ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΚΑΦΕΛΗΣ ESM: ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Πιο σκοτεινό από ποτέ το μέλλον της Ελλάδας> Να μάθετε να ζείτε στην κόλαση της λιτότητας, ξεχάστε το κούρεμα!Ο επικεφαλής του ταμείου διασώσεων της ευρωζώνης αμφισβήτησε τις επίσημες εκτιμήσεις για το πόσο μεγάλο είναι το πραγματικό βάρος του χρέους της Ελλάδας πάνω στην οικονομία, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η ευρωζώνη απομακρύνεται από τις προηγούμενες δεσμεύσεις της για μείωση του χρέους της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην The Wall Street Journal, ο Klaus Regling, επικεφαλής του European Stability Mechanism, δήλωσε ότι οι στόχοι για μείωση του ελληνικού χρέους, που αποτέλεσαν το κεντρικό σημείο αναφοράς για το πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας, «δεν έχουν νόημα.»
Τόνισε ότι για να αποτιμηθεί ορθώς η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια που πληρώνει η Αθήνα για το μεγαλύτερο κομμάτι τους χρέους και τα μακροχρόνια προγράμματα αποπληρωμών- στοιχεία που την διαχωρίζουν από άλλες χρεωμένες χώρες.
Οι αξιωματούχοι συγκλίνουν στην άποψη ότι η Αθήνα θα χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα διάσωσης. Αλλά τα σχόλια του κ. Regling συνηγορούν με τις κυβερνήσεις εκείνες της ευρωζώνης που θέλουν να αντισταθούν στα αιτήματα απαλοιφής τμημάτων των χρεωστούμενων.
Σίγουρα, τα σχόλιά του θα φέρουν την ευρωζώνη σε πορεία σύγκρουσης με το ΔΝΤ, που πιέζει τις κυβερνήσεις να «σβήσουν» κάποια χρέη της Ελλάδας.
Με τις δηλώσεις του, ο κ. Regling συντάσσεται με εκείνους τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που διαμαρτύρονται για τους υπολογισμούς από τους οποίους προέκυψε το ελληνικό χρέος, βάση του οποίου επιτεύχθηκε το πρόγραμμα διάσωσης του Νοεμβρίου, καθώς και οι συνεπαγόμενοι στόχοι του.
Στην συμφωνία του Νοεμβρίου, ο στόχος είναι να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας στο 124% του ΑΕΠ ως το 2020, από 170% περίπου σήμερα. Οι υπουργοί δεσμεύθηκαν επίσης ότι το ελληνικό χρέος θα είναι «αισθητά χαμηλότερο από το 110%» του ΑΕΠ ως το 2022.
«Δεν αρκεί να υπάρχει ένας στόχος για τον συντελεστή του χρέους... Δεν έχει νόημα,» δήλωσε ο κ. Regling.
Οι εν λόγω υπολογισμοί, γνωστοί ως «ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους», δηλώνει ο κ. Regling στην συνέντευξή του, δεν λαμβάνουν επαρκώς υπόψη τους εκτάκτως ευνοϊκούς όρους που υπάρχουν στα δάνεια διάσωσης. Τόνισε ότι αυτά έχουν πολύ χαμηλό επιτόκιο και κατά μέσο όρο θα ξεπληρωθούν σε 30 χρόνια.
«Αν προσθέσουμε όλα αυτά, προκύπτει ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας. Και οικονομικά αυτό αντιστοιχεί σε κούρεμα,» λέει ο κ. Regling και συμπληρώνει: «Πιστεύω ότι κάποιοι πρέπει να κάτσουν να μελετήσουν τα δεδομένα και να τα δουν υπό αυτό το πρίσμα.»
Οι δηλώσεις του κ. Regling υποστηρίζουν τα σχόλια του διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, που στις αρχές της εβδομάδας επέμεινε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που δήλωσε ότι η Αθήνα μπορεί να χρειαστεί νέα δάνεια, αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο απαλοιφής χρεών.

ΠΗΓΗ:  http://ioablognews.blogspot.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΦΕΛΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΑΙΣΧΟΣ

Η 'Ελενα Ματσούκα με τον δικηγόρο Ευάγγελο Ιωαννίδη για την ονομασία των...

Συνέντευξη στο Ράδιο Σύμπαν του Σίδνευ στην Έλενα Ματσούκα του δικηγόρου και στελέχους της ΝΔ για το Μακεδονικό και όλα τα θέματα πολιτική...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"