ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αγνοούν την κοινωνία που δοκιμάζεται

Στις χρυσές θέσεις τα «δικά τους παιδιά»


 



Ζει και βασιλεύει το κομματικό κράτος στην Ελλάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, με την πολιτική ελίτ της χώρας να παραμένει αμετανόητα προσκολλημένη σε πρακτικές του παρελθόντος που μας έφεραν στον γκρεμό.

Παρά το ότι η πείνα χτυπά την πόρτα της μέσης ελληνικής οικογένειας και η ανεργία έχει σαρώσει τα πάντα, τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει αφού η πελατειακή λογική των κομμάτων και το «βόλεμα» ημετέρων αναδεικνύονται στην απόλυτη σταθερά της δημόσιας ζωής. Δεκάδες πρώην κυβερνητικά στελέχη, πρώην βουλευτές, αποτυχόντες υποψήφιοι και κομματικοί παράγοντες τακτοποιήθηκαν αθόρυβα το τελευταίο διάστημα σε θέσεις-κλειδιά της κρατικής μηχανής, αποδεικνύοντας ότι η αξιοκρατική διαδικασία επιλογής προσωπικού μέσω του πολυδιαφημισμένου «opengov» όχι μόνο έμεινε στα χαρτιά, αλλά έχει περάσει πλέον στην ιστορία. Με οδηγό την ποσόστωση «4-2-1», τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης φρόντισαν να μοιράσουν τις καρέκλες των οργανισμών, των φορέων και των εταιρειών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αγνοώντας επιδεικτικά την κοινωνία και τις οριακές συνθήκες που βιώνει ο ελληνικός λαός. Στην προσπάθειά τους δε να βολευτούν τα «δικά μας παιδιά», προέκυψαν και ευτράπελα, καθώς αποδεικνύεται ότι αρκετοί από όσους πριμοδοτήθηκαν διαθέτουν τυπικά προσόντα που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο που καλούνται να υπηρετήσουν.

Ενας οδοντίατρος, λοιπόν, αναλαμβάνει να λύσει τα προβλήματα στο συνταξιοδοτικό των αγροτών, ένας γεωπόνος επιφορτίζεται με τα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ, ενώ ένας επιτυχημένος εξαγωγέας ελληνικού βάμβακος θα πρέπει να ξεσκονίσει το πτυχίο του για να δώσει ώθηση στις δημόσιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα ετήσια εισοδήματα ακόμα και άνω των 50.000 ευρώ που συνεπάγονται τέτοιες θέσεις σε περίοδο οικονομικής ισοπέδωσης πρέπει να συνυπολογιστούν στη σφαίρα εκλογικής επιρροής που εξασφαλίζουν όσοι επιθυμούν να επανέλθουν δυναμικά στην κεντρική πολιτική σκηνή στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Αμυνας έως τον Μάιο του 2012, κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, τοποθετήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2013 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Ο Αιγιώτης πολιτικός μηχανικός από το 1996 έως το 2012 διετέλεσε βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, αλλά στις εκλογές του περασμένου Μαΐου τη μοναδική έδρα που κέρδισε το κόμμα του στον νομό την κατέλαβε ο τότε πρόεδρός του, κ. Γιώργος Παπανδρέου. Θέση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, επίσης, κατέλαβε και ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση Παπανδρέου, πρώην βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Αγγελος Τόλκας. Ο 35χρονος δικηγόρος ορίστηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη, στις 27 Φεβρουαρίου 2013, επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας(ΕΣΥΠ).

Στον χώρο της ελληνικής γεωργίας συνεχίζει τη σταδιοδρομία του στα κοινά ο πρώην βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος. Στις 14 Ιανουαρίου 2013 ο Γυθειώτης δικηγόρος, βουλευτής την περίοδο 2007-2012, ορίστηκε πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Πλέον, τα καθήκοντα του κ. Γρηγοράκου επικεντρώνονται στον ευαίσθητο χώρο των επιδοτήσεων των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Η στήριξη του γεωργικού εισοδήματος είναι αρμοδιότητα και του πρώην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλη Εξαρχου, ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) στις 17 Ιανουαρίου 2013. Ο βουλευτής Λάρισας του κόμματος (2004-2012) και χημικός μηχανικός στο επάγγελμα είναι πλέον υπεύθυνος του κεντρικού φορέα ασφαλιστικής κάλυψης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα μας. Στο πλευρό του, στη θέση του αντιπροέδρου του οργανισμού κοινής ωφέλειας, βρίσκεται ο πολιτευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αργύρης Μποτός. Ο γεωπόνος-αγρότης από τον Αλμυρό είναι μέλος της ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών από το 1986 και τομεάρχης στη Γραμματεία Αγροτικού του κόμματός του, ενώ πήρε το βάπτισμα του υποψήφιου βουλευτή στις τελευταίες εκλογές. Οι συντάξεις των Ελλήνων αγροτών αποτελούν από τις 15 Φεβρουαρίου 2013, όταν και τοποθετήθηκε διοικητής του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) με τριετή θητεία, τομέα ευθύνης του οδοντίατρου κ. Δημήτρη Κοντού.

Ο γενικός γραμματέας Απασχόλησης επί κυβερνήσεων κ. Κώστα Καραμανλή έχει μακρά συνδικαλιστική πορεία στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας από τη θέση του γραμματέα του τομέα Πολιτικής Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Δίπλα του, ως υποδιοικητής του ΟΓΑ, βρίσκεται, από την ίδια ημερομηνία, ο πρώην βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Τζελέπης. Ο κ. Τζελέπης είναι πτυχιούχος της Συνεταιριστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και εξελέγη βουλευτής τον Οκτώβριο του 2009.  Με τον απαιτητικό κλάδο των ασφαλίσεων έχουν επιφορτιστεί άλλοι δύο πολιτευτές. Στις 15 Φεβρουαρίου 2013 διορίζεται με τριετή θητεία υποδιοικητής του ΙΚΑ ο υποψήφιος βουλευτής Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Παπαθανασίου. Ο κ. Παπαθανασίου είναι οικονομολόγος και ως τον Αύγουστο του 2010 ήταν διοικητής στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Στον ΟΑΕΕ και σε θέση υποδιοικητή έχει τοποθετηθεί από τις 5 του περασμένου μήνα ο υποψήφιος του κόμματος στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Μάκης Γάκης. Γεωπόνος στο επάγγελμα, ο κ. Γάκης είναι μέλος της ΔΑΚΕ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής.



Στις μεταφορές
Κομματική σφραγίδα έχει και ο χώρος των αστικών συγκοινωνιών όπου αξιοποιήθηκαν πολιτευτές αλλά και τεχνοκράτες κομματικά προσκείμενοι στους κυβερνητικούς εταίρους. Σε αυτό το κλίμα, νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. είναι από τον περασμένο Νοέμβριο ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας (ΔΗ.ΣΥ.) και υποψήφιος βουλευτής, κ. Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανήκει πλέον στο δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν ως γεωπόνος σε εμπορικές επιχειρήσεις, έχει αναλάβει την εκτέλεση και εκμετάλλευση του συγκοινωνιακού έργου τρόλεϊ και λεωφορείων στην Αθήνα. Αντίστοιχα, πρόεδρος του συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) είναι από τις 23 Ιανουαρίου 2013 ο αξιωματικός ε.α.-οικονομολόγος, κ. Γιάννης Παλαιστής.
Στις εκλογές του 2012 ο κ. Παλαιστής έθεσε υποψηφιότητα στη Β' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, έχοντας ολοκληρώσει πενταετή θητεία ως αντινομάρχης Μεταφορών-Επικοινωνιών του νομού.



Διαπιστευτήρια
Εκλογικά διαπιστευτήρια έχει και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., κ. Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή στις 20 Φεβρουαρίου έχοντας διοριστεί στη ΔΕΗ λογιστής το 1993. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Νομό Κοζάνης στις εκλογές του 2012, αφού προηγουμένως και επί δεκαετίας είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του σε σημαντικές θέσεις της κεντρικής κομματικής μηχανής. Τον κ. Βαχτσιαβάνο πλαισιώνουν ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ, δύο ακόμα στελέχη του κόμματος. Ο κ. Γιώργος Κουλίδης, πολιτευτής στον Νομό Φλώρινας, και ο κ. Δημήτρης Σιάχος, περιφερειάρχης Οργανωτικού Σχεδιασμού Βορείου Αιγαίου. Ο κ. Κουλίδης, μηχανολόγος-μηχανικός, είναι από τους κυριότερους εξαγωγείς ελληνικού εκκοκκισμένου βαμβακιού στα Βαλκάνια, ενώ ο κ. Σιάχος είναι μηχανολόγος-μηχανικός τεχνολογικής εκπαίδευσης.



Στην Υγεία
Στο μεταξύ, πεδίο δόξης λαμπρό για την αξιοποίηση κομματικών στελεχών προσέφερε και ο κλάδος της δημόσιας υγείας, όπου όπως φαίνεται τηρήθηκε απαρέγκλιτα η διακομματική ποσόστωση. Χαρακτηριστικό της εικόνας που παρουσιάζει η διάρθρωση των υπηρεσιών υγείας είναι η πλήρωση των θέσεων στις 7 υγειονομικές περιφέρειες της χώρας. Διοικητής της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής διορίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κατά τις εκλογές του 2009 και 2012, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ο επί πενταετία αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) είναι πτυχιούχος Μαθηματικών και διαθέτει Μάστερ στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Στη ΣΤ' Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε διοικητής ο γιατρός και υποψήφιος στον Νομό Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Παναγιώτης Κατσίβελας. Στη θέση του υποδιοικητή της ίδιας περιφέρειας έχει διοριστεί ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Ο Πυργιώτης γιατρός εξελέγη βουλευτής το 2000, το 2004 και το 2009. Η τρικομματική εκπροσώπηση ολοκληρώνεται στο πρόσωπο της υποδιοικήτριας, κυρίας Λένας Αλμπάνη. Η νοσηλεύτρια του Καραμανδάνειου Παιδιατρικού Νοσοκομείου ήταν στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜ.ΑΡ. στον Νομό Αχαΐας το 2012.



Αντωνακόπουλος Παναγιώτης
(πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηλείας),
υποδιοικητής ΣΤ’ Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου


Αναφορές στο «γαλάζιο» στρατόπεδο έχει και ο διοικητής της Ζ’ Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αντώνης Γρηγοράκης. Ο δικηγόρος και πρώην νομάρχης Χανίων έχει πολιτευθεί κατά το παρελθόν με τη Νέα Δημοκρατία. Ανάλογα, τη θέση του υποδιοικητή της Ε’ Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κατέλαβε ο γραμματέας Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος κ. Γρηγόρης Δασταυρίδης. Ιδια εικόνα παρατηρείται και στη στελέχωση των διοικήσεων των νοσοκομείων της χώρας. Για παράδειγμα, κοινός διοικητής των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Λαμίας, Καρπενησίου και Αμφισσας είναι από τις 20 Δεκεμβρίου ο γυναικολόγος κ. Παναγιώτης Κουτσοπίνης, υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθήνας με τη ΔΗΜ.ΑΡ. Οσον αφορά στον ευαίσθητο τομέα των προμηθειών υγείας, στην προεδρία της αρμόδιας επιτροπής βρίσκεται ο Μεσσήνιος οικονομολόγος κ. Χρήστος Γιάνναρης, ο οποίος έχει διατελέσει γραμματέας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας. Πρώην βουλευτής του κόμματος τοποθετήθηκε και στην προεδρία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Ο δικηγόρος, κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, υπήρξε για δεκαπέντε χρόνια μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή βρέθηκε στο τιμόνι του ΟΓΑ. Τη δική της σημειολογική αναφορά έχει η άμισθη θέση του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) που κατέχει ο καθηγητής Ιατρικής και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης.

Οσο για τον πρώην βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ από το 2004, κ. Στάθη Κουτμερίδη, με απόφαση της τρικομματικής διακυβέρνησης αναβαθμίστηκε από εφοριακός στη ΔΟΥ Σερρών σε οικονομικό επιθεωρητή στη Θεσσαλονίκη.  Στο ευρύτερο δε πλαίσιο, ύστερα από προτάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. τοποθετήθηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) το στέλεχος του κόμματος, κ. Αλέξανδρος Δελούκας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΤΑ. ο κ. Κωστής Μελαχροινός και πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ο κ. Ιωάννης Τσιάλτας.




ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:Αντε να χαθειτε μωρε. Ποσοστωση 3 -2 -1 στο κρατος το 2013; Η πλακα ειναι οτι κατι τετοιοι μας ελεγαν και ακραιους στα θεματα ηθικης και μνημονιου. Τελικα μονο ακραια ανηθικοτητα στα κομματοσκυλα που τα πουλαν ολα για μια θεση υψηλης αμοιβης υπαρχει.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"