ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Handelsblatt: Οι Ελληνες δεν είναι τεμπέληδες

 Handelsblatt: Οι Ελληνες δεν είναι τεμπέληδες
 
Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt απαντά στο ερώτημα «Ποιο έθνος της ΕΕ είναι το πιο εργατικό;», μεταδίδει η Deutsche Welle. Το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας επικαλείται σχετική έρευνα της ΕΕ και επισημαίνει: «Οι Έλληνες είναι κατά την αντίληψη της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων ιδιαίτερα τεμπέληδες.

Μία έρευνα της ΕΕ καταδεικνύει ότι αυτό δεν ισχύει. Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι οι γερμανοί υπάλληλοι δεν είναι οι πιο εργατικοί». Την πρώτη θέση στη λίστα των πιο εργατικών Ευρωπαίων καταλαμβάνουν οι Ρουμάνοι με μέσο όρο 41,2 ώρες εβδομαδιαίως.

Τα στοιχεία του ευρωπαϊκού ερευνητικού ινστιτούτου Eiro κατατάσσουν τους Γερμανούς στην 4η θέση με μέσο όρο 40,5 ωρών την εβδομάδα. Το δημοσίευμα κλείνει με την εξής διαπίστωση: «Στην Ελλάδα της κρίσης οι υπάλληλοι είναι προφανώς πιο εργατικοί από ό,τι λέει η φήμη τους. Με 40 ώρες την εβδομάδα τοποθετούνται στη μέση της λίστας και πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 39,6 ωρών εβδομαδιαίως».

Ερχεται το... αδιαφανές ομόλογο

Από την άλλη πλευρά, ο αρθρογράφος του Spiegel σημειώνει πως «η νέα κυβέρνηση θα κάνει αρχικά το αναπόφευκτο. Αυτό για το οποίο στην αρχή δεν ήθελε κανείς να κάνει λόγο κατά τον προεκλογικό αγώνα, αλλά στο οποίο αναφέρθηκε στη συνέχεια ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Τα προγράμματα για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία θα υποστούν διορθώσεις και σύντομα θα διαπιστωθεί ότι ούτε αυτό δεν είναι αρκετό.

Ειδικά το επίπεδο του ελληνικού χρέους - αυτήν την ώρα στο 170% του ΑΕΠ- δεν είναι βιώσιμο ακόμη και στη βάση των πιο αισιόδοξων εκτιμήσεων. Καμία εταιρία, κανένας ιδιώτης επενδυτής δεν θα θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα για όσο καιρό υπάρχει ο κίνδυνος ενός νέου κουρέματος χρέους».

Ο σχολιαστής του Der Spiegel αναφέρεται στο σενάριο μίας απομείωσης του ελληνικού χρέους με συμμετοχή του επίσημου τομέα (OSI), που θα συνεπαγόταν επιβάρυνση των φορολογουμένων. «Το OSI δεν θα έρθει όμως» εκτιμά ο αρθρογράφος, καθώς δεν θα έχει την έγκριση ούτε της κυβέρνησης ούτε της αντιπολίτευσης. Όπως εκτιμά τέλος, αντί ενός «διαφανούς» κουρέματος, θα έρθει το «αδιαφανές» ομόλογο με μηδενικό κουπόνι.

ΠΗΓΗ: REAL

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΓΑΛΟΥΧΗΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΠΕΡΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ OSI ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ 50% ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΣΟ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"