ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ


 
 

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ.!! Τα Ιμια είναι τούρκικα δηλώνει ΣΥΡΙΖΑΙΟΣΔιεθνή θάλασσα" χαρακτηρίζει το Αιγαίο με συνεχόμενες αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο facebook το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Θεοδωρίδης, πήρε θέση για την πρόσφατη επέτειο των Ιμίων, λέγοντας πως όταν έγινε η "παραχώρηση" των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, δεν περιελαμβάνονταν τα Ίμια, τα οποία κανονικά ονομάζονται... "Καρντάκ" και είναι πιο κοντά στην Τουρκία. Απίστευτη εντύπωση κάνει και το γεγονός ότι ανατρέπει τα γνωστά ιστορικά δεδομένα και λέει πως η κρίση ξεκίνησε από την ΕΛΛΑΔΑ, με στόχο την μετατροπή του Αιγαίου, από ΔΙΕΘΝΗ θάλασσα σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ.!! ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ , ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ?? ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ !! Ο συγκεκριμένος Συριζαίος αυτοαποκαλείται οπαδός του Γερμανού ιστορικού Φαλμεράυερ, ο οποίος υποστήριζε πως οι Έλληνες ουδεμία σχέση έχουν με τους αρχαίους Έλληνες, αλλά περισσότερο είναι ένα μίγμα Σλάβων, Βουλγάρων και Ιλλυρών! Φαίνεται ακόμα να συμφωνεί με όλες τις πεποιθήσεις του! Σύμφωνα με τον ίδιο ακόμα, οι Έλληνες έχουν ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ έχθρα με τους Τούρκους, η οποία πηγάζει από την ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ εντύπωση πως ήταν υποδουλωμένοι από τους Τούρκους. Στο παραπάνω άρθρο διαφαίνεται απόλυτα η άποψή του "κυρίου" Νάσου Θεοδωρίδη και για την Επανάσταση του 1821, που σύμφωνα με εκείνον δεν ήταν εθνική(!!!!) 

Τέλος σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναδείξει παλαιότερο άρθρο του στην εφημερίδα "Αυγή" σύμφωνα με το οποίο οι Πόντιοι που μιλούν για τη Γενοκτονία είναι εθνικιστές και πως οι ίδιοι είχαν κάνει επίσης εγκλήματα κατά των Τούρκων (!!!!). Το παραθέτουμε:  

 
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ.


ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ. ΑΛΛΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΨΑΡΕΥΕΙ ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΤΟΝ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΗΜΙΜΑΘΗΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ  ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΩΣ 3 ΜΙΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΑ ΙΜΙΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤIΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 3,85 ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ 2,5 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΛΟΛΙΜΝΟ. ΑΚΟΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΛΑΜΒΑΝΑΜΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΔΩΝ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ 1932 ΜΕΤΑΞΥ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΑΣ:

Με τη συνθήκη της Λωζάνης (1923) η Τουρκία παραχώρησε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία (άρθρο 15). Η περιοχή πού βρίσκονται τα Ίμια αναφέρεται ρητά και ειδικά στην Ιταλοτουρκική συμφωνία του 1932 και το Ελληνοτουρκικό πρωτόκολλο της 28ης Δεκεμβρίου 1932 πού ακολούθησε για την οροθέτηση της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ των Μικρασιατικών ακτών και της Δωδεκανήσου.
Στη συμφωνία διαλαμβάνονται 37 σημεία. Στο σημείο 30 αναφέρεται ρητά ότι η συνοριακή γραμμή περνά από το μέσο της απόστασης μεταξύ των βραχονησίδων Kardak (Ίμια) και Kato (Ανατολία).
Με τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων (1947) μεταξύ Συμμαχικών Δυνάμεων και της Ιταλίας, η Ελλάδα διαδέχτηκε την Ιταλία στα Δωδεκάνησα (άρθρο 14).
 Στο ανατολικό άκρο της νησίδας Καλόλιμνος βρίσκεται εγκατεστημένος φάρος από την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, καταχωρημένος στις ναυτιλιακές οδηγίες ως ελληνικός φάρος με αριθμό 9230 και διεθνή αριθμό 4708 στο φαροδείκτη του Βρετανικού Ναυαρχείου. Δυο περίπου μίλια ανατολικά, νοτιοανατολικά του φάρου βρίσκονται οι βράχοι Ίμια, δύο τον αριθμό με βάθη μεγαλύτερα από 30 μ. στον άξονα του στενού πού σχηματίζεται μεταξύ τους.
Περίπου 2,4 μίλια ανατολικά των βράχων Ίμια βρίσκεται η τουρκική βραχονησίδα Cavus Adasi. Ο ναυτικός χάρτης αριθμ. 4511, ο όποιος εκδόθηκε το Σεπτέμβριο του 1992 από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού και πηγή υδρογράφησης το χάρτη του Βρετανικού Ναυαρχείου, είναι αδιάψευστος μάρτυς.Σε επιτελικούς χάρτες του Ιταλικού Στρατιωτικού Γεωγραφικού Ινστιτούτου (Ίδρυμα Γκουερνί Σταμπόλια, Βενετία 1928), του Βρετανικού Ναυαρχείου (1931) και του Γερμανικού Επιτελείου (Militargeschichtliches Forshungsant 1944), τα Ίμια αναφέρονται ως Ιταλικά εδάφη.
Η Ελλάδα διαδέχθηκε την Ιταλία στα Δωδεκάνησα (Άρθρο 14 Συνθήκης των Παρισίων -1947).
 Ο Βρετανός καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας και πρώην διπλωμάτης Δρ Γουίλιαμ Μάλιν-σον αναφέρει: «Την περίοδο μετά τα γεγονότα των Ιμίων, ο τότε Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Νικόλας Μπέρνς σε ειδική εκδήλωση στο Αμερικανικό Κολέγιο στην Αθήνα, ρωτήθηκε από σπουδαστή ποια είναι η Αμερικανική θέση στο θέμα των Ιμίων και απάντησε ότι ανήκουν στην Ελλάδα και τόνισε ότι αυτό φαίνεται και στον επιχειρησιακό χάρτη του Αμερικάνικου Ναυτικού». 
Η Τουρκία μάλιστα είχε τότε παραιτηθεί κάθε δικαιώματος και τίτλου για τα Δωδεκάνησα υπέρ της Ιταλίας (τα οποία αναφέρονταν ονομαστικώς), <<καθώς και των Νησίδων των εξ’ αυτών εξαρτωμένων>> . Μετά τον Β’ Παγκόσμιο
 
ΠΗΓΗ:
Νικολάου Παπανικολόπουλου

Υποναύαρχου Λ.Σ. (ε.α.)
Από το περιοδικό «Η Δράσις μας», τεύχος 485, Ιανουάριος 2011
 
 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"