ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλος η άδεια για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή

 

Μετά από 24 χρόνια

Καταργείται η άδεια για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο

Καταργείται η άδεια για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο


Την κατάργηση, μετά από 24 χρόνια, της ειδικής άδειας χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και η οποία ανέρχεται σε έξι ημέρες ανά έτος ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης, οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.

«Η άδεια υπολογιστή την οποία δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι καταργείται, καθώς ανήκει σε μία άλλη εποχή. Σήμερα, στην εποχή της κρίσης, δεν μπορούμε να συντηρούμε αναχρονιστικά προνόμια. Πιστεύω ότι η κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας είναι ένα μικρό, αλλά συμβολικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται και πως ελήφθη η απόφαση αυτή για χορήγηση της συγκεκριμένης ειδικής άδειας πριν από 24 χρόνια.

Η συγκεκριμένη άδεια θεσπίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση, στις 12 Ιουνίου 1989, η οποία στη συνέχεια κυρώθηκε με το Νόμο 1876/1990. Σύμφωνα με τη νομοθετική πρόβλεψη «υπάλληλος ο οποίος χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και απασχολείται μπροστά σε οθόνη οπτικής καταγραφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ωρών του ημερήσιου ωραρίου εργασίας δικαιούται μηχανογραφική άδεια, μετά πλήρων αποδοχών, μίας ημέρας ανά δίμηνο».

Επιμέλεια: Κική Μαργαρίτη
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ. ΑΔΕΙΑ 6 ΗΜΕΡΩΝ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΛΕΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΩΡΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"