ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

«Η Ρεπούση με τις σαχλαμάρες της μας ένωσε πολύ»

«Η Ρεπούση με τις σαχλαμάρες της μας ένωσε πολύ»

Μια λαοθάλασσα κόσμου ενώθηκε με τα λόγια και τις μελωδίες του. Ο Σταμάτης Σπανουδάκης την περασμένη Παρασκευή έδωσε μια μεγαλειώδη συναυλία -παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου- στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, εξυψώνοντας τα ελληνικά ιδεώδη και κάνοντας καυστικά σχόλια ακόμη και για τη βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση! Πριν από την παρουσίαση του κομματιού του «Για την Σμύρνην» -εν είδει προλόγου-, ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης ανέφερε με σκωπτικό τρόπο την πολιτικό, της οποίας οι προκλητικές δηλώσεις περί «συνωστισμού στην προκυμαία της Σμύρνης» για τη Μικρασιατική Καταστροφή είχαν ξεσηκώσει την μήνιν χιλιάδων Ελλήνων.

«Θέλω να αφιερώσω το κομμάτι αυτό στην κυρία Ρεπούση και να την ευχαριστήσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανουδάκης συνεχίζοντας, «διότι με τις σαχλαμάρες που λέει μας ένωσε ακόμη περισσότερο». Η δήλωση αυτή δυναμίτισε την ατμόσφαιρα στο θέατρο, με τους χιλιάδες θεατές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Η μνημειώδης συναυλία -από τις πιο θερμές των τελευταίων ετών από πλευράς ανταπόκρισης κοινού- διήρκεσε περίπου δύο ώρες και ένα τέταρτο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν sold out. Μάταια ο κόσμος περίμενε έξω από το Ηρώδειο προκειμένου να προμηθευτεί τα «μαγικά χαρτάκια», τα οποία είχαν κάνει φτερά.

Ο συνθέτης παρουσίασε εκτός τις παλιότερες δημιουργίες του και τα κομμάτια από τον νέο του δίσκο με τίτλο «Χαίρε θάλασσά μου», που κυκλοφόρησε στα δισκοπωλεία την περασμένη Παρασκευή. Ενα άλμπουμ που έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής από τον κόσμο του Ηρωδείου, αφού καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς τραγουδούσε μαζί με τους συντελεστές και χειροκροτούσε δυνατά.

Ο ίδιος ο Σταμάτης Σπανουδάκης, μάλιστα, παρουσίαζε τα κομμάτια διακηρύσσοντας την πίστη του προς την Παναγία και την Ορθοδοξία, την οποία άλλωστε θεωρεί ως τη μόνη λύση για διέξοδο από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας.

Χαρακτηριστικό είναι δε ότι, προτού ακουστεί η εξαιρετική σύνθεσή του «Ο δρόμος της άνοιξης», ο Σταμάτης Σπανουδάκης ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους «να μην αργήσει να έρθει η άνοιξη και στην πατρίδα μας», συμπληρώνοντας: «Δεν ξέρω αν το αξίζουμε εμείς, αλλά σίγουρα η πατρίδα μας το αξίζει».

Από τα πλέον χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της συναυλίας στο Ηρώδειο ήταν και η αφιέρωση του τραγουδιού «Καλημέρα, τι κάνεις» σε ένα ζευγάρι θεατών, μια και ο άνδρας εκείνη την ώρα έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό του!

Η βραδιά έκλεισε τυπικά με το εμβληματικό κομμάτι του «Θα έρθεις σαν αστραπή». Και λέμε τυπικά, διότι ακολούθησε το encore, όπου ο Σταμάτης Σπανουδάκης έπαιξε τον «Δρόμο της άνοιξης» (ορχηστρικό) αλλά και το τραγούδι «Δέσποινα» από τον νέο του δίσκο, το οποίο παρουσίασε με τη συμμετοχή της χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου.

Στο πλευρό του Σταμάτη Σπανουδάκη εμφανίστηκαν οι πιστοί του συνεργάτες: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (βιολί), Δημήτρης Γιαννακάκης (πλήκτρα), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο) αλλά και οι Πάνος Κατσικιώτης και Στέφανος Λαρεντζάκης (κρουστά). Ακόμη, το δυναμικό «παρών» έδωσαν η 14μελής ορχήστρα εγχόρδων Τάμαλο, αλλά και ο Σπύρος Λάμπρου με την Παιδική και τη Μεικτή Χορωδία του.


Ενίσχυση στην Εστία Κοριτσιών

Μέρος των καθαρών εσόδων από τη βραδιά δόθηκε στην Εστία Κοριτσιών «Φιλοθέη η Αθηναία», με την οποία μάλιστα ο συνθέτης έχει ενώσει και στο παρελθόν τις δυνάμεις του, ενισχύοντας την πλούσια δράση της. Μιλάμε φυσικά για μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία από το 1963 έως και σήμερα φιλοξενεί, ανατρέφει και μορφώνει κορίτσια ηλικίας από λίγων μηνών έως 18 ετών, ορφανά ή προερχόμενα από διαλυμένες οικογένειες. «Είναι μεγάλο το έργο τους. Να παίρνεις μικρά ορφανά ή παρατημένα παιδιά και να τα μεγαλώνεις. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο» είχε δηλώσει στη «δημοκρατία» πριν από λίγες ημέρες ο κ. Σπανουδάκης.

Γιώτα Βαζούρα

Πηγη: Δημοκρατία

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"