ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΜΕΡΕΛ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΤΟ GREXIT ΗΤΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ


Και «απειλές λιρέτας» από τον Μπερλουσκόνι

Το Βερολίνο πίστευε μέχρι το 2012 ότι το GRexit ήταν διαχειρίσιμο, λέει ο Σμάγκι

Το Βερολίνο πίστευε μέχρι το 2012 ότι το GRexit ήταν διαχειρίσιμο, λέει ο Σμάγκι
Φλωρεντία
Η γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να πίστευε μέχρι το 2012 ότι η Ελλάδα μπορούσε να βγει από την Ευρωζώνη χωρίς μοιραίους κλυδωνισμούς για το κοινό νόμισμα, υποστηρίζει ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ μέχρι το 2011, σε βιβλίο του για τη διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης.

Σε βιβλίο του με τίτλο «Πεθαίνοντας από λιτότητα» (Morire di Austerità), ο τραπεζίτης υποστηρίζει, σύμφωνα με την Telegraph και ιταλικά μπλογκ, ότι η Άνγκελα Μέρκελ ήταν πεπεισμένη μέχρι και το φθινόπωρο του 2012 ότι οι επιπτώσεις ενός GRexit ήταν διαχειρίσιμες τόσο για τη Γερμανία όσο και για το κοινό νόμισμα και την ΕΚΤ.

Ο Σμάγκι υποστηρίζει ότι η γερμανική κεντρική τράπεζα επεσήμενε πως ήταν «εκτεθειμένη» κατά συνολικά 572 δισ. ευρώ στις κεντρικές τράπεζες των χωρών του λεγόμενου Νότου εξαιτίας του περιβόητου Target2.

Παράλληλα, ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι υποστηρίζει επίσης ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε «ρίξει» την ιδέα να εγκαταλείψει η Ιταλία την Ευρωζώνη και να επιστρέψει στη λιρέτα όταν, το 2011, η πίεση της κρίσης χρέους είχε αρχίσει να αγγίζει και την Ρώμη.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Ιταλός τότε πρωθυπουργός ανέφερε το ενδεχόμενο σε κατ' ιδίαν συζητήσεις του με ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι δεν κατονομάζονται. Στις αναφορές στον Τύπο εκτιμάται ότι πιθανότατα επρόκειτο για συνομιλίες του Καβαλιέρε με την γερμανίδα καγκελάριο και τον γάλλο πρόεδρο.
Newsroom ΔΟΛ
\
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΣΗ ΕΠΑΦΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΙΣΤΕΥΕ Η ΑΣΧΕΤΗ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ. ΚΑΛΑ.... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΦΤΑΣΕ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"