ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Κοροϊδια:Το λάθος του ΔΝΤ έγινε... παρανόηση.

«Φρένο» στην συζήτηση για αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα μετά την αποκάλυψη του λάθους του ΔΝΤ στους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές που υποτίμησαν τις επιπτώσεις της ύφεσης στην Ελλάδα, επιχειρούν να βάλουν Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον.

Ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν απορρίπτει τα περί λάθους στη «συνταγή» για το ελληνικό μνημόνιο και κρίνει ότι η συζήτηση βλάπτει την εμπιστοσύνη που έχτισε η Ε.Ε. με τον τρόπο που αντιμετώπισε την οικονομική κρίση.

 
 Κοροϊδια:Το λάθος του ΔΝΤ έγινε... παρανόηση.
 
 «Ένας λόγος να αμφισβητούμε αυτές τις μελέτες είναι ότι τέτοια λάθη πρόβλεψης της ανάπτυξης μπορούν να παρουσιαστούν είτε λόγω της επίπτωσης των δημοσιονομικών αλλαγών (των πολλαπλασιαστών) η οποία είχε υπολογιστεί εσφαλμένα, ή γιατί το μέγεθος της δημοσιονομικής αλλαγής που επετεύχθη ήταν διαφορετικό από την πρόβλεψη, ή διότι μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο. Κατά τη γνώμη μας η ανάλυση δεν είναι στέρεη αρκετά για να το διακρίνει σαφώς» ανέφερε ο Όλι Ρεν στην τοποθέτηση του στο Ecofin.

Από την πλευρά του και το ΔΝΤ επιχείρησε να τα «μαζέψει» για τις δηλώσεις του διευθυντή του τμήματος Ερευνών του Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις έκλεισε την πόρτα σε οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα και υποστήριξε ότι δημιουργήθηκαν λανθασμένες εντυπώσεις.

«Πρόκειται για ριζική παρερμηνεία των ιστορικών δεδομένων και της έρευνας του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, συνδέοντας κάποιος τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας με το σχεδιασμό του προγράμματος» είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Παράλληλα σημείωσε ότι «το πρόγραμμα έχει ήδη τροποποιηθεί, με μεγαλύτερο χρόνο για τη δημοσιονομική προσαρμογή και για τη μείωση του χρέους». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα ζήτησε και έλαβε την ελάφρυνση του χρέους, γι' αυτό καθήκον τώρα είναι η εφαρμογή του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί».

Η Αθήνα διατηρεί χαμηλούς τόνους και κρατά μικρό «καλάθι» για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο ελληνικό μνημόνιο με βάση την παραδοχή του ΔΝΤ. Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι έθεσε το θέμα και ζήτησε από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ να πάρουν κοινή θέση. «Ζήτησα να πάρουν θέση. Ο κ. Ρεν πήρε θέση. Ζήτησα να πάρουν κοινή θέση, όμως. Και το ΔΝΤ και η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πριν» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σε ερώτηση αν τελικά υπάρχει περιθώριο αλλαγών στο ελληνικό πρόγραμμα ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Δεν το γνωρίζω. Από ό,τι φαίνεται όχι». Ωστόσο παρατήρησε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει αν θα επιμείνει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα και ξεκαθάρισε ότι δεν αμφισβητεί τους στόχους που έχει θέσει.
ΠΗΓΗ:REAL.GR
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΕΝ ΘΕΤΕΙ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ. ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΔΝΤ. ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"