ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Κακουργηματική δίωξη για ΔΕΗ και ΜΕΤΚΑ

Κακουργηματική δίωξη για ΔΕΗ και ΜΕΤΚΑ

Σύμβαση που υπέγραψαν το 2007 φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατ. ευρώ την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και των υπευθύνων της εταιρείας ΜΕΤΚΑ για σύμβαση που υπέγραψαν το 2007, που φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ.

Η δίωξη αφορά σύμβαση που υπέγραψε το τότε ΔΣ της ΔΕΗ με τη ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου, για την κατασκευή μονάδας της επιχείρησης στο Αλιβέρι παρά το γεγονός, σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση, πως ήταν γνωστό ότι υπήρχαν προβλήματα στην αδειοδότηση του έργου και δεν επρόκειτο να προχωρήσουν έγκαιρα οι εργασίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το έργο αφορούσε την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που ήταν προϋπόθεση για τη λειτουργία της επίμαχης μονάδας της ΔΕΗ.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50, που στρέφεται κατά των μελών του ΔΣ της ΔΕΗ της επίμαχης περιόδου και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή, που στρέφεται κατά των νομίμων εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας ΜΕΤΚΑ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα που προηγήθηκε της δίωξης, η ζημιά που προέκυψε για τη ΔΕΗ αφορά ποσό αποζημίωσης που κατέβαλε στον ανάδοχο, ποσό που κατέβαλε ως πριμ επιτάχυνσης κατασκευής του αγωγού στη ΔΕΣΦΑ, ως κατασκευάστρια εταιρεία, ποσά τοκοφορίας που απώλεσε εξαιτίας των πρόωρα εκταμιευθέντων κεφαλαίων, σε επιβαρύνσεις από τόκους δανείων που έλαβε και άλλα.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος, αφού μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας, θα καλέσει τους υπαίτιους σε απολογία. 
ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:Για να δειτε πως οι φιρμες εννοουν το δημοσιο συμφερον και πως τα κορακια του ιδιωτικου τομεα ενδιαφερονται για φθηνη ενεργεια δηθεν... Βαλατε γκολντεν μποις απο το Εκαλη κλαμπ χωρις καμια επαφη με την κοινωνια να διοικουν και αυτα σας εξεθεσαν. Καλα σας εκαναν. Την μια οι παχυλοι μισθοι τους την αλλη η προκληση ζημιας στο δημοσιο και την Δεη. Μυαλο ποτε θα βαλετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"