ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΓΚΑΦΑ ΤΣΙΠΡΑ

Μεγάλη “γκάφα” Τσίπρα..Πότε κόπηκαν ο 13ος και ο 14oς μισθός στον ιδιωτικό τομέα;

Βλέποντας τον Αλέξη Τσίπρα έξω από το κτίριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όπου πήγε για να δει τους «διαβόλους» τον λυπηθήκαμε. Παγωμένος βάδιζε προς το άντρο του διεθνούς καπιταλισμού προκειμένου να δει προφανώς πώς λειτουργεί όλο το σύστημα.

Ίσως να πήγε να δει επίσης ποιοι είναι αυτοί οι τύποι που τόσο καιρό βρίζει. Λίγες ημέρες πριν είχε πει: «Το ΔΝΤ δίνει στην Ελλάδα τα «ληγμένα φάρμακα» της Αργεντινής». Άραγε να είδε τους φαρμακοποιούς του ΔΝΤ που φτιάχνουν τα ληγμένα;

Ελπίζουμε μόνο να μην ήπιε ούτε νερό που του πρόσφεραν διότι μπορεί να είχε μέσα κανένα ληγμένο. Αλλά από τις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια είμαστε σίγουροι ότι «κάτι παίρνει». Ληγμένα είναι; Kάτι πιο δυνατό; Eπισκέφτηκε το… Μπρονξ; Κάτι γίνεται πάντως.

Διότι στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα 13ου και 14ου». Μα καλά, έχουν περικοπεί οι μισθοί και δεν το ξέρουμε; Ή μήπως ο κ. Τσίπρας που δεν έχει δουλέψει και ποτέ του, γνωρίζει καλύτερα από εμάς που φτύνουμε αίμα κάθε μέρα στον ιδιωτικό τομέα;

Υπάρχει και η άλλη εξήγηση: Ο κ. Τσίπρας είναι γνωστό ότι κάνει πολλές γκάφες, έκανε κι άλλη μία: Άνοιξε θέμα περικοπής των μισθών εκεί που το ΔΝΤ το είχε ξεχάσει.

Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για να δείτε ότι δεν είμαστε υπερβολικοί για τα περί ληγμένων: «Είναι γνωστό και προφανές ότι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουμε πολύ σημαντικές διαφορές και αντιθέσεις. Από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε και διαφωνούμε ότι μπορεί να είναι προγράμματα εσωτερικής υποτίμησης και λιτότητας. Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε με δραματικό τρόπο. Ιδιαίτερα, μετά τις δηλώσεις Μπλανσάρντ για το λάθος της εκτίμησης του πολλαπλασιαστή της ύφεσης. Διαπιστώνουμε ότι ένα τεχνοκρατικό λαθάκι έχει στοιχίσει πόνο και δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι από τη σημερινή μας συζήτηση με την ηγεσία του ΔΝΤ διαπιστώνουμε πρώτον: ότι ακόμη και το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο κούρεμα χρέους. Και δεύτερο, ότι δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα 13ου και 14ου. Γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, πρώτον: έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και δεύτερον: τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ον μισθό προκειμένου να μειώσουν τα έξοδά τους. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ταυτόσημα, ακέραια, πολύ μεγάλη ευθύνη για τις σκληρά ταξικές τους επιλογές και για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός. Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε υπόψη της ηγεσίας του ΔΝΤ τις ενστάσεις μας για το γεγονός ότι στην τελευταία τους έκθεση υπεισέρχονται στην ελληνική πολιτική σκηνή με ένα ιδιαίτερα άκομψο και άδικο τρόπο. Η Δημοκρατία δεν θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα στην Ελλάδα. Η Δημοκρατία μπορεί να δώσει διέξοδο. Και μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα πρέπει να δώσει θετική διέξοδο».

Πότε κόπηκαν τα δώρα βρε παιδιά και δεν το ξέρουμε; Δεν ενημέρωσε κανείς τον κ. Τσίπρα;

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ο εκτός τόπου (εδώ και αρκετούς μήνες), αλλά και εκτός χρόνου εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού κ. Τσίπρας, δήλωσε στο ΔΝΤ την αντίθεσή του με το “κόψιμο” του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στην Ελλάδα…

Πιθανόν να αναφέρεται σε μία από τις χώρες που έχει επισκεφθεί…

Καλά είναι τα ταξίδια αναψυχής, αλλά ας διαβάζει τουλάχιστον εφημερίδες…».

ΠΗΓΗ:antinews.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ  ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΤI ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ..ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ;

Ερχονται νέες περικοπές σε μισθούς

ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ

Ερχονται νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Με το φόβο ότι δεν θα αποφύγει να πάρει νέα μέτρα για μισθούς και συντάξεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 μέσω της ενεργοποίησης της «ρήτρας απόκλισης», που περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με τους δανειστές, λειτουργεί πλέον η κυβέρνηση.
Σαμαράς, μιλώντας στην Κ.Ο. της Ν.Δ., 4/11/2012: «Αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία». Πάντα τα τελευταία είναι... Σαμαράς, μιλώντας στην Κ.Ο. της Ν.Δ., 4/11/2012: «Αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία». Πάντα τα τελευταία είναι... Η εικόνα της υπέρμετρης αισιοδοξίας που καλλιέργησε μετά την εκταμίευση της δόσης κλονίζεται, λόγω αδυναμίας στην υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων στον τομέα των εσόδων, της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ είχαν μεν συναινέσει πριν από την 7η Νοεμβρίου, οπότε ψηφίστηκε στη Βουλή το τελευταίο πακέτο των σκληρών μέτρων, να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση να συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος σε συνθήκες όσο το δυνατόν μεγαλύτερης πολιτικής και κοινωνικής ηρεμίας. Ωστόσο η κυβερνητική αδράνεια των τελευταίων μηνών -που «κάλυψε» επικοινωνιακά η κυβέρνηση με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τη συζήτηση περί αναβίωσης της εγχώριας τρομοκρατίας- φέρνει την κυβέρνηση αντιμέτωπη με νέες πιέσεις για την απαρέγκλιτη και εντός χρονικών ορίων υλοποίηση των συμφωνηθέντων.
Σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες και με αφορμή την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, εφόσον δεν υπάρξει «κάποιο θαύμα» τις επόμενες ημέρες στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, δηλαδή δεν υπάρξει σημαντική αύξηση εσόδων, η ενεργοποίηση του αρνητικού σκέλους της ρήτρας απόκλισης θα είναι το επόμενο βήμα. Αυτό σημαίνει νέες οριζόντιες περικοπές. Δηλαδή νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αφού όπως πολύ καλά γνωρίζουν στο οικονομικό επιτελείο, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες του κράτους, που αυτομάτως θα σήμαναν λειτουργική κατάρρευση.
Σημειώνεται επίσης ότι η ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών είναι δεδομένη και αφορά διεύρυνση των πιέσεων για επίσπευση επώδυνων αλλαγών στα εργασιακά, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης για απολύσεις στο Δημόσιο.
Η μέχρι τώρα επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης από την πλευρά της Αθήνας φέρνει νέα κρίση στις σχέσεις κυβέρνησης-δανειστών. Ο «μήνας του μέλιτος» ανάμεσα στους εταίρους και την κυβέρνηση βρίσκεται στο τέλος του, καθώς τόσο οι Βρυξέλλες όσο και η Νέα Υόρκη το τελευταίο διάστημα ακούν μόνο δηλώσεις, χωρίς να βλέπουν έργα.
Από το «αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία» που είπε ο Α. Σαμαράς τον Νοέμβριο, μέχρι και τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου όποτε του τίθεται το θέμα ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλα σκληρά μέτρα». Ωστόσο, ο καθ' ύλην αρμόδιος και απολύτως ενήμερος για τις ανησυχητικά αρνητικές επιδόσεις της κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς υλοποίησης του προγράμματος, υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, είναι πολύ πιο προσεκτικός λέγοντας δημοσίως (και στην τελευταία του συνέντευξη στο CNN) ότι ελπίζει να υλοποιηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί έτσι ώστε τα μέτρα που αποφασίστηκαν τον Νοέμβριο να είναι τα τελευταία.
Οι «κίτρινες» κάρτες που έβγαλε στην κυβέρνηση η έκθεση του ΔΝΤ για τα λιγοστά έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και την πάταξη της φοροδιαφυγής και τους αργούς έως ανύπαρκτους ρυθμούς στις -συμφωνημένες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές- διαρθρωτικές αλλαγές, σήμαναν συναγερμό.
Κρίσιμη σύσκεψη
Σε αυτό το κλίμα, ο Α. Σαμαράς συγκαλεί σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου με θέμα την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και την πορεία των εσόδων, με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη, του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Τ. Αθανασόπουλου, του διευθύνοντος συμβούλου Γ. Εμίρη, του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, του υπουργού Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, της υπουργού Τουρισμού Ολ. Κεφαλογιάννη, του αν. υπουργού Οικονομικών Κ. Σταϊκούρα και των υφυπουργών Στ. Καλαφάτη και Μ. Παπαγεωργίου. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν ότι επίκειται αντικατάσταση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ από ξένους ειδικούς, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτε αν τα έσοδα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων δεν αυξηθούν. Η δε αναφορά της έκθεσης του ΔΝΤ «σε νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις εφόσον δεν επέλθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα από την πάταξη της φοροδιαφυγής» είναι ενδεικτική και σημαίνει το τέλος μιας περιόδου ανοχής από τον Νοέμβριο και μετά. Στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι η Ε.Ε. όταν όλα αυτά τα θέματα τεθούν επί τάπητος -όπως αναμένεται να γίνει σε πρώτη φάση στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup- δεν θα κινηθεί στην ίδια σκληρή γραμμή με το ΔΝΤ και θα δώσει χρόνο, η «πεπατημένη» όμως των δύο τελευταίων χρόνων δείχνει ότι η Ε.Ε. και το ΔΝΤ παίζουν το παιχνίδι του «καλού» και του «κακού» αστυνομικού στα πρώτα στάδια της διαπραγμάτευσης, στο τελικό και πιο κρίσιμο στάδιο, όμως, κινούνται σε απολύτως κοινή γραμμή.

ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΤΕΥΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ....

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

Ειναι να αναρωτιεται και να απορει κανεις πως οσοι ηταν στα καγκελα για τα στατιστικα στοιχεια ως το 2009 κανουν τα παντα για να στηριξουν την εγκληματικο τεχνητο και με συνεργεια της ΕΕ φουσκωμα του ελλειμματος απο τον Παπανδρεου και τον Παπακωνσταντινου που νομιζαν οτι θακανουν και αυτοι παιχνιδι με τα νουμερα. Η πραξη αυτη την δεδομενη κρισημη μαλιστα στιγμη που χρειαζοταν μονο να παρουν μετρα αμεσως πολυ μικροτερης εντασης απο αυτα που θεσμοθετουνται μεχρι σημερα και να σιωπησουν χωρις να δυσφημισουν την χωρα ηταν εκληματικη και σημειο εναρξης της στοχευμενης καθοδου στον Αδη του Δντ. Για αυτο πρεπει να λογοδοτησουν αμεσα. Και ερχονται τωρα οσοι τοτε συνεβαλαν στην ανοησια εκεινη και στην πυροδοτηση της αντιδρασης των αγορων και αντι να ζητησουν συγγνωμη ζητανε και τα ρεστα απο οσους κανουν το καθηκον τους.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"