ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Χρ. Λαζαρίδης: Εκτός συνταγματικού τόξου ο ΣΥΡΙΖΑ


lazaridis
Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο λεγόμενο συνταγματικό τόξο εξέφρασε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ενώ υποστήριξε πλήρως τη θεωρία των δύο άκρων, λέγοντας: «Η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή και οδηγεί στη βία και το θάνατο. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει».
 Και πρόσθεσε: «Αν δεν σταματήσει αυτή η ένταση, να πάνε φυλακή αυτοί που πρέπει και οι άλλοι να φρονιμέψουν θα έχουμε και άλλους νεκρούς».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θεωρεί «ηθικό αυτουργό» της δολοφονίας του 34χρονου στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν είπα ότι είναι ηθικός ή φυσικός αυτουργός ο ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα όμως από την ηθική αυτουργία και τη φυσική αυτουργία, υπάρχει και η συνευθύνη για λάθος επιλογές».
Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή υποστήριξε: «Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. στις Σκουριές, παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου. Εσείς θεωρείτε ότι είναι εντός;».
Αναφορικά με την τηλεφωνική του παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του Mega, στην οποία είπε ότι δεν είναι μόνο η Χρυση Αυγή που ευτελίζει το Κοινοβούλιο, αλλά και η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, έσπευσε να εξηγήσει: «Δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο (σ.σ. για κίνδυνο της ζωής της κυρίας Κωνσταντοπούλου), αλλά δεν θα απολογηθώ για κάθε ανοησία που λέει η Ζωή και δόξα τω Θεώ είναι πολλές. Διότι κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να βρίζουν, αλλά δεν δέχονται να τους πουν το παραμικρό. Εγώ το παραμικρό της είπα όταν μίλησα για απαξιωτική συμπεριφορά. Δεν είπα ότι είναι τραμπούκος, αλλά ότι λειτουργεί απαξιωτικά. Η απαξίωση της δημοκρατίας συνδέεται με την ένταση».
«Προσπάθησα να μιλήσω με τη φωνή της λογικής, που είναι απαραίτητη σε στιγμές έκρηξης που έχει σκοτωθεί ένας άνθρωπος. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, ούτε να φέρουμε πίσω στη ζωή τον άνθρωπο, αλλά μπορούμε να φροντίσουμε να μην αφήσουμε να υπάρξουν άλλα θύματα έντασης και βίας. Τους είπαμε πρώτοι νεοναζί, και όχι με το όνομά τους, και θυμίζαμε τι σημαίνει νεοναζί. Είναι οι χειρότεροι τύραννοι που γνώρισε ποτέ ο τόπος και ο χειρότερος εφιάλτης που γνώρισε η Ευρώπη. Τους καταδικάζουμε, όμως καταδικάζουμε και την στρατηγική της έντασης».
Απαντώντας δε, στο ερώτημα αν η στρατηγική της έντασης καλλιεργείται και από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Εννοώ όσους μιλάνε για ραντεβού στα σφαγεία και τα γουναράδικα, μιλούν απαξιωτικά και καλούν σε λιντσάρισμα. Αυτή είναι η στρατηγική της έντασης που δεν ξεκίνησε χθες. Και δεν θα σταματήσει, αν δεν επέμβουμε. Θέλουμε να σταματήσει η στρατηγική της έντασης».
Και πρόσθεσε: «Ανέφερα την Κωνσταντοπούλου ως παράδειγμα απαξίωσης του κοινοβουλευτισμού. Αποδοκιμάστηκε χθες η πρότασή της από όλες τις πτέρυγες, μίλησε για βιασμό της δημοκρατίας, πλαστογράφηση των προσωρινών πρακτικών. Όλοι της είπαν ότι δεν υπάρχει παρατυπία και ισχύει η αρχή της δεδηλωμένης. Αυτό είναι ευτελισμός. Αν θέλετε ανθρώπους να κερδοσκοπούν πάνω στο εφήμερο, να τρίβουν τα χέρια τους όταν πεθαίνει κάποιος, δεν θα τον βρείτε σε μένα. Έχω παλέψει για τη Δημοκρατία, όταν κάποιοι ήταν αγέννητοι. Είναι ευθύνη όλων να σταματήσει το γαϊτανάκι που οδηγεί στην ένταση και τη βία».
Σημείωσε επίσης ότι «στη Χαλκιδική έκαψαν εργοστάσια και σπίτια, επειδή ήταν κατά μίας επένδυσης που, σας θυμίζω, έχει κριθεί νόμιμη απ' όλα τα δικαστήρια. Να επεμβαίνουμε λοιπόν όπου καταλύεται η τάξη. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται, είναι αδιαίρετος. Ότι είναι ελαστική η εφαρμογή του νόμου το ξέρω. Είναι ένα κατάλοιπο δεκαετιών, το ξέρω. Αυτούς που έχουν καταλάβει την ΕΡΤ και βρίζουν; Και οι ίδιοι θα πρέπει να αποδέχονται το νόμο και όταν είναι υπέρ τους και όταν είναι υπέρ των αντιπάλων τους. Η θεωρία των δύο άκρων στρέφεται ενάντια στου ακραίους. Υπερασπίζονται τους κουκουλοφόρους, τρομοκράτες που έχουν καταδικαστεί και δολοφόνους, φωνάζουν εμφυλιοπολεμικά συνθήματα που στάζουν αίμα».
Και σημείωσε: «Η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής, που οδηγεί σε βία και νεκρούς. Η στρατηγική έντασης αλληλοτροφοδοτείται».
Τέλος, υποστήριξε ότι «τη Χρυσή Αυγή την γέννησε μία κοινωνία κρίσης με 1,5 εκατ. ανέργους και 2 εκατ. λαθρομετανάστες, που κάποια κόμματα θέλουν να τους αυξήσουν, να τους νομιμοποιήσουν όλους και να φέρουν και άλλους», καθώς επίσης και ότι «αν δεν συντηρείτο η ένταση από τη μία πλευρά, θα ήταν πιο εύκολο να συντριβεί η άλλη... Να κάνει και η Αριστερά την αυτοκριτική της. Οι ακρότητες βλάπτουν τη χώρα».

ΠΗΓΗ: http://www.theinsider.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"