ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Βαρουφάκης: Συντριπτικές οι επιπτώσεις στην Ελλάδα

Βαρουφάκης: Συντριπτικές οι επιπτώσεις στην Ελλάδα


Βαρουφάκης: Συντριπτικές οι επιπτώσεις στην Ελλάδα
Βαρουφάκης: Θα είναι συντριπτικές οι επιπτώσεις στην Ελλάδα 

Ως ημιτελές χαρακτήρισε το σχέδιο Β που επεξεργάζεται προς ψήφιση στην κυπριακή βουλή, ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας νωρίτερα στον Antenna. Είπε ότι είναι σφάλμα κι έγκλημα να μεταφερθεί το βάρος στους συνταξιούχους (ασφαλιστικά ταμεία) και στην εκκλησία, διότι έτσι κι αλλιώς σε τέτοια κρίση, όπως τόνισε οι αξίες των οικοπέδων μειώνονται και ουσιαστικά "σκοτώνεται" έτσι η περιουσία της εκκλησίας.
Για το σενάριο διαχωρισμού της Λαϊκής Τράπεζας σε "καλή" και "κακή" τράπεζα, ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας είπε πως ως ιδέα δεν είναι κακή - "είναι άλλωστε ιδέα του ΔΝΤ" - αλλά ότι θα πρέπει η "κακή" τράπεζα να πάρει τις καταθέσεις που δεν εγγυηθούν με το σκεπτικό ότι "πάση θυσία, δεν πρέπει να πειραχτούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ".
"Αυτό που απασχολεί την ΕΚΤ και το ΔΝΤ", συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, "είναι το τι θα γίνει όταν ανοίξουν οι τράπεζες".
Στην ερώτηση δε, του Γιώργου Παπαδάκη αν η κυπριακή κρίση έχει επιπτώσεις στην Ελλάδα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε δίχως περιστροφές: "Απολύτως και μάλιστα συντριπτρικές". "Τινάζει στον αέρα όποια ελπίδα υπήρχε για σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα", συνέχισε.
Επανέλαβε δε, ότι αν τον Μάρτιο του 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε "Όχι" στο μνημόνιο, θα είχαν σωθεί όλοι, "γιατί πολύ απλά η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, η Διεθνής Τράπεζα θα έπεφταν πάνω στην Μέρκελ και θα προέκριναν άλλη λύση".
- "Γιατί το έκανε, λοιπόν, αυτό;", ρωτήθηκε.
- "Από καθαρή ηλιθιότητα", απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης...

ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

 

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"