ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Το «πλεόνασμα» ενός οικονομικού φιάσκου

Το «πλεόνασμα» ενός οικονομικού φιάσκου
 
«Το ψαλίδισμα της εκτίμησης για πρωτογενές πλεόνασμα φέτος από τα 500.000.000 ευρώ στα 100.000.000 ευρώ ήταν το μόνο πράγμα πάνω στο οποίο συμφώνησαν με την κυβέρνηση οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι αναχώρησαν χθες από την Αθήνα αφήνοντας ανοιχτά όλα τα καυτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης». Ετσι ξεκινούσε το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την ψυχρολουσία που δέχτηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όταν διαπιστώθηκε ότι το πολυδιαφημισμένο «πρωτογενές πλεόνασμα» θα είναι κλάσμα από το αρχικά υπολογισθέν.

Η οικτρή και ψυχρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν η χώρα μας και ο πολύπαθος λαός μας δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον εικονικό παράδεισο που σκιαγραφείται καθημερινά στην «κατεστημένη» ενημέρωση, η οποία ασχολείται με όλα - εκτός από τα σημαντικά.

Μια παράγραφο παρακάτω, στο ίδιο θέμα της εφημερίδας μας, αναφέρεται κι άλλη αποκαρδιωτική είδηση, που αφορά την αγορά εργασίας: «Επίσης οι τροϊκανοί περιμένουν και προτάσεις για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις για επιχειρήσεις άνω των 150 εργαζομένων. Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, αναμένεται να υπάρξει είτε διπλασιασμός των ομαδικών απολύσεων είτε ακόμα και απελευθέρωσή τους, στις περιπτώσεις εκείνες των επιχειρήσεων που βρίσκονται υπό καθεστώς αναδιάρθρωσης».

Ελεύθερες απολύσεις, αβάσταχτοι φόροι σε ακίνητα, πλήρης υποτίμηση της αξίας της εργασίας, ανεργία σε επίπεδα αφρικανικής χώρας, εκποίηση των κρατικών «ασημικών» με συνοπτικές διαδικασίες και υπό την εποπτεία της τρόικας. Αυτό το τοπίο είναι το αληθινό. Αυτό η τραγωδία εκτυλίσσεται λεπτό προς λεπτό στα ελληνικά σπίτια.

Εν κατακλείδι, το πρόγραμμα που εφαρμόζεται από το υπουργείο Οικονομικών έχει ταυτόσημη... επιτυχία με τα υπόλοιπα που είχαν εκπονηθεί από τους κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο. Οι θυσίες των Ελλήνων πηγαίνουν στράφι και ο φαύλος κύκλος της ύφεσης χτυπάει ανελέητα κάθε γειτονιά της πατρίδας μας. Η αλλαγή πλεύσης είναι επιβεβλημένη και κάθε λεπτό που περνάει αναξιοποίητο επιβαρύνει την ήδη δεινή εικόνα.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"