ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Γερμανικός Τύπος:"Η Κύπρος θα μετατραπεί σε φέουδο της Μόσχας"!

Γερμανικός Τύπος:"Η Κύπρος θα μετατραπεί σε φέουδο της Μόσχας"!



Έκδηλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σημερινά δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο μετά και από την απόφαση της Βουλής της Κύπρου να καταψηφίσει το σχέδιο διάσωσης όπως αυτό είχε αποφασιστεί στην πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup.
Κοινό σημείο όλων των δημοσιευμάτων είναι ότι πλέον αναδεικνύονται οι ευρωπαϊκές ανεπάρκειες όσον αφορά τη πολιτική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.Πιο αναλυτικά:
«Υπάρχει η απειλή η Κύπρος να γίνει πειραματόζωο μία πολιτικής που χρειάζεται το ένα πολιτικό δάνειο μετά το άλλο» αποσαφηνίζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, προσθέτοντας «η φερόμενη ευρωπαϊκή κοινότητα αλληλεγγύης αποδεικνύεται, όταν η νομιμότητα είναι αδιάφορη, μία -ανοικτής έννοιας- απαίτηση για εκχωρήσεις... σαν να ήταν οι αποταμιευτές στρατιώτες, που πρέπει να αποδέχονται κάθε παράγγελμα».
«Η Κύπρος οδεύει στον γκρεμό» αναφέρει η Handelslatt, τονίζοντας πως το κυπριακό κοινοβούλιο «απέρριψε το πακέτο του Eurogroup, ο κόσμος στη Λευκωσία πανηγυρίζει αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα. Όπως σημειώνει, η ψηφοφορία στη Βουλή «σημαδεύτηκε από ισχυρά αντιευρωπαϊκές αναφορές».
Επίσης για «φυγή στην αγκαλιά της Ρωσίας» κάνει η Sueddeutsche Zeitung, η οποία λέει πως εάν η Κύπρος εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και μόνο η Ρωσία την διασώσει, «το νησί θα γίνει φέουδο της Μόσχας».
«Σε αυτήν την περίπτωση, αποδιοπομπαίος τράγος έχει ήδη βρεθεί εδώ και καιρό και λέγεται Γερμανία» αναφέρει το δημοσίευμα, στο οποίο επισημαίνεται πως «η κυπριακή καταστροφή είναι πλέον κάτι παραπάνω από οικονομική καταστροφή και έχει μετατραπεί σε πολιτική κρίση».
Αβέβαιο το μέλλον της Κύπρου σχολιάζει η Deutsche Welle, η οποία επισημαίνει πως το Eurogroup είναι ακόμα πρόθυμο να προσφέρει στήριξη, αν και όπως υπογραμμίζει, η Λευκωσία κοιτάζει στην πλευρά της Μόσχας.
Από την πλευρά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel επισημαίνει ότι το θέμα έχει εξελιχθεί σε «δοκιμασία δύναμης» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κύπρου.Όπως αναφέρεται σε ανάλυση, το ποσό για τη διάσωση της Κύπρου είναι σε σύγκριση με αυτά προηγούμενων πακέτων, «σχεδόν αμελητέο, αλλά εάν το Eurogroup υποχωρήσει, θα έχει γίνει σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να εκβιαστεί».
Τέλος, τονίζει το Spiegel, «ο χρόνος πιέζει, οι τράπεζες δεν μπορούν να μείνουν κλειστές για πάντα».

 ΠΗΓΗ:http://www.parapolitika.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ. ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΩΣ ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑ ΩΣ ΚΟΙΝΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΡΕΠΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΙΚΙΑ; ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΕ...

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"