ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Goldman Sachs: «Κανείς δεν εξηγεί πώς θα δημιουργηθεί ανάπτυξη στην Ελλάδα»

«ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ»

Goldman Sachs: «Κανείς δεν εξηγεί πώς θα δημιουργηθεί ανάπτυξη στην Ελλάδα»

Ο επικεφαλής του επενδυτικού κολοσσού Γκάρι Κόεν είπε στο Bloomberg ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει ακόμη θεμελιώδη προβλήματα και οι πολιτικοί της δεν φαίνεται να έχουν συγκεκριμένο σχέδιο για να δημιουργήσουν οικονομική ανάπτυξη στον δοκιμαζόμενο Νότο.

Goldman Sachs: «Κανείς δεν εξηγεί πώς θα δημιουργηθεί ανάπτυξη στην Ελλάδα»
«Κανένας δεν έχει λύσει ακόμη το θέμα της οικονομίας της Ευρώπης, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ», είπε στην τηλεόραση του πρακτορείου ο Κόεν. «Κανένας δεν μου έδωσε μία εξήγηση για το πώς πραγματικά πρόκειται να δημιουργήσουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, ή στην Ισπανία, ή σε άλλες περιφερειακές χώρες».
Τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας του Μάριο Ντράγκι «είναι μία καλή βραχυπρόθεσμη λύση, αλλά δεν παράγουν οικονομική ανάπτυξη. Δημιουργούν οικονομική σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα, αλλά όπως είπα, καμία ανάπτυξη».
Η ισχύς και η απόδοση του ευρώ είναι το μεγάλο εμπόδιο για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, κατά τον Κόεν, καθώς είναι κορυφαίο σε κέρδη μεταξύ των 10 κύριων νομισμάτων εντός του 2013, πίσω μόνο από την σουηδική κορώνα.
Τελικά, θα πρέπει η τιμή του να επιστρέψει στη μέση τιμή που θα είχαν συνολικά τα νομίσματα των κρατών στην ίδια συγκυρία, υποστηρίζει ο Κόεν.
«Υπάρχουν χώρες στο Βορρά όπου το ευρώ είναι τελικά πολύ φθηνό, υπάρχουν χώρες στο Νότο όπου είναι υπερβολικά ακριβό... Στο Νότο χρειάζονται ανάπτυξη. Είναι πολύ δύσκολο να το επιτύχουν με ένα υπερβολικά ισχυρό νόμισμα· πολύ, πολύ δύσκολο».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"