ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Γιούνκερ: Υπαρκτός ο κίνδυνος πολέμου στην ευρωζώνη

Συνέντευξη στο Der Spiegel

Γιούνκερ: Υπαρκτός ο κίνδυνος πολέμου στην ευρωζώνη

 

O πρώην πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου πιστεύει ότι η κρίση στην ευρωζώνη, μπορεί να οδηγήσει σε ένα μελλοντικό πόλεμο στη γηραιά ήπειρο.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο κ. Γιούνκερ μιλά για την παρούσα κατάσταση στην ευρωζώνη και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, ενώ θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο επικίνδυνης κλιμάκωσης των συγκρούσεων.

«Όποιος πιστεύει ότι δεν τίθεται πλέον το αιώνιο ερώτημα περί ειρήνης και πολέμου στην Ευρώπη, μπορεί να πλανάται οικτρά. Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται, όπως φάνηκε και από τον πόλεμο στο Κόσοβο και τη Βοσνία», αναφέρει χαρακτηριστικά  ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Στην ίδια συνέντευξη στο περιοδικό, το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα, ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι από τη γερμανική πολιτική επιτέθηκαν στην χώρα, όταν αυτή εισήλθε στην κρίση, της έχει αφήσει βαθιές πληγές (διαβάστε εδώ σχετικά).

Πάντως, ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup χαρακτηρίζει μονόδρομο τις δρομολογηθείσες μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, ακόμη και αν δεν είναι δημοφιλείς, και τονίζει ότι δεν επιτρέπεται να ακολουθεί κανείς λάθος πολιτική από φόβο μήπως δεν επανεκλεγεί.

Τέλος, δηλώνει ότι θα στηρίξει την Άνγκελα Μέρκελ στον προεκλογικό της αγώνα στη Γερμανία.

«Μου το ζήτησαν και έχω πει ήδη ότι θα το κάνω» αναφέρει στο γερμανικό περιοδικό.

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"