ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η ανάγκη ελληνικού κουρέματος «δίχαζε ήδη από το 2010»

To πρώτο πακέτο «έσωζε τους πιστωτές»

Η ανάγκη ελληνικού κουρέματος «δίχαζε ήδη από το 2010» το ΔΝΤ

Η ανάγκη ελληνικού κουρέματος «δίχαζε ήδη από το 2010» το ΔΝΤ
Εσωτερικές διαφωνίες στο συμβούλιο του ΔΝΤ ήδη κατά τις συζητήσεις του 2010 για το πρώτο πακέτο προς την Ελλάδα και την ανάγκη «κουρέματος» δείχνουν έγγραφα που δημοσιεύειη  Wall Street Journal, σύμφωνα με τα οποία αντιπρόσωποι χωρών εκτός Ευρώπης είχαν σοβαρές ενστάσεις για τη βιωσιμότητα του προγράμματος.

Η εφημερίδα επικαλείται την Τρίτη γνώση των απόρρητων ή αυστηρά εμπιστευτικών εισηγήσεων μελών του συμβουλίου από το 2010.

Σύμφωνα με αυτήν, σημαντικό τμήμα των εκπρόσωπων στο συμβούλιο είχε «σημαντικές ενστάσεις» για τον σχεδιασμό του ελληνικού πακέτου, θεωρώντας πως έριχνε υπερβολικό βάρος της επώδυνης εξυγίανσης στους Έλληνες ενώ άφηνε αλώβητους τους ιδιώτες πιστωτές.

Ενδεικτικά, ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας και άλλων χωρών της περιοχής, Νογκέιρα Μπατίστα, φέρεται να ισχυριζόταν ότι το πακέτο κινδύνευε να γίνει «απλά πακέτο διάσωσης των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, κυρίως των ευρωπαϊκών τραπεζών».

«Η εναλλακτική μίας εκούσιας αναδιάρθρωσης χρέους θα έπρεπε να είχε μπει στο τραπέζι» είχε πει επίσης, σύμφωνα με την WSJ, ο τότε αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Πάμπλο Αντρές Περέιρα (Αργεντινή). Με αυτόν τον τρόπο, ανέφερε, το ταμείο «αναβάλλει, και ίσως επιδεινώνει, το αναπόφευκτό».

Αρκετές ήταν και οι ενστάσεις για τις εκτιμήσεις του προγράμματος, οι οποίες επικρίθηκαν ως υπερβολικά φιλόδοξες, την στιγμή μάλιστα που μικρές αποκλίσεις θα μπορούσαν να είχαν τεράστια επίπτωση στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Εκείνες οι ενστάσεις έρχονται στο φως την ώρα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, που η Αθήνα ζητά ελάφρυνση του βάρους του χρέους. Η τωρινή θέση του ΔΝΤ, υποστηρίζεται, πρέπει να ειδωθεί υπό το πρίσμα εκείνων των πρώτων προβληματισμών στο συμβούλιο για την σκοπιμότητα του πακέτου.
Newsroom ΔΟΛ


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Ακριβως. Αλλα οταν τα λεγαμε λιγοι μας ακουγαν. Τωρα ολοι μιλουν ως μετα Χριστον προφητες


OΛΟΚΛΗΡΗ Η  ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΕΣ


 ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ :

http://2.bp.blogspot.com/-7Twa21QxF9w/UKoKQG01XqI/AAAAAAAAAIQ/hqYufhaRlHM/s72-c/SDC10311.JPG
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 20/11/2012 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011
ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ 
ΕΔΩ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ:


ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΩΡΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ:
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΕΔΩ:  

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"