ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Π. Στάινμπρουκ: Ο Μπερλουσκόνι είναι κλόουν

Π. Στάινμπρουκ: Ο Μπερλουσκόνι είναι κλόουν

Ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας και αντίπαλος της Μέρκελ στις φετινές γερμανικές εκλογές, χαρακτήρισε "κλόουν" τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον κωμικό και νυν πολιτικό Μπέπε Γκρίλο, ύστερα από την εκλογική τους επιτυχία.

Ο γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έχει τη φήμη του ανθρώπου που δεν μασάει τα λόγια του, δήλωσε ότι "τρομοκρατήθηκε που κέρδισαν δύο κλόουν" και ξεκαθάρισε ότι αναφέρεται στον Γκρίλο και στον Μπερλουσκόνι χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τον Καβαλιέρε "ξεκάθαρα κλόουν με αυξημένη τεστοστερόνη".
"Η εντύπωσή μου είναι ότι κέρδισαν δύο λαϊκιστές", δήλωσε ο Στάινμπρουκ σε πολιτική συγκέντρωση στο Πότσνταμ αργά χθες Τρίτη.

Ο Μπερλουσκόνι είναι αντιπαθής στη Γερμανία και έχει δεχτεί επανειλημμένως επιθέσεις από τα μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο, οι δηλώσεις του αυτές, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, είχαν μάλλον αρνητικό αντίκτυπο: στη Γερμανία οι πολιτικοί καλούνται να επιδεικνύουν σοβαρότητα και να αποφεύγουν να αναφέρονται στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαίων εταίρων τους.
Ενδεικτικό είναι ότι κάποιοι χαρακτήρισαν στο Twitter τον ίδιο τον Στάινμπρουκ ως τον "πραγματικό κλόουν".

Οι κάλπες στην Ιταλία έβγαλαν ένα μείγμα πολιτικής αστάθειας, μιντιακού λαϊκισμού α λα Μπερλουσκόνι και αγανακτισμένου λαϊκισμού α λα Γκρίλο. Η επιστροφή του Μπερλουσκόνι μετά την εκδίωξή του το 2011 και η ραγδαία άνοδος ενός επί της ουσίας αντιευρωπαϊκού κινήματος μάλλον συνιστούν ήττα της πολιτικής Μέρκελ, η οποία είχε δείξει στον Καβαλιέρε την πόρτα της εξόδου.
Πολλοί ερμηνεύουν το αποτέλεσμα για το Βερολίνο ως άλλη μια ήττα της γερμανικής έμπνευσης πολιτικής λιτότητας και πειθαρχίας που επέβαλε ο Μόντι. Να σημειωθεί ότι η γερμανίδα καγκελάριος παρότρυνε ουσιαστικά τον Μόντι να κατέβει στην πολιτική.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΙΤΑΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"