ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΥΠΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

ΔΗΛΩΣΗ Για την ανακίνηση του ζητήματος του κατώτατου μισθούkp

ΔΗΛΩΣΗ
Για την ανακίνηση του ζητήματος του κατώτατου μισθού
του Ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη, μέλους της Ευρ. Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων

«Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Νομισματικών & Οικονομικών Υποθέσεων κ. Όλι Ρεν, σε κοινή απάντησή του τόσο σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη αναφορικά με το σύστημα των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και τη διασφάλιση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου στην Ελλάδα, όσο και σε αντίστοιχη ερώτηση του Ευρωβουλευτή Ν. Χουντή.

Σε αυτήν την κατεύθυνση και θεωρώντας ότι οι δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κινούνται στο παραπάνω πλαίσιο, ο Κ. Πουπάκης δήλωσε σχετικά:

“Την ώρα που επίκειται η αναθεώρηση του συστήματος για τον καθορισμό του βασικού μισθού στην Ελλάδα, προκλητικές δηλώσεις που θεωρούν τα 487€ (586€ μεικτά) -και τα 430€ (510€ μεικτά) για τους νέους κάτω των 25 ετών- σαν «υψηλές αμοιβές» μόνο επώδυνες επιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν στον κόσμο της εργασίας «στρώνοντας το χαλί» στην Τρόικα για περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς που, ήδη, βρίσκονται κάτω από το εθνικό όριο φτώχειας.

Η όποια «διαβεβαίωση» του Υπουργού Εργασίας για διατήρηση των μισθών στα ίδια επίπεδα μέχρι το 2016 μόνο καθησυχαστική δεν μπορεί να είναι.

Το ζήτημα του κατώτατου μισθού όπως και αυτό της θέσπισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος -που ισχύει στα 24 από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ- είναι κορυφαία για την ελληνική κοινωνία και αφορούν το σύνολο των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα, αφού ο βασικός μισθός συνιστά τη βάση υπολογισμού όλων των επιδομάτων, ενώ δυστυχώς μπορεί να αποτελέσει την «τελική αμοιβή» για επιπλέον 600 χιλιάδες εργαζόμενους μετά την πάροδο της τρίμηνης μετενέργειας των 42 κλαδικών ή ομοιεπαγγελματικών συμβάσεων που λήγουν στις 14 Φεβρουαρίου.

Μόνο, λοιπόν, με μια επίσημη παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά μπορεί να κλείσει οριστικά προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά, κάθε βλαπτική και ανεύθυνη συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα.”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"