ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ελικόπτερο έπεσε στο κέντρο του Λονδίνου

Xτύπησε σε γερανό

Ελικόπτερο έπεσε στο κέντρο του Λονδίνου, δύο νεκροί

Ελικόπτερο έπεσε κοντά σε σταθμό του τρένου στο Vauxhall, στο κέντρο του Λονδίνου, έχοντας χτυπήσει, όπως φαίνεται, σε γερανό, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Άλλα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, φαίνεται ότι το ελικόπτερο χτύπησε σε γερανό πολύ κοντά στο Vauxhall (δύο γέφυρες νότια του Κοινοβουλίου) περίπου στις 8 το πρωί (τοπική ώρα).

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα. Στο σημείο βρίσκονται αρκετά ασθενοφόρα και δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Από τα όσα συνάγονται με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, το ελικόπτερο φαίνεται ότι χτύπησε σε γερανό που έφτανε μέχρι την κορυφή κτιρίου και έπεσε σχεδόν κατακόρυφα στο δρόμο, κατά μήκος του οποίου σκορπίστηκαν τα φλεγόμενα συντρίμμια του.

Χτυπώντας το γερανό, μέρος του γερανού φαίνεται επίσης να κόπηκε και να χτύπησε τους πάνω ορόφους του κτιρίου, σηκώνοντας σκόνη, πριν πέσει και αυτό στο έδαφος.

Tα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν, βάσει πληροφοριών από την αστυνομία, ότι στο μέσα στο ελικόπτερο βρισκόταν μόνο ο πιλότος ενώ χτυπήθηκαν δύο αυτοκίνητα.

Η αστυνομία θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Οι πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, η αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό πάνω από το σημείο και φλόγες στο δρόμο, όπου προφανώς έπεσε το ελικόπτερο.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο οι φλόγες εκτείνονται σε γραμμή μήκους περίπου ενός οικοδομικού τετραγώνου.
ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

Τζόζεφ Στίγκλιτζ: Θα πρέπει να υπάρξει και ένα νέο «κούρεμα»

Τζόζεφ Στίγκλιτζ: Θα πρέπει να υπάρξει και ένα νέο «κούρεμα»


                                                       

Συνέντευξη στον Αθανάσιο Έλλις, Καθημερινή, 30.12.12

Ο οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτζ, προειδοποιεί την Ε.Ε. να αλλάξει πορεία.

Αυστηρή κριτική στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη και βυθίζει τη Γηραιά ήπειρο στην ύφεση, ασκεί σε συνέντευξή του στην «Κ», ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτζ, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι «εάν η Ευρώπη δεν αλλάξει πορεία, ακόμη και η παραμονή στο ευρώ θα έχει μεγάλο κόστος». Ο βραβευμένος με το Νομπέλ Οικονομίας καθηγητής του πανεπιστημίου Κολούμπια περιγράφει ως αναγκαίο το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας ότι αυτό θα πρέπει να καλύπτει όχι μόνο τον επίσημο τομέα, αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές, ενώ υπογραμμίζει ότι η αναδιάρθρωση πρέπει να είναι μεγάλη, γιατί αλλιώς δεν θα είναι αποτελεσματική. Χαρακτηρίζει ως «ευπρόσδεκτη» την αλλαγή στάσης της Αγκελα Μέρκελ έναντι της Ελλάδας, αλλά σπεύδει να επισημάνει ότι θα πρέπει «να υπάρξει και αλλαγή πολιτικής» προς αναπτυξιακά μέτρα που θα επιτρέψουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη να εξέλθει από την κρίση που βιώνει. Εκτιμά, δε, ότι οι σημερινοί μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν είναι βιώσιμοι, και δηλώνει ότι «θα πρέπει να υπάρξει είτε περισσότερη είτε λιγότερη Ευρώπη».

Παγκοσμιοποίηση
Ο κ. Στίγκλιτζ, που διετέλεσε αντιπρόεδρος και επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας (1997-2000) και Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου στην κυβέρνηση Κλίντον (1995-1997), έχει γίνει παγκόσμια γνωστός για τις ενστάσεις του στον τρόπο με τον οποίο η διεθνής κοινότητα διαχειρίζεται την παγκοσμιοποίηση, και την κριτική που ασκεί στους «φονταμενταλιστές της ελεύθερης αγοράς» και σε διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Για το τελευταίο, μάλιστα, τονίζει στην «Κ» ότι στο παρελθόν οι προβλέψεις του για την ανάπτυξη υπήρξαν υπερβολικά αισιόδοξες, με αποτέλεσμα να προκρίνονται περιορισμένες αναδιαρθρώσεις που αποδεικνύονταν αναποτελεσματικές.
Από τους πιο γνωστούς φιλελεύθερους οικονομολόγους και πολέμιος των συντηρητικών πολιτικών, ο Στίγκλιτζ επισημαίνει στο τελευταίο του βιβλίο, «Το Τίμημα της Ανισότητας», ότι «υπάρχουν κάποιες στιγμές στην ιστορία όπου οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ξεσηκώνονται, για να πουν ότι κάτι δεν πάει καλά, για να ζητήσουν αλλαγές».
Σημειώνει, δε, ότι η ανισότητα θέτει «σε κίνδυνο τη δημοκρατία», γι” αυτό «πρέπει να τη μετριάσουμε», και επικρίνει την αντίδραση της Ευρώπης στην κρίση χρέους λέγοντας ότι έφερε πρώτα την Ελλάδα, έπειτα την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, και αργότερα την Ισπανία και την Ιταλία, αντιμέτωπες με μη βιώσιμα επιτόκια.
Ειδικότερα για την Ελλάδα αναφέρει ότι τη στιγμή που χρειαζόταν μια βαθιά αναδιάρθρωση του χρέους της, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επέμενε να γίνει αυτή σε εθελοντική βάση «και φάνηκε να θέτει τα συμφέροντα των τραπεζών πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».
- Πώς θα περιγράφατε τα δυόμισι χρόνια κρίσης που βιώνουν η Ελλάδα και η Ευρωζώνη;
- Η κρίση της Ευρωζώνης αντικατοπτρίζει βασικές αδυναμίες στους θεσμικούς μηχανισμούς της και μια εσφαλμένη διάγνωση για τις αιτίες της κρίσης. Με αυτά τα δεδομένα δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν εσφαλμένες και σε μερικές περιπτώσεις επέτειναν τα προβλήματα.
- Επικρίνετε με σφοδρότητα την πολιτική της λιτότητας που επιβλήθηκε ως λύση.
- Η υπερβολική λιτότητα είχε την προβλέψιμη, και προβλεφθείσα, συνέπεια της πρόκλησης ύφεσης σε τέτοιο σημείο που ολόκληρη η Ευρώπη αναμένεται να έχει το 2013 αρνητικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Καθώς μειώνεται το ΑΕΠ, περιορίζονται και τα φορολογικά έσοδα, ενώ η βελτίωση στη δημοσιονομική απόδοση που ανέμεναν κάποιοι, δεν υλοποιήθηκε. Η σχέση χρέους προς το ΑΕΠ αυξήθηκε.
Το ότι η λιτότητα θα είχε αυτές τις συνέπειες θα έπρεπε να ήταν αναμενόμενο, καθώς είναι μακρά η εμπειρία αποτυχιών από την εφαρμογή τέτοιου είδους μέτρων.
Τα προβλήματα που προκαλεί η λιτότητα επιδεινώθηκαν από τη μειωμένη παροχή πιστώσεων που είναι, φυσικά, το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της αποτυχίας των Ευρωπαίων ηγετών να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο τραπεζικό σύστημα εντός της Ευρωζώνης.
«Λιγότερη λιτότητα, περισσότερη ανάπτυξη»
- Πώς βλέπετε την αλλαγή στάσης της Ευρώπης και κυρίως της Αγκελα Μέρκελ έναντι της Ελλάδας, καθώς τώρα δηλώνουν ότι η χώρα κάνει αυτά που πρέπει.
- Είναι, προφανώς, μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη. Αλλά χρειάζεται να ακολουθήσει και αλλαγή πολιτικής, με λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη. Να δώσουν έμφαση στην αναδιάρθρωση των συμφωνιών της Ευρωζώνης, να αναγνωρίσουν ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εντός της χώρας απαιτούν χρόνο, πως κάποιες από αυτές επηρεάζουν αρνητικά τη ζήτηση και ότι καθώς η υποχώρηση της ζήτησης αποτελεί το κύριο πρόβλημα, επιδεινώνεται η οικονομική απόδοση.
Αλλη Ευρώπη
- Θεωρείτε τις ενέργειες της ευρωπαϊκής ηγεσίας ανεπαρκείς;
- Οι σημερινοί μηχανισμοί δεν είναι βιώσιμοι. Θα πρέπει να υπάρξει είτε περισσότερη, είτε λιγότερη Ευρώπη. Η περισσότερη Ευρώπη θα απαιτήσει κάποιου είδους κοινοποίηση του χρέους, ένα τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης με κοινούς μηχανισμούς εποπτείας και επίλυσης διαφορών, κοινή εγγύηση καταθέσεων, και μια αναπτυξιακή στρατηγική που θα αντικαταστήσει την αντιαναπτυξιακή λιτότητα που έχει επικρατήσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Αν και κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιλαμβάνονται τι πρέπει να γίνει, ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων δεν ακολουθεί την πορεία των αγορών.
- Θα καταφέρει η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη τους επόμενους μήνες;
- Αυτό είναι θέμα τόσο πολιτικής όσο και οικονομικών. Και όταν λέω πολιτικής, εννοώ τόσο ευρωπαϊκής όσο και ελληνικής. Θα μπορέσει η Ευρώπη να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να αλλάξει έγκαιρα την πορεία που ακολουθεί; Θα καταφέρει η Ευρώπη να επανέλθει η ίδια σε ανάπτυξη; Προτίθεται η Ευρώπη να προσφέρει τη βοήθεια που απαιτείται; Το κόστος της μέχρι τώρα αποτυχίας της Ευρώπης είναι τεράστιο.
Δεν είναι μόνον η Ελλάδα σε ύφεση, είναι και η Ισπανία και, πιθανώς, να ακολουθήσουν και άλλοι. Το κόστος είναι τεράστιο, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Η ανεργία 50% στους νέους είναι ιδιαίτερα καταστροφική. Σε μια περίοδο κατά την οποία θα έπρεπε να αναπτύσσεται τεχνογνωσία, όλα ατροφούν και επικρατεί μια θολούρα.
Πολλοί από αυτούς που διαθέτουν τις αναγκαίες γνώσεις φεύγουν από αυτές τις χώρες, και πολλοί περισσότεροι θα είχαν φύγει εάν δεν επικρατούσε αδυναμία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ολα αυτά σηματοδοτούν ένα αρνητικό μέλλον. Δεν εκπλήσσει ότι υπάρχουν πολιτικές συνέπειες.
Αναδιάρθρωση
- Πρέπει να υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, και αν ναι, πότε και πόσο;
- Πρέπει να υπάρξει και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστεί να υπάρξει «κούρεμα» με τη συμμετοχή τόσο του επίσημου τομέα όσο και των ιδιωτών πιστωτών. Το μέγεθος θα εξαρτηθεί από την ικανότητα των ηγετών της Ευρώπης να αντιμετωπίσουν τα βασικά προβλήματα και να αποκαταστήσουν την ανάπτυξη.
Εχουμε διδαχθεί από προηγούμενες αναδιαρθρώσεις ότι αν δεν είναι εκτενείς, δεν θα αποκατασταθεί η ανάπτυξη και λίγα χρόνια αργότερα η χώρα ίσως βρεθεί μπροστά στην ανάγκη και νέας αναδιάρθρωσης με όλες τις αρνητικές συνέπειες που απορρέουν από μια τέτοια εξέλιξη. Σημαντική παράμετρος μιας αποτελεσματικής αναδιάρθρωσης ίσως είναι η έκδοση ομολόγων που να συνδέονται με την ανάπτυξη, όπως αυτά που χρησιμοποίησε η Αργεντινή.
- Η επαναγορά ομολόγων ήταν η σωστή προσέγγιση ή έπρεπε να έχουν επιλέγει άλλες κινήσεις;
- Μια επαναγορά ομολόγων μπορεί να είναι σημαντικό συστατικό μιας αποτελεσματικής αναδιάρθρωσης χρέους. Οι πιστωτές πωλούν εθελοντικά τα ομόλογά τους σε τιμές της αγοράς. Η τάση υπέρ αυτής της στρατηγικής έχει ενισχυθεί από τις εκτενείς νομικές μάχες γύρω από την αναδιάρθρωση που έγινε στην Αργεντινή, η οποία έχει ρίξει σκιά σε ολόκληρη την αγορά κρατικών ομολόγων.
Η μόνη ανησυχία είναι πως το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αξίας του χρέους στην αγορά και έτσι η ουσιαστική απόδοση της αναδιάρθρωσης ίσως αποδειχθεί ανεπαρκής και, τελικά, μετά το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, ίσως χρειαστεί και περαιτέρω αναδιάρθρωση.
Εκτεταμένη αναδιάρθρωση
Τόσο η έξοδος όσο και η παραμονή της Ελλάδας στη Ζώνη του Ευρώ θα έχει πολύ μεγάλο κόστος, υποστηρίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος στην «Κ». Ο οποίος επιμένει ότι βασικός στόχος θα πρέπει να παραμείνει η επιστροφή στην ανάπτυξη.
- Μπορεί να εξαναγκαστεί η Ελλάδα σε έξοδο από το ευρώ όπως προβλέπουν κάποιοι;
- Η έξοδος από το ευρώ θα είχε πολύ μεγάλο κόστος. Ομως, εάν η Ευρώπη δεν αλλάξει πορεία και η παραμονή στο ευρώ έχει μεγάλο κόστος. Εάν δεν γίνει κάτι, τα κόστη θα αυξάνουν και ο υπολογισμός για το εάν μια χώρα θα είναι καλύτερα εντός ή εκτός ευρώ ίσως αλλάξουν.
- Η διασφάλιση βιωσιμότητας του χρέους με βάση τις αναλύσεις του ΔΝΤ πρέπει να αποτελεί τον οδηγό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας;
- Ο στόχος της οικονομικής πολιτικής θα πρέπει να είναι η ταχεία επιστροφή της οικονομίας σε πλήρη απασχόληση και βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό θα απαιτήσει, φυσικά, να καταστεί το επίπεδο του χρέους βιώσιμο, και αυτό μπορεί να σημαίνει σημαντική αναδιάρθρωση χρέους. Στο παρελθόν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπήρξε συχνά υπερβολικά αισιόδοξο σχετικά με τους μελλοντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έτσι οι αναδιαρθρώσεις δεν ήταν αρκετά μεγάλες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το συνεχιζόμενο βάρος χρέους να παρεμποδίζει την ανάπτυξη η οποία αποδεικνυόταν μικρότερη από τις προβλέψεις τους, και στην πορεία να απαιτείται και νέα αναδιάρθρωση. Γι” αυτό είναι σημαντικό η αναδιάρθρωση να είναι εκτεταμένη και ως μέρος του πακέτου να υπάρξουν ομόλογα που να συνδέονται με την ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ:http://www.realpolitics.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Οταν μιλαω εγω ξερω τι σας λεω εδω και πολυ καιρο.
 ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ; ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΛΕΩ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΜΕΑ(OSI) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΥΦΕΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ:

 ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Β. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ

http://vaggelisioannidis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4511.html

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 20/11/2012 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

ΘΕΜΑ: Η ΚΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.


ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΗΔΗ ΤΗΝ 

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Kρίση χρέους. Υπάρχει λύση.
Εφημερίδα Πτολεμαίος
Kρίση χρέους. Υπάρχει λύση.

Δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων στιγμών, που περνά η Ελλάδα αλλά και λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η Ευρώπη στο σύνολο της και ενώ βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι πολύ σημαντικών αποφάσεων, τόσο για την δύσμοιρη χώρα μας, όσο και για την πορεία της ευρωζώνης και του κοινού μας νομίσματος, κρίνω σκόπιμο, να κοινοποιήσω στο ευρύ κοινό για άλλη μια φορά τις απόψεις μου, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και δανεισμού, η οποία μας εξουθενώνει τα τελευταία δύο χρόνια και έχει οδηγήσει σε σοβαρή απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας.
Έχω τονίσει σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις μου, ποια είναι η λύση, που θεωρώ εφικτή και βιώσιμη ενώ και μετά την απόφαση της 21 Ιουλίου είχα ξεκαθαρίσει αμέσως, ότι δεν είναι επαρκής αυτή , δεν δίνει βιώσιμη λύση αν και άρχιζε η Ευρώπη, να κινείται στην σωστή κατεύθυνση επιτέλους και ότι δεν εξασφάλιζε, ούτε την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους μας, ούτε την σταθεροποίηση της ευρωζώνης απέναντι στις κατά κύματα επιθέσεις των αγορών.
Υποστήριξα από το 1ο προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας με σχετική εισήγηση μου τον Μάρτιο, επισημοποιώντας ήδη πολύ παλαιότερη θέση μου, ότι η λύση πρέπει, να στηρίζεται στην επιμήκυνση του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας, σε εθελοντική βάση πάντα , για να μην δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός χρεοκοπίας. Στην επιμήκυνση αυτή απαιτείται, να επιδιωχθεί η ένταξη του συνόλου των ομολόγων, που έχουν στα χέρια τους οι ιδιώτες και οι θεσμικοί επενδυτές με εξαίρεση τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης αν συμμετάσχουν, αλλά και καταβολής των συντάξεων και όχι μόνο τα ομόλογα τα οποία λήγουν μέχρι το 2020, όπως λανθασμένα προβλέφθηκε στην απόφαση της 21 Ιουλίου 2011. Είναι μάταιο να ενταχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας στην ρύθμιση και μετά να πρέπει, να δανειστούμε πάλι, για να τα στηρίξουμε. Στην μακρόχρονη αυτή επιμήκυνση θα έπρεπε, να συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας, ότι είτε θα συρρικνωνόταν το επιτόκιο, ειτε κατά την γνώμη μου πια δεν θα έπρεπε, να υπάρχει επιτόκιο δεδομένου, ότι απειλείται η μη πληρωμή μεγάλου μέρους του κεφαλαίου και συζητούν ήδη αναγκαστικό κούρεμα του, με δυσμενέστατες επιπτώσεις και για εμάς και για την Ευρώπη. Ακόμη είναι απαραίτητο για μια οριστική και σταθερή λύση, να αναθεωρηθούν οι ειδικές συμφωνίες και στην επιμήκυνση με μηδενισμό του επιτοκίου, να συμμετάσχει η ΕΚΤ οπωσδήποτε με τα ελληνικά ομόλογα, που βρίσκονται στα χέρια της ύψους 60 δις ευρώ και αν είναι δυνατόν να περιληφθεί και το ποσό 65 δις, που μας δάνεισε μέχρι σήμερα ο μηχανισμός της ΕΕ-ΔΝΤ. Ένα μέρος των κεφαλαίων, τα οποία θα εξοικονομούνται από τόκους και χρεολυσία με αυτόν τον τρόπο, θα επενδύονται, στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού προγράμματος, που θα εκπονηθεί από κοινού με την τρόϊκα, σε παραγωγικά έργα.
Τόνιζα δε από τον Ιούλιο, ότι η λύση, που επελέγη στις 21/7, ενώ άρχιζε πια να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση η ευρωζώνη , ήταν άτολμη και δεν καθιστούσε το ελληνικό χρέος βιώσιμο, ενώ ήταν προϊόν ανύπαρκτης και πάλι διαπραγμάτευσης από την μοιραία και άβουλη ελληνική κυβέρνηση. Η λύση αυτή ξεκαθάρισα από τότε, ότι μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο θα αναθεωρηθεί, γιατί δεν λύνει το πρόβλημα όπως και αποδεικνύεται περίτρανα πια σήμερα. Αυτό συνέβη, διότι άφηνε μεγάλο μέρος των ομολόγων αλλά και του χρέους εκτός ρύθμισης , δηλαδή όλα τα ομόλογα που έληγαν μετά το 2020 ύψους 40 δις ευρώ περίπου όπως και το υπόλοιπο χρέος που ήταν στα χέρια της ΕΚΤ και διατηρούνταν παράλογα ένα υψηλότατο επιτόκιο την στιγμή μάλιστα, κατά την οποία ήταν απολύτως φανερό, πως υπάρχει αδυναμία κάλυψης από την Ελλάδα ακόμη και του κεφαλαίου. Το επιτόκιο αυτό είναι υψηλό, διότι μπορεί μεν να μειώθηκε στο 3,5 – 4% σε σχεση με το 5% της πρώτης δανειακής σύμβασης, αλλά ήταν πολύ υψηλότερο σε σχέση με το επιτόκιο των ομολόγων κατά την χρονική στιγμή έκδοσης τους, πράγμα που είναι παντελώς παράλογο υπο τις σημερινές μάλιστα ακραίες συνθήκες.
Η άποψη μου ήταν και παραμένει αμετακίνητη, πως θα χρειαστεί πιο τολμηρή αντιμετώπιση με διεύρυνση του PSI ( μηχανισμός εθελοντίκης συμμετοχής ιδιωτών) και βεβαίως χωρίς αναγκαστικό κούρεμα του χρέους, το οποίο θα δημιουργήσει εφιαλτικά νέα προβλήματα και θα αποτελέσει πιστωτικό γεγονός. Χρειάζεται λοιπόν, να επιδιωχθεί η βαθύτερη συμμέτοχη σε εθελοντική βάση του συνόλου των ομολογιούχων, όπως και η άμεση ενίσχυση με πολύ μεγαλύτερα ποσά τόσο του προσωρινού μηχανισμού EFSF (European Financial Stability Facility) oσο και του μόνιμου ESM (European Stability Mechanism) με περιπου 2 τρις ευρώ, ώστε να μπορούν, να παρεμβαίνουν πολύ περισσότερο στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, για να επιτευχθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό εθελοντικό κούρεμα του χρέους από το ανεπαρκές 21% στο 50% χωρίς αυτό, να χαρακτηριστεί ποτέ πιστωτικό γεγονός, που θα μας βγάλει για πολλά χρόνια εκτός αγορών. Ηρθε η ώρα η Ευρώπη, να πάψει, να αργοπορεί και να αντιμετωπίζει μίζερα το ζήτημα, γιατί αν δεν το έχουν καταλάβει τα ισχυρά αλαζονικά μέλη της, τα θεμέλια του κοινού νομίσματος έχουν πάρει φωτιά, από την οποία δεν θα γλιτώσει κανείς.
Επίσης επιβάλλεται, να διευρυνθεί η δυνατότητα παρέμβασης των ταμείων EFSF και ΕSM με την πιθανή μάλιστα συγχώνευση των προβλεπόμενων πόρων τους. Είναι κατάλληλη πλέον η στιγμή, να δημιουργηθεί άμεσα και ευρωομόλογο έκδοσης της ΕΚΤ, για να ηρεμήσουν οι αγορές και να αποκατασταθεί η ροή δανεισμού στην περιφέρεια της ευρωζώνης. Εξάλλου θα χρειαστεί, να γίνει με την στήριξη της Ευρώπης η ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα υποστούν ζημίες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από το ελληνικό κράτος, γιατί θα σήμαινε, ότι θα έπρεπε πάλι, να δανειστεί, για να το επιτύχει.
Εκείνο όμως, που απαιτείται, είναι να σταματήσει άμεσα κάθε κίνηση για επιστροφή στην δραχμή και έξοδο από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα όπως και κάθε πρόθεση για αναγκαστικό κούρεμα του χρέους και χρεοκοπία κατά συνέπεια της χώρας. Το μέλλον της Ελλάδας μας βρίσκεται μέσα στην ευρωζώνη και μία αντίθετη εξέλιξη θα οδηγήσει σε εξαθλίωση τον λαό και σε αδυναμία εισαγωγής ακόμη και ειδών πρώτης ανάγκης, αφού έχουμε καταφέρει, να εισάγουμε ακόμη και σιτάρι ή κρέας από το εξωτερικό. Το υποτιμημένο και ανυπόληπτο νόμισμα μας τότε δεν θα μπορεί, να μας εξασφαλίσει ούτε την στοιχειώδη εισαγωγή πρώτων υλών όπως πχ πετρέλαιο, δεδομένου και του μεγάλου ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.
Όσον αφορά το παταγωδώς αποτυχημένο μείγμα οικονομικής πολιτικής, που επιβάλλει υπερφορολογήσεις και κεφαλικούς φόρους επι δικαίων και αδίκων όπως και άδικες οριζόντιες περικοπές, χωρίς να καταργεί την πραγματική και συνεχιζόμενη σπατάλη του δημόσιου τομέα και χωρίς να δίνει κίνητρα επενδύσεων και αναπτυξιακή προοπτική στην χώρα, αυτό είναι απαραίτητο τάχιστα, να εγκαταλειφθεί, γιατί ούτε την χώρα βοηθά ούτε και τους δανειστές μας, να εξασφαλίσουν τα κεφάλαια, που μας δάνεισαν. Όσο συνεχίζεται αυτός ο παραλογισμός, τόσο η ύφεση όπως έχω ξαναγράψει, θα βαθαίνει και τόσο η ανεργία θα γίνεται ανεξέλεγκτη. Η πρόβλεψη της ημιθανούς κυβέρνησης και της τρόικας για αναθεωρημένο έλλειμμα 8,5% επι του ΑΕΠ θα έχει την τύχη όλων των αποτυχημένων προβλέψεων τους και προσωπικά πιστεύω, ότι το έλλειμμα το 2011 θα κλείσει πάνω από 9% ως ποσοστο του ΑΕΠ, ενώ τα περι πρωτογενούς πλεονάσματος στις αρχές Απριλίου του 2012 είναι όνειρα θερινής νυκτός μαθητευόμενων μάγων.
Χρειάζεται πλέον αξιοπιστία και σοβαρότητα τόσο από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, που δεν την έχει, γιατί φέρεται με απίθανη ανωριμότητα και ανικανότητα όσο και κάλυψη του δραματικού ελλείμματος ευρωπαϊκής ηγεσίας, που είναι πλέον πασιφανές, διότι ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες επιστρέφουν σε έναν μυωπικό οικονομικό εθνικισμό, καταστρέφοντας δυστυχώς την ιδέα της ΕΕ και της ευρωζώνης, όπως την ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές -προπάτορες της και οδηγώντας σε μία αδιέξοδη γερμανική Ευρώπη.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
 ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

"Σταύρωσαν" και "κήδεψαν" την Ελλάδα στα Σκοπια


Φωτογραφία για Σταύρωσαν και κήδεψαν την Ελλάδα και έκαψαν την γαλανόλευκη στα Σκόπια
Πρωτοφανής εθνικιστική έξαρση σε μία περίοδο που αναμένεται να ανοίξει για ακόμα μία φορά το Σκοπιανό

Στη διάρκεια καρναβαλικής παρέλασης που διοργανώνεται στην κωμόπολη Βέβτσανι των Σκοπίων κάθε χρόνο στις 13 και 14 Ιανουαρίου (δηλαδή την πρωτοχρονιά για όσους είναι παλαιοημερολογίτες) παρουσιάστηκε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και ένα ... κηδειόχαρτο στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων:

"Καλά νέα. Απροσδόκητα, μετά από παρατεταμένη ταραχή, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, η πρώην τουρκική επαρχία - Ελλάς (Hell-ass) Greece, Ελλάδα, Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται- στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) - 2011 (Χάγη). Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία..."

Μάλιστα, μεταξύ των "πενθούντων" στο κηδειόχαρτο αναγράφονται ακόμη και ονόματα δημοσιογράφων των Σκοπίων οι οποίοι έχουν εκφράσει μετριοπαθείς θέσεις για το ζήτημα της ονομασίας, ενώ γίνεται υβριστικό λογοπαίγνιο με την λατινική γραφή της λέξης Ελλάς η οποία αντί για Hellas αναγράφεται σαν Hell-ass δημιουργώντας αυτονόητους συνειρμούς.


Οι συμμετέχοντες στην προκλητική αυτή «παράσταση», προχώρησαν ακόμη περισσότερο καίγοντας την ελληνική σημαία με την οποία ήταν τυλιγμένο το φέρετρο.

Το θέμα προβάλλεται σήμερα από τα ΜΜΕ των Σκοπίων, ορισμένα από τα οποία κάνουν εκτενείς αναφορές.

Η εφημερίδα "Ντνέβνικ" έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : "Καρναβαλική τρέλα: Το Βέβτσανι κήδευσε την Ελλάδα ενώπιον δέκα χιλιάδων επισκεπτών".

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι η "κηδεία της Ελλάδας" αποτέλεσε κεντρικό θέμα στο χθεσινό καρναβάλι στο Βέβτσανι, που γιορτάστηκε παρουσία υπουργών, του προέδρου του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης και πολλών πρέσβεων ευρωπαϊκών και άλλων χωρών.

Στο σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού "AlfaTV" αναφέρεται ότι οι συμμετέχοντες στο καρναβάλι του Βέβτσανι, κρατώντας σημαία των Σκοπίων "έθαψαν" την Ελλάδα, ενώ διαβάστηκε και η αναγγελία της "κηδείας".

ΠΗΓΗ: http://www.newsnow.gr

Το σχολιο μου: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ NA ΕΠΙΔΩΣΕΙ ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ ΤΟΥΣ  ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΚΕΛΟ ΔΙΑΒΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΚΟΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΒΑΘΥΤΕΡΗ Η ΥΦΕΣΗ

 

Συρρίκνωση κατά 1,9%

Βαθύτερη η ύφεση του 2013 για την Πορτογαλία του μνημονίου

Oι προβλέψεις της για το τρέχον έτος στην Πορτογαλία είναι πιο απαισιόδοξες συγκριτικά με τις πρότερες.
Τα μέτρα σκληρής λιτότητας, που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση της Πορτογαλίας, αναμένεται να συρρικνώσουν την οικονομία της χώρας κατά 1,9% το 2013 αντί του 1,6% του ΑΕΠ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Τράπεζα της Πορτογαλίας.

Όπως ανακοίνωσε στο χειμερινό της οικονομικό δελτίο, οι προβλέψεις της για το τρέχον έτος είναι πιο απαισιόδοξες συγκριτικά με τις προηγούμενες.

Το ΔΝΤ εκτιμά πως το πορτογαλικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας είναι «πολύ δαπανηρό» και πως τα επιδόματα ανεργίας είναι «πολύ υψηλά» και χορηγούνται «για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Το αυστηρότερο πρόγραμμα λιτότητας για την Πορτογαλία συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2013, το οποίο πυροδότησες έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια, επισυνάπτοντας ωστόσο ένα ερωτηματικό στην υπογραφή του σχετικά με τη συνταγματικότητα του νόμου, την οποία αμφισβητεί η αντιπολίτευση.

Όσον αφορά την πρωτοφανή αύξηση των φόρων, η κεντροδεξιά κυβέρνηση τονίζει πως είναι μονόδρομος για τη διάσωση της χώρας.

Για την πλειονότητα των Πορτογάλων πολιτών η αύξηση των φόρων από 1ης Ιανουαρίου ισοδυναμεί σε περισσότερους από έναν μηνιάτικους μισθούς.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει την εξοικονόμηση περίπου 5,3 δισ. ευρώ, τα οποία θα εξευρεθούν κυρίως από την επιβολή «τεράστιων» φόρων, όπως έχει παραδεχθεί κι ο υπουργός Οικονομικών Βίτορ Γκάσπαρ.


ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

400 τόνους γερμανικού χρυσού

400 τόνους γερμανικού χρυσού που φυλάσσονται στο Παρίσι αναμένεται να ανακοινώσει ότι επαναπατρίζει η Bundesbank ..

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
OΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΥΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΟΥΝ;;;

Νταλάρα:Να μειωθεί περισσότερο το χρέος της Ελλάδας

Νταλάρα:Δύσκολη εμπειρία για τους Έλληνες


Νταλάρα:Δύσκολη εμπειρία για τους Έλληνες

«Εξαιρετικά δύσκολη εμπειρία για τους Έλληνες», χαρακτήρισε ο Τσάρλς Νταλάρα την οικονομική κρίση, προσθέτοντας ότι «όταν νιώθεις την οικονομία και τις ζωές των ελλήνων πολιτών να μπαίνουν ασταμάτητα σε μία οδυνηρή χύτρα ταχύτητας δεν ξεχνάς εύκολα».
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου επέμεινε στην ανάγκη να μειωθεί περισσότερο το χρέος της Ελλάδας, μέσω περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων, υπογραμμίζοντας ότι «η Ευρώπη και το ΔΝΤ πρέπει να πάρουν γενναιότερες αποφάσεις για την Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: ENIKOS.GR

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ; ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΛΕΩ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΜΕΑ(OSI) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΥΦΕΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ:

 ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Β. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ

http://vaggelisioannidis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4511.html

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 20/11/2012 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

ΘΕΜΑ: Η ΚΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.


ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΗΔΗ ΤΗΝ 

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Kρίση χρέους. Υπάρχει λύση.
Εφημερίδα Πτολεμαίος
Kρίση χρέους. Υπάρχει λύση.

Δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων στιγμών, που περνά η Ελλάδα αλλά και λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η Ευρώπη στο σύνολο της και ενώ βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι πολύ σημαντικών αποφάσεων, τόσο για την δύσμοιρη χώρα μας, όσο και για την πορεία της ευρωζώνης και του κοινού μας νομίσματος, κρίνω σκόπιμο, να κοινοποιήσω στο ευρύ κοινό για άλλη μια φορά τις απόψεις μου, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και δανεισμού, η οποία μας εξουθενώνει τα τελευταία δύο χρόνια και έχει οδηγήσει σε σοβαρή απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας.
Έχω τονίσει σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις μου, ποια είναι η λύση, που θεωρώ εφικτή και βιώσιμη ενώ και μετά την απόφαση της 21 Ιουλίου είχα ξεκαθαρίσει αμέσως, ότι δεν είναι επαρκής αυτή , δεν δίνει βιώσιμη λύση αν και άρχιζε η Ευρώπη, να κινείται στην σωστή κατεύθυνση επιτέλους και ότι δεν εξασφάλιζε, ούτε την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους μας, ούτε την σταθεροποίηση της ευρωζώνης απέναντι στις κατά κύματα επιθέσεις των αγορών.
Υποστήριξα από το 1ο προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας με σχετική εισήγηση μου τον Μάρτιο, επισημοποιώντας ήδη πολύ παλαιότερη θέση μου, ότι η λύση πρέπει, να στηρίζεται στην επιμήκυνση του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας, σε εθελοντική βάση πάντα , για να μην δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός χρεοκοπίας. Στην επιμήκυνση αυτή απαιτείται, να επιδιωχθεί η ένταξη του συνόλου των ομολόγων, που έχουν στα χέρια τους οι ιδιώτες και οι θεσμικοί επενδυτές με εξαίρεση τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης αν συμμετάσχουν, αλλά και καταβολής των συντάξεων και όχι μόνο τα ομόλογα τα οποία λήγουν μέχρι το 2020, όπως λανθασμένα προβλέφθηκε στην απόφαση της 21 Ιουλίου 2011. Είναι μάταιο να ενταχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας στην ρύθμιση και μετά να πρέπει, να δανειστούμε πάλι, για να τα στηρίξουμε. Στην μακρόχρονη αυτή επιμήκυνση θα έπρεπε, να συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας, ότι είτε θα συρρικνωνόταν το επιτόκιο, ειτε κατά την γνώμη μου πια δεν θα έπρεπε, να υπάρχει επιτόκιο δεδομένου, ότι απειλείται η μη πληρωμή μεγάλου μέρους του κεφαλαίου και συζητούν ήδη αναγκαστικό κούρεμα του, με δυσμενέστατες επιπτώσεις και για εμάς και για την Ευρώπη. Ακόμη είναι απαραίτητο για μια οριστική και σταθερή λύση, να αναθεωρηθούν οι ειδικές συμφωνίες και στην επιμήκυνση με μηδενισμό του επιτοκίου, να συμμετάσχει η ΕΚΤ οπωσδήποτε με τα ελληνικά ομόλογα, που βρίσκονται στα χέρια της ύψους 60 δις ευρώ και αν είναι δυνατόν να περιληφθεί και το ποσό 65 δις, που μας δάνεισε μέχρι σήμερα ο μηχανισμός της ΕΕ-ΔΝΤ. Ένα μέρος των κεφαλαίων, τα οποία θα εξοικονομούνται από τόκους και χρεολυσία με αυτόν τον τρόπο, θα επενδύονται, στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού προγράμματος, που θα εκπονηθεί από κοινού με την τρόϊκα, σε παραγωγικά έργα.
Τόνιζα δε από τον Ιούλιο, ότι η λύση, που επελέγη στις 21/7, ενώ άρχιζε πια να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση η ευρωζώνη , ήταν άτολμη και δεν καθιστούσε το ελληνικό χρέος βιώσιμο, ενώ ήταν προϊόν ανύπαρκτης και πάλι διαπραγμάτευσης από την μοιραία και άβουλη ελληνική κυβέρνηση. Η λύση αυτή ξεκαθάρισα από τότε, ότι μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο θα αναθεωρηθεί, γιατί δεν λύνει το πρόβλημα όπως και αποδεικνύεται περίτρανα πια σήμερα. Αυτό συνέβη, διότι άφηνε μεγάλο μέρος των ομολόγων αλλά και του χρέους εκτός ρύθμισης , δηλαδή όλα τα ομόλογα που έληγαν μετά το 2020 ύψους 40 δις ευρώ περίπου όπως και το υπόλοιπο χρέος που ήταν στα χέρια της ΕΚΤ και διατηρούνταν παράλογα ένα υψηλότατο επιτόκιο την στιγμή μάλιστα, κατά την οποία ήταν απολύτως φανερό, πως υπάρχει αδυναμία κάλυψης από την Ελλάδα ακόμη και του κεφαλαίου. Το επιτόκιο αυτό είναι υψηλό, διότι μπορεί μεν να μειώθηκε στο 3,5 – 4% σε σχεση με το 5% της πρώτης δανειακής σύμβασης, αλλά ήταν πολύ υψηλότερο σε σχέση με το επιτόκιο των ομολόγων κατά την χρονική στιγμή έκδοσης τους, πράγμα που είναι παντελώς παράλογο υπο τις σημερινές μάλιστα ακραίες συνθήκες.
Η άποψη μου ήταν και παραμένει αμετακίνητη, πως θα χρειαστεί πιο τολμηρή αντιμετώπιση με διεύρυνση του PSI ( μηχανισμός εθελοντίκης συμμετοχής ιδιωτών) και βεβαίως χωρίς αναγκαστικό κούρεμα του χρέους, το οποίο θα δημιουργήσει εφιαλτικά νέα προβλήματα και θα αποτελέσει πιστωτικό γεγονός. Χρειάζεται λοιπόν, να επιδιωχθεί η βαθύτερη συμμέτοχη σε εθελοντική βάση του συνόλου των ομολογιούχων, όπως και η άμεση ενίσχυση με πολύ μεγαλύτερα ποσά τόσο του προσωρινού μηχανισμού EFSF (European Financial Stability Facility) oσο και του μόνιμου ESM (European Stability Mechanism) με περιπου 2 τρις ευρώ, ώστε να μπορούν, να παρεμβαίνουν πολύ περισσότερο στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, για να επιτευχθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό εθελοντικό κούρεμα του χρέους από το ανεπαρκές 21% στο 50% χωρίς αυτό, να χαρακτηριστεί ποτέ πιστωτικό γεγονός, που θα μας βγάλει για πολλά χρόνια εκτός αγορών. Ηρθε η ώρα η Ευρώπη, να πάψει, να αργοπορεί και να αντιμετωπίζει μίζερα το ζήτημα, γιατί αν δεν το έχουν καταλάβει τα ισχυρά αλαζονικά μέλη της, τα θεμέλια του κοινού νομίσματος έχουν πάρει φωτιά, από την οποία δεν θα γλιτώσει κανείς.
Επίσης επιβάλλεται, να διευρυνθεί η δυνατότητα παρέμβασης των ταμείων EFSF και ΕSM με την πιθανή μάλιστα συγχώνευση των προβλεπόμενων πόρων τους. Είναι κατάλληλη πλέον η στιγμή, να δημιουργηθεί άμεσα και ευρωομόλογο έκδοσης της ΕΚΤ, για να ηρεμήσουν οι αγορές και να αποκατασταθεί η ροή δανεισμού στην περιφέρεια της ευρωζώνης. Εξάλλου θα χρειαστεί, να γίνει με την στήριξη της Ευρώπης η ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα υποστούν ζημίες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από το ελληνικό κράτος, γιατί θα σήμαινε, ότι θα έπρεπε πάλι, να δανειστεί, για να το επιτύχει.
Εκείνο όμως, που απαιτείται, είναι να σταματήσει άμεσα κάθε κίνηση για επιστροφή στην δραχμή και έξοδο από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα όπως και κάθε πρόθεση για αναγκαστικό κούρεμα του χρέους και χρεοκοπία κατά συνέπεια της χώρας. Το μέλλον της Ελλάδας μας βρίσκεται μέσα στην ευρωζώνη και μία αντίθετη εξέλιξη θα οδηγήσει σε εξαθλίωση τον λαό και σε αδυναμία εισαγωγής ακόμη και ειδών πρώτης ανάγκης, αφού έχουμε καταφέρει, να εισάγουμε ακόμη και σιτάρι ή κρέας από το εξωτερικό. Το υποτιμημένο και ανυπόληπτο νόμισμα μας τότε δεν θα μπορεί, να μας εξασφαλίσει ούτε την στοιχειώδη εισαγωγή πρώτων υλών όπως πχ πετρέλαιο, δεδομένου και του μεγάλου ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.
Όσον αφορά το παταγωδώς αποτυχημένο μείγμα οικονομικής πολιτικής, που επιβάλλει υπερφορολογήσεις και κεφαλικούς φόρους επι δικαίων και αδίκων όπως και άδικες οριζόντιες περικοπές, χωρίς να καταργεί την πραγματική και συνεχιζόμενη σπατάλη του δημόσιου τομέα και χωρίς να δίνει κίνητρα επενδύσεων και αναπτυξιακή προοπτική στην χώρα, αυτό είναι απαραίτητο τάχιστα, να εγκαταλειφθεί, γιατί ούτε την χώρα βοηθά ούτε και τους δανειστές μας, να εξασφαλίσουν τα κεφάλαια, που μας δάνεισαν. Όσο συνεχίζεται αυτός ο παραλογισμός, τόσο η ύφεση όπως έχω ξαναγράψει, θα βαθαίνει και τόσο η ανεργία θα γίνεται ανεξέλεγκτη. Η πρόβλεψη της ημιθανούς κυβέρνησης και της τρόικας για αναθεωρημένο έλλειμμα 8,5% επι του ΑΕΠ θα έχει την τύχη όλων των αποτυχημένων προβλέψεων τους και προσωπικά πιστεύω, ότι το έλλειμμα το 2011 θα κλείσει πάνω από 9% ως ποσοστο του ΑΕΠ, ενώ τα περι πρωτογενούς πλεονάσματος στις αρχές Απριλίου του 2012 είναι όνειρα θερινής νυκτός μαθητευόμενων μάγων.
Χρειάζεται πλέον αξιοπιστία και σοβαρότητα τόσο από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, που δεν την έχει, γιατί φέρεται με απίθανη ανωριμότητα και ανικανότητα όσο και κάλυψη του δραματικού ελλείμματος ευρωπαϊκής ηγεσίας, που είναι πλέον πασιφανές, διότι ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες επιστρέφουν σε έναν μυωπικό οικονομικό εθνικισμό, καταστρέφοντας δυστυχώς την ιδέα της ΕΕ και της ευρωζώνης, όπως την ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές -προπάτορες της και οδηγώντας σε μία αδιέξοδη γερμανική Ευρώπη.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
 ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΤ

ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ ΤΟΥΣ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ...

Διαψεύδει τον Παπακωνσταντίνου ο Καπελέρης

Διαψεύδει τον Παπακωνσταντίνου ο Καπελέρης

Σαφές δείγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δίνει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, λέγοντας ότι ούτε τη λίστα είδε ποτέ, ούτε ενδελεχής έλεγχος του ζητήθηκε, ούτε 20 ονόματα τού έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσαντίνου, παρά μόνο 10. Ο Γιάννης Καπελέρης πρόκειται να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ διαψεύδει τον Παπακωνσταντίνου και εκφράζει την απορία του γιατί επιμένει σε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο Γιάννης Καπελέρης ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ από τον Ιανουάριο του 2010 ως τον Μάρτιο του 2011 και όπως δήλωσε στους οικονομικούς εισαγγελείς, πληροφορήθηκε την ύπαρξη της επίμαχης λίστας στη μία και μοναδική σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός στις 22 Ιανουαρίου 2011, δηλαδή περίπου τέσσερις μήνες αφότου την παρέλαβε.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου τον είχε καλέσει στο γραφείο του και του ζήτησε να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 φυσικών προσώπων, λέγοντάς του απλώς ότι έχει ενδείξεις πως είναι πιθανόν να έχουν διαπράξει φοροδιαφυγή, καθώς έχουν εντοπιστεί να έχουν καταθέσεις στην Ελβετία.

 «Δεν μου είπε τότε από πού είχε τις πληροφορίες και δεν είχα δικαίωμα να ρωτήσω. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένει ότι μου έδωσε να ερευνήσω περίπου είκοσι ονόματα, ενώ μου έδωσε μόνο δέκα» σημειώνει ο κ. Καπελέρης, ο οποίος κατέθεσε τη λίστα τον ονομάτων αυτών στον ανακριτή.

Όπως λέει, παρέδωσε λίγες ημέρες αργότερα στον υπουργό του τα αποτελέσματα της πρώτης αυτής έρευνας που είχε κάνει, από την οποία προέκυπτε ότι τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει τα συγκεκριμένα πρόσωπα στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν δικαιολογούσαν τις καταθέσεις τους.

Από τότε δεν είχε κανένα νεότερο, ως την ημέρα που ο κ. Παπακωνσταντίνου συγκάλεσε τη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επίσης οι στενοί του συνεργάτες κκ. Αν. Μπάνος, Ηλ. Πλασκοβίτης και η διευθύντρια του γραφείου του κυρία Χρύσα Χατζή. Τον Μάρτιο του 2011 ο κ. Καπελέρης αντικαταστάθηκε από τον κ. Ι. Διώτη και δεν ασχολήθηκε έκτοτε με το ζήτημα αυτό.

Επιπλέον, όπως λέει, πριν από λίγες ημέρες διάβασε έκπληκτος μια συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου στην εφημερίδα Guardian, στην οποία ανέφερε ότι «η λίστα ήταν γεμάτη από σημαντικούς ανθρώπους από τον επιχειρηματικό και τον εκδοτικό κόσμο» και ότι οι συνεργάτες του «μάλλον φοβήθηκαν και αποφάσισαν να μην προχωρήσουν χωρίς σαφείς πολιτικές οδηγίες και κάλυψη».

Εκπληκτος επίσης άκουσε τον κ. Παπακωνσταντίνου να δηλώνει στην επιτροπή της Βουλής ότι «συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία δόθηκαν σαφείς οδηγίες για πλήρη έλεγχο».

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», ο κ. Καπελέρης σημειώνει: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου ως πολιτικός προϊστάμενος του ΣΔΟΕ γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει καμιά έρευνα το ΣΔΟΕ χωρίς γραπτή και ρητή εντολή του υπουργού».

Αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε και για τη λίστα του Λιχτενστάιν και για τις καταθέσεις του εξωτερικού που εντοπίστηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. «Ούτε εμένα με έπιασε κανένας τρόμος ούτε τον κ. Διώτη τον έπιασε κανένας τρόμος πιστεύω. Απλώς εκ των υστέρων ο κ. Παπακωνσταντίνου με μεγάλη ευκολία εμφανίζει τον εαυτό του ως τον μόνο υπουργό που είχε την πολιτική βούληση να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Νομίζω ότι οι πάντες κατανοούν ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί» καταλήγει ο κ. Καπελέρης.

ΠΗΓΗ:http://www.tanea.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΥΤΙΛΑ. ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΛΩΝ. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΑΛΛΗ ΨΗΦΟΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

Διαξιφισμοί στη Βουλή για την «εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας»

Ψηφίστηκε με 166 «ναι» επί της Αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής

Διαξιφισμοί στη Βουλή
για την «εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας»

Ψηφίστηκε με 166 «ναι» επί της Αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που ορίζουν μια σειρά από δημοσιονομικά, μισθολογικά και άλλα θέματα, όλα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Η συζήτηση έγινε σε κλίμα έντασης κυρίως λόγω του θέματος «της εκχώρησης ή μη εθνικής κυριαρχίας» σε περίπτωση μη ανταπόκρισης της Ελλάδας προς τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Μετά την Ασημίνα Ξυροτήρη (ΔΗΜΑΡ) και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο, ήρθε η σειρά του Προκόπη Παυλόπουλου (ΝΔ), να υπογραμμίσει πως δεν τίθεται ζήτημα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας σε περίπτωση μη ανταπόκρισης της Ελλάδας προς τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς ακόμα και με το αγγλικό δίκαιο, τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου μπορούν μονάχα να καθορίσουν το ποσό της αποζημίωσης που θα πρέπει να πληρώσει η χώρα.

Το τι θα εκποιηθεί για την αποπληρωμή, το καθορίζουν τα ελληνικά δικαστήρια, συμπλήρωσε.

«Η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα γίνει επί παντός στοιχείου της Ελλάδας. Ελληνικό δικαστήριο θα κρίνει από πού. Υπόκεινται σε αναγκαστική εκτέλεση μόνον εκείνα τα στοιχεία που υπόκεινται για οποιοδήποτε ελληνικό ή άλλο φυσικό πρόσωπο» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.


Λαφαζάνης: «Δεν είπαμε πως θα έρθουν και θα κατασχέσουν την Ακρόπολη»

«Εμείς δεν είπαμε πως θα έρθουν και θα κατασχέσουν την Ακρόπολη. Το θέμα είναι πως μπορούν να πάρουν την εκμετάλλευση της Ακρόπολης, που είναι ιδιωτικό περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου» ανέφερε αργότερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Μπορούν να πάρουν την εκμετάλλευση των παραλιών μας, του ορυκτού πλούτου, του πετρελαίου. "Ιδιωτική περιουσία" μπορεί να είναι ακόμα και τα πολεμικά του σκάφη, ο χρυσός που είναι στο εξωτερικό, η εκμετάλλευση των παραλιών του» επεσήμανε.

«Όλα αυτά τα έχετε παραδώσει. Τώρα μας λένε πως ο τρόπος εκτέλεσης θα είναι ελληνικός. Θα μας κρεμάσουνε και θα διαλέξουμε εμείς το σκοινί. Αυτό μας λέει ο κ. καθηγητής» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.


Με χαρτονόμισμα της Ζιμπάμπουε στα χέρια ο Μάκης Βορίδης 

«Χρωστάμε 240 δισ. Πόσα είναι πια αυτή η περιουσία μας στο εξωτερικό; Η μήπως πρόθεσή μας είναι να μην πληρώσουμε αυτά τα χρήματα; Πάτε να φάτε και τα λεφτά των κρατών πλέον;» ρώτησε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

«Σηκώνετε αυτή τη συζήτηση, δημιουργείτε θόρυβο, πλαστές εντυπώσεις στον ελληνικό λαό» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βορίδης, ο οποίος παρουσίασε μάλιστα και φωτοτυπία ενός χαρτονομίσματος της Ζιμπάμπουε.

«Μου έστειλαν αυτή τη φωτοτυπία. Είναι 100 τρισ. δολάρια Ζιμπάμπουε, που ισοδυναμούν με 20 δολάρια ΗΠΑ. Το καταθέτω για να δει ο κάθε ενδιαφερόμενος, από τι γλυτώσαμε, από την πληθωριστική δραχμή…» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ .

Αντίστοιχα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (ΠΑΣΟΚ) σημείωσε πως επιδίωξη της Ελλάδας είναι να πληρώσει το χρέος της το οποίο μετά το κούρεμα έχει μειωθεί και θα μειωθεί και στο μέλλον. «Η χώρα θα μείνει ουσιαστικά με ελάχιστο χρέος. Θα μείνει η μοναδική χώρα στην οποία διαγράφηκε τόσο μεγάλο χρέος» πρόσθεσε.

Για «ρήτρα αποικίας» στη σύμβαση και «κοινωνικό Αρμαγεδδώνα» έκανε λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ). Λίγο αργότερα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναρωτήθηκε «γιατί θα πρέπει να κατέχει τη μοναδική αλήθεια ο κ. Παυλόπουλος, και να μην δεχθούμε την άποψη του δασκάλου όλων μας, του κ. Κασιμάτη, του κ. Χρυσόγονου ή του κ. Μητρόπουλου;»

«Δεν ήμασταν εμείς που λέγαμε πως το Μνημόνιο έπρεπε να ψηφιστεί από 180 βουλευτές» σχολίασε ο Π.Κουρουμπλής, υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου (σ.σ. συμβάσεις παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, υπερψηφίζονται με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών).

«Αφού δεν τίθεται ζήτημα, ας συμπεριλάβουν ρητά διάταξη εξαίρεσης της δημόσιας περιουσίας κάθε είδους και σκοπού. Και ας αποσαφηνιστεί για να καθησυχάσουν την ανησυχία της αντιπολίτευσης» συμπλήρωσε ο βουλευτής.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας αξιολόγησε τη ρήτρα του αγγλικού δικαίου με το πρώτο Μνημόνιο. Μήπως δεν είναι πατριώτες εκείνοι;» αντέταξε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

Ο κ. Τσούκαλης χαρακτήρισε και ως «θετικότατη πράξη και ενέργεια» τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «δεν θα του μίλησε για καταγγελία του Μνημονίου».

Αναφερθείς, μάλιστα, στη στάση της κυπριακής Βουλής απέναντι στο δικό της Μνημόνιο, σημείωσε: «Μέσα σε μια μέρα, υπερψήφισε 25 νομοσχέδια εκ των οποίων τα 23 ομόφωνα. Έξω απ' το Κοινοβούλιο διαδήλωναν ανάπηροι, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι. Και όταν ψηφίστηκαν αυτά τα νομοσχέδια, η Κύπρος βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο. Κανένα όμως απ' τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν επένδυσαν στην αγανάκτηση του κυπριακού λαού…».

«Για το τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας με τον κ. Σόιμπλε, περιμένετε να το ακούσετε σε λίγες ώρες και μην προτρέχετε» απάντησε ο Μανώλης Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ).


Σταϊκούρας: «Συνεχίζουμε την υπεύθυνη και συνεπή πολιτική μας»

Ως το νομοθέτημα, με το οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει την υπεύθυνη και συνεπή πολιτικής της για να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της κατάστασης, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας, το νομοσχέδιο.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε, ότι το νομοσχέδιο περιέχει ρυθμίσεις αναγκαίες για τη συνέχιση των χρηματοδοτικών ροών του μηχανισμού στήριξης και την εκταμίευση της δόσης.

«Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην κρισιμότητα της κατάστασης. Η στάση αυτή της συνέπειας συνεχίζεται με την υπό συζήτηση νομοθετική πρωτοβουλία», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Έπειτα από παρατηρήσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Σταϊκούρας απέσυρε ορισμένες ρυθμίσεις που δεν αποτελούν προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης. Συγκεκριμένα:
Καταργείται το άρθρο 23 που είναι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και αφορά τον τρόπο κατάθεσης αιτήσεων και τη μεταφορά εποπτείας στο Γραφείο Βιομηχανίας
  • Καταργείται το άρθρο 42, που αφορά στην κατάργηση μεταβατικών εδρών πρωτοδικείων
  • Καταργείται το άρθρο 47, που αφορά στην ενσωμάτωση διατάξεων οδηγίας 2010/45
  • Καταργείται το άρθρο 49 που αφορά στο πολεοδομικό γραφείο ΕΟΤ
  • Αποσύρθηκε ήδη το άρθρο 48 που αφορά την τροποποίηση του ν. 2523 του 1997 για ποινές παράβασης που θα ενταχθούν όλες στο Ποινολόγιο.
Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, οι διατάξεις θα εισαχθούν σε επόμενο νομοσχέδιο.

ΠΗΓΗ: REAL.GR

ΔΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΣΥΛΙΑ


Ό ΔΣΑ άναφέρεται στό άρθρο 14 παράγραφος 5 τού Μνημονίου, πού ορίζει τά εξής :
14. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ
(5) Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγώγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή έκτελέσης δικαστικής αποφάσης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.


‘Επίσης τό Μνημόνιο ύπογράφει μόνο ό ‘Υπουργός τών Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντινου. !!! ‘Από πότε έχει δικαίωμα ένας μόνο Ύπουργός ( ή έστω καί μιά όλόκληρη Κεβέρνηση) νά ύποθηκεύει καί νά ξεπουλάει τήν Χώρα ;
Καί δέν φτάνει αυτό οί δανειστές μάς ‘επεβαλάν καί τόν όρο μέχρις ότου εξοφληθεί τό σύνολου τού ποσού καί όλων τών τόκων, νά μήν προβούμε σέ καμμία ‘αλλη ‘υποθήκη ή ‘ενέχυρο τής κρατικής περιούσιας σέ κάποιον ‘αλλο δανειστή. Ύποθήκευση λοιπόν καί μάλιστα ‘αποκλειστική στούς συγκεκριμένους δανειστές. !!!

ΠΗΓΗ: http://filosofia-erevna.blogspot.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΑΥΤΗ Η ΡΗΤΡΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ


 ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ
 
Δεν αποκλείει ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους στο μέλλον ο υπουργός Οικονομικών σε περίπτωση που η ελληνική οικονομία αρχίσει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα. «Είναι ευπρόσδεκτο αν έρθει κι άλλο κούρεμα. Εμείς το επιθυμούμε αλλά αυτό εξαρτάται από τους εταίρους μας. Εμείς δεν θα πούμε όχι. Στην τελευταία απόφαση του Eurogroup μπορέσαμε και προσθέσαμε την έξης φράση: από τη στιγμή που η Ελλάδα αρχίσει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα τότε θα έχουμε και άλλο κούρεμα χρέους. Αυτό είναι παρά πολύ σημαντικό » είπε στη ΝΕΤ ο Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως εξήγησε η Γερμανία δεν επιθυμεί ένα νέο κούρεμα με τη μείωση της ονομαστικής τιμής των ομολόγων αλλά αυτό μπορεί να γίνει δυνατό και με έμμεσο τρόπο, δηλαδή με μείωση επιτοκίου ή με μεταφορά τόκων και χρεολυσίων στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: REAL.GR

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ :
ΜΠΑ; ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΟΝΟ ΚΥΡΙΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΕΣΕΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΤΕ..

Τη δική του επιχείρηση θέλει το 50% των Ελλήνων

Τη δική του επιχείρηση θέλει το 50% των Ελλήνων


Τη δική του επιχείρηση θέλει το 50% των Ελλήνων
Oι Έλληνες, σε ποσοστό 96%, υπογραμμίζουν την έλλειψη πόρων ως ένα από τα βασικά εμπόδια σε μία δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι το 77% των συμπολιτών μας επισημαίνει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για να ξεκινήσουν.
Η επιθυμία αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα παρατηρούνται σε γενικές γραμμές στην πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ, όπου λόγω της οικονομικής κρίσης και των περιορισμένων επιχειρηματικών προοπτικών διαπιστώνεται μείωση, το 2012 σε σχέση με το 2009, του ποσοστού των πολιτών που επιθυμούν να έχουν δική τους επιχείρηση, από 45% σε 37%.
Στην ΕΕ, εκτός από τους Έλληνες και τους Λιθουανούς, υψηλό αίσθημα επιχειρηματικότητας έχουν ακόμη οι Πορτογάλοι, οι Ρουμάνοι, οι Λετονοί και οι Βούλγαροι, με ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 48- 49%. Στον αντίποδα, η αυτοαπασχόληση είναι λιγότερο δημοφιλής στη Σουηδία (22%), τη Φιλανδία (24%), τη Δανία και τη Σλοβενία (από 28%), όπου οι περισσότεροι πολίτες, σε ποσοστά άνω του 70%, προτιμούν να είναι υπάλληλοι.
Γενικά στην ΕΕ, οι άνδρες και οι νέοι είναι αυτοί που προτιμούν να αυτοαπασχολούνται παρά να είναι υπάλληλοι, κάτι το οποίο επιθυμούν περισσότερο οι γυναίκες και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

πηγη: http://www.naftemporiki.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
Και μετα σου λενε οτι ο Ελληνας ψαχνει να βολευτει. Μαλλον τωρα οι καρχαριες και η τροικα θελουν να τον υπαλληλοποιησουν για να τον εκμεταλλευονται καλυτερα. Για αυτο με τετοια μανια χτυπουν τους αυτοαπασχολουμενους με το φορολογικο.

«MΙΑ ΑΦΟΡΜΗ ΨΑΧΝΩ!…»

«MΙΑ ΑΦΟΡΜΗ ΨΑΧΝΩ!…»


«MΙΑ ΑΦΟΡΜΗ ΨΑΧΝΩ!…»
Ενας από τους αναρίθμητους ανέργους, ο «Κώστας από  η Θεσσαλονίκη», που «μια αφορμή ψάχνει για να ξεσηκωθεί», είναι ίσως πιο πειστικός  από μένα. Διαβάστε τι μου γράφει:
«Είμαι πατέρας παιδιού 20 μηνών, άνεργος, όπως και η σύζυγός  μου. Αν δεν υπήρχε ο πατέρας  μου θα τρώγαμε σήμερα σε κάποιο συσσίτιο. Δεν επέλεξα την εύκολη λύση να φύγω στο εξωτερικό . Θέλω να μείνω στη χώρα που γεννήθηκα και που υπηρέτησα  στα σύνορα. Θέλω, να αγωνιστώ να σωθεί.
 «Με εξοργίζει αφάνταστα  το  γεγονός ότι αυτοί που οδήγησαν την πατρίδα στο σημερινό χάλι μένουν ατιμώρητοι; Με ποιό δικαίωμα στερούν από τους γονείς  μου τη δυνατότητα να ξεκουραστούν με τη σύνταξή τους; Γιατί μου στερούν το δικαίωμα να ζήσω αξιοπρεπώς με την οικογένειά μου;
 «Είμαι τόσο οργισμένος που δεν ξέρω πως κρατιέμαι. Ορκίζομαι ότι μια αφορμή ψάχνω. Αν βρεθεί ένας πατριώτης, μακριά από κομματικές ταμπέλες και βγει μπροστά, θα τον ακολουθήσω. Και ας ματώσω αν χρειαστεί. Ξέρω ότι δεν θα αργήσει ο κόσμος να κατεβεί στους δρόμους. Οι απλοί άνθρωποι εννοώ όχι οι εργατοπατέρες και οι… γνωστοί άγνωστοι!..».
Εχω πάρει πολλές παρόμοιες επιστολές. Θα τις στείλω στους προσκυνημένους Νενέκους, αυτούς  εκεί ψηλά, που έκαναν το εγκληματικό λάθος να τυλίξουν το λαό μας με τα σάβανα των μνημονίων. Ιδίως αυτού  του 3ου που η εφαρμογή τους ολοκληρώνεται αύριο με την ψήφιση του πιο θανατηφόρου φορολογικού νομοσχεδίου που γνώρισε ποτέ η δόλια πατρίδα..

Ch.Passalaris@hotmail.com
 ΠΗΓΗ: enikos.gr

Ο ΦΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΚΟΣ

Μαλιστα.. Βαλατε φορους απο το πρωτο ευρω ακομη και σε ελευθερους επαγγελματιες που ειναι οντως στο αφορολογητο οδηγωντας τους στο κλεισιμο για να ευνοησετε ακομη μια φορα τους μεγαλοκαρχαριες που σας στηριζαν τους οποιους δεν θελετε με διασταυρωσεις να αγγιξετε γιατι αυτοι κατευθυνουν μεχρι και τις αποφασεις της τροικας. Ετσι ουτε την μεγαλη φοροδιαφυγη πιανετε και ετοιμαζετε νεους υπαλληλους για αυτους τους καρχαριες ωστε να τους επιβραβευσετε και να εχουν και νεο προσωπικο με χαμηλες αμοιβες και νεο μεριδιο στην πελατεια. Ειστε απαραδεκτοι.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"