ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ο ευτελισμός μιας κορυφαίας πολιτικής πράξης - παραίτησης αιρετού…



  Ο εκλεγμένος σε αιρετά θεσμικά όργανα, δεν είναι διορισμένος υπάλληλος ή υπουργός π.χ. για να θέτει στη διάθεση του υπηρεσιακού ή του πολιτικού προϊσταμένου την παραίτησή του.
  Η παραίτηση ενός αιρετού είναι μία κορυφαία πολιτική πράξη και δεν αντιμετωπίζεται ως  υπηρεσιακή διαδικασία και ως τέτοια δεν τίθεται στη διάθεση κανενός, υποβάλλεται οριστικά και αμετάκλητα στον κατά το Νόμο οριζόμενο αρμόδιο, στην περίπτωσή μας στον Γ. Γραμ. Αποκ. Διοίκησης.
 
  Φρόνιμο είναι να μην παίζουμε με τους θεσμούς και να τους διαχειριζόμαστε με τέτοια ελαφρότητα με μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εύπεπτο λαϊκισμό  έχοντας σκοπό την αποκόμιση πρόσκαιρου προσωπικού ή παραταξιακού πολιτικού οφέλους χωρίς συνέπειες.
  Σταματήστε λοιπόν τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί παραιτήσεων, εκτός εάν τις εννοείτε και δεν μένει παρά να το κάνετε εμπράκτως εκεί που πρέπει και όχι φούμαρα προθέσεων στα λόγια.
 ΜΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ!
  Πρώτοι διδάξαντες αυτής της πρακτικής αρκετοί Δήμαρχοι και δυστυχώς διατυπωμένη πρόταση στο κορυφαίο όργανο εκπροσώπησής τους την ΚΕΔΕ (Κεν. Εν. Δήμων Ελλάδας) θέτοντας στη διάθεσή της τις παραιτήσεις τους, με αφορμή την διαθεσιμότητα δημοτικών υπαλλήλων.
  Γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του πάντα γλαφυρού πρώην βουλευτή, πρώην υπουργού και νυν δημάρχου Μυτιλήνης κ. Βουνάτσου με  την ιστορική πλέον φράση, όπως ακριβώς λέχτηκε: «όποιος έχει α@@@@ια παραιτείται άμεσα και δεν θέτει την παραίτησή του στη διάθεση κανενός».
  Ξέρετε κανένα μέχρι τώρα που να ‘χει παραιτηθεί;
  Αυτά τα λίγα για το θέμα των παραιτήσεων που μας απασχόλησαν και μας απασχολούν και στο Δήμο Αμυνταίου τον τελευταίο καιρό με αφορμή το κλείσιμο του στρατοπέδου.
  Μην κοροϊδεύουμε άλλο τους Δημότες, γιατί η προσδοκία πρόσκαιρων πολιτικών κερδών από μια περιστασιακή δήθεν γενναία πράξη γρήγορα αποκαλύπτεται και τότε τ’ αποτελέσματα είναι ολέθρια και αντίθετα γι’ αυτόν που επενδύει σε τέτοιους φαύλους (τυχοδιωκτικούς) και πρόσκαιρους τακτικισμούς.
  Αρκετά έχει τρωθεί η πολιτική και τα πρόσωπα που την ασκούν στη Χώρα μας σήμερα, δεν χρειάζεται να προσθέτουμε κι άλλα.
Υ.Γ: Η κατάργηση του στρατοπέδου καθώς και άλλων δυσμενών εξελίξεων για το Νομό δεν ακυρώνονται μόνο με δήθεν ή πραγματικές παραιτήσεις και καθυστερημένες κινητοποιήσεις, που συνήθως εντάσσονται στην γνωστή πελατειακού τύπου πολιτική λειτουργία, αυτή που οδήγησε τη Χώρα μας σε αυτό το χάλι.
  Προϋποθέτει ισχυρό πολιτικό βάρος και αυτό είναι που μας λείπει τραγικά.
  Πολιτικό βάρος που κτίζεται από σοβαρούς θεσμικούς εκπροσώπους-τους εκλέγουμε ΕΜΕΙΣ- βουλευτές, περιφερειακές και δημοτικές Αρχές, κ.λ.π., οι οποίοι αφού συμφωνήσουν τα σχέδιά τους για τον τόπο, εργάζονται συντονισμένα και με συνέπεια για την υλοποίησή τους. Κι αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε όλα, τουλάχιστον στα πιο σημαντικά.
  Όχι ότι έτσι θα κατακτάμε μόνο νίκες, είναι όμως η βασική προϋπόθεση για να φτάσεις σ’ αυτές.
  Αυτό το ισχυρό πολιτικό βάρος με συλλογική έκφραση –όχι μόνο στα λόγια- έλειπε και λείπει από τον τόπο μας.
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ
τ. Νομάρχης Φλώρινας
 
ΠΗΓΗ http://eperiskopio.blogspot.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"