ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Κάπα Research:Σαραντάρηδες στην Αυτοδιοίκηση

Κάπα Research: Το νέο προφίλ του ψηφοφόρου

ΑΘΗΝΑ 15/09/2013

Nέα πρόσωπα, σαραντάρηδες, ώστε να έχουν επαγγελματική καταξίωση, αλλά αποδεσμευμένους από κομματικούς μηχανισμούς αναζητούν οι ψηφοφόροι εν όψει των κρίσιμων Αυτοδιοικητικών Εκλογών τον Μάιο του 2014.

Τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η Κάπα Research για Το Βήμα της Κυριακής σε ένα κολοσσιαίο δείγμα 30.249 ατόμων πανελλαδικά, αποτυπώνουν μια καινούρια εικόνα για τις αντιλήψεις των πολιτών που αμφισβητούν το μέχρι σήμερα μοντέλο διοίκησης των δήμων και των περιφερειών.

Οι πολίτες εξακολουθούν να αναζητούν νέα πρόσωπα, γυρίζοντας την πλάτη σε πρώην βουλευτές, αποτυχημένους πολιτευτές και γόνους πολιτικών τζακιών.

Οι πέντε δημοφιλέστεροι περιφερειάρχες είναι οι: Σταύρος Αρναουτάκης (ΠΑΣΟΚ, Κρήτης), Κωνσταντίνος Αγοραστός (ΝΔ, Θεσσαλίας), Αλέξανδρος Καχριμάνης (ΝΔ, Ηπείρου), Γιάννης Σγουρός (ΠΑΣΟΚ, Αττικής) και Ιωάννης Μαχαιρίδης (Νοτίου Αιγαίου).

Οι δέκα δημοφιλέστεροι δήμαρχοι σε δήμους άνω των 50.000 κατοίκων είναι οι: Γεώργιος  Ιωακειμίδης (Νίκαιας και Ρέντη), Διονύσιος Χατζηδάκης (Π.Φαλήρου), Νικόλαος Ζενέτος (Ιλίου), Σίμος Δανιηλίδης (Νεάπολης-Συκεών), Νικόλαος Σαράντης (Αγ.Αναργύρων-Καματερού), Ανδρέας Παχατουρίδης (Περιστερίου), Σταύρος Κασιμάτης (Κορυδαλλού), Ευάγγελος Λαμπάκης (Αλεξανδρούπολης), Ιωάννης Μπουτάρης (Θεσσαλονίκης) και Ηρακλής Γκότσης (Νέας Ιωνίας).

Ειδικότερα, στη βασική ερώτηση για το αν ένας επόμενος δήμαρχος θα κρινόταν σκόπιμο να έχει τη στήριξη κάποιου κόμματος, 67,4% ζητούν να μην έχει σχέση με την πολιτική και τα κόμματα.

Για τα χαρακτηριστικά, που θα έπρεπε να έχει, 28,3% απαντούν ότι θα πρέπει να είναι αμέτοχος έως τώρα στα δημοτικά δρώμενα και 44,9% να διαθέτει εμπειρία από διοικητικά του δήμου.

Σε ό,τι αφορά την ηλικία του, 44% απαντούν να είναι 40 και άνω. Για περίπου 24,9% των ερωτηθέντων, καλό θα ήταν ο επόμενος δήμαρχος να προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς, σε αντίθεση με ποσοστό 18,3%, που θα προτιμούσαν κεντροδεξιό.

Στην περίπτωση που θα έπρεπε σε δεύτερο γύρο να επιλέξουν μεταξύ ενός υποψηφίου κεντροαριστερού και ενός άλλου κεντροδεξιού, 44,9% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων απαντούν ότι θα επέλεγαν εκείνος που προέρχεται από την κεντροαριστερά, σε αντίθεση με 31% που θα ψήφιζαν τον ανθυποψήφιο του.

Τέλος, για την ψήφο 42 και πλέον στους 100 (42,5%) ψηφοφόρων των δημοτικών εκλογών, είναι αδιάφορο το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο». Επίσης το 48,8% των πολιτών έχει θετική ή μάλλον θετική άποψη για τον Καλλικράτη.


ΠΗΓΗ:http://www.nooz.gr/


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"