστηκα. Εκείνος με έβαλε να καθίσω δίπλα του και μου είπε "Μην φοβάσαι. Είμαι ο μπαμπούλης σου. Έτσι δεν με φωνάζετε στο σχολείο; Αλλά είμαι επίσης και ο εραστής σου. Θα μείνεις μαζί μου για πάντα".
Έτσι περιγράφει η Soraya  την αρχή της περιπέτειάς της με τον δικτάτορα.
Αρχικά η νεαρή ήταν ανυπάκουη, οπότε ο Καντάφι την έστειλε στην Mabrouka , την διευθύντρια του χαρεμιού του, με οδηγία "Μάθε την ότι χρειάζεται και φέρτη μου πίσω".
Ξυλοδαρμοί και εξετάσεις αίματος
Όπως αναφέρει η Βρετανική Daily Mail τα επόμενα πέντε χρόνια η Soraya  υπέστη  αναρίθμητους βιασμούς και ξυλοδαρμούς. Παράλληλα  είχε το βίτσιο να ουρεί πάνω στο σώμα και το πρόσωπό της.
Ο Καντάφι υποχρέωνε τις νεαρές να υποβάλλονται σε εξετάσεις αίματος από τις νοσοκόμες του ώστε να είναι σίγουρος ότι είναι απαλλαγμένες από ασθένειες σε περίπτωση που ήθελε να κάνει σεξ μαζί τους.
Οι εξετάσεις αίματος ήταν μια συνήθη πρακτική για τον Καντάφι. Η Marie Colvin των Sunday Times η οποία σκοτώθηκε στη Συρία το περασμένο έτος, ανέφερε ότι μια από τις νοσοκόμες του την πλησίασε με μια βελόνα όταν βρισκόταν στη Τρίπολη και ήθελε να του πάρει συνέντευξη.
Στο βιβλίο περιγράφετε επίσης ο τρόπος με τον οποίο ο Καντάφι κρατούσε μυστικό ένα διαμέρισμα στο Πανεπιστήμιο της Τρίπολης για να "διασκεδάζει με τους φοιτητές".
Σε συνέντευξη της στο France24 η δημοσιογράφος αναφέρει ότι "Ο βιασμός ήταν ένα όπλο για τον Καντάφι. Όχι μόνο για να εξουσιάζει τα κορίτσια, αλλά και τα αδέλφια και τους γονείς του".
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και τώρα που είναι ελεύθερα, τα κορίτσια ζουν συνεχώς με τον φόβο μήπως τα δολοφονήσει κάποιος συγγενής του επειδή έκαναν σεξ χωρίς να είναι παντρεμένες!

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
TΡAΓΙΚΟ. ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ <<ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ>>.
ΗΤΑΝ Ο ΗΡΩΑΣ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ...

Δεκάδες νεκροί σε νέα αεροπορική επίθεση κατά αμάχων στη Συρία

«Απελπιστική η κατάσταση» λέει η Ν.Πιλάι

Δεκάδες νεκροί σε νέα αεροπορική επίθεση κατά αμάχων στη Συρία

Κατεστραμμένη συνοικία στη Χομς
Περισσότεροι από 40 άνθρωποι, μεταξύ τους και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν σε επιδρομή της πολεμικής αεροπορίας στην Μάαρετ αλ Νούμαν, στη βορειοδυτική Συρία την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί.

Βομβαρδιστικά της συριακής αεροπορίας πετούσαν πάνω από την Μάαρετ αλ Νούμαν και την περιφέρειά της όλο το πρωινό και έριξαν τουλάχιστον 10 βόμβες στην πόλη και στα ανατολικά περίχωρά της, όπου αντικαθεστωτικοί πολιορκούν την στρατιωτική βάση του Ουάντι Ντάιφ, η οποία εξακολουθεί να ελέγχεται από τον στρατό.

Οι αντικαθεστωτικοί πήραν πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες τον έλεγχο της Μάαρετ αλ Νούμαν, μια στρατηγικής σημασίας πόλη στην οδική αρτηρία που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Σε άλλο περιστατικό, άνδρας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα ανατίναξε τα εκρηκτικά που έφερε κοντά στο συριακό υπουργείο Εσωτερικών στη Δαμασκό, χωρίς να προκληθούν θύματα, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος των υπηρεσιών
ασφαλείας.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 140 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους: 51 είναι πολίτες, 49 στρατιώτες και 40 αντάρτες.

Η κατανομή του αριθμού των νεκρών κάνει πλέον σαφές ότι η ένοπλη αντιπαράθεση έχει πάρει πλέον χαρακτηριστικά εμφυλίου: πέρυσι ή μέχρι τις αρχές του 2012, οι νεκροί ήταν σχεδόν όλοι άμαχοι. Από τον περασμένο Μάρτιο οι νεκροί υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει τους 32.000.

* Δύο ξαδέλφια του πρώην επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ Αμπού Μούσαμπ αλ Ζαρκάουι συνελήφθησαν αυτήν την εβδομάδα στην Ιορδανία κατά την επιστροφή τους από τη Συρία, όπου μάχονταν στο πλευρό των Σύρων αντιπολιτευόμενων, δήλωσε αξιωματούχος των σαλαφιστών στην Ιορδανία. Στη Συρία βρίσκονταν πέντε μήνες. Ο Αμπού Μούσαμπ Ζαρκάουι, επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, σκοτώθηκε το 2006 από αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη βορειοανατολική Βαγδάτη.

* Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) καταδίκασαν την απαγωγή στη Συρία μιας Ουκρανής δημοσιογράφου, της Άνχαρ Κόσνεβα, η οποία κρατείται από Σύρους αντάρτες από τις 9 Οκτωβρίου, και ζήτησαν την απελευθέρωσή της.

«Να αποφευχθεί μία Σρεμπρένιτσα»

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να μιλήσει με μία φωνή» για την περίπτωση της Συρίας, ευχόμενη η «απελπιστική κατάσταση», όπως τη χαρακτήρισε, να μην οδηγήσει σε μια Σρεμπρένιτσα στη χώρα αυτή.

Επανέλαβε δε ότι οι δύο πλευρές στη συριακή σύγκρουση έχουν διαπράξει εγκλήματα που «μπορεί να συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και επικαλέστηκε τη χρήση βαρέων όπλων από τις κυβερνητικές δυνάμεις για την καταστροφή μεγάλων τμημάτων πόλεων, κυρίως στην Χομς και στο Χαλέπι, και τη χρήση «από εξτρεμιστικές ομάδες της αντιπολίτευσης τεράστιων βομβών που
σκοτώνουν και ακρωτηριάζουν αμάχους παράλληλα με τους στρατιωτικούς στόχους που πλήττουν».

Από την πλευρά του ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Λάκνταρ Μπραχίμι, επισήμανε ότι βλέπει μια «μικροσκοπική πιθανότητα» η κατάπαυση του πυρός που πρότεινε ο ίδιος να οδηγήσει σε μια διαρκή εκεχειρία.

Ο Μπραχίμι το Σάββατο θα μεταβεί στη Δαμασκό όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Μουάλεμ.

Βολές κατά της Τουρκίας, Σ.Αραβίας

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η η συριακή κυβέρνηση κατηγορεί σε επιστολές της προς τον ΟΗΕ τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, οι οποίες υποστηρίζουν την εξέγερση στη Συρία, ότι έχουν συνάψει ένα σύμφωνο με την Αλ Κάιντα για να οργανώσει τη μεταφορά μαχητών του δικτύου της στη Συρία μέσω Τουρκίας.

Το υπουργείο, σύμφωνα με το πρακτορείο Sana, δηλώνει ότι έχει «επιβεβαιωμένες πληροφορίες» και όλο και περισσότερες «αποδείξεις για την εμπλοκή χωρών, μεταξύ των οποίων η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Τουρκία, στην υποστήριξη και τον εξοπλισμό τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, συμβάλλοντας έτσι στην καταστροφή των προοπτικών για έναν διάλογο και ειρηνικές λύσεις».
ΠΗΓΗ :Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ Ε ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΙΣ 24/10 ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912 ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2008.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"