ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ 2 ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΒΒΑΘΑ

 ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑ

 Η εξομολόγηση (ΙΙ)

Περίληψη προηγουμένου: Στο άρθρο της  περασμένης Κυριακής αναφέρθηκα στις «δράσεις» που ξεκίνησαν αλλά, δεν πρόκαναν να «υλοποιηθούν» επειδή οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της παλαιάς και νέας ΝΔ ήταν απασχολημένες με άλλες -δράσεις. Η στήλη έχει πολλάκις αναφερθεί σε αυτές και στις επιπτώσεις τους στην χώρα και στη κοινωνία (χρέος 360 δις, ΔΝΤ, μνημόνια, εθνικός και διεθνής εξευτελισμός, υποβάθμιση βιοτικού επιπέδου (“φτωχοποίηση” στη newspeak όπως “πλουσιοποίηση» κλπ) αλλά, κανείς δεν φαίνεται να δίνει σημασία στα σχόλια μας προφανώς επειδή συντάσσονται από ένα μη ευλογημένο (made στη γλώσσα της Μαφίας) δημοσιογράφο. Με την ίδια, ιεραποστολική θα έλεγα επιμονή ο γράφων έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα αλλά, επειδή δεν τα αποκαλούσε «δράσεις» και δεν κατάφερνε να τα εντάξει στα πακέτα Ντελόρ, στα ΚΠΣ και στα ΕΣΠΑ, φαγώθηκαν από τον κάλαθο των αχρήστων. Σε περίπτωση που, κάποιος θα μου προσάψει την κατηγορία της εμπάθειας εναντίον των «δύο μεγάλων κομμάτων» που κυβέρνησαν τη χώρα, τα τελευταία 38 χρόνια θα επαναλάβω ότι όλα αυτά συνέβησαν όχι επειδή κάποιος έφταιγε αλλά, επειδή Πρωθυπουργοί και υπουργοί έλλειπαν απ’ το σπίτι για δουλειές, έστω και αν ο κ. Πάγκαλος επιμένει ότι ήταν στην Ελλάδα και τα φάγαμε μαζί. Όλα όσα συνέβησαν από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα (Αλλαγή, Επανίδρυση, Εκσυγχρονισμός καθώς και η πληθώρα των δρόμων προς την 3η και 4η Παρακαμπτήριο προς τον Σοσιαλισμό, την Λεωφόρο Νεοφιλελευθερισμού κλπ) ήταν τυχαία γεγονότα τα οποία καμία σχέση δεν είχαν με τις «δράσεις» των ως άνω.  
Να όμως που, με την απόφαση του Eurogroup  να αποδεσμεύσει μέρος της megaδόσης του 65ου δανείου προς την Ελλάδα ανοίγει ένα φωτεινό μονοπάτι προς την Ανάπτυξη. Το είπε και ο κ. Χατζηδάκης στο forum του ελληνο-αμερικανικού επιμελητηρίου ότι, επιτέλους η Ελλάδα βρήκε το δρόμο προς την πρωτεύουσα της Μέσης Γης Mordor. Εκεί περιμένει ένα ελντοράντο φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων η αξία του οποίων, όπως είπε μία ομιλούσα κεφαλή σε πρωινάδικο, υπολογίζεται σε 367 δις ευρώ! Με αυτά τα λεφτά, συμπλήρωσε, θα ζήσουν καλά τα παιδιά μας μια και ο κυρ Μήτσος στα Γρεβενά και η κυρά Κούλα στη Τζια, τα έκαναν θάλασσα με τα δάνεια που πήραν. Όπως πολλές έχω πει και  δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, υπεύθυνοι για την χρεοκοπία είναι, εκτός απ’ τους δύο και παιδιά 10 και 12 ετών που μεγαλώνουν στην Άρτα και στη Κομοτηνή, στο Ηράκλειο και στη Τρίπολη τα οποία παιδιά αποφάσισαν να δανειστούν άλλα 300 δις προκειμένου να έλθει η ανάπτυξη. Μια και αναφέρθηκα στην ανάπτυξη επιτρέψτε μου να παρουσιάσω μερικές ακόμα  «δράσεις» α. αεροδρόμιο cargo στη δυτική Αττική β. επαναλειτουργία αεροδρομίου Ελληνικού γ. κατασκευή αιολικών και φ/β πάρκων δ. κατασκευή ΧΥΤΑ. Όλες, και άλλες τόσες, προσκρούουν στην αντίδραση των «τοπικών κοινωνιών» που λένε ότι, τα πάρκα θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πουλιών και υποβαθμίζουν το περιβάλλον, και τα φ/β απειλούν την «πολιτιστική μας κληρονομιά». Το ίδιο, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του Γοδεφρείγου του 2ου Παπανδρέου του 3ου κ. Κρίτωνα Αρσένη, ισχύει και  για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο οι  οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των φαλαινών. Και αυτό είναι περίεργο διότι, τα κήτη δεν παθαίνουν τίποτα αν τρυπήσει μία τουρκική, ισραηλινή ή και αιγυπτιακή εξέδρα άντλησης πετρελαίου  τς,τς,τς. Πάντως έχω και μία αισιοδοξία η οποία ενισχύεται από τον βαθμό οργάνωσης του Κράτους. Για παράδειγμα αν κάποιος θέλει να ιδρύσει μία αεροπορική εταιρία πρέπει να απευθυνθεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας οι υπάλληλοι της οποίας διαθέτουν μεν  Η/Υ αλλά, με λειτουργικό σύστημα DOS και δεν τους χρησιμοποιούν επειδή δεν λαβαίνουν το σχετικό «επίδομα». Οι ερωτήσεις δεν στέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αλλά, με «φαξ» το ίδιο και οι απαντήσεις οι οποίες καθυστερούν από 6 ως 14 μήνες ανάλογα με τον ποιος δεν «χωνεύει» ποιον. Το ίδιο ισχύει για μία εταιρία εκμετάλλευσης υδροπλάνων. Χρειάστηκαν 6  χρόνια για να αποφασιστεί αν είναι το Λιμενικό (που τα αποκαλούσε σκάφη) ή ΥΠΑ (που τα έλεγε  αεροπλάνα). Το πρόβλημα λύθηκε με την (οικονομική) αυτοκτονία του επενδυτή.
Μετά από κοντά τέσσερις δεκαετίες ανάπτυξης με δανεικά, μία παραίσθηση Ολυμπιακών και, με πολιτικές πρωτοβουλίες, η οργάνωση και  εκτέλεση των οποίων θύμιζε κωμωδίες του βωβού κινηματογράφου, η χώρα γονάτισε. Εκτός απ’ τα κομματόσκυλα, στο γεμάτο πληγές σώμα της αφόδευσε η πιο ξευτιλισμένη κοινωνική τάξη της νεοελλάδας: αυτή του τραχανοπλαγιάδικου lifestyle. Οι οθόνες της τηλεόρασης και οι σελίδες των εντύπων  της κλειδαρότρυπας, έδωσαν τον τόνο. Τα υποπροϊόντα του εκπαιδευτικού συστήματος «την  άκουσαν» μοντέλες και face controllers. Γέμισε ο τόπος ξανθιές βίζιτες (με μαύρες ρίζες), οι οθόνες πλημμύρισαν γυναικείο κρέας και ανδρόγυνα σε κατάσταση συνεχούς, μανιακής ευτυχίας. Για 38 χρόνια, κάτω απ’ την επίβλεψη των 5,5 προφητών της μεταπολίτευσης, η Δημοκρατία μετατράπηκε σε καρικατούρα της Ιδέας καθώς, στρατοί γαλαζοπράσινων «αγωνιστών», κολεγιόπαιδων και  pink υπουργών, γραμματέων και «συμβούλων» κατέλαβαν το κράτος μετατρέποντας το σε ένα μεταμοντέρνο οίκο ανοχής. Οι δημόσιες υπηρεσίες γέμισαν σακάκια. Ένα που φορούσε ο βολεμένος κι’ άλλο στη κρεμάστρα για το «μόλις βγήκε, θα επιστρέψει, το σακάκι του είναι εδώ». Από την άλλη 30-40 οικογένειες κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών πήραν «όλο το χαρτί». Οι δρόμοι  γέμισαν με «κομπρέσορ», μπέμπες και καγιέ. Νεαρά καλόπαιδα κυκλοφορούσαν με Χάμερ, κοσμικά αιδοία εμφανίστηκαν με M3, M4, M5. Τριάντα οκτώ  χρόνια απόλυτης ξευτίλας που επιβλήθηκε από  σωτήρες που, δυστυχώς, επέλεξε ο λαός. Μα τότε, λένε ορισμένοι, υπεύθυνος είναι και ο λαός. Τότε είναι που αισθάνομαι σαν serial killer. Είναι, φωνάζω αλλά, το ψάρι βρομάει πάντα απ’ το κεφάλι. Οι ηγέτες έδωσαν το παράδειγμα, τον τόνο, τις εντολές, τις κατευθύνσεις. Αυτοί επέλεξαν στρατηγούς, συνταγματάρχες και λοχαγούς. Αυτοί διακόρευσαν, εξαγόρασαν, έμαθαν τον λαό να συμπεριφέρεται σαν κατακτητής στην ίδια του τη χώρα. Τώρα όλοι ελπίζουμε σε κάποιας μορφής  επανεκκίνηση αλλά, ο Μπολιβάρ πέθανε, ο Τσε το ίδιο κι’ εγώ δεν αισθάνομαι καλά._Κ.Κ.
Υ.Γ. Όμως ο καιρός γαρ εγγύς! Μία νέα εποχή ανατέλλει για την Ελλάδα καθώς, τη θέση των Λουί Βουιτόν και Λουμπουτέν στη κυβέρνηση θα καταλάβουν τα Ζανέτος, τα Zara και τα Μάρκς εντ Σπένσερ

ΠΗΓΗ : http://kavvathas.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ CD


Βαξεβάνης: Αρχές Αυγούστου του 2010 δημιουργήθηκε το στικάκι



Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε στη συνέντευξή του στη ΝΕΤ ότι η λίστα έφτασε σε CD στην Ελλάδα τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου του 2010 και πως στη συνέχεια εκείνος την αντέγραψε σε USB.

Σύμφωνα με το HOT DOC, ο Κώστας Βαξεβάνης από την πλευρά του, παρέδωσε το στικάκι που ο ίδιος είχε στο πιστοποιημένο εργαστήριο ηλεκτρονικής έρευνας, την «Εγκληματολογική Εταιρεία  Πραγματογνωμόνων και Τεχνικών Συμβούλων επί θεμάτων εγγράφων και γραφής ψηφιακών πειστηρίων Forencic Associates» για επεξεργασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως προέκυψε από τον εργαστηριακό έλεγχο, τα αρχεία που είναι γνωστά ως Λίστα Λαγκάρντ, δηλαδή τα 2.062 excel (2.059 στην περίπτωση του  στικ - Βαξεβάνη) δημιουργήθηκαν στις 15 Απριλίου του 2009.

Το σύνολο των αρχείων αυτών φαίνεται να τυπώνεται στις 13 Οκτωβρίου του 2009, πριν δηλαδή οι ελληνικές αρχές το παραλάβουν, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα, όχι από CD αλλά από άλλο εγγράψιμο μέσο, δηλαδή από κάποιον σκληρό δίσκο κομπιούτερ ή κάποιο USB.

Αυτός είναι και ο λόγος που αφήνεται ίχνος εκτύπωσης. Αν είχαν εκτυπωθεί από κάποιο CD, τότε δεν θα είχαν αποτυπωθεί, εφόσον το CD δεν αφήνει ίχνη.

Ο χρόνος εκτύπωσης είναι ίδιος για όλα τα αρχεία, πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η εκτύπωση έγινε σε επαγγελματικό χώρο. Το πρώτο συμπέρασμα λοιπόν είναι, ότι κάποιοι, ίσως οι Γάλλοι, εκτύπωσαν τα αρχεία, όχι όμως από κάποιο CD, έξι μήνες μετά την δημιουργία του αρχείου «ελληνική λίστα Λαγκάρντ».

Ένα σημαντικό εύρημα στο USB που παραδόθηκε για ανάλυση, είναι πως αφού το αρχείο αυτό έγινε CD, προφανώς για να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές, αυτό αντιγράφτηκε και αποθηκεύτηκε σε μέσο USB, με την  ημερομηνία αυτής της αντιγραφής.

Αυτή την αντιγραφή παραδέχεται πως έχει κάνει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Άρα, η ημερομηνία αντιγραφής του CD που φαίνεται στο USB είναι η ημερομηνία αντιγραφής του CD που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο USB που παρέδωσε στο ΣΔΟΕ. Επομένως, αυτή η ημερομηνία πρέπει θεωρητικά να είναι γύρω στα μέσα Οκτωβρίου, όπως έχει καταθέσει στην Επιτροπή Διαφάνειας ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Όμως, όπως έδειξε η έρευνα, η μετατροπή του CD σε USB έγινε στις 4 και 5 Αυγούστου του 2010, περίοδο κατά την οποία όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση, διαβεβαιώνουν πως δεν είχαν καν τη λίστα.

Αυτό, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του HOT DOC,  μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα: Ή είναι ψέματα όσα λέγονται για την ημερομηνία παραλαβής της λίστας ή πρόκειται για λίστα από δύο διαφορετικές παραδόσεις, δηλαδή πριν από την επίσημη παραλαβή, ο Παπακωνσταντίνου ή κάποιος άλλος, πιθανόν να παρέλαβε ένα άλλο CD, το οποίο τελικώς αντέγραψε σε USB και παρέδωσε στο ΣΔΟΕ αντ' αυτού που έφτασε επίσημα στην Ελλάδα.

Την πιθανή ύπαρξη δύο λιστών ενισχύει ακόμη ένα εύρημα, τα αρχεία της λίστας που είχε στην κατοχή του ο δημοσιογράφος, έχουν ονομασία που αποτελείται από το λατινικό γράμμα Β και 10 αριθμούς. Όπως προκύπτει όμως από τη λίστα που διαβιβάστηκε για δεύτερη φορά στον εισαγγελέα Πεπόνη, τα αρχεία αυτά έχουν ονομασία που αποτελείται από τα λατινικά γράμματα BUP, μία τελεία και 10 αριθμούς.

Κάθε αρχείο του στικ «Βαξεβάνη» αντιστοιχεί στο ίδιο αρχείο στη λίστα Πεπόνη, μόνο που έχει διαφορετική ονομασία. Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν, να υπάρχει η ίδια λίστα από δυο διαφορετικές πηγές. Δεν αλλάζει το αρχείο, αλλά η λεπτομέρεια στη διαφορετική ονομασία αποκαλύπτει την πηγή του αρχείου. Αυτό άλλωστε αποτελεί συνήθη πρακτική των μυστικών υπηρεσιών, για να διαπιστώσουν, εάν κάποια έγγραφα εμπιστευτικά, παραδίδονται κατόπιν διαρροής.

Δεν αποκλείεται επιπλέον, ένας αντιγραφέας που είχε παρέμβει στη λίστα να άλλαξε την ονομασία των αρχείων, για να είναι σίγουρος για το ποια είναι η πρωτότυπη λίστα και το ποια είχε δεχθεί παρέμβαση.

Πώς όμως έγινε η μοναδική αντιγραφή του CD σε USB στις 4 και 5 Αυγούστου του 2010; Στις 4 Αυγούστου, από το CD που φέρεται ως CD Παπακωνσταντίνου αντιγράφονται 1.962 αρχεία.

Η αντιγραφή αυτή, σύμφωνα με την εργαστηριακή έρευνα διήρκεσε 7 ώρες, 20 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα. Τα 1.962 αρχεία αντιγράφηκαν από το μέσο αποθήκευσής τους σε αποθηκευτικό μέσο - πιθανώς USB - όχι  με τη διαδικασία COPY, αλλά με τη διαδικασία OPEN - SAVE AS.

Με τον ίδιον τρόπο, την επόμενη μέρα, αντιγράφονται τα υπόλοιπα 97 αρχεία, τα οποία δεν είναι σε σειρά με τα προηγούμενα. Η συμπληρωματική αντιγραφή διαρκεί 21 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Στις 4 Αυγούστου, αυτός που αντέγραψε τα αρχεία, διέκοψε τη διαδικασία για 2 ώρες και 16 λεπτά.

Αυτό που συμπεραίνεται είναι, ότι αυτός που έκανε την αντιγραφή άνοιγε κάθε ένα από τα αρχεία, τα διατηρούσε ανοιχτά για περίπου 15 δευτερόλεπτα, χρόνο που δικαιολογεί επεξεργασία και στη συνέχεια το αποθήκευσε σε νέο αρχείο στο USB.

Είναι αδύνατον, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να εντοπιστεί πόσα και ποια αρχεία έχουν πειραχθεί. Η μόνη βεβαιότητα είναι, ότι αποθηκεύτηκαν σε αφύσικο χρόνο, που δικαιολογεί πρόθεση επεξεργασίας.

Η αντιγραφή του επίμαχου CD σε USB με τον τρόπο που έγινε δεν αφήνει ίχνη διαγραφής. Δεν πήρε δηλαδή κάποιος συνολικά τα αρχεία να τα αντιγράψει και στη συνέχεια να σβήσει όσα ήθελε.

Έγινε αντιγραφή κάθε αρχείου ξεχωριστά, αφήνοντας έξω τα ανεπιθύμητα. Πρακτικά λοιπόν, δεν υπάρχει σβήσιμο, αλλά μη αντιγραφή των τριών συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου, οπότε δεν υπάρχει κανένα ίχνος.

Η πιθανότητα ο άνθρωπος που αντέγραψε το επίμαχο CD σε φλασάκι να χρησιμοποίησε άλλους χρόνους στο κομπιούτερ του, πράγμα που δεν είναι αδύνατον, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η αντιγραφή έγινε με ανορθόδοξο τρόπο που δηλώνει σκοπιμότητα, ούτε αλλάζει το γεγονός, ότι οι δύο λίστες, παρότι ίδιες με διαφορά τα τρία ονόματα, φέρουν διαφορετική ονομασία. Άρα, εάν δεν την δημιούργησε ο ίδιος ο αντιγραφέας, προέρχονται από διαφορετική πηγή.


ΠΗΓΗ:  http://tvxs.gr


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΩΤΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΗΔΟΝΗ

Την ανεξαρτητοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο βουλευτής Δράμας, Χρήστος Αηδόνης με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της βουλής. Μετά από αυτή την εξέλιξη το ΠΑΣΟΚ έμεινε με 24 βουλευτές στην κοινοβουλευτική του ομάδα.


 Διαβάστε, Αηδόνη,diavaste, aidoni




Ολόκληρη η επιστολή του κ. Χρήστου Αηδόνη προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη έχει ως εξής:

Προς: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η προσπάθεια εκμετάλλευσης από όλα τα κόμματα του «σκανδάλου» της λίστας «Λαγκάρντ», σκιάζει ακόμη περισσότερο την ήδη καταρρακωμένη πολιτική ζωή του τόπου και κλονίζει την αξιοπιστία μας, απέναντι σε ένα λαό που υποφέρει.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα αντιμέτωπος με αντίστοιχες υποθέσεις, στην αρχή της κοινοβουλευτικής μου διαδρομής, διαφώνησα με το ισχύον καθεστώς, που επιτρέπει την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, αλλά δίνει και την δυνατότητα σε πολιτικές πλειοψηφίες, να «στρογγυλεύουν» ευθύνες, στο όνομα κομματικών σκοπιμοτήτων.

Ακόμη έχω δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν και σίγουρα πριν από την εμφάνιση των στοιχείων σχετικά με την διαφαινόμενη απάλειψη ονομάτων απο την λίστα «Λαγκάρντ», πως η πολιτική διαχείριση αυτής της υπόθεσης από τους υπουργούς οικονομικών συνέβαλε στην ηθική εκτέλεση του ΠΑΣΟΚ.

Τότε, έγινε προσπάθεια να υποβαθμιστεί επικοινωνιακά η σχετική μου τοποθέτηση και να αναχθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ως ελάσσονος σημασίας ζήτημα.

Δυστυχώς σήμερα αποτελεί το μείζον ζήτημα για την χώρα.

Κύριε Πρόεδρε,

Δεν δέχομαι πως το ΠΑΣΟΚ και η τρικομματική κυβέρνηση μπορούν να λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας για την μη εξέταση ευθυνών των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν την λίστα, όπως αυτές υπαγορεύονται από τα γεγονότα.

Η προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών ευθυνών απο την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μου προκαλεί θλίψη και απογοήτευση.

Είχα την ψευδαίσθηση, οτι αυτές τις ευθύνες θα είχε ήδη αναλάβει ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να απελευθερώσει το κίνημα από την επιχειρούμενη συλλογικοποίηση του προβλήματος και κατ´επέκταση και την τρικομματική κυβέρνηση και να μην κρύβεται πίσω από την απειλή της αποσταθεροποίησης του κυβερνητικού σχήματος.

Η Δημοκρατία μας απέδειξε για μία ακόμη φορά, στις πρόσφατες εκλογές, πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Δεν δέχομαι, πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ολισθήσει εκ νέου και να πορευτεί και με άλλα ενοχικά σύνδρομα, πέρα αυτών που του φορτώθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο.

Αποχωρώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ανεξαρτητοποιούμαι.

Νιώθω υπερήφανος που βρέθηκα εδώ και 35 χρόνια σε μία πολιτική διαδρομή της παράταξης που συνδέθηκε με την δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική συμφιλίωση και απελευθέρωση και συνέβαλε καθοριστικά στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Δεν επιθυμώ να συμμετέχω, σε κανέναν μηχανισμό συγκάλυψης ευθυνών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Δεν επιθυμώ να συμμετέχω, σε κανένα μηχανισμό απαξίωσης του πολιτικού και θεσμικού μου ρόλου και του κοινοβουλευτικού μου λειτουργήματος.

Δεν επιθυμώ να συμμετέχω, σε κανένα μηχανισμό που πλέον δεν παράγει πολιτικές ανακούφισης του λαού, αλλά λειτουργεί με γνώμονα τα αρχηγικά συμφέροντα επιβίωσης.

Δεν επιθυμώ να συμμετέχω, σε κανέναν μηχανισμό πολιτικού κανιβαλισμού.

Εξ´ άλλου η σκιά της μη αξιοποίησης της λίστας «Λαγκάρντ» θα βαραίνει πάντα, όσους είχαν την ευθύνη της διαχείρισης.

Πιστεύω και θα στηρίζω τη σταθερότητα της τρικομματικής κυβέρνησης, ως της πλέον κατάλληλης πολιτικής συνταγής για την πατρίδα μας, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Δεν θα στηρίξω όμως περαιτέρω υφεσιακές πολιτικές, καθώς και πρόσωπα που λειτουργούν επιζήμια για το μέλλον του τόπου και της δημοκρατικής παράταξης.

Σήμερα, η κοινωνία που πλήττεται, ζητά άμεσες δράσεις ανάκαμψης και όχι επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Θα συνεχίσω να υπηρετώ πολιτικές, αξίες και ιδανικά που θα είναι μόνο ελπιδοφόρα για την Ελλάδα μας».

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αηδόνης

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αηδόνης
aidonis1
Ο Χρήστος Αηδόνης ανακοίνωσε και επίσημα την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ.
Μια κίνηση που δεν προκάλεσε έκπληξη, καθώς ο βουλευτής Δράμας είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του ότι πρόκειται να ενταχθεί στην πολιτική κίνηση που έχει δημιουργήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΗΓΗ:  http://www.inews.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΒΑΡΑΝΕ ΔΙΑΛΥΣΗ

LE FIGARO: Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ


 LE FIGARO: Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ

former yugoslav republic of macedonia2 Le Figaro: H γλώσσα των Σκοπίων είναι Βουλγαρική Διάλεκτος!!!!


Η γλώσσα των Σλάβων της ΠΓΔΜ είναι  Βουλγαρική διάλεκτος και  οι ίδιοι είναι Βούλγαροι, σύμφωνα με  άρθρο που δημοσιεύτηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro .
Το άρθρο της Le Figaro, όπως είναι ευνόητο προκάλεσε σοκ στα Σκόπια, που δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα τις Βουλγαρικές τους ρίζες. Παράλληλα  ο Βούλγαρος υπουργός Μπόζινταρ Δημητρώφ έσπευσε να δηλώσει σχετικά. “Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι χρησιμοποίησαν ως πηγή μάλλον την Γαλλική ”Εγκυκλοπαίδεια των Γλωσσών” που είχε κυκλοφορήσει πριν 5 χρόνια. Έχουν αυτήν την “περίεργη” συνήθεια όταν γράφουν σχετικά με Ιστορία να συμβουλεύονται Ειδικούς.  Και οι Γάλλοι Ιστορικοί θεωρούνται από τους  καλύτερους στον κόσμο.”
Και πρόσθεσε, “Υπάρχει ένα Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών στο Παρίσι και ποτέ δεν έχουν αποκαλέσει τον Σαμουήλ και την χώρα του τίποτα άλλο από Βούλγαρο Βασιλέα και Βουλγαρικό κράτος. Η Γαλλία είχε πρόξενους στην Μακεδονία από πολύ παλιά μέχρι τον 1ο Παγκόσμιο πόλεμο και είχαν ενημερώσει τους Γάλλους Ιστορικούς και την Γαλλική Κυβέρνηση τι ακριβώς ήταν ο “Μακεδονικός” πληθυσμός”.
Επίσημη αντίδραση από την ΠΓΔΜ για το δημοσίευμα δεν έχουμε μέχρι στιγμής αν και αναμένεται. Για την Ιστορία να θυμήσουμε την περίπτωση της Γαλλικής ”Εγκυκλοπαίδειας των Γλωσσών” πριν 5 χρόνια, όπου έκανε ξανά λόγο για το… Βουλγαρικό παρελθόν των Σκοπιανών και είχε προκαλέσει  την έντονη δυσφορία των Σλάβων της ΠΓΔΜ.  Οι Γάλλοι φυσικά είχαν αρνηθεί να κάνουν οποιαδήποτε αλλαγή στην Εγκυκλοπαίδεια τους. 

ΠΗΓΗ: http://history-of-macedonia.com

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τι απαιτείται για το επίδομα ανεργίας


 
Aνοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες που βάζουν λουκέτο στα καταστήματά τους και πλήττονται σφοδρά από την κρίση . 

Σε σύσκεψη το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Εργασίας συζητήθηκαν το  ύψος του επιδόματος και η διάρκεια χορήγησης του  που θα κλιμακώνονται ανάλογα με τα έτη που έχει καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές ο ελεύθερος επαγγελματίας .

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει νέα σύσκεψη, όπου αναμένεται να κατατεθεί αναλυτική πρόταση από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει ζητήσει το θέμα να ρυθμιστεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελική πρόταση θα προβλέπει τα εξής:

- Θα απαιτείται ελάχιστος χρόνος πληρωμής εισφορών στον ΟΑΕΕ (πιθανότατα τα τρία έτη).
- Ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει εξοφλήσει ολοσχερώς τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς το ταμείο.

- Το χορηγούμενο ποσό θα εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης. Με βάση τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί θα κυμαίνεται από 180 έως 360 ευρώ.

- Η διάρκεια καταβολής του επιδόματος θα εξαρτάται επίσης από τα έτη ασφάλισης και θα φτάνει μέχρι και τους 12 μήνες.

- Θα υπάρχει όριο εισοδήματος για τη χορήγηση του επιδόματος.

- Σε πρώτη φάση θα καλυφθούν μόνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αναζητείται φόρμουλα για να καλυφθούν σε επόμενη φάση και οι ανεξάρτητα απασχολούμενοι, οι οποίοι ωστόσο ασφαλίζονται με βάση την επαγγελματική ιδιότητα.

- Ο δικαιούχος θα πρέπει να μην εργάζεται και να μην λαμβάνει σύνταξη. Επιπλέον θα πρέπει να μένει μόνιμα στην Ελλάδα.

- Η διακοπή του επαγγέλματος θα πρέπει να έχει γίνει δύο ή τρεις μήνες (μένει να καθοριστεί) πριν τη λήψη του βοηθήματος.  

Σημειώνεται πως από το 2011 οι ελεύθεροι επαγγελματίες δίνουν 10 ευρώ μηνιαία εισφορά. Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν σε ένα «κουμπαρά», ωστόσο ακόμα δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο χορήγησης επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Η αποφαση δεν προβλεπει επιδομα ανεργιας για τους ανεξαρτητα απασχολουμενους ουτε για τους υπαγομενους στο ταμειο επιστημονων. Ξερουν ομως να παιρνουν την εισφορα απο ολους για το επιδομα. Τωρα τι θα κανουν; Θα επιστρεψουν τα χρηματα στους γιατρους δικηγορους μηχανικους η θα συνεχισουν αυτοι να πληρωνουν κατι που δεν θα παρουν ;

Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Εχει γινει αηδια η καραμελα με την ποινικοποιηση της πολιτικης ζωης. Καθε φορα που παει να ελεγξει η δικαιοσυνη καποιο λαμογιο της πολιτικης αρχιζει η θεωρια της ποινικοποιησης.Οποιος ειναι καθαρος δεν φοβαται δικαστηρια. Μονοι τους θα επρεπε να ζητησουν να ελεγχθουν αν δεν εχουν να φοβηθουν κατι.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΥΧΟΝ ΕΥΘΥΝΩΝ

Αν δεν ελεγχθουν και οι τυχον ποινικες ευθυνες Παπανδρεου - Βενιζελου για την αποσιωπηση της λιστας και οχι βεβαια για πλαστογραφηση της, θεμα που κατα την ερευνα πιθανον αφορα τον Παπακωνσταντινου, θα προκειται για νεο σκανδαλο συγκαλυψης και ονειδος για το πολιτικο συστημα. Ειναι μαλιστα απαραδεκτο βουλευτες της ΝΔ να υπερασπιστουν Βενιζελο.

«Μπροστά στην τρόικα στα τέσσερα»


ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ Φωτογραφία για ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (VIDEO) «Ο Σαμαράς μου είπε θα κάτσουμε στα τέσσερα» ανέφερε ο πρώην υφυπουργός Εργασίας σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, όταν ερωτήθηκε για τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν, με τους Τροϊκανούς, όταν ήταν ακόμη υφυπουργός Κάνοντας λόγος για διαφορές που προέκυψαν ανάμεσα στα όσα είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση και στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας και αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που γίνονταν στο υπουργείο Εργασίας ενώ ο κ. Νικολόπουλος ήταν ακόμη υφυπουργός, ο ανεξάρτητος βουλευτής μετέφερε, από τη δική του πλευρά, το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό. Όπως αποκάλυψε ο κ. Νικολόπουλος, επικοινώνησε με τον κ. Σαμαρά και τον ρώτησε «τι θα κάνουμε με αυτά τα ερωτήματα. Εδώ έχουν στείλει αυτά τα ερωτήματα, εμείς τι θα πούμε». «Και τι είπε, κάνε το παπί, σταμάτα», τον διέκοψε ο Κωστής Αϊβαλιώτης. «Την έκφραση θέλετε;» συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος και πρόσθεσε: «Στα τέσσερα». «Είπε ο Σαμαράς τέτοιο πράγμα;» τον ξαναδιέκοψε ο Κωστής Αϊβαλιώτης για να του απαντήσει ο κ. Νικολόπουλος θετικά, «μου είπε, θα κάτσουμε στα τέσσερα». Δικαιωματικά ο τυφώνας που θα σαρώσει την κοινωνία θα πάρει το όνομα ''Σαμαράς''» «Με τις πρώτες πληρωμές μισθών και συντάξεων του νέου έτους, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα έρθει αντιμέτωπη με μεγάλες απώλειες εισοδήματος, που προκύπτουν από την νέα φορολογική κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων και τότε ελπίζω να μην με ξαναρωτήσετε γιατί παραιτήθηκα από Υφυπουργός Εργασίας» απάντησε ο Νίκος Νικολόπουλος σε σχετική ερώτηση και συνέχισε: «Ακολουθούν και άλλες μειώσεις στις συντάξεις, στα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου και στα εφάπαξ. Ταυτόχρονα έρχονται και δραματικές αλλαγές στην αγορά εργασίας, με νέες μειώσεις μισθών, με διευκόλυνση των απολύσεων, με παράλληλη μείωση των αποζημιώσεων και αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας». ΠΗΓΗ http://www.newsnow.gr

ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ


ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"