ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

«Αντισυνταγματική κάθε νομοθετική ρύθμιση που θα αποκλείει αναπληρωματικές εκλογές»

«Αντισυνταγματική κάθε νομοθετική ρύθμιση που θα αποκλείει αναπληρωματικές εκλογές»


Αντισυνταγματική θεωρεί κάθε νομοθετική ρύθμιση που αποκλείει...
την αναπληρωματική εκλογή βουλευτών, σε περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Νικολόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και στέλεχος του ΔΗΚΚΙ, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του ότι «το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος επιβάλει αναπληρωματική εκλογή για την κατάληψη έδρας που κενώθηκε εφόσον έχουν παραιτηθεί όλοι οι αναπληρωματικοί που έχουν ανακηρυχθεί. Επίσης, το Σύνταγμα στο άρθρο 53 αναφέρει ότι δεν γίνεται αναπληρωματική εκλογή αν οι παραιτηθέντες είναι λιγότεροι από 60, αν βρισκόμαστε στο τέταρτο έτος της βουλευτικής περιόδου, πράγμα το οποίο δε συμβαίνει σήμερα που διανύουμε το δεύτερο έτος. Κάθε μελλοντική νομοθετική ρύθμιση που αποκλείει την αναπληρωματική εκλογή θα είναι αντισυνταγματική γιατί προσβάλλει το αντιπροσωπευτικό σύστημα που είναι οργανωτική βάση του ελληνικού πολιτεύματος».
 
  ΠΗΓΗ :http://ioablognews.blogspot.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"