ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Στο ένα εκατομμύριο οι πρόσφυγες από τη Συρία

Δραματική αύξηση

Στο ένα εκατομμύριο οι πρόσφυγες από τη Συρία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

 
Δαμασκός, Συρία
Το ένα εκατομμύριο έφτασαν οι Σύροι που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους, όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

«Με ένα εκατομμύριο ανθρώπους να έχουν διαφύγει, εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους στο εσωτερικό της χώρας και χιλιάδες ανθρώπους να περνούν κάθε μέρα τα σύνορα, η Συρία οδεύει προς μία ολοκληρωτική καταστροφή» δηλώνει ο Ύπατος Αρμοστής για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε, αλλά η διεθνής ικανότητα ανθρωπιστικής ανταπόκρισης δοκιμάζεται επικίνδυνα. Αυτή η τραγωδία πρέπει να σταματήσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχεδόν δύο χρόνια πριν, οι Σύροι άρχισαν να εγκαταλείπουν τη χώρα τους, όταν οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ άνοιξαν πυρ κατά των αντικαθεστωτικών διαδηλωτών.

Έκτοτε, η εξέγερση έχει εξελιχθεί σε ανοικτή σύγκρουση μεταξύ αντικαθεστωτικών ανταρτών, καθεστωτικών δυνάμεων και ένοπλων ομάδων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της συριακής σύρραξης.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η έξοδος σύρων προσφύγων έχει αυξηθεί δραματικά από τις αρχές του έτους. Από την 1η Ιανουαρίου 2013, 400.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία.

Οι περισσότεροι διασχίζουν τα σύνορα προς τον Λίβανο, την Τουρκία, την Ιορδανία, το Ιράκ και την Αίγυπτο και ορισμένοι φτάνουν στη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη.

Ο Λίβανος είναι η μικρότερη γειτονική χώρα της Συρίας, αλλά έχει δεχθεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων. Ένας στους πέντε κατοίκους του Λιβάνου είναι πλέον Σύρος.

Η έξοδος των σύρων προσφύγων προς τον Λίβανο γίνεται με διπλάσιο ρυθμό, 4.400 άτομα ημερησίως εδώ και τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στον Λίβανο Νινέτ Κέλι.

Παρά τις υποσχέσεις από διεθνείς δωρητές για τη χορήγηση 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τους σύρους πρόσφυγες και εκτοπισμένους, μόνο το 25% έχει εκταμιευθεί.

Στην Ιορδανία, η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και οι υπηρεσίες υγείας δοκιμάζονται, ενώ η Τουρκία έχει δαπανήσει περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια για τη διαμόρφωση 17 προσφυγικών καταυλισμών στο έδαφός της.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"