ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΙΟ

Στο πακέτο στήριξης τα έσοδα

Ειδικό λογαριασμό για το κυπριακό φυσικό αέριο προτείνει ο επικεφαλής του Eurogroup

Στο «μάτι» φαίνεται ότι έχουν βάλει το φυσικό αέριο της Κύπρου





 
Τα μελλοντικά έσοδα από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη στις συζητήσεις που γίνονται για την χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα, δήλωσε την Πέμπτη ο ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, είπε ότι πριν τα έσοδα αυτά συμπεριληφθούν στους υπολογισμούς για την βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους, θα πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα γνωστά σε ό,τι αφορά το συνολικό ύψος στο οποίο θα μπορούσαν να φτάσουν.

«Ας περιμένουμε πρώτα τις πρώτες εξορύξεις, να δούμε πόσο είναι, τι είδους αέριο είναι, τι ποιότητας, πριν να μπορέσουμε να το συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα», ανέφερε σε ομιλία του στην ολλανδική Κάτω Βουλή στην Χάγη.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, με βάση τις διαθέσιμες εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή, τα έσοδα θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 18 δισ. ευρώ ή μεταξύ 100 και 300% του κυπριακού ΑΕΠ.

«Θα μπορούσε να υπάρξει ένας ξεχωριστός λογαριασμός, στον οποίο, για παράδειγμα, θα μεταφέρονταν τα έσοδα από το αέριο», συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Η Κύπρος ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση από την Ευρωζώνη τον περασμένο Ιούνιο.

Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το πακέτο στήριξης θα προσεγγίσει τα 17,5 δισ. ευρώ, όσο είναι περίπου το ΑΕΠ της χώρας.
 
ΠΗΓΗ :Newsroom ΔΟΛ
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΕΤΑΙΡΟΙ ΚΑΙ <<ΣΥΜΜΑΧΟΙ>>. ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ. ΑΕΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΡΠΑΞΟΥΝ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"