ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Η ανακεφαλαιοποίηση δεν θα φέρει άμεσα ρευστότητα»


Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν πρόκειται να οδηγήσει ευθύγραμμα σε παροχή ρευστότητας στην αγορά, αλλά θα ενισχύσει την εικόνα τους στα μάτια των καταθετών, προκειμένου να επανακάμψουν οι καταθέσεις και να υπάρξει μια σταδιακή προσέγγιση των διεθνών αγορών, ανέφερε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Προβόπουλος, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου παρουσίασε την ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική του 2012.

Ο διοικητής της ΤτΕ προειδοποίησε, επίσης, πως αν υπάρξουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, οι επιπτώσεις θα είναι βαρύτερες απ' ό,τι υπήρξαν μέχρι σήμερα.

«Μετά την ανακεφαλαιοποίηση θα υπάρχει μια μεγάλη ανάσα ρευστότητας. Όχι όμως μέσω της χρηματοδότησης. Από το γεγονός ότι θα υπάρξει καλύτερη εικόνα για τις τράπεζες στα μάτια των καταθετών, ελπίζω πως θα επανακάμψουν οι καταθέσεις. Και όντας καλά κεφαλαιοποιημένες και πιο ισχυρές, οι τράπεζες θα καταφέρουν να επαναπροσεγγίσουν τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, λίγο-λίγο, σταδιακά», ανέφερε ο κ. Προβόπουλος.

Αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν ενστάσεις και ανησυχίες για τις τοποθετήσεις του διοικητή της ΤτΕ.

«Η μη ρευστότητα απ' την ανακεφαλαιοποίηση δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης μας είπε πως αν δεν υπάρξει δανεισμός απ' τις τράπεζες, δεν μπορεί να λειτουργήσει το ΕΣΠΑ και δεν θα υπάρξει δυνατότητα να κινηθεί ξανά η οικονομία», παρατήρησε ο Ιορδάνης Τζαμτζής (ΝΔ).

«Άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία δεν υπάρχουν για την στήριξη της ανάπτυξης; Το ΕΣΠΑ έχει κολλήσει γιατί οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν τα δάνεια!», σημείωσε η Ασημίνα Ξυροτήρη (ΔΗΜΑΡ).

«Αναφέρετε έξι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη, αλλά αλλού μιλάτε για μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Πώς μπορεί να γίνει ανάκαμψη, όταν περιορίζουμε αυτό το εργαλείο;» ρώτησε τον διοικητή της ΤτΕ ο Γιώργος Καρασμάνης (ΝΔ).

ΠΗΓΗ: REAL.GR

TO ΣΧΟΛIO MOY :
ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΚΑΙΡΑ ΜΕ ΑΚΟΥΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟ. ΤΩΡΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ.
  
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑ ΣΤΙΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ: 
http://vaggelisioannidis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1626.html

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ;


ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ 31 ΔΙΣ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ; ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΑ 18 ΔΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ; ΥΠΗΡΞΕ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙ ΜΕ ΠΑΝΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ. ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"