ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Απαλλάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη για το πόθεν έσχες

Απαλλάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη για το πόθεν έσχες
 
 Απαλλαγή με βούλευμα για Ντόρα Μπακογιάννη

Ευα Καραμανωλη

Την οριστική απαλλαγή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη από την κατηγορία της «ανακριβούς δήλωσης “πόθεν έσχες”» αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του (231/13). Η υπόθεση αφορά ποσό ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο δεν είχε δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» του 2011. Οπως προέκυψε, το χρηματικό ποσό προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών του συζύγου της κ. Ισ. Κούβελου στις ΗΠΑ και εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε λογαριασμό του στο Λονδίνο, προκειμένου να τοποθετηθεί στη ναυπήγηση πλοίου. Κατηγορούμενος για συνέργεια σε ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» ήταν και ο κ. Κούβελος, ο οποίος απηλλάγη με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου -παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση- προ τριμήνου.
Η κ. Μπακογιάννη όταν έγινε γνωστό το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας της και τη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία πλέον κλείνει οριστικά. «Αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν υπήρξε επαύξηση της περιουσίας ούτε της δικής μου ούτε του συζύγου μου που να μη δικαιολογείται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Μπακογιάννη, η οποία δηλώνει δικαιωμένη. «Την άνοιξη του 2012 δέχθηκα μια συκοφαντική επίθεση λάσπης που μου στοίχισε προσωπικά και πολιτικά. Αισθάνομαι όμως ικανοποίηση ότι, έστω και τώρα, η ελληνική Δικαιοσύνη αποκάλυψε την αλήθεια δικαιώνοντάς με. Το συμπέρασμα είναι ότι οι βουλευτές δεν έχουν ανάγκη από ειδικούς νόμους “περί ευθύνης υπουργών” και βουλευτικής ασυλίας, γι’ αυτό και επιβάλλεται με την επόμενη συνταγματική αναθεώρηση να καταργηθούν».

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"