ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΑΓΓ. ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

...στην δυσκολότερη εποχή της πατρίδας μας είχαμε τη χειρότερη εκπροσώπηση των συμφερόντων του τόπου μας.- Άγγελος Ρακόπουλος, Δήμος Αμυνταίου

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |






Εισήγηση του Ρακόπουλου Θ. Άγγελου για τη «Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις εξελίξεις στο Στρατόπεδο Παπαπέτρου και για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 273/19-08-2013»

Κύριε Πρόεδρε.
Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω, τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης, για την τιμή
που μου έκαναν να με ορίσουν αγορητή του θέματος.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε κύριε πρόεδρε, το υπό συζήτηση θέμα, μπήκε στην ημερήσια διάταξη με βάση το άρθρο 3 παράγραφος 4 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που δίνει τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση, να βάζει θέματα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το θέμα μας, αφορά στην ουσία, το μείζον ζήτημα της ομόφωνης απόφασης 273/19-08-2013 για παραίτηση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, σαν μέσο πίεσης, στην αποψίλωση του Στρατοπέδου Παπαπέτρου.
 
Κύριε Πρόεδρε.
Η παραίτηση του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων, είναι η κορυφαία πράξη αντίστασης των εκφραστών του τόπου μας, απέναντι στην ως τώρα εδώ και λίγα χρόνια, αποψίλωση των Δημόσιων Υπηρεσιών στο Δήμο μας.
 
Το στρατόπεδο Παπαπέτρου ήταν η κορυφή του παγόβουνου, που μας οδήγησε στην κορυφαία αυτή πολιτική πράξη. Η δημοτική πλειοψηφία όμως, σε δεύτερη ωριμότερη σκέψη, έκρινε, ότι δε τη συνέφερε πολιτικά, παραίτηση, στην οποία οδηγήθηκε παρασυρμένη από την αντιπολίτευση. Έτσι είδαμε, σε επόμενη φάση, διάφορα περίεργα αλλά όχι ανεξήγητα γεγονότα. Ο Δήμαρχος κατ’ αρχάς, να καθυστερεί να δεχτεί την παραίτηση των Συμβούλων, μέχρι 30/9, πράγμα που ο νόμος του επιτρέπει, και να δίνει την εικόνα, ότι πιθανότατα ο ίδιος, δεν είχε καν υποβάλει παραίτηση. Η δυνατότητα καθυστέρησης της αποδοχής παραίτησης μέχρι ένα μήνα, αφορά παραιτήσεις για προσωπικούς ή άλλους λόγους. Σε καμιά περίπτωση, παραίτηση σαν μέσο πίεσης πολιτικού, δεν μπορεί να μπαίνει σε αυτήν την νομικίστικη λογική.
 
Μείζον ζήτημα για εμάς, είναι το εάν ο Δήμαρχος υπέβαλε ή όχι παραίτηση, και πότε έγινε αυτό, στην Γεν. Γραμματέα Ηπείρου, πράγμα το οποίο θα διευκρινιστεί στην απάντηση της Γεν. Γραμματέως σε σχετικό ερώτημα μας. Θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα κ. Δήμαρχε σαν ένας μεγάλος ψεύτης, που εμπαίζει Δημότες και Δημοτικό Συμβούλιο, αν δεν έχετε υποβάλει παραίτηση.
 
Ακούσαμε κύριοι συνάδελφοι στην αίθουσα αυτή, από συναδέλφους πρώην στρατιωτικούς, να ανακαλούν τις παραιτήσεις τους γιατί θέλουν να δουλέψουν στο Δήμο… και ότι δεν χάθηκε τίποτα, από την αποχώρηση μονάδων από το στρατόπεδο.
Επίσης υπήρξαν αναφορές σε παλιότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το «Πεδίο Βολής Λόφων-Κέλλης» και οι οποίες δημιούργησαν μια προϊστορία, και ένα αρνητικό κλίμα, για το στρατό στο Αμύνταιο.
 
Κύριοι συνάδελφοι της πλειοψηφίας.
Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι ο «Μωσαϊκός Νόμος». Μπορούν και αλλάζουν. Φέρτε το άμεσα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθούμε όλοι υπεύθυνα πάνω σε αυτό. Τρία χρόνια είστε στην Δημοτική αρχή. Οι τότε συνθήκες και οι τότε αποφάσεις ήταν ενταγμένες σε ένα γενικότερο-ομόφωνο κλίμα εκλεγμένης εκπροσώπησης και κοινωνίας του τόπου (Νομαρχίας, Βουλευτών, Δήμων περιοχής).
 
Κύριε Δήμαρχε.
Με την ασκούμενη, προσωπική σας πολιτική τακτική, να διαπραγματεύεστε μόνος σας ζητήματα ουσίας, πήρατε ένα μεγάλο ρίσκο, και έχετε την κύρια ευθύνη στις επαναλαμβανόμενες ήττες του Δήμου μας, κυρίως στις αποχωρήσεις ΙΚΑ-Στρατός. Απειλούσατε με εξώδικα να φύγει το ΙΚΑ…τα θυμάστε φαντάζομαι.
Δεν αξιοποιήσατε στο θέμα του Στρατού τους Αντιστράτηγους Γιαγκούλη - Φραγκούλη που εύλογα είχαν προσβάσεις στα επιτελεία που διαμορφώνονται οι θέσεις του ΓΕΣ και του ΚΥΣΕΑ. Καθησυχάσατε τους Δημοτικούς Συμβούλους με τη διαβεβαίωση ότι «όλα είναι υπό έλεγχο». Δεν πιστεύετε κύριε Δήμαρχε στην δύναμη της συλλογικής δουλειάς.
Επειδή ο κατήφορος του Δήμου μας δεν έχει φτάσει στον πάτο του πηγαδιού. Τουλάχιστον στους 8 μήνες που σας απομένουν να μην έχουμε και άλλες σημαντικές απώλειες τώρα που μπήκε στο στόχο, η Υγεία και η Παιδεία.


Κύριε Δήμαρχε
 δεν ισχυριζόμαστε ότι φταίτε για όλα τα δεινά του κόσμου. Πιστεύουμε όμως, και το φωνάζουμε, ότι στην δυσκολότερη εποχή της πατρίδας μας είχαμε τη χειρότερη εκπροσώπηση των συμφερόντων του τόπου μας. 
 
ΠΗΓΗ: ΚΡΟΥΑ ΚΡΟΥΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"